-
Τουλάχιστον αυτή η αγγελία της Infomed δεν κάνει δύσκολη την ζωή των υποψηφίων που θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Δηλώνει ο υποψήφιος δύο στοιχεία, βάζει συνημμένο βιογραφικό σε μορφή PDF και τέλος.
Άλλες αγγελίες σε μεταφέρουν σε κάτι περίεργες ιστοσελίδες που βάζουν σε διαδικασία τον υποψήφιο να κάτσει να συμπληρώσει όλο το βιογραφικό σε μορφή ερωτηματολογίου σαν να είναι μηχανογραφικό για πανελλήνιες εξετάσεις.
Προφανώς το κάνουν επίτηδες γιατί οι αγγελίες είναι ψεύτικες και γιατί δεν θέλουν στο ανθρώπινο δυναμικό (βολεμένα βύσματα, συνήθως εξαδέλφες και ανηψούδια) να φορτώνονται με πολύ δουλειά. Πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις σε κάτι τέτοιες 'απατεωνιές' είναι ιδιαίτερα οργανωμένες.
-
Μια φορα μου εστειλαν ενα ερωτηματολογιο να συμπληρωσω με γενικες ερωτησεις HR. Εκανα Google τις ερωτησεις και τις ειχε κανει αντιγραφη απο το Ιντερνετ. Ακριβως τις ιδιες προτασεις κατα 80% (ηταν 10-15 ερωτησεις μερικες ερωτησεις ηταν copy paste αλλες λιγο αλλαγμενες). Βαρεμαρα. Τις συμπληρωσα οσο καλα μπορουσα χωρις να πω ψεμματα, δεν ακουσα ποτε ξανα απο αυτους. #liveyourmythingreece
-
Το καλύτερο το έχω δει τώρα τελευταία, από μια εταιρεία που ζητάει π.χ. Production Operator για εργοστάσιο (Εργάτες τους έλεγε ο παππούς μου) και μετά τις 10 σελίδες με πεδία για συμπλήρωμα όπως λέτε, έρχεται και χρονομετρημένη άσκηση online με διορία κάποιων ημερών, για να αποδείξει τα σκιλς του ο/η ενδιαφερόμενος.
Υποτίθεται οι ερωτήσεις θα (έπρεπε να) ήταν '3 το λάδι, 3 το ξύδι, πόσο το Λαδόξυδο;' ή 'πως απευθύνονται στον κουμπάρο τα παιδιά του Ζεβεδαίου;' αλλά τελικά είναι επαναλαμβανομενες σπαζοκεφαλιες για χειροκίνητο προγραμματισμο μίτινγκ ανάλογα ποια μέρα μπορεί ο Τζον ή η Ούρσουλα απ το κάθε τμήμα... Δεν ρωτάνε αν ξέρει να κάνει κλικ στο Ημερολόγιο του Outlook, ρωτάνε μαλ@κιες... και δεν μιλάμε για θέση γραμματείας, αλλά Παραγωγής... μετά όταν θα χαλάσει το Κλαρκ φορτωμένο κρίσιμο φορτίο, θα του λύσει το πρόβλημα της γραμμής παραγωγής ο τζίνιους που ξέρει να κανονίζει ραντεβού...
Οι εταιρειες recruiting είναι το απόλυτο παπατζηλίκι, η πιο αεριτζιδικη δουλειά παράσιτο σε κάθε παραγωγική επιχείρηση και η εναλλακτική είναι να προσληφθεί όποιος έρχεται με Σύσταση απ τον Μητροπολίτη ή τον τοπικό κομματάρχη...
-
Αυτο ειναι για εμπειρους πραγματι
https://www.skywalker.gr/elGR/aggelia/ergasias/LiS-RiS-Expert/B5E21453-E48A-9C63-E7A2-133CFA503223
...ισχυει και για εμπειρους λογισμικαδες / εσέιπιπορταδες-εγκαταστατες 'βαρειων' λυσεων
...και junior developers σε c++ / c# / embarcadero / .net στειλτε
-
Δύσκολα τα πράγματα φίλε Gatoz. Πάσχει η αγορά από τέτοιες εξειδικεύσεις.
Εδώ μέχρι και σε μένα που δεν έχω γνώσεις* προγραμματισμού μου 'χτυπάνε την πόρτα' κάθε τρεις και λίγο για θέσεις presales και project management σε προϊόντα λογισμικού. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη έλλειψη για να φθάνουν στο σημείο να ψάχνουν στους telecoms και στους data networking για στελέχωση τμημάτων.
