-
Κάπως έτσι...
-
Προς KYAN:
Κράτα μικρό καλάθι γιατί τα οράματα είναι παχιές κουβέντες για να κοιμίζουν τους μικρούς και να τα τρώνε οι μεγάλοι.
Προς Aserf:
Δουλειά σε μικρή εταιρεία για απόκτηση εμπειρίας και γνωριμία με την αγορά και μετά, αν είσαι καλός μπλαμπλάς, ή αλλαγή δουλειάς κάθε 2 χρόνια το πολύ και πούλα μούρη ή κάνε δική σου δουλειά.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι πολίτες Β' κατηγορίας κάτι σαν τους δούλους στην αρχαία Ελλάδα
'Εχεις ακούσει ποτέ πολιτικό, ειδήσεις, εκπομπή να αναφέρεται σε αυξήσεις μισθών, συνθήκες εργασίας κ.λ.π. ιδιωτικών υπαλλήλων;
Μεγαλώνοντας θα δεις ότι όλη η κοινωνία (Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, υπηρεσίες κ.λ.π.) είναι φτιαγμένα και προσαρμοσμένα στα ωράρια των Δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι απλώς αγνοούνται από αυτήν την χώρα -
@klong
Καλά, δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα.Ο πατέρας μου μέχρι τα 38 του δούλευε στο δημόσιο, οπότε και μεταπήδησε σε ιδιωτική εταιρία.
Παρότι και στο δημόσιο είχε φτάσει σε διευθυντική θέση το κλίμα δεν ήταν τόσο καλό όσο λες. Ύστερα από πολλά παραιτήθηκε όταν τον παραμέρισαν για να βάλουν 'δικά τους' παιδιά. Θα μου πείτε και πού το πρόβλημα, μιας και αμειβόταν κανονικά ως διευθυντής, απλά μετέφεραν σχεδόν όλες τις αρμοδιότητές του σε κάποιον άλλο. Ε ο πατέρας μου δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που μπορεί να κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα, οπότε και παραιτήθηκε.
Προσελήφθηκε σε ιδιωτική εταιρία άσχετου αντικειμένου, ξεκίνησε από απλός πωλητής, μέσα σε λίγα χρόνια πήρε τη θέση του υπευθύνου ενός τμήματος, ύστερα από επίσης κάποια χρόνια πήρε τη θέση του τεχνικού διευθυντή και πλέον, παρότι έχει μόνο ένα αφεντικό (τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο), λειτουργεί σχεδόν ανεξάρτητα, είναι κύριος του εαυτού του και η δουλειά του ανταμείβεται σωστά και δίκαια.
Μερικά πράγματα είναι λοιπόν και θέματα επιλογών -
@aserf
Πρoφανώς ο πατέρας σου είναι χαρισματικός άνθρωπος.
Ίσως αν έστηνε μια δικιά του επιχείρηση να ήταν τώρα ιδιοκτήτης ενος από αυτά τα μεγαθήρια.
Γιατί επέλεξε όμως το δημόσιο αρχικά
Σε εσένα τι συμβουλή έδωσε; -
Όπως είπε ο aserf, είναι θέμα επιλογών. Και αν βρει κάποιος κάπου που να του ταιριάζει, είναι πολύ τυχερός!!
-
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα της σίγουρης δουλειάς.
Λίγο το κατοχικό σύνδρομο λίγο τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια έχει περάσει και σε εμάς αυτή η ιδέα.
Αυτήν την ιδέα κουβαλάμε όταν κυνηγάμε μια θέση στο δημόσιο, αυτήν την ιδέα κουβαλάμε όταν κυνηγάμε μια υπαλληλική θέση.
Σε πολλούς από εμάς μας λείπει η τόλμη για να στήσουμε μια δική μας επιχείρηση, η μαγκιά αν θέλετε.
Υπάρχουν πολλοί που το τόλμησαν και τώρα κολυμπάνε στο χρήμα, υπάρχουν και άλλοι που κολυμπάνε στα σκ.. αλλά και στο υπαλληλίκι το ίδιο δεν μπορεί να συμβεί; -
Ο χρήστης klong έγραψε:
@aserf
Πρoφανώς ο πατέρας σου είναι χαρισματικός άνθρωπος.
