-
Με τα του κομμουνισμού θα γελούσε πικρά ο μεροκαματιάρης Αλβανός οικοδόμος , όταν σχόλαγε το Σάββατο το μεσημέρι με το μεροκάματο στην τσέπη , σκεπτόμενος ότι δεν θα ήταν η σιγκιουρίμι δίπλα του...
Εγώ αντίθετα επειδή έχω μιλήσει με δεκάδες από αυτούς που ήρθαν από τον κομμουνισμό , γελάω δυνατά με τα αστεία του Δία ...
-
Εγώ να δεις πόσο γελάω Κρουζεράκι με τις κοτσάνες σου...
-
Απορία βλάκα και άσχετου, αν ο κομμουνισμός ήταν καλύτερος από τον καπιταλισμό δεν θα είχε επικρατήσει παντού, και σήμερα δεν θα ήταν εκτός νόμου όπως είναι ο κομμουνισμός στις χώρες που ταλαιπώρησε ? γιατί απέτυχε λοιπόν ?
Τι δελεαστικότερο είχε ο καπιταλισμός έναντι του κομμουνισμού ?
Μήπως γιατί η ίδια η φύση του ανθρώπου βασίζεται στην έννοια της ατομικής ελευθερίας και της ατομικής επιλογής ?
Μήπως γιατί ο άνθρωπος προτιμά να ρισκάρει για να επιτύχει κάτι καλύτερο στη ζωή του από το να είναι ένα πειθήνιο όργανο στα χέρια άλλων ?
Μήπως...κλπ
Μήπως...κλπ
Μήπως ..κλπ.
Μήπως γιατί και ο κομμουνισμός όπως και οι θρησκείες είναι συστήματα επιβολής και επιβουλής των ισχυρών δημιουργών τους έναντι εκείνων που τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν ?
Μήπως τελικά όλα τα συστήματα - σωτηρίας - του ανθρώπου από μια ανώτερη δύναμη ή ένα ανώτερο σύστημα διακυβέρνησης είναι μια καλά φτιασιδωμένη μάσκα που έχει τη μορφή και τη λειτουργία μιας φατρίας, μιας συμμορίας, μιας κλειστής λέσχης όπου τα συμφέροντα των ανωτέρων είναι προς ίδια κατανάλωση και όχι προς ανακούφιση των προβάτων από κάτω που περιμένουν τη σωτηρία τους που ποτέ δεν έρχεται ?
Ο καταραμένος καπιταλισμός δίνει απλόχερα την επιλογή σε όλους και σε όλα να κινηθούν σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε ατόμου, όσοι μπορούν επιπλέουν και επιζούν απλά ή μεγαλουργώντας, όσοι δεν μπορούν, δεν θέλουν, φοβούνται, παραμυθιάζονται η τεμπελιάζουν προστρέχουν να κρυφτούν μέσα σε ομάδες σαν τις παραπάνω, απλά όσοι τις υπερασπίζονται ή είναι μονίμως στην πλάνη τους ή ανήκουν στο pay roll τους γιατί στην τελική και αυτός είναι ένας τρόπος επιβίωσης και μάλιστα άκοπος, προστατευμένος και καλοπληρωμένος, μόνο που εδώ υπεισέρχεται και ένα είδος - απάτης - όταν αυτός που προσηλυτίζει άτομα γνωρίζει ότι εξαπατά γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι - κλέβει - όνειρα και ζωές.
-
Μην στενοχωριέστε βρε σεις . Διώξαμε τον Λαπ , αν δεν έχουμε τον Δία και τα άλλα παιδιά , πως θα γίνεται διάλογος και θα κοντραριζόμαστε λιγάκι .
Αλλιώς θα γίνουμε σαν τα πράσινα καφενεία της δεκαετίας του 80 , που μόνο θέμα συζήτησης ήταν τα γκομενικλίκια του Αντρέα και τώρα τέτοια δεν παίζουν ...
-
Εγώ κομουνιστής δεν είμαι. Είμαι όμως αντικαπιταλιστής στη χώρα Ελλάδα. Αν έμενα στην Ελβετία ή στην Γερμανία ή στις ΗΠΑ ή στον Καναδά ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που είναι στην ομάδα των ισχυρών του πλανήτη τότε ίσως ήμουν καπιταλιστής.
