-
Παιδιά μην κακολογείτε τους βενζινάδες.Εγώ όταν βάζω στο αμάξι μου βενζίνη (το γεμίζω πάντα τέρμα για διάφορους λόγους) ξέρω ότι όταν κλείσει η αντλία μέχρι να ξεχυλίσει βάζω 13-15lt ανάλογα με το πόσο ευαίσθητη είναι ρυθμισμένη η αντλία βενζίνης.(έχω Golf IV 1,4lt)Και κάθε φορά που πάω σε κάποιο άλλο βενζινάδικο(εκτός αυτού που βάζω συχνά) πάντα ακολουθεί η στοιχομυθία: (β=βενζινάς,ε=εγώ)
β:καλά ρε φίλε,άδειο ήταν;
ε:όχι,στην μέση.
β:καλά,πόσο τεπόζιτο έχει;περίπου 35lt*2=65-70lt;
ε:όχι.απλά έχει μεγάλο σωληνάκι εξαέρωσης.Περίπου 10 λίτρα.Πάντως φίλος μου έχει τσακωθεί με βενζινά γιατί του γέμισε και το σωληνάκι εξαέωσης και νόμιζε ότι τον έκλεψε.Κατάλαβε το λάθος του μόνο όταν έκανε περίπου 80-100 km μέχρι να κουνηθεί ο δείκτης.Μήπως συμβαίνει το ίδιο και με σας;
ΥΓ:Συνήθως με μαλακό πόδι κάνω και 180km μέχρι να κουνηθεί ο δείκτης (σε εθνική συμβαίνει σχεδόν πάντα).Με βαρύ πόδι(μέσα στην πόλη και σε κίνηση και σκίζοντάς το όσο μπορώ) γύρω στα 100-120km.
-
Πάντως λογικό είναι να κοιτάμε την ένδειξη της αντλίας την ώρα που σταματάει μόνη της. Όλοι βάζουν επιπλέον για να στρογγυλέψουν το ποσό. Μάλιστα, αν δεν είσαι πελάτης, μερικοί πάνε με τη λογική 'όσο παραπάνω πάρει' γιατί ξέρουν ότι το επόμενο γέμισμα θα είναι αλλού. Κάποτε είχαν καταφέρει να ξεχειλίσουν το τεπόζιτο στο αμάξι του πατέρα μου (Ζώα!!!).
Σε μένα πάντως με Corolla ΕΕ101, που έχει 50άρι ρεζερβουάρ, το πιο πολύ που έχει πάρει είναι 48 λίτρα. Ευτυχώς δεν έχω δει 50+ ακόμα -
Το έχω ξαναγράψει...
Έχω Ίμπιζα που παίρνει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 45 λίτρα.
Έχω βάλει (εγώ ο ίδιος, μιας και στο εξωτερικό γεμίζεις μόνος σου) αρκετές φορές πάνω από 45.
Το ρεκόρ είναι 50 και κάτι ψιλά (όχι 51 όμως) και ΔΕΝ είχα μείνει από βενζίνη!
Όμως ο δείκτης ήταν οριακά να αγγίζει το μηδέν, και είχα κάνει αρκετή διαδρομή με το λαμπάκι...Οπότε πάνω από 55 το βλέπω ΤΕΛΕΙΩΣ χλωμό να πάρει!!!
Το 60 της ΒΡ για το ίδιο αμάξι μου φαίνεται κλοπη... 55 θα μπορούσα να το δεχτώ οριακά...Εκτός πάλι αν ο δικός μου δείκτης είναι λάθος ρυθμισμένος και όταν νόμιζα πως ήμουν άδειος είχα άλλα 10 λίτρα... Χλωμό το κόβω όμως...
Πάντως αν νομίζουμε πως μας κλέβει μπορούμα να πάμε με ένα 20λιτρο μπιτόνι και να του πούμε να το γεμίσει, ή να του πούμε 'βάλε 10 λίτρα' για να μην το ψυλλιαστεί και αλλάξει τη ρύθμιση της αντλίας, και να δούμε αν αυτό γεμίζει ένα άλλο μπιτόνι των 10 λίτρων, ή αν λείπει κατιτίς...