Ίσως αν έστηνε μια δικιά του επιχείρηση να ήταν τώρα ιδιοκτήτης ενος από αυτά τα μεγαθήρια.
Γιατί επέλεξε όμως το δημόσιο αρχικά
Σε εσένα τι συμβουλή έδωσε;Η απάντηση στο γιατί δε δοκίμασε να στήσει δική του επιχείρηση παρότι είναι πραγματικά ο άνθρωπος που δημιουργεί και όχι ο άνθρωπος της ρουτίνας και στο γιατί προτίμησε το δημόσιο αρχικά είναι πολύ απλή...
Γιατί παντρεύτηκε μόλις τελείωσε το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία, δεν είχε κάποιο στήριγμα και ανέλαβε οικογενειακές υποχρεώσεις
Σε εμένα και στον αδερφό μου αντίθετα μας έχει πει να βρούμε τι πραγματικά μας ενδιαφέρει και αφού μαζέψουμε κάποια εμπειρία ως υπάλληλοι να ανοίξουμε δική μας δουλειά, είτε ανεξάρτητα, είτε από κοινού. Είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει, τόσο οικονομικά, όσο και με τις γνώσεις του (κάτι που δε μπορούσαν να του προσφέρουν του ίδιου όταν μπήκε και ο ίδιος στο δίλημμα δημόσιο + ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιωτικός τομέας) και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα ικανοποιήσει έστω και καθυστερημένα και μια δική του επιθυμία που έπνιξε πολλά χρόνια πριν λόγω υποχρεώσεων.
-
Σωστός ο father 'μάθε την δουλειά αλλά μετά κάνε μια δική σου' μην νομίζεις, δεν θα ικανοποιήσει δική του επιθυμία, για το δικό σας καλό και μόνο το κάνει.
Αυτό ήθελε και ο δικός μου αλλά εμείςStay on target
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ PROGRAMMERS - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΩ ΚΑΚΟΣ
- Αν μπορείτε να την κάνετε για το δημόσιο κάντε την
2.Αν δεν μπορείτε, ΓΙΝΕΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΣ.
2.1 Να είστε παραγωγικοί
2.2 Να αναλάβετε πολλά έργα ώστε να ισχύει το 2.3
2.3 Γίνετε αναντικατάστατοι κρατώντας (ντρέπομαι που το λέω) περισσότερα μέσα
στο μυαλό σας και λιγότερα στο documentation. Η πράξη έδειξε ότι οι αναντικατάστατοι
έχουν μεγαλύτερες αυξήσεις
2.4 Κάνετε καλές δημόσιες σχέσεις (οι προγραμματιστές δεν φημιζόμαστε γι αυτό).KAΛΗ ΤΥΧΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
Σωστά τα παραπάνω με εξαίρεση το 2.3
Αν πετύχεις μανατζερ που εχει σπουδάσει το αντικείμενο και δεν βρίσκεται εκεί κατα τύχη, εχεις φάει πόδι αν καταλάβει οτι το κάνεις εσκεμμένα αυτό. Αυτό που αναφέρεις λέγεται ' structural capital' και μαζί με το human και το relationship capital αποτελούν το λεγόμενο 'intellectual capital'.
Είναι μέρος της δουλειάς (knowledge management) να το προστατεύσω και επαυξήσω, και αν συνειδητοποιήσω οτι κάποιος υπάλληλος το καταχράζεται, θα αντιμετωπιστεί αντιστοίχως.Το 2.1 μαζί με μερικά ακόμα (2.χ) είναι αρκετά για μια καλή πορεία, δεν χρειάζονται πονηριές
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Αν πετύχεις μανατζερ που εχει σπουδάσει το αντικείμενο και δεν βρίσκεται εκεί κατα τύχη,
εχεις φάει πόδι αν καταλάβει οτι το κάνεις εσκεμμένα αυτό. Αυτό που αναφέρεις λέγεται
structural capital και μαζί με το human και το relationship capital αποτελούν το λεγόμενο
intellectual capital. Είναι μέρος της δουλειάς (knowledge management) να το προστατεύσω
και επαυξήσω, και αν συνειδητοποιήσω οτι κάποιος υπάλληλος το καταχράζεται, θα
αντιμετωπιστεί αντιστοίχως.Ιστορίας διάνθιση
Φίλε μου kiloMeater, μην εξοργίζεσαι...
