Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες.
Καποιες απαντησεις:
Ο χρήστης corsair έγραψε:
... για ενημερωσε μας και σχετικα με την 5ετη εγγυηση της Fiat. Τι ακριβως καλυπτει μετα τον 2ο χρονο?
Ειναι πληρης επεκταση της 2ετους εγγυησης. Καπου διαβασα οτι εφαρμοζεται πειραματικα στην Ελλαδα και σε αλλες 2-3 ευρωπαικες χωρες. Για μενα ηταν πολυ σημαντικο κριτηριο.
Παντως προσωπικα θα προβληματιζομουνα λιγακι με την επιλογη του αυτοματου σε ενα σχετικα 'λιγο' κινητηρα... για εκτος πολης διαδρομες.
Ma einai den einai automato(me tin klassiki enoia).
Einai pragmatiko imiautomato.
Den exei metatropea ropis opos ta automata gia na xaneis isxy.
Apla allazei taxytites se mixaniko sazman automata.
Ακριβως. Δεν εχει αυτοματο κιβωτιο, αλλα 'αυτοματο συμπλεκτη'.
Αχχχχ... αν βγαζανε και το τετρακινητο σε αυτοματο και diesel....
Αυτος ο Multijet 1.3 (diesel) πρεπει να ειναι φοβερος: 70 HP/4000 και 14,8 kgm/1500(!!!), μεση καταναλωση 4,3 lt(!!!). Α ρε κουτοφραγκοι, εχετε τα ντιζελ και σας μολυνουν το περιβαλλον, κοροιδα...
Stin theoria exei kalyteres epidoseis kai katanalosi apo to manual.
Νομίζω ότι και στην πράξη είναι πιο οικονομικά τα ημιαυτόματα αυτού του τύπου. Αυτό έχει πει τουλάχιστον η δική μου εμπειρία!
Και οι μετρησεις των 4Τ εδειξαν λιγο καλυτερες επιδοσεις απο το μηχανικο (φυσικα παραμενει αργο...)
kantoniou, 'τσιμπάει' εύκολα στο ξεκίνημα με 1η ή αργεί λίγο για να βεβαιωθεί ότι θες να ξεκινήσεις και ότι δεν κάνεις ελιγμό για παρκάρισμα;
Αναλογα με το ποσο πατας το γκαζι. Αν πατησεις αποφασιστικα φευγει καλα. Στο παρκινγκ ακομα δεν το εχω συνηθισει. Επισης ενοχλητικο (ξεχασα να το αναφερω) ειναι το εξης: Προσπεραση πχ φορτηγου που κινειται με 60. Περιμενεις απο πισω και κινεισαι με 4η. Κανεις Kickdown. Κατεβαζει 2α, και στη μεση της προσπερασης βαζει 3η. Οι 2 αλλαγες καθυστερουν πολυ τη διαδικασια. Στο manual θα κατεβαζα απο 4η σε 3η και θα καθαριζα. Στο αυτοματο πρεπει να μην πατησεις υπερβολικα το γκαζι, ωστε να κατεβασει μια μονο σχεση.
Δεν θελω να πω οτι ειναι κανενα υπερ-αυτοκινητο. Σε σχεση με τις εναλλακτικες Picanto (που εχει 4αρι αυτοματο με μετατροπεα ροπης, το οποιο χειροτερευει δραματικα επιδοσεις-καταναλωση) και Aygo (που κοστιζει 11.900 και εχει καποια σοβαρα για εμενα μειονεκτηματα) πιστευω οτι ειναι η πιο ορθολογικη λυση. Συν οτι αρεσε στην αμεσα ενδιαφερομενη περισσοτερο απ' ολα (ευτυχως, γιατι αλλιως ξερετε που θα πηγαιναν τα 'ορθολογικα' κριτηρια...)