-
Όταν λέω ότι οι στατιστικές γράφονται από μπιπ τσαντιζεστε.
Ο πίνακας γράφει 2023.
Πόσο ήταν ο βασικός μισθός πέρσι;
Ο καθαρός;
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=232415
Ότι είναι στο πίνακα κάτω από τον κατώτερο, τι μισθός είναι ;
Μερικής απασχόλησης;
Κάτι άλλο ;
Γιατί πρέπει να κρίνουμε τα ίδια.
Και η μερική απασχόληση δεν είναι ίδια με την πλήρη.
Δία το αμάξι το κινητό η κάρτα δεν είναι μισθός ;
Τα θέλεις και τα λες ;Φίλος πήρε δικό του αμάξι στα 64 τώρα που σταμάτησε από την εταιρεία. Του πλήρωναν και το καύσιμο.
Να δούμε πόσο πληρώνουμε οι υπόλοιποι κόστος αυτοκινήτου και καυσίμων;
-
Part time εργασία!!!!
Κρίνουνε τα εισοδήματα των Ελλήνων
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τα θέλεις και τα λες ;Εκτός από κάτι στελεχάρες, συνήθως αυτοκίνητο δίνεται μόνον σε όσους το χρειάζονται για την δουλειά τους (π.χ. πωλητές). Δεν είναι παροχή, είναι εργαλείο δουλειάς. Εσύ δεν ξέρω αν θες και τα λες.
-
Μπορείς να μου πεις αν ο πίνακας έχει μικτό ή καθαρό ή μερική απασχόληση. Αν είναι 14 μήνες η 12 μήνες;
Έτσι για να ξέρουμε.
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τα θέλεις και τα λες ;Εκτός από κάτι στελεχάρες, συνήθως αυτοκίνητο δίνεται μόνον σε όσους το χρειάζονται για την δουλειά τους (π.χ. πωλητές). Δεν είναι παροχή, είναι εργαλείο δουλειάς. Εσύ δεν ξέρω αν θες και τα λες.
Το στελεχαρες το λέμε στελεχακια.
Ακόμα και πωλητής να είναι εκτός ωραρίου είναι ΙΧ τζάμπα.Και οι άλλοι πωλητές είναι η πάνε στην δουλειά τους και η εφορία τους αναγνωρίζει ψίχουλα.
-
Μπορείς να μου πεις αν ο πίνακας έχει μικτό ή καθαρό ή μερική απασχόληση. Αν είναι 14 μήνες η 12 μήνες;
Έτσι για να ξέρουμε.
Τα στοιχεία είναι από το εργάνη!
Συνήθως προσαρμόζουν τους 14 σε 12 για να μπορούν να γίνονται οικονομικές αναλύσεις!
Δηλαδή μοιράζουν τους 14 σε 12
-
Ακόμα και πωλητής να είναι εκτός ωραρίου είναι ΙΧ τζάμπα.Και οι άλλοι πωλητές είναι η πάνε στην δουλειά τους και η εφορία τους αναγνωρίζει ψίχουλα.
Δεν θα πούμε κι ευχαριστώ επειδή παρέχουν το απαραίτητο εργαλείο για να κάνει ο εργαζόμενος την δουλειά του αφεντικού. Σαν κάτι άλλους κατσαπλιάδες που ζητάνε από τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους αυτοκίνητο (ή για delivery, το μηχανάκι τους), και απλά αποζημιώνουν τα καύσιμα. Άκου θράσος δηλαδή τα ατομίδια!!! Το ότι πολλές φορές (όχι πάντα, άλλες φορές σου ζητείται να αφήσεις το αυτοκίνητο στην εταιρεία, όταν σχολάς) ο υπάλληλος επωφελείται από την χρήση του αυτοκινήτου και στον ιδιωτικό του χρόνο, το δέχομαι. Δεν ξέρω βέβαια πόσο άνετος είναι κάποιος, αν του συμβεί κάτι (ατύχημα, κλοπή) εκτός ωραρίου. Εγώ θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσω εταιρικό αυτοκίνητο εκτός ωραρίου εργασίας.
-
Πάντως φίλου που το έβγαλε ολική ο γιος του δεν του είπαν τίποτα.
Του έδωσαν άλλο. -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έτσι για να ξέρουμε.
Τα στοιχεία είναι από το εργάνη!
Συνήθως προσαρμόζουν τους 14 σε 12 για να μπορούν να γίνονται οικονομικές αναλύσεις!
Δηλαδή μοιράζουν τους 14 σε 12
Το λινκ που ανέβασα μιλάει για 12μηνο κάπου στα 800 ο καθαρός. Οπότε ότι είναι παρακάτω δεν μπαίνει στην κουβέντα.
-
Μιλαμε για επικυρωμένα στοιχεία του 2023
-
Του έδωσαν άλλο.Είναι από τους πωλητές με τα 3 χιλιαρα για μισθό ;;;;
Μου μπαίνουν ιδέες, για του τι είδους εταιρίες είναι αυτές!!!
-
τα τελευταια χρονια το δινουν σε ολους σαν παροχη εναντι μισθου. τα τελευταια 10 χρονια αυτο.
-
Του έδωσαν άλλο.ολα εχουν μικτη με μικρη απαλλαγη, την οποια πληρωνει ο χρηστης. γιατι να του πουν αφου το κανουν εξοδο, καθαριζει η ασφαλεια της εταιρειας ληζινγκ. ολοι ευχαριστημενοι ειναι σε λογικα πλαισια γιατι κινητε η αγορα.
