-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
..... Λιγος σεβασμος δεν βλαπτει νομιζω...
Mονο που ο σεβασμος δεν επιβαλλεται απο κανονισμους και νομους.
Ο σεβασμος κερδιζεται
και απευθυνεται σε ατομα που τον αξιζουν....
Ο συγκεκριμενος χρηστης αξιζει τετοιες απαντησεις.....Αν δεν συμφωνείς μην απαντάς!
Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να αρνείσαι σε κάποιον να έχει γνώμη!!!
Αν δεν σου αρέσει η γνώμη του μην απαντάς!Ελεος!
Σκέψου αν κάποιος δεν συμφωνούσε με την δική σου γνώμη και σου έλεγε τα ίδια!!!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το πρωτο εχει γινει σε μεμονομενες περιπτωσεις.
Το δευτερο εχει γινε καπως με την περιπτωση των αεροπλανων, αλλα γενικως δεν υπαρχει κανενα ιδιαιτερο προβλημα.
Αυτα ομως με την διασκεδαση τι σχεση εχουν?
Για την ποιότητα ζωής το έθιξα, όχι για την διασκέδαση.
Δεν επηρεασανε την ποιοτητα ζωης αυτα σε μεγαλο βαθμο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κανενας δεν σου ειπε να αλλαξεις κουλτουρα, απλως σου λεω ειναι θεμα κουλτουρας οταν καποια πραγματα μας φενονται περιεργο σε αλλες χωρες. Διαλεξε και εξασκησε οποια κουλτουρα θες, ελευθερια υπαρχει και εδω και εκει.
Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι το μόνο που έγραψα είναι πως σε ποιότητα ζωής η Αμερική είναι μπροστά από την Ελλάδα, αλλά σε θέματα διασκέδασης είναι η Ελλάδα μπροστά.
Εννοείται φυσικά για το μέσο Έλληνα (αν μπορώ να τον αντιπροσωπεύσω, αν όχι τότε για μένα μόνο ).
Και εγω σου ειπα διαφωνω και με τα 2.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν δεν συμφωνείς μην απαντάς!
Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να αρνείσαι σε κάποιον να έχει γνώμη!!!
Αν δεν σου αρέσει η γνώμη του μην απαντάς!Ελεος!
Σκέψου αν κάποιος δεν συμφωνούσε με την δική σου γνώμη και σου έλεγε τα ίδια!!!
πολλοί διαφωνούνε, αλλά δεν έχει νόημα
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν μπορεις να 'περασεις καλα με λιγα' στις ΗΠΑ? Εχω κανει εγω BBQ παρτυ στο back yard απειρες φορες. 30, 40 ατομα με πυροτεχνηματα για 4η Ιουλιου, με χιλια δυο φαγητα, το boombox στο 10, ΟΚ σουβλα δεν κανουμε, κτλ. Πολυ παρομοιο με Ελλαδα.Δεν με καταλαβαίνεις, τελικά. Το θέμα ήταν αν χρειάζεσαι πολλά περισσότερα από τον Τάσο και τα 36Κ € του το χρόνο, για να περνάς καλά. Όπου και να είσαι. Είχες γράψει κάτι σαν 'ωραία ζωή' με λίγα χρήματα. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίναμε το που περνάμε καλύτερα, μόνο το ότι μπορούμε να περνάμε καλύτερα **και **με λιγότερα, όπου κι αν είμαστε.
Όσο για τη διασκέδαση των Ελλήνων στην Αμερική, να μου επιτρέψεις να έχω την άποψή μου, από δική μου πείρα: Γλέντι με το τπτ, η Ελλάδα παντού. Τα μόνα μαγαζιά όπου μπορείς να καπνίσεις στη ΝΥ, είναι αυτά που μαζεύουν Έλληνες! Ωραίοι άνθρωποι! Φίλοι κι αδελφοί, λες κι έχουν την Ελλάδα μέσα τους, αλλά όχι αυτή του σήμερα, την Ελλάδα όπως όλοι θα θέλαμε! Και αυτά, φίλε gavriil1, χωρίς να χαλάνε εκατομμύρια! Γι' αυτό λέω, ο Τάσος περνάει καλά - κι ας τον ξεχάσαμε. -
Ως συνήθως, σε όποιο topic γράφει ο G το κάνει πουτ...
