-
μα και βουλευτες εστελναν σε ιδιωτες καποιους αλλα αν δεν αξιζαν... σε λιγους μηνες εφευγαν!!! για αυτο και τα ρουσφετια ηταν για θεσεις δημοσιου... = μονιμες..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρεις πόσες προσλήψεις στον ΙΤ γίνονται με μέσο; Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Απλά όσοι δεν έχουν βύσμα, τον ήπιανε.Αστο είσαι καινούργιος, η καινοφανής θεωρία του 4Τ Forum είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά δημόσιου με ιδιωτικό τομέα. Οπως και όσοι ακριβώς άχρηστοι διορίζονται με ρουσφέτια στο δημόσιο, ακριβώς τα ίδια στον ιδιωτικό. Οπως ακριβώς στο δημόσιο πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι, ακριβώς τα ίδια στο ιδιωτικό εμείς οι καταναλωτές. Η δυνατότητα επιλογής του φτηνότερου/καλύτερου προϊόντος στον ιδιωτικό είναι μια αυταπάτη. Κλπ κλπ.
(Κλασσικό ελληνικό παράδειγμα της τακτικής 'κάνω την εξαίρεση κανόνα για να βολέψει την επιχειρηματολογία μου')
Καλα κρασα, ο,τι θελει ο καθενας διαβαζει. Απ το η μη παραγωγικοτητα του ΙΤ ΔΕ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ φτασαμε στην πληρη εξισωση (για πες μας και ποιος το εγραψε αυτο )
-
Οι διεφθαρμένοι ΙΥ όταν ανακαλυφθούν δεν περνάνε γτπ υπηρεσιακά συμβούλια , αλλά παίρνουν τον πούλο αμέσως .
Υπάλληλος πολεοδομίας , συνελήφθη Τετάρτη με προσημειωμένα λεφτά από την αστυνομία , Πέμπτη πήγε εισαγγελέα , Παρασκευή ξεκουράστηκε και Δευτέρα , πάλι στην 'δουλειά' του .
Αντε μετά να τον ξανακαταγγείλουν .Είπαμε να είστε προστάτες οι αριστεροί των ΔΥ , αλλά μέχρι ένα όριο .
Προσλήψεις στον ιδιωτικό έκαναν και οι συνδικαλιστές και ΟΛΑ τα κόμματα .
-
Οκ, δεν αναφερεσαι σε εμενα. Σας αφηνω τωρα, παω να βαλω βενζινη απ την BP, εμαθα οτι εχει αξιολογα στελεχη
Btw, θα ειχε ενδιαφερον να μας λεγατε οσοι δουλευετε στις αραβικες χωρες, ποσες προσληψεις αεργων αραβων υποχρεουνται να κανουν οι εταιριες
Αλλα εκει ειναι business plan, δικαιολογειται -
Δεν το εξετάζω ποσοστιαία Νάσσο, δεν έχουμε τέτοια στοιχεία. Αλλά το να λέμε ότι στον ΙΤ δεν γίνονται ρουσφέτια (είτε μέσω πολιτικών, είτε ακόμα και το απλούστατο μέσω γνωριμίων) δείχνει πλήρη αποκοπή από την ελληνική πραγματικότητα. Πόσες φορές άκουσες για τον ανηψιό ή την γκόμενα κάποιου στελέχους που προσλήφθηκε στην εταιρεία ουρανοκατέβατα;
-
@rx8_drifter
Εχει σημασία σε ποιόν ονομαστικά αναφέρομαι ? Και του REALZEUS την παράθεση παραπάνω, ως παράδειγμα την έφερα, δεν αναφερόμουν σε αυτόν συγκεκριμένα αλλά σε μιά λογική διάχυτη σε πολλούς εδώ μέσα.Θα βάλεις βενζίνη απ΄όπου είναι φτηνότερα.
Θα είναι φτηνότερα εκεί όπου δεν έχουν μεγάλα κόστη και overheads.
Εχουν μεγάλα κόστη και overheads εκεί που έχουν μικρή παραγωγικότητα.