Διαβλέπω από τα λεγόμενά σου
- ότι σπούδασες/έκανες κάποιο ΜΤΠ σε διασφάλιση ποιότητας.
- ότι βρίσκεσαι σε ένα αντίστοιχο ευαίσθητο πόστο management.
Μην πιάνεσαι από τα λεγόμενά μου... Αν...
- Στο τμήμα σου έχεις (α) υπεύθυνα και (β) φιλότιμα άτομα,
- Εχετε και χρησιμοποιείτε σοβαρά case tools
- Οι καιροί είναι καλοί
δεν θα χρειαστεί καν να ασχοληθείς ούτε να κάθεσαι πάνω από το κεφάλι κανενός.
Πρέπει όμως να ισχύουν ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ.
Στην δική μου περίπτωση, ΕΛΕΙΨΕ Η ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ
Σε κακούς καιρούς αποδείχτηκε ότι επέπλευσαν ...
i. οι καιροσκόποι,
ii. οι γνωστοί γνωστών
iii. οι πολύ παραγωγικοί
iv. οι γνώστες πολλών πραγμάτωνΑνάμεσά τους επέπλευσα ΚΑΙ ΕΓΩ (ότι και αν σημαίνει αυτό), σε μια θάλασσα που
δεν μου άρεσε λόγω λυμμάτων και τρικυμίας.Τότε άτομα ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΑ, KATAΡΤΙΣΜΕΝΑ σε απίστευτα εργαλεία, και το
κυριότερο ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ προσόντα την έκαναν στο δημόσιο για ...
να γράφουν queries σε SQL server .Φυσικά
v. Ουδείς αναντικατάστατος
vi. Αλίμονο σ' όσους έμειναν (ισχύουν και τα δύο)...όταν χρειαστεί να κάνει checkout και να διορθώσει κώδικά του.
... το 2008 που θα έχει συνέρθει η 'εταιρική δομή' από τις διαδικασίες
της συγχώνευσης αλλά επειδή τέτοιες υποσχέσεις έχω ακούσει πολλές
κρατάω και μικρό καλάθι.Φίλε kyan, κάπoια keywords σου μου λένε ότι δουλεύαμε εσύ στην Α και εγώ στην Β πρίν τη
συγχώνευση σε ΑΒ.Τέλος πάντων.
-
'Μοναδική' και 'Λογική' σκέψη zardoz.....
-
Δυστηχως ο ZARDOZ εχει δικιο!
Ολες οι σχολες που βγαινουν μιλουνια καθε χρονο πληροφορικαριοι και δ.επιχειρησεων εχουν πολυ κακη επαγγελματικη αποκατασταση, το 90% που θα βρει δουλεια θα είναι δουλος, τουλαχιστον οι πληροφορικαριοι δεν πανε με κουστουμια και γραβατες στη δουλεια τους!
Οσοι εχουν το στομαχι να ανοιξουν δικη τους δουλεια να το κανουν εγω δεν θα μπορουσα με τπτ.
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ενώ στις προοδευμένες χωρες θα βγαζει πρωτο μισθο 4500€.
ενας ξαδερφός μου σπούδασε τρια χρονια στην Αγγλία και μετα αμέσως επιασε δουλεια σε μια εταιρεία στην Αυστρια. Μετα από τρια χρόνια αφού πηρε και προαγωγή βγαζει 6000€ το μηναΝαι αλλά με τι κόστος διαβίωσης?
Στην Αγγλία ασκούμενος δικηγόρος παίρνει περίπου 1500 € αλλά στο τέλος του μήνα δεν του μένει τίποτα... Ή ετησίως είναι εφικτό να έχεις εισόδημα 25-30.000 € αλλά δες και τι έξοδα έχεις κάθε μήνα εκεί...
Τα παραπάνω είναι στοιχεία από γνωστά μου άτομα που έχουν εργαστεί εκεί.