-
Τα μόνα μαγαζιά όπου μπορείς να καπνίσεις στη ΝΥ, είναι αυτά που μαζεύουν Έλληνες!
ελπιζω να μην αληθευει αυτο αν και δε θα μου φαινοταν περιεργο!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν μπορεις να 'περασεις καλα με λιγα' στις ΗΠΑ? Εχω κανει εγω BBQ παρτυ στο back yard απειρες φορες. 30, 40 ατομα με πυροτεχνηματα για 4η Ιουλιου, με χιλια δυο φαγητα, το boombox στο 10, ΟΚ σουβλα δεν κανουμε, κτλ. Πολυ παρομοιο με Ελλαδα.
Δεν με καταλαβαίνεις, τελικά. Το θέμα ήταν αν χρειάζεσαι πολλά περισσότερα από τον Τάσο και τα 36Κ € του το χρόνο, για να περνάς καλά. Όπου και να είσαι. Είχες γράψει κάτι σαν 'ωραία ζωή' με λίγα χρήματα. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίναμε το που περνάμε καλύτερα, μόνο το ότι μπορούμε να περνάμε καλύτερα **και **με λιγότερα, όπου κι αν είμαστε.
Όσο για τη διασκέδαση των Ελλήνων στην Αμερική, να μου επιτρέψεις να έχω την άποψή μου, από δική μου πείρα: Γλέντι με το τπτ, η Ελλάδα παντού. Τα μόνα μαγαζιά όπου μπορείς να καπνίσεις στη ΝΥ, είναι αυτά που μαζεύουν Έλληνες! Ωραίοι άνθρωποι! Φίλοι κι αδελφοί, λες κι έχουν την Ελλάδα μέσα τους, αλλά όχι αυτή του σήμερα, την Ελλάδα όπως όλοι θα θέλαμε! Και αυτά, φίλε gavriil1, χωρίς να χαλάνε εκατομμύρια! Γι' αυτό λέω, ο Τάσος περνάει καλά - κι ας τον ξεχάσαμε.Μετα το παραπανω σε καταλαβαινω καλυτερα απο οτι νομιζα πριν. Σιγουρα μπορει καποιος να περασει καλα χωρις να ξοδευει πολλα. Ομως η διαφωνια ειναι, πρωτον οτι, οταν θες να εισαι active, να πας ταξιδια, εαν εχεις ακριβα χομπυ οπως το γκολφ, πρεπει να εχεις λεφτα. Σιγουρα, πολλες φορες, μονο η παρεα μετραει και αυτο φτανει για να περασει καποιος καλα. Εξοδο, μηδαμινο σχεδον. Ομως οταν εχεις λεφτα στην ακρη ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Αυτο ειναι το μονο που σου παρεχει το χρημα. Περισσοτερες εκλογες και με καποιο τροπο, περισσοτερη ελευθερια γενικως. Διοτι γιαλεγεις αυτο που θες, την στιγμη που το θες.
Δευτερον, διαφωνω 100% για το οτι 'μονο οι Ελληνες ξερουν να γλεντανε', ή κατι τετοιο παρομοιο. Αυτο ειναι μυθος ο οποιος ειναι ακομη ενας απο τους πολλους Ελληνικους μυθους.