(αν και πολύ δύσκολη μέθοδος και τρεχα γύρευε...) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το έχω ξαναγράψει...Έχω Ίμπιζα που παίρνει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 45 λίτρα.
Έχω βάλει (εγώ ο ίδιος, μιας και στο εξωτερικό γεμίζεις μόνος σου) αρκετές φορές πάνω από 45.
Όμως ο δείκτης ήταν οριακά να αγγίζει το μηδέν, και είχα κάνει αρκετή διαδρομή με το λαμπάκι...Οπότε πάνω από 55 το βλέπω ΤΕΛΕΙΩΣ χλωμό να πάρει!!!
Το 60 της ΒΡ για το ίδιο αμάξι μου φαίνεται κλοπη... 55 θα μπορούσα να το δεχτώ οριακά...Δεν ξέρω για το Ibiza να σου πω μιας και δεν έχω εμπειρία πάνω στο αμάξι σου.Πάντως απ'αυτά που λες μάλλον σε κλέψανε...
Πού είχες βάλει βανζίνη;Όχι τίποτε άλλο αλλά να ενημερώσεις κι εμάς να μην πάμε και μας κλέψει ο...βενζινάς.Εκτός πάλι αν ο δικός μου δείκτης είναι λάθος ρυθμισμένος και όταν νόμιζα πως ήμουν άδειος είχα άλλα 10 λίτρα... Χλωμό το κόβω όμως...
Σου τερματίζει ο δείκτης και μετά ανάβει το λαμπάκι;Ξέρεις πότε αρχίζεις να καταναλώνεις το ρεζερβουάρ ανάγκης;
ΥΓ:Δεν είμαι βενζινάς και δεν τους πολυ-πάω αλλά δυσκολέυομαι να πιστέψω ότι μπορεί ο άλλος να σου βάλει 5-10lt το πολύ και να είναι 'αέρας'.Μακρυά από μας πάντως...
-
Στο Fabia (λογικά κάπως έτσι θα 'ναι και στο Ibiza) έχεις ρεζερβουάρ 45 λίτρων απ' το οποίο σε εφεδρεία τα 7. Όταν φτάσει εκεί φαίνεται, μιας και ανάβει το λαμπάκι και ο δείκτης κινείται σε κόκκινη περιοχή.
Το αυτοκίνητο το γεμίζω σχεδόν πάντα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο, στο οποίο δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι περίεργο. Το 'τακ' γίνεται σχεδόν ακριβώς στα 45 λίτρα όσες φορές το έψαξα. Πάνω απ' αυτό έχω βάλει το πολύ μέχρι 1-1,5 λίτρο, αλλά παίρνει παραπάνω μέχρι να ξεχειλίσει. Τότε όμως ο δείκτης δεν αρχίζει να κινείται κατ' ευθείαν. -
Το ίδιο είναι και στο Ibiza, συνήθως δεν φουλάρω, αλλα όταν φουλάρω το 'τακ' γίνεται στα 45 lt, μετα όμως παιρνει κανα 2 lt ακομα, εχει τύχει τύχει να χωρέσουν περισσότερα τώρα με ποιον αλγόριθμο συμπίεσης το έκανε, δεν ξέρω.. ίσως WinZip
-
Σε μια συζητηση που ειχα με ενα φιλο καταληξαμε οτι καλυτερα να πω και το ποιο ακριβως ειναι αυτο το βενζιναδικο...για να εχουν την προσοχη τους οσοι γεμιζουν απο εκει. (δεν τιθεται θεμα αρνιτικης διαφήμισης αλλά απλά πληροφόρησης)
Είναι το shell δίπλα στο Praktiker στην πυλαία. Πάνω στη γωνία.
Απλα για να ξερουμε τι μας γινεται.
-
Το θέμα με την εξαέρωση παίζει. Στο δικό μου μου έχουν βάλει μέχρι 7-9 λίτρα παραπάνω. Στην αρχή δεν το ήξερα αλλά απλώς ρώτησα και μου είπε ότι έκανε εξαέρωση. Δεν ήξερα τι να πω εκείνη την στιγμή αλλά μετά είδα οτι ο δείκτης δεν κουνήθηκε για τα πρώτα 130 χιλιόμετρα.
