Πολύ κοινωνιολογία έχω διαβάσει, τόσο στην δέσμη όσο και στο Πανεπιστήμιο. Ευχαριστώ όμως για το 'μάθημα' θα το έχω στα υπόψην. Φυσικά δεν κατάλαβα που κολλάει αυτό στα δικά μου γραφόμενα, αλλά ΟΚ για να το λές εσύ κάτι θα ξέρεις.
ΣΟΒΑΡΑ τωρα δεν καταλαβες??? και έχεις κάνει κοινωνιολογία στο Πανεπηστήμιο???
Σήμερα το λέμε καπιταλισμό, παλιά το έλεγαν βασιλεία (δεν έχει αλλάξει κάτι, ο πλούτος και οι πηγές παραγωγής του ανήκουν σταθερά εδώ και χιλιάδες χρόνια στο 1%).
Μπλεκεις την μορφή του πολητεύματος με το κοινονικοοικονομικό συστημα, (αφήνω το ποσοστό συγκέντρωσης του πλούτου που σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν ήταν το 90% στα χέρια του 1%). Στην Αγγλία πχ που ήταν η πρώτη χώρα που επικράτησε ο καπιταλισμός, βασιλεία δεν έχουν. Εδω το 1967-1973, για να το χοντρήνουμε λίγο, καπιταλισμό δεν είχαμε???
ΠΟΙΑ ταξη έχει την εξουσία στα χέρια της, όχι αν κυβερναει η Ελισαβετ, ο Κουλης ή ο Πατακος.
Ο Quadra μιλαει για αυτοκρατορίες.
Στη Ρωμαική αυτοκρατορία, καπιταλισμό είχανε???? ή δουλοκτησία??? Στην Βυζαντινή αυτοκρατορία καπιταλισμό είχανε??? ή φεουδαρχία???
Για να συνεχίσω με τα κοινωνικοπολιτικά συστήματα και με μια μικρή διόρθωση στον piliourits.
Ο Καπιταλισμός ήταν θετική εξέλιξη στον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, βοήθησε πάρα πολύ στο να αυξηθούν τα παραγώμενα προϊόντα και να καλυφθούν αναγκες που η φεουδαρχία δεν μπορούσε σαν συστημα να καλύψει, αφού ο άνθρωπος ειδικά ο κολίγος ήταν δεμένος με την γη του αφέντη του που σε αντίθεση με την δουλοκτησία δεν είχε δικαίωμα ζωής και θανατου πανω του (οταν ζήταγε περισσσότερα για να καλυψει βασικές αναγκες τους σφάζανε όπως κάνουν και οι καπιταλιστές βέβαια). Επιτέλεσε την ιστορική του αποστολή (κοινωνικοποίηση της παραγωγής) και κρατιέται με νυχια και με δόντια ως κυρίαρχο συστημα, επιδρόντας σε επίπεδο συνείδησης σε όλοκληρη την κοινωνία δημιουργόντας αυταπάτες ότι όλοι μπορούν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη (οπου χαλίφης ο jobs, ο Ωνάσης, ο Λατσης κλπ κλπ) Ή οτι αυτοί δουλέυουν για το καλό της κοινωνίας (ας ριξουμε τους μισθούς για να δημιουργηθούν θεσεις εργασίας να μειωθεί η ανεργία και λοιπές μαλακίες).
Σταματάω εδώ γιατί βγαίνω πολύ off topic. Ελπιζω να το εσωσα λίγο με την τελευταία πρόταση