1+1=2@REALZEUS
Κανείς δεν είπε 'δε γίνονται ρουσφέτια στον ΙΤ'
Εσύ όμως έγραψες 'δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ'
Εγώ λέω ότι υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και ότι το να προσλαμβάνεις με ρουσφέτι στον ΙΤ δεν είναι sustainable (δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ χρόνο ούτε σε μεγάλη έκταση, μόνο ως εξαίρεση μερικές φορές) σε αντίθεση με το Δημόσιο όπου το έκαναν αυτό (συνέχεια, παντού) 30 χρόνια με τη γνωστή τεράστια επιτυχία. -
Προφανώς και γίνονται ρουσφέτια ΚΑΙ στον ΙΤ, προφανώς υπάρχει σαπίλα ΚΑΙ εκεί.
Η διαφορά είναι ότι όση αναξιοκρατία κι αν υπάρχει στον ΙΤ, υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη πιθανότητα τιμωρίας του κακού υπαλλήλου και του ρουσφετιού.
Το έχω ξαναγράψει και αλλού, κατά την άποψη μου 'σωτηρία' θα έρθει μόνο όταν αντιληφθούμε ότι φταίει ΚΑΙ το μεγάλο κλέψιμο των λίγων, και το μικρό κλέψιμο(ή παράλογα προνόμια και παροχές) πολλών.
edit: + άπειρο σε όσα γράφει ο nass
-
Συνολικά μπορεί να έχουμε και λιγότερους ΔΥ από όσους χρειαζόμαστε (δες τι ελλείψεις έχει στις Εφορίες, για να μη μιλήσω για Ε.Δ. και Σ.Α.) αλλά θα συμφωνήσω πως είναι λάθος κατανεμημένοι.να τους απολυσουμε λοιπον οσους περισσευουν και να κανουμε προσληψεις εκει που πρεπει ή χαλαει η σουπα;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Συνολικά μπορεί να έχουμε και λιγότερους ΔΥ από όσους χρειαζόμαστε (δες τι ελλείψεις έχει στις Εφορίες, για να μη μιλήσω για Ε.Δ. και Σ.Α.) αλλά θα συμφωνήσω πως είναι λάθος κατανεμημένοι.
να τους απολυσουμε λοιπον οσους περισσευουν και να κανουμε προσληψεις εκει που πρεπει ή χαλαει η σουπα;
Προσωπικά ούτε σούπες μαγειρεύω, ούτε έχω σχέση με τους μάγειρες. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν μια σωστή αναδιάρθρωση. Εκνευρίζομαι μόνο όταν ακούω για υπεράριθμούς υπαλλήλους και πολλές απολύσεις ενώ συνολικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
-
Αναμένοντας ακόμη την απάντηση του rx8drifter, αφού είμαι και αφελής σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα συνεχίσω την κουβέντα μας.
Το νέο μνημόνιο αναφέρει ρητά ότι από 1/1/13 το επίδομα ανεργίας πλέον θα δίνεται μόνο αν πληρούνται κάποια εισοδηματικά κριτήρια και επιπλέον θα μπει φρένο στο συνεχή έτη που δικαιούται ο άνεργος το επίδομα. Επειδή ζω σε αμιγώς τουριστική περιοχή η νέα αυτή διάταξη θα βάλει ταφόπλακα στην αγορά και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα έχουν ξεσηκωθεί.
Επειδή όμως είμαι αφελής και επειδή και εγώ θα χάσω χρήματα αφού οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν εισόδημα τον χειμώνα εγώ θα έπρεπε σύμφωνα με την νεοελληνική λογική και τακτική να είμαι στο πλευρό των εποχιακά εργαζομένων προασπίζοντας και τα δικά μου έμμεσα συμφέροντα. Ομως η δική μου αφέλεια δεν το επιτρέπει αυτό και προσπαθώ να βλέπω όλες τις πλευρές του νομίσματος. Η μια πλευρά είναι η απώλεια επιδόματος. Η άλλη πλευρά ποια είναι; Η μακροχρόνια και συνεχή επιδότηση αυτών των 'ανέργων' έχει δημιουργήσει απίστευτα μεγάλους τεμπέληδες που δεν προσπαθούν να μπουν κάνει στην λογική να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, να ζήσουν πιο άνετα.