Θα σας δωσω το τηλεφωνο του πατερα μου να του τα πειτε αυτα!
Αυτο που λετε βασικα ισχυει για Λονδινο σε μια αλλη πολη βγαινεις ΑΝΕΤΑ με 25.000 € το χρονο 17.000 λιρες περιπου και μαλιστα και να μενεις και μονος σου χωρις συγκατοικο, σε one bedroom flat φυσικα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ενας ξαδερφός μου σπούδασε τρια χρονια στην Αγγλία και μετα αμέσως επιασε δουλεια σε μια εταιρεία στην Αυστρια. Μετα από τρια χρόνια αφού πηρε και προαγωγή βγαζει 6000€ το μηναΝαι αλλά με τι κόστος διαβίωσης?
Στην Αγγλία ασκούμενος δικηγόρος παίρνει περίπου 1500 € αλλά στο τέλος του μήνα δεν του μένει τίποτα... Ή ετησίως είναι εφικτό να έχεις εισόδημα 25-30.000 € αλλά δες και τι έξοδα έχεις κάθε μήνα εκεί...
Αυτο που λετε βασικα ισχυει για Λονδινο σε μια αλλη πολη βγαινεις ΑΝΕΤΑ με 25.000 € το χρονο 17.000 λιρες περιπου και μαλιστα και να μενεις και μονος σου χωρις συγκατοικο, σε one bedroom flat φυσικα.
- Δεν ανέφερα αν 'βγαίνεις', είπα ότι έχεις πενιχρό εισόδημα
2)Μιλάω για μισθωτούς και όχι για φοιτητές - Και στην Ελλάδα ένας φοιτητής σε μια επαρχιακή πόλη βγαίνει με 700-800 ευρώ το μήνα αλλά ένας μισθωτός με αυτό το μισθό έχει πενιχρό εισόδημα...
- Δεν ανέφερα αν 'βγαίνεις', είπα ότι έχεις πενιχρό εισόδημα
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δυστηχως ο ZARDOZ εχει δικιο!Ολες οι σχολες που βγαινουν μιλουνια καθε χρονο πληροφορικαριοι και δ.επιχειρησεων εχουν πολυ κακη επαγγελματικη αποκατασταση, το 90% που θα βρει δουλεια θα είναι δουλος, τουλαχιστον οι πληροφορικαριοι δεν πανε με κουστουμια και γραβατες στη δουλεια τους!
Οσοι εχουν το στομαχι να ανοιξουν δικη τους δουλεια να το κανουν εγω δεν θα μπορουσα με τπτ.
και γω ταλεγα αυτά στον πατερα μου αλλά ο καθενας στην οικογενεια μου μάλλον ειναι στον κόσμο του
ο καθενας μου ελεγε να κάνω αυτή τη δουλειά η την αλλη (αυτες που εκαναν οι γονεις μου) χωρις να κοιτάνε τα ενδιαφεροντα μου.
και περασα σε σχολή πληροφορικής εδω παρα να σπουδασω βιομηχανικό σχεδιασμό στο εξωτερικό.
Τωρα που βλέπω τι συμβαινει εδω σχετικά με τους πληροφορικούς και οτι γενικότερα αρχίζω και τη βαριέμαι την επιστήμη(ποτέ δεν την αγαπησα πραγματικά) και μετα από πολύ κλάψα οι γονεις μου με αφησαν να πάω στην Αγγλία για να σπουδασω αυτό που θελω. Αυτό όμως θα γίνει αφού τελειώσω τη σχολή εδώ
δηλαδή θα πιασω δουλειά στα 27-28 μου -
koutsan η μονη απαλαγη που ειχα σαν φοιτητης ηταν οτι δεν πληρωνα φορους. Ακομη και νερο πληρωνα που συνηθως οι φοιτητες στην Αγγλια δεν πληρωνουν.