- γνώση = εμπειρία, να πιάνει κάποιος το πληκτρολόγιο και να το λιώνει γράφοντας κώδικα.
-
Γνωστός μου, developer, όπου και να έχει κάνει αίτηση του έχουν κανει πρόταση!!! Ή είναι τρελός γκουρού ή υπάρχει τρομερή έλλειψη στην αγορά αυτή τη στιγμή.
2ος γνωστός μου που δουλεύει σε μεγάλη εταιρία με πήρε τηλ πριν κάνα μήνα αν έχω κανέναν γιατί έχει πέσει τρελή δουλειά και δεν βρίσκει κόσμο.
-
Καλησπέρα σε όλους. Ζητείται άμεσα Αρχιτέκτονας ή Πολιτικός Μηχανικός από Ελλάδα ή Κύπρο, με αντικείμενο την ένταξή του σε ομάδα Supervision of Construction, για την επίβλεψη κατασκευής ιδιωτικού νοσοκομείου στην Σαουδική Αραβία. Απαραίτητα Προσόντα: · Πτυχίο ΑΕΙ στην αντίστοιχη ειδικότητα. · Προϋπηρεσία σε εργοταξιακά έργα τουλάχιστον 5 ετών. · Eπιθυμητή η προϋπηρεσία σε νοσοκομειακά έργα. · Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. · Πολύ καλή γνώση Autocad και MS Projects (ή αντίστοιχο λογισμικό). Παροχές: · Απασχόληση 12 μηνών, με προοπτική επέκτασης της σύμβασης. · Ικανοποιητικός μισθός, ανάλογα με τα προσόντα του υποψηφίου. · Καλυμμένα έξοδα διαμονής, μετακίνησης και εισητηρίων. Πληροφορίες: Αθανασία Κονταράτου, +966 55 300 1130, email: a.kontaratou@pventures.ae
Δεν γνωρίζω τα παραπάνω άτομα, αλλά είδα την αγγελία σε ένα γκρουπ, σε περίπτωση που ενδιαφέρεται φίλος.
-
οσοι πιστοι, εδω, ακομη 2 θεσεις, οχι πολυ senior αυτες
https://www.skywalker.gr/elGR/aggelia/ergasias/DEVELOPER/67BCFE59-FDB9-F28D-4A0E-551AC034BDB7
-
Ασχολείται κανείς με γλώσσες προγραμματισμού εδώ μέσα;
Κάποια άποψη για αυτό το training που οδηγεί σε δύο πιστοποιήσεις; https://peoplecerteducation.org/bootcamp/
PeopleCert Software Developer Skills, Foundation Level
PeopleCert Software Developer Skills, Advanced Level
Λένε τίποτα αυτές οι πιστοποιήσεις ή είναι μπούρδες;
-
Σχετικά και με την έλλειψη προσωπικού γενικά... πόσο μάλλον καλά ειδικευμένων.
Στο Βόλο η σχολή Υπολογιστών και Δικτύων, αν δεν κάνω λάθος είχε λίγο πάνω από 16000 μόρια στις πανελλήνιες. Η ΣΜΥ στα Τρίκαλα για να βγουν Λοχίες πρέπει να παίζει κοντά στις 18000. Οι Μεγάλες των μπ... Αστυνομικών Σχολές της πρωτεύουσας, ακόμη ψηλότερα...
(Χωρίς ακριβή στοιχεία τα παραπάνω, από συζητήσεις που είχα σήμερα. Με γνωστό που ο γιος του άφησε τις σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου στο δεύτερο έτος και ξαναδώσε για να γίνει Υπαξιωματικός)
-
Κάποια άποψη για αυτό το training που οδηγεί σε δύο πιστοποιήσεις; https://peoplecerteducation.org/bootcamp/
καλες φαινονται αλλα μονο η πραξη μπορει να το αποδειξει.
-
Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τα it σας.
-
Storm wrote:
καλες φαινονται αλλα μονο η πραξη μπορει να το αποδειξει.
Σε ευχαριστώ. Είναι πολύ μπερδεμένη η ιστορία με τις εκπαιδεύσεις στις γλώσσες προγραμματισμού και στις πιστοποιήσεις σε αντίθεση με άλλους τομείς που είναι ποιο ξεκαθαρισμένα τα πράγματα.
-
Δίκιο έχεις.
Πριν δύο χρόνια το ίδιο ερώτημα έθεσα και στους 'ειδικούς' στο insomnia και κανείς δεν απάντησε.
Όλα αυτά δείχνουν κάτι.
-
Lap wrote:
Δίκιο έχεις.