Ακούω συνεχώς ανθρώπους να λένε σιγά μη δουλέψω με 800€ αφού κάθομαι και παίρνω 500€. Τώρα βέβαια το 800 έγινε 500 και το 500 έγινε 360. Δικαιολογούν την απόφαση να μην δουλέψουν λέγοντας πως δουλειές δεν υπάρχουν ( δεν υπάρχουν η απλά θέλουν να πληρώνονται με 40 ή 50 € χωρίς να παράγουν;;; ). Οταν δε τους πεις να στραφούν στον πρωτογενή τομέα έστω και για την χειμερινή περίοδο, τότε σε βρίζουν. Είναι πολύ μπαναλ να εργάζεται κάποιος για να ζει άνετα.
Είμαι πολύ αφελής τελικά
Υ.Γ. Εφτασα σε σημείο να μην τσακωθώ με συγγενικό πρόσωπο όταν μετά από το άγριο κράξιμο που έριξε σε ξέν/χους και την κυβέρνηση του είπα πως 20 χρόνια τον θυμάμαι να δουλεύει μόνο καλοκαίρι. Εψαξες του λέω ποτέ για κανονική δουλειά; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πληρωνεις ακριβο ρευμα?
Επί δεκαετίες πλήρωνα απαράδεκτα ακριβό τηλέφωνο μέχρι που ήρθαν οι ιδιώτες και είδα το φως το αληθινό.
Επί δεκαετίες πλήρωνα την Ολυμπιακή και έφτανα στο Λονδίνο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ με 1.5 ώρα καθυστέρηση.
Επί δεκαετίες πλήρωνα και ακόμα πληρώνω τον ΟΣΕ για να ΜΗΝ ΕΧΩ τρένο.
Επί δεκαετίες πλήρωνα κρατική Εθνική και η ουρά έφτανε στο πεζοδρόμιο.
Επί δεκαετίες είχα τα ακριβότερα φάρμακα στον κόσμο και ούτε που είχαν σκεφτεί ποτέ τα συνεταιράκια εταιρείες-δημόσιο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έλεγχο τιμών κτλ.
Κοκ. κοκ.ΝΑΙ, ναι, χιλιες φορες ναι.
και πληρωνες και τα τσαμπα ταξιδακια των υπαλληλων και των οικογενειων τους, στην Ολυμπιακη... καλα ο ΟΣΕ ... οποιος δεν εκανε δρομολογια Πελοποννησο τη δεκαετια 80 με τα 'οτομοτρις' του 1936 που ηταν και καλυτερα απο τα αλλα.....ελεος....... Δεν ευθυνονται αυτοι που 'δεν χρειαζονται' ουτε για τα 12 δις ουτε για το συνολικο χρεος και την αναχρηματοδοτηση του , ευθυνονται μονο για την μισθολογικη δαπανη που αφορα τους ιδιους.
θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω εδω,
οταν εχεις παραπανω κοσμο επειδη εβαλες μεσα τους φιλους συγγενεις και διαφορους αναξιους, πληρωνεις και τους μισθους τους, πληρωνεις και τα μεγαλυτερα κτιρια για να τους βαλεις μεσα, περισσοτερες καθαριστριες, γραφεια, ιατρικες εξετασεις, φαρμακα κλπ.
Επισης, πληρωνεις το γεγονος οτι οι υπολοιποι που ειναι μεσα με την αξια τους, διαφθειρονται θελουν δε θελουν απο τους ξυνομενους και τελικα ο μεσος ορος δουλειας πεφτει. Δεν μπορει ο προισταμενος να βαζει να δουλευουν σωστα 3 και οι αλλοι 3 να καθονται γιατι δεν μπορει να τους αγγιξει, τελικα και οι 6 θα παιζουν κατω του μετριου. Πληρωνεις επισης οτι αλλο ειναι να 'φωναξουν' 3 ατομα για αυξηση, προνομια κλπ και αλλο τα διπλασια. Αλλο βαρος εχουν.
Δεν ειναι λοιον μονο το μισθολογικο, εχεις και ΓΒΕ και μαζευονται.True story...