Άλλος πάλι με έχει ρωτήσει: 'να κάνω εξαέρωση?'.Αλλά αν ρωτήσετε γιατί πήρε παραπάνω και σαν πουν κάτι άλλο, ύποπτο.
Πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτό με την μεζούρα.
-
Εμένα άλλο με απασχολεί:
βάζοντας βενζίνη από συγκεκριμένο βενζινάδικο έβλεπα στον ηλεκτρονικό μετρητή κατανάλωση (για συνολική διαδρομή 200-300 χλμ) 11-11,5 λίτρα. Οι διαδρομές ήταν οι συνηθισμένες που κάνω καθημερινά, οπότε η συνήθης κατανάλωση φτάνει τα 9 λίτρα. Έβαλα από άλλο βενζινάδικο και η κατανάλωση επέστρεψε μετά από μερικές δεκάδες χλμ στα φυσιολογικά όρια. Τι μπορεί να παίζει; -
Νομίζω πως οι αντλίες βενζίνης έχουν κάποια περιθώρια λάθους ανά λίτρο, ώστε να είναι νόμιμες.
Γνωρίζει κανένας ποιο πρέπει να είναι αυτό το ποσοστό ? -
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Νομίζω πως οι αντλίες βενζίνης έχουν κάποια περιθώρια λάθους ανά λίτρο, ώστε να είναι νόμιμες.
Γνωρίζει κανένας ποιο πρέπει να είναι αυτό το ποσοστό ?Το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα είναι νομίζω 0,3%.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το έχω ξαναγράψει...
Έχω Ίμπιζα που παίρνει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 45 λίτρα.
Το 60 της ΒΡ για το ίδιο αμάξι μου φαίνεται κλοπη... 55 θα μπορούσα να το δεχτώ οριακά...Δεν ξέρω για το Ibiza να σου πω μιας και δεν έχω εμπειρία πάνω στο αμάξι σου.Πάντως απ'αυτά που λες μάλλον σε κλέψανε...
Πού είχες βάλει βανζίνη;Όχι τίποτε άλλο αλλά να ενημερώσεις κι εμάς να μην πάμε και μας κλέψει ο...βενζινάς.Εκτός πάλι αν ο δικός μου δείκτης είναι λάθος ρυθμισμένος και όταν νόμιζα πως ήμουν άδειος είχα άλλα 10 λίτρα... Χλωμό το κόβω όμως...
Σου τερματίζει ο δείκτης και μετά ανάβει το λαμπάκι;Ξέρεις πότε αρχίζεις να καταναλώνεις το ρεζερβουάρ ανάγκης;
ΥΓ:Δεν είμαι βενζινάς και δεν τους πολυ-πάω αλλά δυσκολέυομαι να πιστέψω ότι μπορεί ο άλλος να σου βάλει 5-10lt το πολύ και να είναι 'αέρας'.Μακρυά από μας πάντως...
Οπότε μην πας στην ΕΚΟ και την ΕΛΙΝ στην Αγγειοπλαστική, μην πας σε 2-3 ARAL στα (βορειοδυτικά) πέριξ της Φρανκφούρτης, και δια ροπάλου όχι στις AGIP της ιταλόφωνης Ελβετίας!!! (όπου έγινε και το ρεκόρ, με εμένα να γεμίζω το αμάξι...)
Προσωπικά πιστεύω πως ΟΝΤΩΣ το αμάξι μου παίρνει 50 λίτρα αντί για τα 45 του κατασκευαστή.
Το λαμπάκι ανάβει όταν ο δείκτης πιάσει το 1/4 με 1/8 και δεν έχω τολμήσει να το πολυζορίσω από εκεί και πέρα...
Πάντως μόλις ανάψει το λαμπάκι παίρνει πάνω από 40 λίτρα... -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Το ίδιο είναι και στο Ibiza, συνήθως δεν φουλάρω, αλλα όταν φουλάρω το 'τακ' γίνεται στα 45 lt, μετα όμως παιρνει κανα 2 lt ακομα, εχει τύχει τύχει να χωρέσουν περισσότερα τώρα με ποιον αλγόριθμο συμπίεσης το έκανε, δεν ξέρω.. ίσως WinZipΣυμφέρει, μιας και ΔΕΝ είναι απωλεστικός αλγόριθμος!!!
