-
Γουστάρω πολύ όταν με μία κουβέντα , κάνω τους άλλους να γράφουν σεντόνια....
Και δεν γράφει και ο Λαπ και ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ....
Γύρνα πίιιιισωωωωωωωωω!!!!!
Είσαι πολύ και πολύ μάγκας να 'ουμ!
https://m.wikihow.com/Be-Okay-with-Having-a-Communist-Friend
-
Εδώ παιδιά είναι καφενές...
Και καφενές χωρίς πλάκα και κόντρα δεν γίνεται ...
Φέρτε τον Λαπ πίσω...
-
Γιατί είναι άδικο να μην έχουμε τον Λαπ , όταν είμαστε τόοοσο ωραία παρέα ....
-
Το απαυτόσατε το θέμα ή έχει ακόμα ;
-
Εδώ παιδιά είναι καφενές...
Και καφενές χωρίς πλάκα και κόντρα δεν γίνεται ...
Φέρτε τον Λαπ πίσω...
Χεχε, αυτο λεω και εγω....ειμαστε σε καφενειο...αλλα μαλλον ειμαστε λιγοι...οποτε την εκανα για αλλες παραλιες και παρατησα το σπορ.
Ξερεις ταξιδευτη μου υπαρχουν καποια καφενεια που ναι μεν ακουγονται φωνες απο μεσα, αλλα αυτοι που φωναζουν και διαφωνουν και κοντραρονται μεταξυ τους ειναι απο μια συγκεκριμενη παστα, μαλωνουν αλλα με συμπαθεια για τον συνομιλιτη τους, δεν τον ξεφτιλιζουν. Καπως σπανια παστα δηλαδη στην σημερινη εποχη απο οτι φαινεται.
Αλλωστε απο θυμα λοιδοριας και μονιμης ειρωνιας εγινα φταιχτης, τιμωρηθηκα απο πανω και απειληθηκα με μονιμο αποκλεισμο.....οποτε μια φορα στο τοσο κοιτω το εδω καφενειο για να σας διαβασω.
-
Καλά φέρε και τον Ιωάννη πίσω να έχουμε να λέμε , αλλιώς θα το κλείσουμε το θέμα χωρίς κόντρα...
-
-
- 1000
-
Αμα πατήσεις το λινκ , έχει ενδιαφέρον το επόμενο βίντεο που σου βγάζει...
-
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θέλω να πιστεύω ότι η παγκόσμια οικονομία και γενικά ο τρόπος ζωής ο 'φυσιολογικός' όπως τον ξέραμε πριν, θα επιστρέψει μετά από αρκετούς μήνες χωρίς να θέλω να τζογάρω και να τολμήσω να μαντέψω το πότε ακριβώς. Φοβάμαι ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες. Βλέπω να έχει γίνει έκρηξη ιντερνετικών πωλήσεων. Ακόμα και το βιβιοπωλείο της γειτονιάς μου έκλεισε και έχει ανακοίνωση απ έξω ότι δέχεται παραγγελίες ιντερνετικά.
Θεωρώ πιθανό να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε αυτό το τομέα και να χαθούν θέσεις του 'παραδοσιακού' υπάλληλου όπως τις ξέραμε. Ειδικά εαν δουν οι εργοδότες, ότι αυτός ο τρόπος αποδίδει περισσότερα έσοδα από πριν. Γιατί ο εργοδότης που αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του να την ανοίξει με το προηγούμενο καθεστώς και όχι με το τωρινό, μέσω ίντερνετ?
Πιστεύετε ότι θα γιγαντιωθεί - ήδη πριν τον Κορωναιό το ίντερνετ είχε αυξανόμενο μέρος της πίτας - περισσότερο? Θα χαθούν δουλειές και θα δημιουργηθούν άλλες?
-
Τα μικρά καταστήματα στηριζόταν στην τοπικότητα, άμεση διάθεση του προϊόντος σε λίγα λεπτά και προσωπική επαφή με τον πελάτη, ήταν περίπου 'καβατζωμένη' πελατεία και ποσοστό αγοράς.