Τεσπα το την βγαζουν για τον καθενα εχει αλλη ερμηνεια, με 1400 λιρες τον μηνα περναει ανετα καποιος (εκτος λονδινου) δεν μαζεψει φραγκα αλλα και τις εκδρομουλες του θα κανει και τα ψωνια του και ολα, τωρα αν θελει να μηνει στο νοτιν χιλ η στο ριτσμοντ η σε παρομοιες περιοχες της πρωτευουσας ε ναι ουτε για νοικι δεν φτανουν -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
koutsan η μονη απαλαγη που ειχα σαν φοιτητης ηταν οτι δεν πληρωνα φορους. Ακομη και νερο πληρωνα που συνηθως οι φοιτητες στην Αγγλια δεν πληρωνουν.
Τεσπα το την βγαζουν για τον καθενα εχει αλλη ερμηνεια, με 1400 λιρες τον μηνα περναει ανετα καποιος (εκτος λονδινου) δεν μαζεψει φραγκα αλλα και τις εκδρομουλες του θα κανει και τα ψωνια του και ολα, τωρα αν θελει να μηνει στο νοτιν χιλ η στο ριτσμοντ η σε παρομοιες περιοχες της πρωτευουσας ε ναι ουτε για νοικι δεν φτανουνΔεν σου είπα ότι έχεις κάποια απαλλαγή...Το ποσό με το οποίο 'βγαίνει' ένας φοιτητής δεν μπορεί παρά να θεωρείται πενιχρό εισόδημα για ένα μισθωτό...Σου έδωσα και αντίστοιχο παράδειγμα για την Ελλάδα με τον μισθό των 700-800 ευρώ...
-
Ναι βρε καταλαβα τι ειπες, αλλα σκεψου (μιας και εισουνα φοιτητης και μαλιστα στα ξενα) οτι σαν φοιτητης ακομη και μαζεμενος να εισαι κανεις πολυ πιο εξαλη ζωη απο οτι σαν εργαζομενος ούτε ρεμαλιαζεις συνεχεια ουτε στην γυρα εισαι 24/7 οποτε χρειαζεσαι λιγοτερα λεφτα.
με 800 € παντως αν δεν εχει καποιος δικο του σπιτι ουτε βοηθεια απο γονεις κλπ το θεωρώ αδυνατο να μπορει να ζησει χωρις στερησεις ή συμβιβασμους.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
...όταν χρειαστεί να κάνει checkout και να διορθώσει κώδικά του.
... το 2008 που θα έχει συνέρθει η 'εταιρική δομή' από τις διαδικασίες
της συγχώνευσης αλλά επειδή τέτοιες υποσχέσεις έχω ακούσει πολλές
κρατάω και μικρό καλάθι.Φίλε kyan, κάπoια keywords σου μου λένε ότι δουλεύαμε εσύ στην Α και εγώ στην Β πρίν τη
συγχώνευση σε ΑΒ.Τέλος πάντων.
Πείτε βρε και κανα όνομα εταιρίας να μαθαίνουμε, αφου φύγατε πλέον...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σου έδωσα και αντίστοιχο παράδειγμα για την Ελλάδα με τον μισθό των 700-800 ευρώ...Ρε παιδιά ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 680
-
τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
στην ελληνικη επαρχια οντως περνας ανετα ως φοιτητης, αλλα και περνας (σκετο) ως μισθωτος με το ποσο των 800 ευρω.
το θεμα ειναι οτι κατι τετοιο θα ηταν μια χαρα στην περιπτωση που εισαι μονος και οι αναγκες σου ετσι δεν ειναι μεγαλες
το να κανεις οικογενεια ομως με 800 ευρω, μαλλον δεν ειναι και καμια προοπτικη της προκοπης..
δηλαδη πως το βλεπω εγω:
οταν εισαι 24-25 χρονων και εισαι μονος και λιγακι στα @@ σου και δεν εχεις και τρελες απαιτησεις τα 800 ευρω ειναι οκ. οταν ομως 30αριζεις τοτε δεν ειναι, μη λεμε μαλακιες...
εξωτερικο ειναι σταντε καλυτερα για καποιον πτυχιουχο αλλα εχει να κανει και με το τι θυσιες εισαι διατεθημενος να κανεις (για να ζησεις εξω)
δλδ εισαι διατεθημενος να δουλεψεις αγγλια και να τρως τα χαλαζια και τις υγρασιες, τους chavs και τα σχετικα, να αφησεις πισω φιλους-οικογενεια κλπ;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....