Τμημα μεγαλου υπουργειου κατοικοεδρευε στο καρακεντρο, σε νοικιαρικο κτιριο. αλλα τμηματα σε διαφορα αλλα κτιρια, παλι στο ευρυτερο κεντρο... Προταση: 'Παιδια θα παμε στο νεο κτιριο τυπου στο Μαρουσι', απαντηση:' Να πατε να πηδηχτειτε, μας βολευει το μετρο'. Αποτελεσμα: Δεν πηγαν.την πιθανότητα να είναι οι ίδιοι σάπιοι (και μη σάπιοι) άνθρωποι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο και απλώς ο καθένας να εκφράζει τη σαπίλα του διαφορετικά αναλόγως της θέσης του, δεν τη σκεφτόμαστε δλδ;
Πρέπει σων' και ντε να είναι διαφορετικής πάστας άνθρωποι οι μεν και οι δε;
Πολυ σωστα... κακοι ανθρωποι ειναι παντου... να διευκρινισω όμως οτι ο ΙΥ εχει πολυ λιγοτερες ευκαιριες για κομπινα, και το φοβο της απολυσης, τσεκουρι, ο ΔΥ δεν εχει τετοιες δικλειδες, zbotsat.
Συνολικά μπορεί να έχουμε και λιγότερους ΔΥ από όσους χρειαζόμαστε (δες τι ελλείψεις έχει στις Εφορίες, για να μη μιλήσω για Ε.Δ. και Σ.Α.) αλλά θα συμφωνήσω πως είναι λάθος κατανεμημένοι.
Το τι 'χρειαζομαστε' ειναι και λιγο μουφα, μπορει να αποτελει αποτελεσμα οργανογραμματος που εχουν φτιαξει ασχετοι η ποδηγετησμενοι για να δικαιολογησουν δικους τους υπεραριθμους.
Ξέρεις πόσες προσλήψεις στον ΙΤ γίνονται με μέσο; Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Απλά όσοι δεν έχουν βύσμα, τον ήπιανε.
Αν παρεις την ξαδελφη σου στη δουλεια και την πληρωνεις εσυ να βαφει νυχια, κανενα προβλημα. Αν την παρει ο αρχιδης ο ανθυποβουλευτης, και τη χωσει καπου, χωρια το μισθο, την αντιπαραγωγικοτητά της θα την πληρωσουν και οι συναδελφοι της, γιατι ο 'εργοδοτης Δημοσιο' μετραει 'κεφαλια' μεσα στα τμηματα, οχι πραγματικες ικανοτητες...
Σκεψου να διοικεις ενα ματσο με κουτσους τυφλους βλαμμενους τρελλους και να σου λεει ο στρατηγος 'εχεις αγορι μου 45 ατομα, παρε το υψωμα 765 μεχρι αυριο στι 5πμ'. Ναι, αλλα τι αξιας 45 άτομα εχεις? Ουτε στο Λυκαβηττο με το τελεφερικ δεν θα μπορεσεις να ανεβεις. -
Ειμαστε στη σελιδα 666 ουυυυυυυουυυυυ!!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το τι 'χρειαζομαστε' ειναι και λιγο μουφα, μπορει να αποτελει αποτελεσμα οργανογραμματος που εχουν φτιαξει ασχετοι η ποδηγετησμενοι για να δικαιολογησουν δικους τους υπεραριθμους.Το τι χρειαζόμαστε είναι έκδηλο. Δύο παραδείγματα για να γίνω κατανοητός. Όταν πηγαίνω στην ΔΟΥ Νεαπόλεως για να θεωρήσω τιμολόγια και έχει 50 άτομα ουρά με 2 μόνο υπαλλήλους στο Τμήμα, είναι πασιφανές ότι δεν αρκούν! Αναγκάστηκα να πάω 4 μέρες για να εξυπηρετηθώ! Στο τέλος δε, πήρα νούμερα την Τετάρτη στο κλείσιμο, για την Πέμπτη! Δεύτερο παράδειγμα. Όταν η Οργανική Δύναμη μιας Επχίας είναι σχεδόν 300 άτομα και η πραγματική της Δύναμη 100, δεν φτάνει ούτε για να κινήσεις τα άρματά σου. Σε άσκηση Συναγερμού, έμπαινα κι εγώ εγώ και οδηγούσα τα άρματα της Ίλης μου από τον Όρχο στον Χώρο Συγκεντρώσεως, ένα-ένα. Όλα μαζί δεν είχα αρκετούς οδηγούς για να τα κινήσω! Δεν μιλάμε καν για ολόκληρο πλήρωμα στο κάθε άρμα... 3 πληρώματα με το ζόρι έβγαζα για 13 άρματα!