Αν όλα αυτά γίνουν ψηφιακά, υπάρχουν ήδη μεγαθήρια να καρπωθούν το μεγαλύτερο κομμάτι της πελατείας και την υποδομή να προσφέρουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες και συνήθως τιμές... ειδικά στην Ελλάδα, όπου ο τομέας διανομή λιανικης πάσχει. Πολύ φοβάμαι πως η πλειοψηφία, παρόλο ας πούμε δεν θα πληρώνει ένα ακριβό ενοίκιο, θα χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι πελατείας.
Πάντως φαίνεται πως στη Μέκκα του Νεοφιλελευθερισμού, φροντίζουν λίγο παραπάνω να μη κλείσουν όλα, προς το παρόν τουλάχιστον:
« Την κάλυψη του 80% του μισθού των υπαλλήλων καθεμίας επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την κυβέρνηση, έως το πόσο των 2.500 λιρών το μήνα ανά άτομο αλλά χωρίς συνολικό όριο, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Το μέτρο, αρχικά με τρίμηνη ισχύ αλλά και προοπτική παράτασης, αποσκοπεί στη διατήρηση του προσωπικού από τους εργοδότες στη χώρα, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει τις απολύσεις λόγω των οικονομικών πιέσεων από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Εναπόκειται στη συνέχεια στον κάθε εργοδότη να καλύψει το υπόλοιπο 20% των μισθών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου που η κυβέρνηση προβαίνει σε μία τόσο δραστική οικονομική παρέμβαση.»
-
Δεν μπορώ την τεχνοφοβία ...
Οι δουλειές που ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν ηλεκτρονικά , θα γίνουν ηλεκτρονικά . Αυτές που δεν έπρεπε , θα συνεχίσουν . Ηδη οι ηλεκτρονικές πωλήσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια , αλλά δεν έχουν σβήσει τα φυσικά μαγαζιά .
Παραδείγματα .
Αυτή την εποχή ανακαινίζουμε ένα ξενοδοχείο σε νησί των Κυκλάδων . Το κτίριο ανήκει σε 9 άτομα εξ αδιαιρέτου . Για να βγάλουμε την άδεια , που είναι ηλεκτρονική πλέον , έπρεπε να έχουμε 9 υπεύθυνες δηλώσεις και 18 αναθέσεις εργασιών , που ήθελαν θεώρηση από ΚΕΠ . Τώρα είπαν ότι με τους κωδικούς του τάξις , θα τις έχεις χωρίς να κουνηθείς . Θα μου τις στείλεις ηλεκτρονικά , θα τις ανεβάσω ηλεκτρονικά και η ζωή προχωράει .
Στο κτηματολόγιο , πρέπει να πας εκεί να κάνεις αίτηση για να πάρεις ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ πιστοποιητικό . Γιατί να μην γίνει ηλεκτρονικά όλη η διαδικασία ?
Στα σκρουτζομάγαζα , το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία τους και έτσι εγώ δεν ψωνίζω ηλεκτρονικά , αλλά θέλω φυσική παρουσία . Αυτό δεν θα αλλάξει , θα συνεχίσω να το κάνω .
Οπως δεν θα αγοράζω ιντερνετικά ρούχα και παπούτσια , αφού θέλω να τα δοκιμάσω . Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα .
Θα μπορούσα να αγοράζω ηλεκτρονικά, συσκευασμένα προιόντα όπως φάρμακα , καλλυντικά , χαρτικά , απορρυπαντικά , κρασιά , αναψυκτικά , αλλά όχι τρόφιμα .
Στο μέλλον , δηλαδή σε 20 χρόνια στην Ελλάδα τουλάχιστον με τους ρυθμούς που έχουμε , που θα είναι τα πάντα πιστοποιημένα , προφανώς οι φυσικές αγορές θα μειώνονται , αλλά αυτό θα έρθει μαζί με τις άλλες αλλαγές στην ιδιωτική μας ζωή , με κυρίαρχο θέμα την αυτόνομη οδήγηση , που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος .
