-
Ε, ναι, δεν αναφέρομαι σε τετοιους, αυτοί είναι μια κατηγορία από μόνοι τους, όπως λες κάνουν ο,τι θελουν. Στην απλή πλεμπα αναφέρομαι, μαζί κι εγω φυσικά...
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τις επόμενες μέρες υπάρχει περίπτωση να προσληφθώ ως υπάλληλος.
Ξέρετε τι πρέπει να περιέχει μια σύμβαση εργασίας;
Και τι πρέπει να με παραξενέψει αν περιέχεται στη σύμβαση; Τίποτα περίεργο; -
Υπαρχουν συγκεκριμενοι εργατικοι νομοι,ακομα και αν εσυ υπογραψεις οτι να ναι,ισχυουν οι νομοι.
Εσυ κοιτα να ειναι σαφες οτι και οι δυο πλευρες εχετε συμφωνησει στην καθαρη αμοιβη,στο ωραριο και οτι αλλο θεωρεις εσυ βασικο. -
Επειδή δεν γνωρίζουμε αντικείμενο εργασίας και ειδικότητα, καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά στα σημεία που αναφέρεται ο τόπος εργασίας καθώς και σημεία που αφορούν τυχόν περίεργες εκπαιδεύσεις (π.χ. on the job training) και σημεία για ταξίδια εντός και εκτός χώρας και χρόνοι παραμονής.
Το 2004 υπέγραψα μία σύμβαση, δεν πρόσεξα αυτά τα σημεία και έζησα απίστευτες καταστάσεις.
-
Από όσα μάθαμε υπήρξε πρόβλημα με τις αδήλωτες και απλήρωτες φυσικά υπερωρίες. Το συγκεκριμένο κατάστημα πάντως είναι αρκετά μεγάλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλεται ποινή στη Πειραιώς πάντως.
https://makthes.gr/triimero-loyketo-se- ... iki-157748 -
Όταν μια τράπεζα δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος τα χρήματά του εκεί;
-
Πολυ,αφου τα κραταει τοσο σφιχτα
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Όταν μια τράπεζα δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος τα χρήματά του εκεί;Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να πληρώνουν υπερωρίες (βασικά τις έχουν μειώσει τόσο πολύ που είναι σαν να μην πληρώνουν), πάνω από 5 χρόνια. Συνηθισμένο φαινόμενο, απλά με την αλλαγή δήλωσής τους στο εργάνη, πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να πιαστούν.
-
Ειχα συγγενικο προσωπο στην Πειραιως
Ποτε δεν πηρε ουτε ενα ευρω για υπερωρια
Αυτα ηταν προνομια αποκλειστικα των κεντρικων υπηρεσιων
Βεβαια οι νομοι ειναι γραμμενοι απο παλαβους ως συνηθως,για να κανεις υπερωρια πρεπει να δηλωθει εκ των προτερων,δηλαδη να ξερεις πχ μια εβδομαδα πριν οτι θα εχεις πολυ δουλεια την Τεταρτη -
ειναι πραγματι ολιγον παραλογον η προβλεψις υπερωριων...
εγω παντως στη δικη μου γαλερα, το εχω λυσει πολυ περιπλοκα...
καταγραφονται οι ωρες εργασιας στο αξες
μετα ο ογκος και η διαβαθμιση εργασιων στο σι αρ εμ
λαμβανεται με καποιο τυπο η θεση / μισθος
υπαρχει συντελεστης δυσκολιας ανα χωρα και ημερες παραμονης και η καθε ημερα εκτος πολλαπλασιαζεται εργασιακα με τον συντελεστη απο 2 εως και 10 για δυσκολες περιοχες. Αυτες ειναι επιπλεον εργατοημερες που πληρωνονται χωριστα + εξτραδακι στον τελικο υπολογισμο
στο τελος του χρονου, εχει ορισθει ενας υπεργενναιος συντελεστης επι των καθαρων κερδων.
απο τον τελευταιο προκυπτει το ποσο προς διανομη. εκει προστιθονται τα μπονους επιδοσης.
ετσι προκυπτει το επιπλεον ανα ατομο.
το καθε ατομο λοιπον γνωριζει οτι υπερεργασια=εισοδημα αναλογο των κερδων
με τον αλαξης ομως ειναι προβληματικο το αποτελεσμα. περσοτερο απο παλια.