-
Όταν πηγαίνω στην ΔΟΥ Νεαπόλεως για να θεωρήσω τιμολόγια και έχει 50 άτομα ουρά με 2 μόνο υπαλλήλους στο Τμήμα, είναι πασιφανές ότι δεν αρκούν!Το πασιφανές είναι ότι αυτοί οι 2, χωρίς δική τους ευθύνη, είναι αντιπαραγωγικοί, έπρεπε να είχε καταργήσει τις αηδίες με τα θεωρημένα τιμολόγια και οι 2 να ήταν έξω να κυνηγάνε φοροφυγάδες.
Όταν η Οργανική Δύναμη μιας Επχίας είναι σχεδόν 300 άτομα και η πραγματική της Δύναμη 100, δεν φτάνει ούτε για να κινήσεις τα άρματά σου.
Εμ αφού θεωρείς κρίσιμο το να υπάρχει στρατιωτική φρουρά στην Τρίπολη
-
Τι λυσσαξατε με την Τριπολη;
-
Το τι 'χρειαζομαστε' ειναι και λιγο μουφα, μπορει να αποτελει αποτελεσμα οργανογραμματος που εχουν φτιαξει ασχετοι η ποδηγετησμενοι για να δικαιολογησουν δικους τους υπεραριθμους.
Το τι χρειαζόμαστε είναι έκδηλο. Δύο παραδείγματα για να γίνω κατανοητός. Όταν πηγαίνω στην ΔΟΥ Νεαπόλεως για να θεωρήσω τιμολόγια και έχει 50 άτομα ουρά με 2 μόνο υπαλλήλους στο Τμήμα, είναι πασιφανές ότι δεν αρκούν! Αναγκάστηκα να πάω 4 μέρες για να εξυπηρετηθώ! Στο τέλος δε, πήρα νούμερα την Τετάρτη στο κλείσιμο, για την Πέμπτη! Δεύτερο παράδειγμα. Όταν η Οργανική Δύναμη μιας Επχίας είναι σχεδόν 300 άτομα και η πραγματική της Δύναμη 100, δεν φτάνει ούτε για να κινήσεις τα άρματά σου. Σε άσκηση Συναγερμού, έμπαινα κι εγώ εγώ και οδηγούσα τα άρματα της Ίλης μου από τον Όρχο στον Χώρο Συγκεντρώσεως, ένα-ένα. Όλα μαζί δεν είχα αρκετούς οδηγούς για να τα κινήσω! Δεν μιλάμε καν για ολόκληρο πλήρωμα στο κάθε άρμα... 3 πληρώματα με το ζόρι έβγαζα για 13 άρματα!
Ο στρατος ειναι μια περιπτωση ειδικη, η οργανικη δυναμη δεν περιλαμβανει και τους επιστρατους που υποτιθεται θα φτανουν σε αριθμο για να τα οδηγησουν?
Δεν μπορεις να παιζεις με ατρυπητα? δεν εχει καταργηθει αυτο? Αυτο που λενε 'Αθεωρητα βασει ΠΟΛ....' κλπ?
-
θελεις μηχανοργανωση και φορολογικο μηχανισμο για αθεωρητα βαση κλπ κλπ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι λυσσαξατε με την Τριπολη;ΒΤW,
Bill, λειτουργει ακομα το τιμημένο ΚΕΜΧ? Τι σατανικη υγρασια που ειχε ρε παιδακι μου.... ψαρια ειχε στο στιβο μαχης -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τι λυσσαξατε με την Τριπολη;
ΒΤW,
Bill, λειτουργει ακομα το τιμημένο ΚΕΜΧ? Τι σατανικη υγρασια που ειχε ρε παιδακι μου.... ψαρια ειχε στο στιβο μαχηςΤο Κεμχ ναι αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα,λενε οτι θα κλεισει και θα πηγαινουν οι νεοι στης Καλαματας.Το ιδιο ακουστηκε και για το 11ο της Τριπολης.
-
Για ψαρια δεν μπορω να πω... αλλα φυλλαρακια για μαζεμα ειχε και με το παραπανω...!!! Ιουνιο - Ιουλιο του...... περασα απο εκει... η κουζινα παντως ηταν μια χαρα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....