Σε κάθε εποχή υπάρχουν δουλειές που έχουν ζήτηση . Υπάρχουν όμως και τα βασικά επαγγέλματα , κυρίως της διατροφής , που απλά θα προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα , αλλά δεν θα καταργηθούν .
-
Criu περιγράφεις την υπάρχουσα κατάσταση και τον τρόπο που λειτουργούμε οι περισσότεροι Έλληνες. Οι υπηρεσίες είναι ανόητο να μην είναι πλήρως ψηφιακές και να απαιτούν ακόμη φυσική παρουσία για να πάρεις ένα κομμάτι χαρτί, γιατί έτσι κι αλλιώς το χαρτί αυτό έχει ουσία επειδή σε κάποια βάση δεδομένων είναι καταχωρημένο.
Γιατί να μην αποστέλλεται απλά ο 'αριθμός μητρώου' απ' τη μια βάση δεδομένων στην άλλη κι ενώ ήδη υπάρχει δυνατότητα βιομετρικης ταυτοπροσωπίας. Απλά πολιτικές αποφάσεις... σχετικές με τους 'ξύστες' και την ηγεσία τους.
Αυτό που συζητήσαμε για τα καταστήματα, είναι η θεωρητική δυνατότητα τα μικρά καταστήματα που έκλεισαν λόγω μέτρων να συνεχίσουν ως e-shop στη πλειοψηφία τους στο μέλλον. Η γνώμη μου είναι πως αν γινόταν αυτό, σε σύντομο διάστημα τον κύριο όγκο πωλήσεων που είχε το κάθε μαγαζί ως φυσικό κατάστημα, θα τον έχανε υπέρ των μεγάλων ψηφιακών καταστημάτων που παίζουν αυτό το παιχνίδι για δεκαετίες ήδη. Και θα βρισκόταν πολλοί πρώην μαγαζάτορες χωρίς αντικείμενο.
-
...
Θεωρώ πιθανό να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε αυτό το τομέα και να χαθούν θέσεις του 'παραδοσιακού' υπάλληλου όπως τις ξέραμε. Ειδικά εαν δουν οι εργοδότες, ότι αυτός ο τρόπος αποδίδει περισσότερα έσοδα από πριν. Γιατί ο εργοδότης που αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του να την ανοίξει με το προηγούμενο καθεστώς και όχι με το τωρινό, μέσω ίντερνετ?
Πιστεύετε ότι θα γιγαντιωθεί - ήδη πριν τον Κορωναιό το ίντερνετ είχε αυξανόμενο μέρος της πίτας - περισσότερο? Θα χαθούν δουλειές και θα δημιουργηθούν άλλες?...
Όσο αφορά το eshopping δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Είναι κορεσμένος ήδη ο τομέας και κουμάντα κάνουν μεγάλοι παίχτες. Και επίσης οι μεγάλοι παίχτες στο ίντερνετ όταν δούνε κάτι καινοτόμο που φέρνει κάποια κέρδη αμέσως το εξαγοράζουν.
Επιπλέον αν οι Έλληνες παρατήσουν το 'παραδοσιακό' τρόπο εμπορίου και πωλήσεων άμεσα ο τομέας αυτός θα καλυφθεί από τους μετανάστες όπως γίνεται ήδη σε πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων (μεσαίων ή μικρών).
Και τέλος τεχνολογικά η Ελλάδα είναι πολύ πίσω ακόμη για να υπάρξει μία γενικότερη μετάβαση. Και θα παραμείνει τεχνολογικά πίσω για πολλά χρόνια ακόμη για πολλούς και διαφόρους λόγους.. Άλλωστε η άθλια κατάσταση φαίνεται και αυτές τις ημέρες με την περιβόητη 'εργασία από το σπίτι'.
Είναι αποκαρδιωτικό αυτό που ζω καθημερινά προσπαθώντας να υποστηρίξω και να βοηθήσω χιλιάδες υπαλλήλους που και εκείνοι προσπαθούν να εργασθούν remote από τα σπίτια τους.
