-
Θελω τις αποψεις σας (ή τις εμπειριες ακομα καλυτερα) πανω στο θεμα της αποκαταστασης αποφοιτου απο:
1.Αρχιτεκτονικη
2.ΤΕΙ Ηλεκτρονικων Υπολογιστικων Συστηματων
3.ΤΕΙ Χρηματοοικονομικων Εφαρμογωνθενξ
-
Θα σας πω και ενα πραγματικο γεγονος:
Κορη λαμβανει την συνταξη του πατερα της υστερα απο τον θανατο αυτου.
Σημερα εχει αντρα και παιδι,αλλα παραμενει ανυπαντρη να να δικαιούται να συνεχισει να λαμβανει την συνταξη αυτη.Περιπου 1500Ε χωρις να κανει τίποτα,την στιγμη που κανεις δεν θα της εδινε πανω απο 700Ε για πρωτο μισθό.Αυτη αραγε θα πηγαινε για αποθηκάριος;
-
Καλά, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για τέτοιες παροχές; Δια παντός προστατευόμενη θα θεωρείται η κορασίς;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για τέτοιες παροχές; Δια παντός προστατευόμενη θα θεωρείται η κορασίς;Ναι
-
Ενώ αν ήταν γιος θα ίσχυαν περιορισμοί, έτσι δεν είναι;
Αν ναι, αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καλά, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για τέτοιες παροχές; Δια παντός προστατευόμενη θα θεωρείται η κορασίς;
Ναι
Μια φίλη μου δεν παντρεύεται γι αυτό το λόγο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ενώ αν ήταν γιος θα ίσχυαν περιορισμοί, έτσι δεν είναι;
Αν ναι, αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό;Προφανώς ...Οι γιοι δεν νομίζω να δικαιούνται τίποτα, ίσως μόνο όσο είναι ανήλικοι...Είχα κάνει κατά παραγγελία για ένα οργανισμό στη Γαλλία ένα rapport 120 σελίδων για τη Δημόσια Διοίκηση και το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα...Είχαν μείνει κάγκελο από κάτι τέτοιες ρυθμίσεις τόσο εμφανώς 'άνισες'...Σε ένα μεγάλο meeting δε, όλων των national experts, η εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής (πιτσιρίκα δεν ήξερε πολλά τι εστί Ελλάδα) ήταν σκασμένη στα γέλια γιατί παροσυσίαζα πολυ γραφικά το εθνικό μας μπουρδέλο ...
Θεωρήθηκε βέβαια από κάποιους η παρουσίασή μου αντεθνική -
Δεν φαντάζομαι να τόλμησες να θίξεις το ζήτημα των αναπηρικών συντάξεων.
-
Αυτός είναι νόμος μπουρδέλο κατ εμε που ισχύει σε μεγάλη πρώην κρατική τράπεζα!!!!!
Επίσης υπάρχουν και τραβεστί 'κόρες' που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και παίρνουν σύνταξη από την Τράπεζα (δηλαδή από την τσεπη του έλληνα φορολόγουμενου)ΟΛΟΙ οι πολιτικοί κάνουν τις πάπιες για το ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, παρότι πλησιάζουν και οι εκλογές και η '..υτσα' που θα πέσει ιδίως για τους ασφαλισμένους μετά το 92 δεν θα έχει προηγούμενο!!!!
Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά θα δείτε κόσμο στους δρόμους σε πορείες από άτομα που σήμερα δεν το φάνταζονται κάν ότι υπάρχει πρόβλημα για το οποίο θα πληρώσουν (είτε με αύξηση εισφορων, είτε με ΜΕΙΩΣΗ μισθών κλπ κλπ ) -
To ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η ΝΔ στη πρώτη τετραετία επίσης δεν το τόλμησε και με πλειοψηφία 2-3 εδρών (αν κερδίσει τις εκλογές) μάλλον δεν θα το τολμήσει.
Τη σφαλιάρα θα τη φάμε εμείς για να χαίρονται τώρα οι συνταξιούχοι που πήραν συντάξεις από τα 50 για διάφορους λόγους. -
Προφανός μιλας για την Εθνικη τραπεζα, η οποια δεν ηταν κρατικη ποτε οπως το εννοεις.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
παντως στην Ελλάδα τα αφεντικά ψιλοεκμεταλλεύονται τους εργαζομένους.
Νομίζω ότι αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο και είναι στοιχείο μιας καπιταλιστικής οικονομίας.
Το αν στην Ελλάδα αντιστοιχούν οι περισσότερες Μερσεντές ανα κατοίκους από οποιαδήποτε αλλη ευρωπαική χώρα δε νομίζω ότι έχει σχέση με τον πλούτο των Ελλήνων, αλλά με την τάση αυτοπροβολής τους. Μεγάλη μερίδα ανθρώπων προσπαθεί δηλαδή να δείξει ότι έχει περισσότερα απ' ότι πραγματικά έχει και το αμάξι είναι ένας πιασάρικος τρόπος.Από κει και πέρα δεν ανέφερα πουθενά ότι η δουλειά στις αποθήκες είναι αυτό που λέμε κελεπούρι. Πρόκειται όμως για μια αξιοπρεπή δουλειά, με νορμάλ ωράριο, σταθερό εισόδημα, κτλ. Δεν περιμένω δηλαδή αποφοίτους πανεπιστημίων να τρέχουν να δώσουν συνέντευξη στον πατέρα μου και σε άλλα στελέχη της εταιρίας, από αυτό όμως μέχρι το να μην πηγαίνει σχεδόν κανείς πλην αλλοδαπών, παρόλη την ανεργία, υπάρχει μεγάλη διαφορά.