Κι εμένα τόσο στο Ίμπιζα όσο και στο Γκολφ4 ο δείκτης δεν κινείται αμέσως, αλλά μπορεί να κάνει από 70 με 140 χιλιόμετρα μέχρι να αρχίσει να πέφτει (στο εξωτερικό έχω δει και 200 χωρίς να πέσει).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα άλλο με απασχολεί:
βάζοντας βενζίνη από συγκεκριμένο βενζινάδικο έβλεπα στον ηλεκτρονικό μετρητή κατανάλωση (για συνολική διαδρομή 200-300 χλμ) 11-11,5 λίτρα. Οι διαδρομές ήταν οι συνηθισμένες που κάνω καθημερινά, οπότε η συνήθης κατανάλωση φτάνει τα 9 λίτρα. Έβαλα από άλλο βενζινάδικο και η κατανάλωση επέστρεψε μετά από μερικές δεκάδες χλμ στα φυσιολογικά όρια. Τι μπορεί να παίζει;Κακή ποιότητα;
Σε Ελβετία - Γερμανία το Ίμπιζα καίει το πολύ 6,5 λίτρα / 100 χμ, ενώ στην Ελλάδα με ίδια οδήγηση δύσκολα πέφτει κάτω από 8λτ/100χμ...
Πάντα με 95άρες βενζίνες, ανεξαρτήτως πρατηρίου και μάρκας...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Στο Fabia (λογικά κάπως έτσι θα 'ναι και στο Ibiza) έχεις ρεζερβουάρ 45 λίτρων απ' το οποίο σε εφεδρεία τα 7. Όταν φτάσει εκεί φαίνεται, μιας και ανάβει το λαμπάκι και ο δείκτης κινείται σε κόκκινη περιοχή.
Το αυτοκίνητο το γεμίζω σχεδόν πάντα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο, στο οποίο δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κάτι περίεργο. Το 'τακ' γίνεται σχεδόν ακριβώς στα 45 λίτρα όσες φορές το έψαξα. Πάνω απ' αυτό έχω βάλει το πολύ μέχρι 1-1,5 λίτρο, αλλά παίρνει παραπάνω μέχρι να ξεχειλίσει. Τότε όμως ο δείκτης δεν αρχίζει να κινείται κατ' ευθείαν.Αγαπητε Μιχαλη στο Fabia μη κανεις εξαερωση και ξεχειλιζεις το ρεζερβουαρ.
Βγαζει error για προβλημα στο συστημα εξαερωσης και επιστροφων βενζινης με πιθανες δυσλειτουργιες.
Εγω ας πουμε ειχα μια μικρη αρρυθμια στο ρελαντι και οταν σταματησαν να ξεχειλιζω το ρεζερβουαρ και να μη κανω εξαερωση το προβλημα σταματησε.... -
τι εννοειτε με το εξαερωση; Επισης εφοσον η δηλωθεισα ποσοτητα ειναι πχ 45 ΜΕ τη ρεζερβα αρα ποοοοοσο να ειναι αυτος ο λαιμος που ολοι βαζουμε παραπανω;;;; Μπορει καποιος να το υπολογισει; Ειναι πανω απο 5 λιτρα;;;;
-
Μη γεμίζετε τα ρεζερβουάρ μέχρι το λαιμό, το γράφει και στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου. Πλημμυρίζει με βενζίνη το σύστημα ελέγχου αναθυμιάσεων με ενεργό άνθρακα - αυτό 'πιάνει' ατμούς καυσίμου, δεν του αρέσει να λούζεται βενζίνη. Εκτός από αυτό, όταν αυτή η βενζίνη επιστρέψει στο ρεζερβουάρ είναι γεμάτη από σκόνες και λάσπη που έφερε από το σύστημα ελέγχου αναθυμιάσεων.
Μόλις σκάσει η αντλία, στρογγυλεύεις το ποσό και τέρμα.
Φθηνή βενζίνη με ακριβές αντλίες!