Αλλά στην Ελλάδα γιατί να είμαι;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή το απέναντι ξανθό γκομενάκι έκατσε στον Δ/ντή και την έβαλε γραμματέα του στην πολυεθνική που είναι;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει μπάρμπα και μπήκε με πλαστό πτυχίο στον Τειρεσία ΑΕ και βάζει στην τσέπη κάθε μήνα 2500euro καθαρά;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει βολευτεί με την σύνταξη και νομίζει ότι όλοι βάζουν κάθε μήνα φράγκα στη τσέπη;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει ψιλικατζίδικο και πουλάει μαζί και φούντα;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο άλλος έχει από τον πατέρα του δύο βενζινάδικα στον Διόνυσο Αττικής και ζει στη βιλάρα πουλώντας νοθευμένη βενζίνη;
Να είμαι καπιταλιστής επειδή ο παραδίπλα μπήκε στον ΟΤΕ επειδή είναι κομματόσκυλο και το παίζει επιστήμονας ξύνωντας το ποuλί του όλη την μέρα ακούγωντας Τράγκα στο ραδιόφωνο;
Έβαλε λέει το θείο του να τον χώσει στην Αττική Οδό στην επιτήρηση του οδικού δικτύου. 1500euro καθαρά. Μάγκας ο τύπος.
Είναι λέει από το Ναύπλιο, έχει γνωστό έναν τοπικό βουλευτή, οπότε προβλέπεται να μπει στην ΤΡΑΜ ΑΕ.
Πάω στον Δ/ντή για να βρω το δίκιο μου, μπας και δεν μπω στην ανεργία, του δίνω βιογραφικό, του δίνω 5 σελίδες αναφορά από όσα έχω κάνει 15 χρόνια σαν ενοικιαζόμενος υπάλληλος (ένα από τα 'καλά' του καπιταλισμού) και μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο αν έχω βύσμα πολιτικό ή κάποιον που είναι πολύ ψηλά στην διοίκηση.
Η λίστα ατελείωτη.
Ο καπιταλισμός είναι αρρώστια στην Ελλάδα. Είναι μόνο για τους λίγους, τους βολεμένους και για όσους έχουν άκρες.
Φυσικά δεν περιμένω κάποιος από εδώ μέσα να τα καταλάβει αυτά.
Οι βολεμένοι παντού βρίσκονται, ζουν ανάμεσά μας.
-
Σε καταλαβαίνω απόλυτα . Δυστυχώς στην περίπτωση σου μόνο η λύση της αυταπασχόλησης υπάρχει . Οπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις .
Και εγώ αυτής της λογικής είμαι . Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα και όσο χαμηλότερο προφίλ κρατάς , τόσο το καλύτερο . Εχουμε πολλούς άλλωστε στην Ελλάδα που ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ κάποιοι .
Οι περισσότεροι δε υπάλληλοι που όταν φύγουν από την θέση τους , τότε τρελαίνονται και πάντα όταν συστήνονται , λένε ΤΙ ΗΤΑΝ . Γιατί τώρα είναι αυτό που ήταν πάντα . Το τίποτε δηλαδή...
-
Αυτό που βιώνουμε εδώ δεν είναι καπιταλισμός αλλά παρτακισμός...έχει μεγάλη απόσταση....
-
Kαλές οι θεωρίες των συστημάτων και των θρησκειών αλλά απέτυχαν στον σκοπό τους γιατί όσοι αναδύθηκαν στις εξουσία καταπίεσαν τους αποκάτω για την παραμονή τους στην εξουσία όσο και για τα ωφελήματα της θέσης τους.
Το θηρίο που λέγεται άνθρωπος το μόνο που καταλαβαίνει είναι το εγώ του και πως θα περάσει αυτός καλά χρησιμοποιώντας ακόμα και αθέμιτα μέσα, φιλίες κλπ ανθοστόλιστες κουβέντες δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο συμφέροντα, τα βλέπουμε, τα ζούμε και τα λουζόμαστε καθημερινά, από αρχηγούς κομμάτων και εκκλησιών / θρησκευμάτων μέχρι φίλους, συναδέλφους και συγγενείς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στις περισσότερες όμως περιπτώσεις όταν φτάνει το μαχαίρι στο κόκκαλο και πρέπει να δώσεις τότε όλα ανατρέπονται.
Συγγνώμη που το βλέπω το πράγμα εντελώς μηδενιστικά αλλά η πουτάνα η ζωή είναι γεμάτη παραδείγματα από το θηρίο άνθρωπος και είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν ακούω για γενναιοδωρίες, καλοσύνες, υψηλό φρόνημα, ελεημοσύνη κλπ, η αλήθεια είναι ότι η εξουσία και το χρήμα διαφθείρει και το νινί σέρνει καράβι, όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς.
-
Γι αυτό χαίρομαι να σας διαβάζω...