Ο λογος που νομιζεις (και νομιζουν οι περισσοτεροι) ετσι ειναι επηδει εχεις μαθει να 'γλεντας' με ενα συγκεκριμενο τροπο και σου ειναι μερος της γενικης κουλτουρας σου ως Ελλην. Οταν πας αλλου ως τουριστας, σου φενετε μαπα, διοτι δεν ειναι σαν τον τροπο που σκεφτεσαι. Για να καταλαβεις το παραπανω, πρεπει να ζησεις και να αφωμηωθεις απο μια αλλη εντελως διαφορετικη χωρα και μετα να κρινεις. ΑΥτο που εκρινα εγω ειναι οτι ολοι οι τροποι entertainment ειναι καλοι. Ειναι θεμα τι 'τραβαει η καρδια σου' την καταλληλη στιγμη. Γιαυτο και σου ειπα οτι στο τελος οι ΗΠΑ ειναι η καλυτερα εκλγογη απο πλευρας χωρας, διοτι οπως και εσυ περιεγραψες, ειρθες στις ΗΠΑ και βρηκες ακομη και τον 'δικο σου' τροπο διασκεδασης, συν τους τοσους αλλους λογο των τοσο διαφορετικων 'φυλων' που ζουν εδω. Αρα οπως εγραψα πιο πανω, στις ΗΠΑ εχει κανει κανεις πιο πολλες εκλογες.
-
Μετα το παραπανω σε καταλαβαινω καλυτερα απο οτι νομιζα πριν. Σιγουρα μπορει καποιος να περασει καλα χωρις να ξοδευει πολλα. Ομως η διαφωνια ειναι, πρωτον οτι, οταν θες να εισαι active, να πας ταξιδια, εαν εχεις ακριβα χομπυ οπως το γκολφ, πρεπει να εχεις λεφτα. Σιγουρα, πολλες φορες, μονο η παρεα μετραει και αυτο φτανει για να περασει καποιος καλα. Εξοδο, μηδαμινο σχεδον. Ομως οταν εχεις λεφτα στην ακρη ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Αυτο ειναι το μονο που σου παρεχει το χρημα. Περισσοτερες εκλογες και με καποιο τροπο, περισσοτερη ελευθερια γενικως. Διοτι γιαλεγεις αυτο που θες, την στιγμη που το θες.Δευτερον, διαφωνω 100% για το οτι 'μονο οι Ελληνες ξερουν να γλεντανε', ή κατι τετοιο παρομοιο. Αυτο ειναι μυθος ο οποιος ειναι ακομη ενας απο τους πολλους Ελληνικους μυθους.
Ο λογος που νομιζεις (και νομιζουν οι περισσοτεροι) ετσι ειναι επηδει εχεις μαθει να 'γλεντας' με ενα συγκεκριμενο τροπο και σου ειναι μερος της γενικης κουλτουρας σου ως Ελλην. Οταν πας αλλου ως τουριστας, σου φενετε μαπα, διοτι δεν ειναι σαν τον τροπο που σκεφτεσαι. Για να καταλαβεις το παραπανω, πρεπει να ζησεις και να αφωμηωθεις απο μια αλλη εντελως διαφορετικη χωρα και μετα να κρινεις. ΑΥτο που εκρινα εγω ειναι οτι ολοι οι τροποι entertainment ειναι καλοι. Ειναι θεμα τι 'τραβαει η καρδια σου' την καταλληλη στιγμη. Γιαυτο και σου ειπα οτι στο τελος οι ΗΠΑ ειναι η καλυτερα εκλγογη απο πλευρας χωρας, διοτι οπως και εσυ περιεγραψες, ειρθες στις ΗΠΑ και βρηκες ακομη και τον 'δικο σου' τροπο διασκεδασης, συν τους τοσους αλλους λογο των τοσο διαφορετικων 'φυλων' που ζουν εδω. Αρα οπως εγραψα πιο πανω, στις ΗΠΑ εχει κανει κανεις πιο πολλες εκλογες.