-
Επίσης κάποιοι ξεχνάτε την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει το φυσικό κατάστημα. Πες ότι σου χαλάει το ποντίκι του υπολογιστή και θέλεις να πάρεις καινούριο. Πετάγεσαι στο κοντινότερο κατάστημα, παίρνεις ένα και κάνεις την δουλειά σου. Από το internet θέλει 2-3 μέρες για να έρθει, αν μπορέσεις να το παραγγείλεις (καθώς έχει χαλάσει το ποντίκι σου...).
-
Εποχιακός στο τουρισμό σχεδόν όλη μου τη ζωή. Όπως και σχεδόν μια ζωή μετά το καλοκαίρι έμπαινα στο ταμείο ανεργίας. Φέτος δεν μπήκα στο ταμείο. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος λέει ότι εαν σε μια περίοδο 4 ετών ο άνεργος έχει συμπληρώσει 400 ή 450 - δεν θυμάμαι ακριβώς, μέρες ασφάλισης, δεν μπαίνει στο ταμείο.
Είχα κάνει τα κουμάντα μου να 'περάσω' μέχρι αρχές Μαίου όπου όπως πάντα θα έμπαινε το πρώτο μηνιάτικο του Απριλίου. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην επιχείρηση. Έχει κλείσει (σχεδόν) 2 υπαλληλοι έχουν μείνει κι αυτοί κάνουν τετράωρο. Όλος ο στόλος της εταιρίας είναι σε στάση, δεν υπάρχει ούτε μια κράτηση, έχουν ακυρωθεί τα πάντα και απλά ο υπάλληλος όλη μέρα επιστρέφει χρήματα σε όσους είχαν προπληρώσει τις ενοικιάσεις.
Άκουγα σήμερα σε κάποιο κανάλι ένα εργατολόγο που έλεγε ότι υπάρχει ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, να γίνει επέκταση σε όσους είναι στο ταμείο ανεργίας αλλά όσοι δεν είναι στο ταμείο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Επίσης να πω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή τη θέση. Μόνο από την εταιρία που εργάζομαι είναι άλλα 5 άτομα που δεν μπήκαν για τον ίδιο λόγο.
Τί κάνουμε εμείς τώρα? Διαβάζει κάποιος υπουργός ?
-
Φίλοι που ασχολούνται και αυτοί με μετακινήσεις τουριστών σε νησί , έχουν δόσεις για 4 αυτοκίνητα και τα έξοδα τους και περιμένουν να δουν τι θα γίνει . Η κατάσταση γενικά θα αλλάξει πολλά παγκοσμίως .
-
Εποχιακός στο τουρισμό σχεδόν όλη μου τη ζωή. Όπως και σχεδόν μια ζωή μετά το καλοκαίρι έμπαινα στο ταμείο ανεργίας. Φέτος δεν μπήκα στο ταμείο. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος λέει ότι εαν σε μια περίοδο 4 ετών ο άνεργος έχει συμπληρώσει 400 ή 450 - δεν θυμάμαι ακριβώς, μέρες ασφάλισης, δεν μπαίνει στο ταμείο.
Είχα κάνει τα κουμάντα μου να 'περάσω' μέχρι αρχές Μαίου όπου όπως πάντα θα έμπαινε το πρώτο μηνιάτικο του Απριλίου. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην επιχείρηση. Έχει κλείσει (σχεδόν) 2 υπαλληλοι έχουν μείνει κι αυτοί κάνουν τετράωρο. Όλος ο στόλος της εταιρίας είναι σε στάση, δεν υπάρχει ούτε μια κράτηση, έχουν ακυρωθεί τα πάντα και απλά ο υπάλληλος όλη μέρα επιστρέφει χρήματα σε όσους είχαν προπληρώσει τις ενοικιάσεις.
Άκουγα σήμερα σε κάποιο κανάλι ένα εργατολόγο που έλεγε ότι υπάρχει ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, να γίνει επέκταση σε όσους είναι στο ταμείο ανεργίας αλλά όσοι δεν είναι στο ταμείο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Επίσης να πω ότι δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή τη θέση. Μόνο από την εταιρία που εργάζομαι είναι άλλα 5 άτομα που δεν μπήκαν για τον ίδιο λόγο.