ναι ενταξει και στο εξωτερικό εκμεταλλευονται τους εργαζομένους αλλά τουλάχιστον τους πληρωνουν όμως
πχ ενας πληροφορικός που θα πιασει δουλειά εδώ θα του δίνουν 700€ σε ιδιοτικές δουλειές και 850-900€ στο δημόσιο που θα του δίνουν τα επιδόματα οθονης, πανεπιστημίου κλπ
ενώ στις προοδευμένες χωρες θα βγαζει πρωτο μισθο 4500€.
ενας ξαδερφός μου σπούδασε τρια χρονια στην Αγγλία και μετα αμέσως επιασε δουλεια σε μια εταιρεία στην Αυστρια. Μετα από τρια χρόνια αφού πηρε και προαγωγή βγαζει 6000€ το μηνα -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα σας πω και ενα πραγματικο γεγονος:Κορη λαμβανει την συνταξη του πατερα της υστερα απο τον θανατο αυτου.
Σημερα εχει αντρα και παιδι,αλλα παραμενει ανυπαντρη να να δικαιούται να συνεχισει να λαμβανει την συνταξη αυτη.Περιπου 1500Ε χωρις να κανει τίποτα,την στιγμη που κανεις δεν θα της εδινε πανω απο 700Ε για πρωτο μισθό.Υπάρχει όριο και είναι τα 25 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, ανεξάρτητα του αν παραμένει ακόμα ανύπαντρη. Αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας τότε κάποια παρανομία έχει κάνει...
Πρώην συμμαθητή μου έχουν πεθάνει και οι δύο γονείς του και παίρνει τη σύνταξη του πατέρα του, όταν φτάσει όμως 25 ετών θα του την κόψουν. -
[quote='vengas']ναι ενταξει και στο εξωτερικό εκμεταλλευονται τους εργαζομένους αλλά τουλάχιστον τους πληρωνουν όμως
πχ ενας πληροφορικός που θα πιασει δουλειά εδώ θα του δίνουν 700 -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα σας πω και ενα πραγματικο γεγονος:
Κορη λαμβανει την συνταξη του πατερα της υστερα απο τον θανατο αυτου.
Σημερα εχει αντρα και παιδι,αλλα παραμενει ανυπαντρη να να δικαιούται να συνεχισει να λαμβανει την συνταξη αυτη.Περιπου 1500Ε χωρις να κανει τίποτα,την στιγμη που κανεις δεν θα της εδινε πανω απο 700Ε για πρωτο μισθό.Υπάρχει όριο και είναι τα 25 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, ανεξάρτητα του αν παραμένει ακόμα ανύπαντρη. Αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας τότε κάποια παρανομία έχει κάνει...
Πρώην συμμαθητή μου έχουν πεθάνει και οι δύο γονείς του και παίρνει τη σύνταξη του πατέρα του, όταν φτάσει όμως 25 ετών θα του την κόψουν.Κάνεις λάθος...Ξέρω πολλές περιπτώσεις 75χρονων γυναικών που ακόμα εισπράττουν τη σύνταξη του μπαμπά τους...Είναι στο διηνεκές εφόσον παραμένουν ανύπαντρες...Ακόμα και αν εργάζονται νομίζω δικαιούνται πάλι, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος...
Αυτά βέβαια παίζουν ανάλογα με το που ήταν ασφαλισμένος ο πατέρας αλλά όριο ηλικίας για ανύπαντρες θυγατέρες δεν υπάρχει... -
Πάσο στο 'γυναικών'...
Και μετά μιλάνε για ισότητες
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
ενας ξαδερφός μου σπούδασε τρια χρονια στην Αγγλία και μετα αμέσως επιασε δουλεια σε μια εταιρεία στην Αυστρια. Μετα από τρια χρόνια αφού πηρε και προαγωγή βγαζει 6000€ το μηναΝαι αλλά με τι κόστος διαβίωσης?
Στην Αγγλία ασκούμενος δικηγόρος παίρνει περίπου 1500 € αλλά στο τέλος του μήνα δεν του μένει τίποτα... Ή ετησίως είναι εφικτό να έχεις εισόδημα 25-30.000 € αλλά δες και τι έξοδα έχεις κάθε μήνα εκεί...
Τα παραπάνω είναι στοιχεία από γνωστά μου άτομα που έχουν εργαστεί εκεί.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
ενας ξαδερφός μου σπούδασε τρια χρονια στην Αγγλία και μετα αμέσως επιασε δουλεια σε μια εταιρεία στην Αυστρια. Μετα από τρια χρόνια αφού πηρε και προαγωγή βγαζει 6000€ το μηναΝαι αλλά με τι κόστος διαβίωσης?
Στην Αγγλία ασκούμενος δικηγόρος παίρνει περίπου 1500 € αλλά στο τέλος του μήνα δεν του μένει τίποτα... Ή ετησίως είναι εφικτό να έχεις εισόδημα 25-30.000 € αλλά δες και τι έξοδα έχεις κάθε μήνα εκεί...
Με 25.000 € το χρόνο στην Αγγλία πένεσαι...Δεν νομίζω ότι υπάρχει μισθωτός με τέτοιο πενιχρό εισόδημα
-
[quote='aserf'][quote='vengas']ναι ενταξει και στο εξωτερικό εκμεταλλευονται τους εργαζομένους αλλά τουλάχιστον τους πληρωνουν όμως
πχ ενας πληροφορικός που θα πιασει δουλειά εδώ θα του δίνουν 700 -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με 25.000 € το χρόνο στην Αγγλία πένεσαι...Δεν νομίζω ότι υπάρχει μισθωτός με τέτοιο πενιχρό εισόδημα
Ακριβώς για αυτό το έγραψα. Για να δείξω ότι ενώ για εμάς το νούμερο μας φαίνεται μεγάλο, για εκείνους είναι ξεφτίλα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....