-
Δεν θα πούμε κι ευχαριστώ επειδή παρέχουν το απαραίτητο εργαλείο για να κάνει ο εργαζόμενος την δουλειά του αφεντικού. Σαν κάτι άλλους κατσαπλιάδες που ζητάνε από τους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το προσωπικό τους αυτοκίνητο (ή για delivery, το μηχανάκι τους), και απλά αποζημιώνουν τα καύσιμα. Άκου θράσος δηλαδή τα ατομίδια!!! Το ότι πολλές φορές (όχι πάντα, άλλες φορές σου ζητείται να αφήσεις το αυτοκίνητο στην εταιρεία, όταν σχολάς) ο υπάλληλος επωφελείται από την χρήση του αυτοκινήτου και στον ιδιωτικό του χρόνο, το δέχομαι. Δεν ξέρω βέβαια πόσο άνετος είναι κάποιος, αν του συμβεί κάτι (ατύχημα, κλοπή) εκτός ωραρίου. Εγώ θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσω εταιρικό αυτοκίνητο εκτός ωραρίου εργασίας.
εχουν αλλαξει τα πραγματα, η παροχη δινεται απο ενα σημειο εμπηρειας και πανω εναντι αυξησης μισθου γιατι συμφερει φορολογικα τις εταιρειες και τους εργαζομενους.. το να παρει εταιρικα αυτοκινητα η εταιρεια εχει σχεση αν εχει αρκετα εσοδα ωστε να μπορει να τα δικαιολογησει. εννοειται οτι το χρησιμοποιουν για ολες τις χρησεις ακομα και προσωπικες με δωρεαν βενζινες μεχρι ενα οριο. αυτο εξαρταται αν η εφορια το ψαχνει η οχι. στην ελλαδα και σε πολλες χωρες δεν το ψαχνουν. στον καναδα παλια επρεπε να κρατας λογκ μπουκ καθε ταξιδι με τα χιλιομετρα που εκανες και τον λογο. προσωπικα ταξιδια απαγορευονταν να μπουν στα εξοδα.
-
Το έχουμε γράψει πολλάκις, ο χρηστης εταιρικου αυτοκίνητου απο μια ΛΤΠΦ και πάνω πληρωνει φόρο γιατί το οχημα είναι παροχή προς τον εργαζόμενο και το χρησιμοποεί και για προσωπική χρήση. Εξαιρούνται τα πουλκαρς που έχουν μικρή ΛΤΠΦ και δεν παραχωρούνται σε ένα εργαζόμενο (τα παίρνει οποίος τα έχει ανάγκη μια δεδομένη χρονική στιγμή πχ πωλητές)
Δεν χρειάζεται να το ψάξει η εφορία, το θεωρεί δεδομένο ότι το χρησιμοποιείς για ιδιον όφελος
-
ο οποιος φορος αυτος μειωνεται για τα υβριδικα και μηδενιζεται για τα ηλεκτρικα.
στην Αγγλια ολες οι παροχες προς εργαζομενους φορολογουντε με 40% φορο. νομιζω και εκει εξαιρουν τα ηλεκτρικα.
-
Επειδή έπεσε το ηθικό, γιατί βλέπω ότι το φόρουμ είναι δυνατό τις εργάσιμες μέρες και ώρες, να βάλω το λίνκ από την διαφήμιση για την ναυτιλιακή που είδα σε ένα σάιτ...
https://www.bluestarferries.com/el-gr/efkairies-karieras
Από 2350 ως κατώτερο πλήρωμα..
Από 2180 ως επίκουρος ή θαλαμηπόλος...
Και προφανώς για να μπαίνει η διαφήμιση, υπάρχει ελάχιστη προσφορά και μεγάλη ζήτηση...
-
Ε να πάνε οι νέοι στα καράβια και από αύριο θα έχουμε 300.000 ναυτικούς στα καράβια για να πάρουν δάνειο και να αγοράζουν ακριβά σπίτια
Από τη μια χαζομάρα στην αλλη!!!
-
Ε να πάνε οι νέοι στα καράβια και από αύριο θα έχουμε 300.000 ναυτικούς στα καράβια για να πάρουν δάνειο και να αγοράζουν ακριβά σπίτια
εμ με τόσες χαζομάρες που λες, είπαμε να το γυρίσουμε στο πινγκ πόνγκ χαζομάρας...
Κατά τα άλλα απάντηση δεν πήρα γιατί οι μλκς της εργάνης βάζουν στον ίδιο πίνακα την μερική με την πλήρη απασχόληση και μας παρουσιάζουν μισθούς κάτω από τον κατώτατο για το 1/4 των μισθωτών ?
Μήπως να δούμε τις αναλογίες για τα υπόλοιπα 3/4 της πλήρους απασχόλησης ?
-
εμ με τόσες χαζομάρες που λες, είπαμε να το γυρίσουμε στο πινγκ πόνγκ χαζομάρας...
Κατά τα άλλα απάντηση δεν πήρα γιατί οι μλκς της εργάνης βάζουν στον ίδιο πίνακα την μερική με την πλήρη απασχόληση και μας παρουσιάζουν μισθούς κάτω από τον κατώτατο για το 1/4 των μισθωτών ?
Μήπως να δούμε τις αναλογίες για τα υπόλοιπα 3/4 της πλήρους απασχόλησης ?
Εποχιακές εργασίες, προγράμματα εξαμήνου, τρίμηνα κτλ που γίνεται αναγωγη τους σε 12 μήνες!
Δεν είναι δύσκολο
Το παιδάκι σου δεν έχει δουλέψει εξάμηνο;;;; Τρίμηνο σε προγράμματα; Εποχιακός;;;
Κατευθείαν σε θέσεις ευθύνης με 3 χιλιάρα;;;
Η πλειοψηφία των νέων έχει εργαστεί σε τέτοια προγράμματα εργασίας από τον ΟΑΕΔ!
Είχε τον μπαμπά να πληρώνει;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....