Για να μάθω πως είναι δυνατόν να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος στα 25 του, πως ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα και ο κομμουνισμός έπαιξε κι έχασε, κι ένα σωρό άλλα ωραία πράγματα... συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων όπως ό Storm ή κι εγώ σε λίγο καιρό, που 'ελπίζουμε όλοι' να βρεθεί ο από μηχανής θεός να μας σώσει απ' τα γρανάζια του καπιταλισμού με κάποιο μαγικό τρόπο. Ακόμη κι αν η συντριπτική, και με μεγάλη διαφορά, πλειοψηφία ζει μια ζωή που κατά βάθος τη μισεί και έχει θυσιάσει τα πάντα για να καταφέρει ακόμη κι αυτή τη μίζερη ζωή να έχει, βρέθηκε λύση και σ' αυτό το πρόβλημα, ώστε να παραμείνει ο καπιταλισμός το καλυτερότερο και χωρίς αμφισβήτηση σύστημα! Έχουμε όλοι FB & Insta και καλές κάμερες στο κινητό, για να αποδείξουμε πρώτα στον εαυτό μας και μετά σε όλους τους άλλους, τί γαμ@τα τα περνάμε, είτε ζούμε σε κτίριο του Τράμπ στο Μανχάταν, είτε σε καλύβα από μπαμπού στο νότιο ειρηνικό, κάθε μέρα κάνουμε απλόαντ την απέραντη καπιταλιστική ευτυχία που μας δέρνει...
-
Αυτό που βιώνουμε εδώ δεν είναι καπιταλισμός αλλά παρτακισμός...έχει μεγάλη απόσταση....
Πάντως τα Black Friday, οι ουρές για εγγραφή σε lifestyle γυμναστήριο με 49euro το χρόνο, τα πανάκριβα smartphones, τα Hondos Center, οι μεζονέτες, ο νεοπλουτισμός, οι Μύκονοι και όλες οι σύγχρονες συνήθειες που έχουν γίνει ένα με το DNA του σύγχρονου Έλληνα, στοιχεία κομμουνισμού δεν είναι. Στοιχεία του καπιταλισμού είναι αυτά, ξενόφερτα.
-
Η λύση είναι απλή, όσοι σιχτιρίζουν τη ζωή τους και την πουτάνα την κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει, προσχωρούν σε κάποια ομάδα, κόμμα, θρησκεία κλπ και λύνουν το πρόβλημα τους φιλώντας καθημερινά κατουρημένες ποδιές και γλύφουν εκεί που έφτυναν, οι υπόλοιποι συνεχίζουν να το παλαίβουν σιωπηλά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, είτε σαν δουλειά, είτε σαν οικογένεια και χωρίς να μεμψιμοιρούν και να ρίχνουν αλλού τα βάρη και τις ευθύνες.
Και επιτέλους ας το πάρουμε απόφαση αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Σημ: Δεν αναφέρομαι σε ανατροπές ζωής, μεγάλους τραυματισμούς, μόνιμες αναπηρίες, θανάτους κλπ, αυτά είναι τυχαία και καλό είναι να μην μας τυχαίνουν ούτε βέβαια και να τα προκαλούμε.
-
Ε καλά τώρα να 'διώξεις ' κάποιον επειδή υποστηρίζει κάτι που δεν σου αρέσει? Λίγο υπερβολικό δεν είναι? Χάλια είναι ο Καπιταλισμός, χάλια και ο Κομμουνισμός. Απλά ο Κομμουνισμός είναι λίιιιγο περισσότερα χάλια.
Το θέμα αδέρφια είναι να επιβιώσουμε από το πηγάδι που έχουμε πέσει και να μπορέσουν τα παιδιά, τα εγγόνια και όχι μόνο να κάνουν μια καλή ζωή!!!
-
Ποιός πάει να διώξει, ποιόν ? Δεν κατάλαβα αν οι δικές μου γενικές απόψεις στο θέμα είναι προσπάθεια και απόπειρα να διώξω κάποιον, έλεος δηλαδή.
-
Η λύση είναι απλή, όσοι σιχτιρίζουν τη ζωή τους και την πουτάνα την κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει, προσχωρούν σε κάποια ομάδα, κόμμα, θρησκεία κλπ και λύνουν το πρόβλημα τους φιλώντας καθημερινά κατουρημένες ποδιές και γλύφουν εκεί που έφτυναν, οι υπόλοιποι συνεχίζουν να το παλαίβουν σιωπηλά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, είτε σαν δουλειά, είτε σαν οικογένεια και χωρίς να μεμψιμοιρούν και να ρίχνουν αλλού τα βάρη και τις ευθύνες.
Και επιτέλους ας το πάρουμε απόφαση αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Σημ: Δεν αναφέρομαι σε ανατροπές ζωής, μεγάλους τραυματισμούς, μόνιμες αναπηρίες, θανάτους κλπ, αυτά είναι τυχαία και καλό είναι να μην μας τυχαίνουν ούτε βέβαια και να τα προκαλούμε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ή ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ 'ΕΤΥΧΕ' ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ? Ο βολεψακισμός είναι μεγάλη παγίδα, γιατί ο βολεμένος δεν αισθάνεται προνομιούχος, οι άλλοι είναι άχρηστοι...