Θα προσπαθήσω ακόμα λίγο, μια και πάλι δεν έχουμε συνεννοηθεί: Αυτό που εγώ λέω είναι ότι ένα ζευγάρι Δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να περνάει μιά χαρά. Το θέμα εδώ είναι 'Ελλάδα, εργασία, αμοιβές,...' και η συζήτησή μας ξεκίνησε από την αμφισβήτηση του αν με 36Κ € μπορεί ένα ζευγάρι με παιδιά να ζήσει καλά ή όχι!
Φυσικά, (εγώ λέω ότι) το ίδιο ζευγάρι θα ζούσε καλύτερα με 56Κ κι ακόμα πιό καλά με 106Κ € το χρόνο. Κάποιο άλλο ζευγάρι, μπορεί να μιζεριάζει με τα ίδια χρήματα. Μπορεί να αισθάνονται φτωχοί, επειδή πχ δεν θα μπορούν να παίρνουν το ιδιόκτητο αεροπλάνο τους και να πηγαίνουν κάθε ΠΣΚ για γκόλφ σε διαφορετικό γήπεδο, όπως μπορεί να κάνουν κάποιοι κολλητοί τους (ή κάποιοι που είδαν σ' ένα περιοδικό)!
Όσο για τις επιλογές (οι εκλογές είναι άλλο πράγμα), ζώντας όπου ζεί μπορεί κάποιος να διασκεδάσει όπως θέλει. Αν του λείπει η Αμερική, καβαλάει το αεροπλάνο κι έφτασε. Αν του λείπει η Αθήνα, το αυτοκίνητό του (ή και το τραίνο). Αν η Ρώμη - το ίδιο. Και δώς του να 'χει. Οι επιλογές είναι άπειρες.edit:
Έτσι, για να πάρουμε μια ιδέα, σκέψου πόσοι Ευρωπαίοι κι Αμερικάνοι έχουν σαν προορισμό ξεφαντώματος τα Ελληνικά (και όχι μόνο) νησιά! Πόσοι από αυτούς νομίζεις ότι θα τα άλλαζαν για μια παρτίδα γκόλφ;
Η ερώτηση ισχύει κι απ' την ανάποδη. -
Μετα το παραπανω σε καταλαβαινω καλυτερα απο οτι νομιζα πριν. Σιγουρα μπορει καποιος να περασει καλα χωρις να ξοδευει πολλα. Ομως η διαφωνια ειναι, πρωτον οτι, οταν θες να εισαι active, να πας ταξιδια, εαν εχεις ακριβα χομπυ οπως το γκολφ, πρεπει να εχεις λεφτα. Σιγουρα, πολλες φορες, μονο η παρεα μετραει και αυτο φτανει για να περασει καποιος καλα. Εξοδο, μηδαμινο σχεδον. Ομως οταν εχεις λεφτα στην ακρη ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Γιαυτο και ο Βεργης δεν προκειται να γινει ποτε πρωθυπουργος της Ελλαδας.
]Γιατι δεν εχει λεφτα για εκλογες.Αυτο ειναι το μονο που σου παρεχει το χρημα. Περισσοτερες εκλογες και με καποιο τροπο, περισσοτερη ελευθερια γενικως.
Γιαυτο και στο σουλτανατο του Μπρουνε'ι' παροτι εχει απολυτη Μοναρχια εχει και ενα δημοψηφισμα τη βδομαδα.
Διοτι ως γνωστον οταν εχεις λεφτα εχεις και πολλες εκλογεςΠου εισαι ρε Αννιτα Πανια να δεις τι κελεπουρι εχουμε εδω....
Μπροστα του ο Κατμαν ειναι καθηγητης της Σορβοννης στην Εδρα της Φιλοσοφιας.Αχνεκενε και Μανταμ Βουλωσα μαζι
-
Όταν κάποιος αρρωστήσει εδώ, δεν τον απολύουν! Εκεί τον απολύουν;
Και ναί, στα έξοδα σπιτιού και παιδιών είναι και το φαγητό και τα ρούχα. ΣΑΦΩΣ, δεν τρώνε - τρώμε κάθε μέρα στο casa di pasta, δεν ντύνονται - ντυνόμαστε αποκλειστικά στα prince oliver ή στα boss ή στον Ασλάνη.