Τί κάνουμε εμείς τώρα? Διαβάζει κάποιος υπουργός ?
Δεν έχω να προτείνω και πολλά, ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό της συγκεκριμένης κυβέρνησης.
Παρόλο αυτά περί αποζημίωσης.
Πριν δύο μήνες έφαγα στην μάπα απόλυση μετά από 10 χρόνια εργασίας. Και για να το πω και αστικά και ευγενικά μου επιβλήθηκε λήξη συνεργασίας σε σύμβαση αορίστου χρόνου.
Πήρα κανονικά αποζημίωση απόλυσης.
Αλλά δεν μπορούσα και δεν μπορώ να γραφτώ σε ταμείο ανεργίας για το επίδομα ανεργίας. Δεν προβλέπεται.
Γιατί;
Γιατί πολύ απλά η εταιρεία προχώρησε σε άμεση απόλυση όλων των εργαζομένων, σχεδόν 100 άτομα.
Επειδή όμως η νομοθεσία απαγορεύει μαζικές απολύσεις, υπάρχει άλλη νομοθεσία που μπορεί ο εργοδότης να λήξει την συνεργασία με αμοιβαία συναίνεση μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.
Σε αυτή την περίπτωση δεν θεωρείται απόλυση αλλά λήξη συνεργασίας στην οποία και τα δύο μέρη υπογράφουν κοινή βεβαίωση ότι συμφωνούν σε αυτό το τρόπο λήξης. Και φυσικά ο άνεργος δεν μπορεί να γραφτεί στο ταμείο ανεργίας γιατί θεωρείται ότι συμφώνησε στην 'απόλυση'.
**Οπότε ταμείο ανεργίας τέλος. **
Τι γίνεται από εκεί και πέρα; Αν ο εργοδότης έχει λίγο ανθρωπισμό ίσως δώσει κάποιο έξτρα μπόνους για να βοηθήσει τον εργαζόμενο μέχρι να βρει (και αν βρει) δουλειά. Συνήθως κανείς δεν δίνει μπόνους. Ελάχιστες οι περιπτώσεις και συνήθως μόνο για εταιρείες οργανωμένες που γνωρίζουν από καιρό ότι πάνε για 'λουκέτο'.
Περισσότερα εδώ:
https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=119
Δεν νομίζω αυτή την περίοδο να έχει αλλάξει κάτι σε αυτό το τρόπο 'απόλυσης'.
Εγώ πάντως τον έφαγα στην μάπα...και δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά.
-
Αν επιτρέπεται, να σε ρωτήσω, τί προβλέπει ο νόμος τώρα ως αποζημίωση σε περίπτωση σαν τη δική σου; Ελπίζω να υπήρχε η δυνατότητα κι απ την εταιρεία να κάνει το καλύτερο, αλλά γνωρίζεις την ελάχιστη προβλεπόμενη αποζημίωση;
-
Ότι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις ελεύθερα. Το μόνο που δεν μπορώ να αποκαλύψω είναι το όνομα της εταιρείας που έκλεισε.
Η αποζημίωση είναι η γνωστή σύμφωνα με τον εργασιακό νόμο δηλ. υπολογισμός με βάση τον μεικτό μισθό, τα έτη εργασίας και αν υπάρχει επίσημη προειδοποίηση απόλυσης.
Μπορείς εδώ να κάνεις τους υπολογισμούς σου:
https://www.kepea.gr/calc-apozimiosi-apolisis.php
Την τρέχουσα περίοδο θεωρητικά απαγορεύονται οι απολύσεις. Αλλά εδώ παίζει να υπάρχει παραθυράκι του 'διαζυγίου κοινή συναινέσει' λόγω οικονομικής καταστροφής και οριστικού λουκέτου.
π.χ. ένας κλάδος που καταστράφηκε είναι τα ιδιωτικά γυμναστήρια. Χιλιάδες άμεσοι υπάλληλοι και τεράστιες οικονομικές εκκρεμότητες που φυσικά είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....