-
kkostask wrote:
Πάντως τα Black Friday, οι ουρές για εγγραφή σε lifestyle γυμναστήριο με 49euro το χρόνο, τα πανάκριβα smartphones, τα Hondos Center, οι μεζονέτες, ο νεοπλουτισμός, οι Μύκονοι και όλες οι σύγχρονες συνήθειες που έχουν γίνει ένα με το DNA του σύγχρονου Έλληνα, στοιχεία κομμουνισμού δεν είναι. Στοιχεία του καπιταλισμού είναι αυτά, ξενόφερτα.
lifestyle γυμναστηριο ποιο ειναι? Yava?
Καπου λιγο τα μπερδευεις τι ειναι το ενα και τι ειναι το αλλο. Καπιταλισμος ειναι το κεφαλαιο να κατευθυνεται οπου υπαρχει αποδοση. Αυτο που περιγραφεις ειναι καταναλωτισμος που υπηρχε και πριν το καπιταλισμο. Πριν το 1800 ο κοσμος νομιζεις δεν εκανε εμποριο να αποκτησει πραγματα?
Στο συστημα που ζουμε δεν σε υποχρεωνει απολυτως κανενας να αγορασεις ακριβο κινητο, ή να γραφτεις σε γυμναστηριο, ουτε να πας στην Μυκονο. Αυτο ειναι και το πλεονεκτημα σε σχεση με τα απολυταρχικα συστηματα των πρωην κομμουνιστικων κρατων που δεν τους εδιναν επιλογες.
-
Αυτός είναι ο ακριβής ορισμός του Καπιταλισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!!!
-
Η δική μου η επιλογή πάντως δεν περιλαμβάνεται στο παρών σύστημα...
-
Ηθελημένα ή άθελα όλοι είμαστε μέρος ενός συστήματος, και το σύστημα που επιλέγουμε να ανήκουμε πρέπει να το υπηρετούμε χωρίς παλινδρομήσεις όποτε μας συμφέρει, κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, όλοι μας έχουμε ανάγκες και προσπαθούμε να τις καλύπτουμε όπως μπορούμε με ανάλογη προσπάθεια και αξιοπρέπεια, το να είμαι με τον λαό, να σκίζομαι για αυτόν και να ονερεύομαι παλάτια ,πισίνες και supercar εκτός από ουτοπία είναι και ειρωνεία στον εαυτό ,μου.
-
Δεν επιλέξαμε να ανήκουμε πουθενά. Έτυχε απλά να γεννηθούμε εδώ.
-
21 Quadra wrote:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ή ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ 'ΕΤΥΧΕ' ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ? Ο βολεψακισμός είναι μεγάλη παγίδα, γιατί ο βολεμένος δεν αισθάνεται προνομιούχος, οι άλλοι είναι άχρηστοι...
Είμαστε οι επιλογές μας από τη στιγμή που συνειδητοποιούμε την παρουσία μας και την δυνατότητα να επιλέγουμε. Ο βολεψακισμός είναι και αυτός μια επιλογή, όπως επιλογή είναι και η πορεία ενός τυχερού παιδιού που γεννήθηκε μέσα στον πλούτο, επιλέγει να είναι χρήσιμος και επιλέγει να είναι χαραμοφάης και να ζει μέσα στις ουσίες, τίποτα δεν είναι από τύχη στη ζωή του ατόμου, το άτομο επιλέγει πως θα πορευτεί στη ζωή του.
Το να νιώθει κάποιος πικρία ή μίσος ή αλλεργία γιατί δεν γεννήθηκε Ωνάσης είναι κρίμα και ντροπή για τον ίδιο γιατί έτσι δεν προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό που ο ίδιος θεωρεί μειονέκτημα και να αναδείξει την προσωπικότητα του και τις δικές του δυνατότητες και αξίες, το να παραιτηθεί κάποιος από τη ζωή και να μιξοκλαίει ολημερίς για την τύχη του είναι επίσης επιλογή.
Μιλάς για προνομιούχος, εγώ είμαι προνομιούχος γιατί έχω μια καλή οικογένεια, δύο γερά και πολύ καλά παιδιά και είμαστε όλοι στην οικογένεια υγιείς, αυτό και αν είναι προνόμιο, ζούμε λιτά και απλά γιατί δεν έχουμε άλλες δυνατότητες και νιώθουμε καλά που μπορούμε να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, γιατί σημασία στη ζωή έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, εγώ τα προνόμια τα αναλύω σε επίπεδο ζωής, εσύ από ότι φαίνεται τα θέτεις σε υλικό επίπεδο, σου εύχομαι να σου έρθουν όλα όπως επιθυμείς αλλά βλέπω ότι είσαι δυσαρεστημένος από την τύχη σου και έτοιμος να εγκαταλείψεις την προσπάθεια, σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς, αυτό να θυμάσαι.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....