Κι αν τρακάρουμε και φταίμε, καλά να πάθουμε και να χάσουμε και τις μισές μας διακοπές.
Νίκο, το σημαντικό (για μένα) είναι ότι αισθανόμαστε ασφαλείς. Με 5 € στην τσέπη ή δίχως αυτά. Κι όποτε κάποιος χρειάστηκε κάτι παραπάνω, αυτό ήταν συμπαράσταση από τους γύρω του και, πίστεψέ με, τη βρήκε!
Οι φίλοι μου στη ΝΥ, άρχισαν να αισθάνονται ασφαλείς μετά το πρώτο εκατομμύριο $.
Και πάντως, αν πραγματικά σε / σας ενδιαφέρει, να καθίσω να γράψω **αναλυτικά **τα έξοδα του δικού μου σπιτιού!Και αλλο θεμα διαφορας κουλτουρας.
Στην Ελλαδα ξερω πως ειναι, οπως ξερετε και εσεις. Πολλοι συγγενεις μου μου λενε, 'τι να κανω παραπανω λεφτα απο την συνταξη και ενα σπιτι οταν θα βγω στην συνταξη'?
Στις ΗΠΑ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα, απο πλευρας expectations. Το μεσο ΗΠΑμερικανικο ζευγαρι θελει να ειναι οσο active στα 63-65 που θα βγουν στην συνταξη, οσο ηταν στα 35. Θελουν να εχουν την δυνατοτητα να παιζουν γκολφ καθε μερα π.χ., θελουν να ταξιδεψουν οσες χωρες δεν εχουν επισκευθει πριν, θελουν να κανουν τρέλες εαν το επιτρεπει η υγεια. Δεν εχουν τις 'απλες' (για αυτους) προσδοκιες που εχουν τα ζευγαρια 3ης ηλικιας στην Ελλαδα, που ενα ΚΑΠΙ ή μια απλη ζωη στην βεραντα του σπιτιου ειναι αρκετη/α.
Γιαυτο και στις ΗΠΑ νιωθουν την αναγκη για μεγαλες αποταμιευσεις σε στυλ 401Κ, κτλ. Για να σου δωσω νουμερα, ενα ζευγαρι με εισοδημα μοικτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
Σορρυ, φιλε αλλα εδω παντα για μοικτα μιλανε και ετσι μιλαω και εγω. ΟΠως ειπαμε βγαλε τα 35-40% για να δεις τα καθαρα. Ο λογος που μιλανε μοικτα εδω ειναι επηδει οι ολικοι φοροι διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια. Εαν σας τα εχω πρηξει, ξεπρηξε τα. Τελος, θα ελεγε οτι τα κεφαλαια σου ειναι πιο ενοχηλτικα απο τα 'μοικτα μου'...
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣΠοσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ?
Διαφωνω 101% και ειμαι 101% σιγουρος οτι το παραπανω ειναι 101% λαθος. Ναι ειμαι απολυτος για αυτο. Εαν ηταν ετσι οπως το λες, τοτε ΗΠΑμερικανοι θα προσπαθουσαν να μπουνε στην Ελλαδα για να ζησουν και οχι το αναποδο (και ενω γινετε απο ΟΛΟΝ τον πλανητη). Τελος, εαν ηταν ετσι, τοτε θα εγραφα απο την Αθηνα σημερα Δεν εχεις ιδεα τι λες.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΦΟΒΟ ......Ελευθερια?
Δεν εχεις ΙΔΕΑ!
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ...............Για πες μου απο που και ποτε την πηρες την πειρα?