Πριν δύο χρόνια το ίδιο ερώτημα έθεσα και στους 'ειδικούς' στο insomnia και κανείς δεν απάντησε.
Όλα αυτά δείχνουν κάτι.
Από την επαγγελματική μου εμπειρία, μπορώ να σου πω ότι 'μετράει' αυτό που μπορείς να δείξεις ότι έχεις κάνει. Όχι, τόσο τα χαρτιά που έχεις.
Μπορείς να ξεκινήσεις μερικά projectάκια στο gitlab (github κ.λ.π.), να αρχίσεις να μαθαίνεις μόνο σου. Υπάρχουν αρκετά site με tutorials, youtube channels κ.λ.π. για να μάθεις.
-
Ας απαντήσουν οι επιχειρηματίες του χώρου λογισμικού, περί εκπαιδεύσεων, γνώσεων, εμπειρία, βιογραφικά, πιστοποιήσεις κλπ...
Δεν γνωρίζω πως ακριβώς προσλαμβάνουν υπαλλήλους και τι κριτήρια βάζουν όταν βλέπουν βιογραφικά.
Στο δικό μου τομέα ισχύουν εντελώς άλλα πράγματα.
-
Lap wrote:
Δίκιο έχεις.
Όλα αυτά δείχνουν κάτι.
σωστες βασεις προγραμματισμου μονο αν εχεις κανει Computer Science courses σε καλο πανεπιστημιο και να εχεις παει και καλα στα μαθηματα, τουλαχιστον απο τα ατομα που εχω δει τον κωδικα που γραφουν αυτοι που εγραφαν καλο κωδικα και refined ήταν ολοι CS graduates και εξυπνοι.
Φυσικα μπορεις να γραψεις και με ασχετα πτυχια ή μονο με certifications αλλα δεν θα εισαι καλος ουτε θα ξερεις τις τεχνικες. Και εγω εγραφα κωδικα αλλα ηταν απλα να δουλευει.
αν δεν εχεις βασεις απο πανεπιστημιο και στην ηλικια που εισαι αστον τον προγραμματισμο. προγραματισμος ειναι δουλεια για τους νεους και αυτοι δεν αντεχουν πολυ 5-10 χρονια συνηθως επηδη ειναι βαρετη και tedius δουλεια. Μετα ειτε θα γινεις PM ειτε θα τα παρατησουν και θα κανουν κατι αλλο.
ΥΓ στις αναπτυγμενες χωρες συνηθως δεν θελει το τοπικο εργατικο δυναμικο να κανει προγραμματισμο γιατι υπαρχουν ποιο ευκολες και προσοδοφορες δουλειες, γιαυτο τον λογο κανουν μαζικη εισαγωγη προγραμματιστων απο κρατη οπως η Ινδια.
-
Ρωτάω από περιέργεια, όχι γιατί ξαφνικά θέλω να γίνω προγραμματιστής. Προσπαθώ να καταλάβω πως παίζει αυτός ο τομέας επαγγέλματος, επειδή αν έχω καταλάβει καλά, υπάρχει τεράστια έλλειψη προγραμματιστών λογισμικού στην Ελλάδα.
Και εγώ ρωτάω τώρα.
**Και γιατί θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει προγραμματιστές; **Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Δηλαδή αν εγώ αύριο/μεθαύριο επενδύσω σαν επιχειρηματίας ένα τεράστιο ποσό για παραγωγή Mechatronics στην Ελλάδα θα έπρεπε η Ελλάδα να προσφέρει και το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό;
Δεν ξέρω, αλλά όλα αυτά μου φαίνονται κάπως περίεργα.
Ποιο λογικό μου φαίνεται η Ελλάδα να είχε παραγωγή υπολογιστών κλπ... παρά παραγωγή λογισμικού.
-
Ποιο λογικό μου φαίνεται η Ελλάδα να είχε παραγωγή υπολογιστών κλπ... παρά παραγωγή λογισμικού.
To ανάποδο. Η παραγωγή υπολογιστών απαιτεί τεράστια υποδομή σε εξοπλισμό. Αντίθετα το λογισμικό σχεδόν τίποτα, μόνο ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης έχουμε πάρα πολλές εταιρείες παραγωγής λογισμικού, από μικρές (αλλά leader στον χώρο όπως του γάτου) μέχρι τεράστιες όπως η Intrasoft και η Qualco με παγκόσμια παρουσία.
-
Καταλαβαίνεις νομίζω ότι είναι άλλο πράγμα η επιχειρηματικότητα και άλλο πράγμα η υφή του ανθρωπίνου δυναμικού μίας χώρας.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....