Αν όλα πάνε καλά το Φεβρουάριο θα πάρω το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών με βαθμό κοντά στο 7,5. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, μιας και πραγματικά δε μπορώ ν' αποφασίσω τι πρέπει/θέλω να κάνω μετά.
Μετά από 5 χρόνια πανεπιστημιακής φοίτησης σίγουρα νοιώθω ότι έχω αποκομίσει πολλές γνώσεις, η αλήθεια όμως είναι ότι δε νοιώθω ότι αυτές θα μπορούσα να τις αξιοποιήσω επαγγελματικά. Νοιώθω δηλαδή ότι έχω κάνει ένα πασάλειμμα σε όλους τους τομείς και ότι δεν έχω εξειδικευτεί κάπου σοβαρά. Αυτό με βάζει σε σκέψεις μήπως πρέπει να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στον κλάδο των ενσύρματων επικοινωνιών/δικτύων, έναν κλάδο που με ενδιαφέρει αρκετά, και με τον οποίο θα μπορούσα να ασχοληθώ άνετα και επαγγελματικά. Έλα όμως που θέλω να κάνω στάνταρ και MBA, οπότε σκέφτομαι μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά.
Αξίζει να κάνω MSc και MBA και να φτάσω μαζί με το στρατό 28 χρονών μέχρι να πιάσω δουλειά ή μόνο με το MBA θα μπορώ ν' ανταποκριθώ στην εκάστοτε εργασία μου, έχοντας και το γνωστικό υπόβαθρο για μετέπειτα ανάληψη διοικητικής θέσης;
Προ 7ετίας προτάθηκε στον πατέρα μου από το αφεντικό του να κάνει MBA (όντας 45 ετών ο πατέρας μου τότε) και θα τον έκανε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στην οποία εργάζεται. 'Δυστυχώς' ο πατέρας μου χρόνο για επιπλέον σπουδές δεν είχε λόγω φόρτου εργασίας και ως εκ τούτου 'έχασε' τότε την ευκαιρία. Όντας Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ με MSc στην Αγγλία ανέλαβε αντ' αυτού την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρίας. Επειδή δε θα ήθελα να χάσω και γω κάποια αντίστοιχη ευκαιρία ακόμα και αν αφορά χαμηλότερη διοικητικά θέση και μιας και μ' αρέσει και το αντικείμενό του MBA θέλω να κάνω ασυζητητί.
Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα ξοδεύατε άλλα 3-4 χρόνια για 2 μεταπτυχιακά ή θα κάνατε μόνο ένα MBA σε 1-2 χρόνια και θα πιάνατε κάποια δουλειά; Σημειωτέον ότι αρχικός μου στόχος ό,τι μεταπτυχιακό και αν επιλέξω θα είναι να γίνω δεκτός σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού στο εκάστοτε αντικείμενο, κυνηγώντας όμως και κάποια υποτροφία. Η Ελλάδα θα είναι δηλαδή δεύτερη επιλογή.
Να πω ότι δουλειά θα μου είναι πολύ εύκολο να βρω, αυτό λοιπόν που με νοιάζει είναι απλά να έχω αρκετές γνώσεις για να την κρατήσω, να μπορώ δηλαδή ν' ανταποκριθώ σ' αυτή και εφόσον είμαι καλός στη δουλειά μου με τη βοήθεια του MBA να μπορέσω ν' ανέβω και διοικητικά.