διαβαζωντας ολα τα ποστ κατεληξα οτι δεν αξιζει ουτε απαντηση να σου δοσω μπορη να το παιζεις ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ αλλα εισαι ο κλασσικος ο μ......ς
ο ελληνας. -
Aντε ρε παιδι τον αποστομωσες.
Πολυ αφασια....
Νικος
Ο χρήστης ΑΝT3 έγραψε:
Όταν κάποιος αρρωστήσει εδώ, δεν τον απολύουν! Εκεί τον απολύουν;
Και ναί, στα έξοδα σπιτιού και παιδιών είναι και το φαγητό και τα ρούχα. ΣΑΦΩΣ, δεν τρώνε - τρώμε κάθε μέρα στο casa di pasta, δεν ντύνονται - ντυνόμαστε αποκλειστικά στα prince oliver ή στα boss ή στον Ασλάνη.
Κι αν τρακάρουμε και φταίμε, καλά να πάθουμε και να χάσουμε και τις μισές μας διακοπές.
Νίκο, το σημαντικό (για μένα) είναι ότι αισθανόμαστε ασφαλείς. Με 5 € στην τσέπη ή δίχως αυτά. Κι όποτε κάποιος χρειάστηκε κάτι παραπάνω, αυτό ήταν συμπαράσταση από τους γύρω του και, πίστεψέ με, τη βρήκε!
Οι φίλοι μου στη ΝΥ, άρχισαν να αισθάνονται ασφαλείς μετά το πρώτο εκατομμύριο $.
Και πάντως, αν πραγματικά σε / σας ενδιαφέρει, να καθίσω να γράψω **αναλυτικά **τα έξοδα του δικού μου σπιτιού!Και αλλο θεμα διαφορας κουλτουρας.
Στην Ελλαδα ξερω πως ειναι, οπως ξερετε και εσεις. Πολλοι συγγενεις μου μου λενε, 'τι να κανω παραπανω λεφτα απο την συνταξη και ενα σπιτι οταν θα βγω στην συνταξη'?
Στις ΗΠΑ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα, απο πλευρας expectations. Το μεσο ΗΠΑμερικανικο ζευγαρι θελει να ειναι οσο active στα 63-65 που θα βγουν στην συνταξη, οσο ηταν στα 35. Θελουν να εχουν την δυνατοτητα να παιζουν γκολφ καθε μερα π.χ., θελουν να ταξιδεψουν οσες χωρες δεν εχουν επισκευθει πριν, θελουν να κανουν τρέλες εαν το επιτρεπει η υγεια. Δεν εχουν τις 'απλες' (για αυτους) προσδοκιες που εχουν τα ζευγαρια 3ης ηλικιας στην Ελλαδα, που ενα ΚΑΠΙ ή μια απλη ζωη στην βεραντα του σπιτιου ειναι αρκετη/α.
Γιαυτο και στις ΗΠΑ νιωθουν την αναγκη για μεγαλες αποταμιευσεις σε στυλ 401Κ, κτλ. Για να σου δωσω νουμερα, ενα ζευγαρι με εισοδημα μοικτο $100Κ περιμενει να εχει τουλαχιστον $2.5-$3 εκκατομυρια στην τραπεζα 25 χρονια απο τωρα.
ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
Σορρυ, φιλε αλλα εδω παντα για μοικτα μιλανε και ετσι μιλαω και εγω. ΟΠως ειπαμε βγαλε τα 35-40% για να δεις τα καθαρα. Ο λογος που μιλανε μοικτα εδω ειναι επηδει οι ολικοι φοροι διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια. Εαν σας τα εχω πρηξει, ξεπρηξε τα. Τελος, θα ελεγε οτι τα κεφαλαια σου ειναι πιο ενοχηλτικα απο τα 'μοικτα μου'...
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣΠοσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ?
Διαφωνω 101% και ειμαι 101% σιγουρος οτι το παραπανω ειναι 101% λαθος. Ναι ειμαι απολυτος για αυτο. Εαν ηταν ετσι οπως το λες, τοτε ΗΠΑμερικανοι θα προσπαθουσαν να μπουνε στην Ελλαδα για να ζησουν και οχι το αναποδο (και ενω γινετε απο ΟΛΟΝ τον πλανητη). Τελος, εαν ηταν ετσι, τοτε θα εγραφα απο την Αθηνα σημερα Δεν εχεις ιδεα τι λες.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ
ΦΟΒΟ ......Ελευθερια?
Δεν εχεις ΙΔΕΑ!
ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ...............Για πες μου απο που και ποτε την πηρες την πειρα?
διαβαζωντας ολα τα ποστ κατεληξα οτι δεν αξιζει ουτε απαντηση να σου δοσω μπορη να το παιζεις ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ αλλα εισαι ο κλασσικος ο μ......ς
ο ελληνας. -
Ξεθάβω για να μην ανοίξω νεο.
Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην ευρωζώνη
Οι Έλληνες εργαζομένοι πλήρους απασχόλησης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, είναι οι πιο κακοπληρωμένοι στην ευρωζώνη. Λαμβάνουν το 48% των αποδοχών ενός απασχολούμενου στο Βέλγιο, το 52% του Σουηδού και μόλις το 41% των αποδοχών του Γερμανού εργαζόμενου.
Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται και οι αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων μερικής απασχόλησης που λαμβάνουν τις χαμηλότερες, μετά την Πορτογαλία και την Ισπανία, αμοιβές.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Σπίντλα σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Από τα επίσημα στοιχεία που απέστειλε η Κομισιόν, προκύπτει ο παρακάτω συγκριτικός πίνακας:
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της μερικής απασχόλησης ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Σπίντλα σημειώνει: «Σύμφωνα με τη Eurostat, η μερική απασχόληση έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ. Η αύξηση της μερικής απασχόλησης έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο του ποσοστού απασχόλησης των γυναικών. Το 2005, το ποσοστό των ατόμων που απασχολούνταν μερικώς έφτασε το 18,4% στην EΕ των 25 σε σχέση με το 17,7% το 2004 και το 16,6% το 2002. Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες της ΕΕ με το χαμηλότερο ποσοστό μερικής απασχόλησης (5% το 2005, 4,4% το 2002). Σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα αυξήθηκε από 5% στο τρίτο τρίμηνο του 2005 στο 5,6% το τρίτο τρίμηνο του 2006. Από το τρίτο τρίμηνο του 2005 έως το τρίτο τρίμηνο του 2006, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης αυξήθηκε από 2,4% σε 2,8% για τους άνδρες και από 9,2% σε 9,9% για τις γυναίκες».
O κ. Δ.Παπαδημούλης σχολίασε ότι «τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των εργαζομένων» και ότι «κονιορτοποιούν», όπως αναφέρει, τη δέσμευση των δύο μεγάλων κομμάτων για «πραγματική σύγκλιση».
-
Δευτερον, διαφωνω 100% για το οτι 'μονο οι Ελληνες ξερουν να γλεντανε', ή κατι τετοιο παρομοιο. Αυτο ειναι μυθος ο οποιος ειναι ακομη ενας απο τους πολλους Ελληνικους μυθους.Δέν είναι μύθος, ψευδαίσθηση είναι ... μία ακόμα απο τις πολλές Ελληνικές ψευδαισθήσεις
-
Οριστε κυριοι υπαρχουν πλεον στοιχεια χειροπιαστα οτι δεν ειμαστε τελευταιοι στους μισθους. Γιατι ολοι μας εχουμε μαθει να γκρινιαζουμε για ολους και για ολα; Επιτελους μην τα ισοπεδωνουμε ολα σε αυτον το τοπο.
-
Ευτυχως που υπαρχει και η Πορτογαλια και δεν πιανουμε πατο!
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Δευτερον, διαφωνω 100% για το οτι 'μονο οι Ελληνες ξερουν να γλεντανε', ή κατι τετοιο παρομοιο. Αυτο ειναι μυθος ο οποιος ειναι ακομη ενας απο τους πολλους Ελληνικους μυθους.
Δέν είναι μύθος, ψευδαίσθηση είναι ... μία ακόμα απο τις πολλές Ελληνικές ψευδαισθήσεις
νταξ ολα σχετικα ειναι...το γλενταω και το διασκεδαζω ειναι σχετικο..
αλλος θεωρει γλεντι να παει σε μια αποθηκη που παιζει διαπασων τσιφτετελια και να κερναει τη ρωσιδα μπαργουμαν τζονι με παγο (και ενιοτε και φυστικι αιγινης )
αλλος θεωρει διασκεδαση να παει σε μια παμπ και να πιει 2 λιτρα μπιρα ενω βλεπει τον αγωνα μιλγουολ - γουεστ χαμ και μετα να δωσει ραντεβου στο νοτιοδυτικο λονδινο για βρωμοξυλο με τους οπαδους αντιπαλης ομαδας..
αλλος θεωρει διασκεδαση να κανει cybersex με 6 ατομα ταυτοχρονα και αλλος να βλεπει αγωνα baseball ημιγυμνος ενω ακουει στο ραδιοφωνο τον ραπτοπουλο και προσπαθει να αυνανιστει με τα δαχτυλα των ποδιων..
γουστα ειναι ολα...
οσον αφορα εμενα τη βρισκω αραχτος σπιτακι μου με αναλαφρο ντυσιμο, ενα ποτηρι καρντου (αντε χειγκ στην αναγκη) και 2 βιζιτουδες ουκρανεζες να μου κανουν αερα με βενταλια ενω βλεπω τον κακα να σηκωνει κουπα στο τζαμπον λινγκ.. ζμπουτσαμ ολα.. τουντσαι στο λιμανι... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
οσον αφορα εμενα τη βρισκω αραχτος σπιτακι μου με αναλαφρο ντυσιμο, ενα ποτηρι καρντου (αντε χειγκ στην αναγκη) και 2 βιζιτουδες ουκρανεζες να μου κανουν αερα με βενταλια ενω βλεπω τον κακα να σηκωνει κουπα στο τζαμπον λινγκ.. ζμπουτσαμ ολα.. τουντσαι στο λιμανι...Την επομενη φορα που θα εχεις μωρα, να με φωναξεις κι εμενα
-
τωρα που οι δικαστικοί πηραν αυξηση 1600 ευρώ τον μηνα όλα θα είναι πιο ρόδινα για αυτούς... δυστυχώς καποιοι άλλοι βρισκονται ακόμα σε τριτιοκοσμική χώρα...
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Δέν είναι μύθος, ψευδαίσθηση είναι ... μία ακόμα απο τις πολλές Ελληνικές ψευδαισθήσεις
Προσωπικη αποψη.
Οι έλληνες ξέρουν να περνάνε καλά. Και το συγκρίνω με τους Σκανδιναβούς που τους βλέπω εδω και ένα χρόνο.. Για αυτούς διασκέδαση είναι να ξεκινήσουν κατα τις 20.00 να πίνουν ξεροσφύρι, να πάει η ώρα 12 να είναι λιώμα, να την πέφτουν από δώ και από κει, να ξερνάνε στις τουαλέτες των μπαρ και τέλος να τους μαζεύουν τα ταξι για ύπνο.Δεν λένε να βγούμε να περάσουμε καλα, λένε να βγούμε να μεθύσουμε.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα πιο πετυχημένα πάρτυ τα έχουμε διοργανώσει ο Ιταλός φίλος και εγώ.....
Γνώρισα άτομα από ΗΠΑ, μιας που τα αναφέρατε και δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν με το μέσο έλληνα ώς προς το θέμα της διασκέδασης
Αυτά
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....