δειτε
ας πουμε οτι προκυπτει ενα εξτρα σε καποιον 10000. το οποιο ειναι μαζι με τις εισφορες εργοδοτη και εργαζομενου (αφου μιλαμε για αποκοπη απο καθαρα κερδη, αν δεν ειχε μεσα τις εισφορες εργοδοτη θα σημαινε +28% αρα για την εταιρεια και τους εταιρους δεν θα εμενε ουτε ευρω - θα εβαζαν και επιπλεον)
αρα αν αφαιρεσουμε 41% (μαζι με χαρατσι ...κατασκηνωσεων που δεν δικαιουνται λογω υψους εισοδηματος) τις ασφαλιστικες, μεινανε 5-5500 μετα την εκτακτη εισφορα. οι εργαζομενοι εδω, εχουν εισοδημα στη ταξη των 20κ. τουλαχιστον
βαζοντας ον τοπ 5500, τρωει αλλα κατ'ελαχιστο 30% η εφορια. Αρα κατι πανω απο 3k μενει μονον.
Φυσικα οι επιπλεον ασφαλιστικες εισφορες, πανε στο διάλο και οχι στον εργαζομενο. εκτος και αν θα του δινει μπονους συνταξεις και δωρα. τι ειπα....
τελικα δηλαδη, δουλευει ο εργαζομενος, παει καλα η επιχειρηση, μοιραζεται μαζι του τα φραγκα και τελικα τα παιρνει ο καθε τσακαλωτος...
θα ηταν τοσο απλο αφου η συνταξη υπολογιζεται στο μισθο, να εξαιρεθει απο ασφαλιστικες εισφορες. υπαρχουν ομως και οι ξυστες του κρίου. -
Έχει πάει κανείς από εδώ μέσα, τώρα τελευταία, για καμιά συνέντευξη σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα;
Εγώ είχα να πάω από το 2014.
Χθες το απόγευμα μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω πρέφα αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα από το 2015 και μετά. Τουλάχιστον στον τομέα που εργάζομαι.Ισχυρό το σοκ. Δεν περίμενα να έχουν φθάσει τα πράγματα σε αυτό το σημείο.
Η πρόταση για εργασία στην Τσεχία είναι παράδεισος μπροστά στην Ελληνική εργασιακή πραγματικότητα. -
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, ήδη στον τουριστικό τομέα η δυσκολία εύρεσης προσωπικού σπρώχνει τους μισθούς προς τα πάνω.Η αγορά έχει αρχίσει να αυτορυθμίζεται πλέον.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Τα πράγματα είναι όχι μόνο τραγικά αλλά και γελοία.
Όταν ΑΕ του τεχνολογικού τομέα (Τεχνολογίες και Λογισμικό Πληροφορικής Τουριστικών Επιχειρήσεων και Εστίασης) ζητάει Διευθυντή Τομέα με προϋπηρεσία πάνω από 15 χρόνια ο οποίος να διευθύνει δύο διαφορετικά τμήματα που θα λογοδοτεί κατευθείαν στην Διοίκηση και δίνει καθαρό μισθό 1200euro ... αυτό είναι μόνο για γέλια.
Για να μην αναφερθώ και στα υπόλοιπα προσόντα που ζητάνε και στις υπόλοιπες λεπτομέρειες (ωράριο, εργασιακές απαιτήσεις, τυχόν παροχές κλπ...).
Στον ίδιο κλάδο, σε απλή θέση μηχανικού το 2014 έδιναν 1600euro καθαρά.
-
Ο τουρισμος εδω και πολλα χρονια εχει μαθει να δουλευει εποχιακα και με αρπαχτες
Οι εργοδοτες συχνα προτιμανε απελπισμενους αδαεις που θα δουλεψουν με ~400 ευρω (και την περισσοτερη ωρα θα παλευουν με τον υπολογιστη) παρα ατομα που μπορει να τους τρεξουν ενα 'μαγαζι'
Τωρα που η περιοδος εχει μεγαλωσει και ερχονται τουριστες μεσαιου και υψηλου εισοδηματος,τα πραγματα θα βελτιωνονται αλλα οχι απο την μια μερα στην αλλη -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο τουρισμος εδω και πολλα χρονια εχει μαθει να δουλευει εποχιακα και με αρπαχτες
Οι εργοδοτες συχνα προτιμανε απελπισμενους αδαεις που θα δουλεψουν με ~400 ευρω (και την περισσοτερη ωρα θα παλευουν με τον υπολογιστη) παρα ατομα που μπορει να τους τρεξουν ενα 'μαγαζι'
Τωρα που η περιοδος εχει μεγαλωσει και ερχονται τουριστες μεσαιου και υψηλου εισοδηματος,τα πραγματα θα βελτιωνονται αλλα οχι απο την μια μερα στην αλληΔεν υπάρχουν πλέον ούτε απελπισμένοι ούτε αδαείς στον τομέα τουρισμού. Οι εποχές άλλαξαν ειδικά εκεί που υπάρχουν μεγάλες μονάδες και χρειάζονται παρα πολύ κόσμο.
@ storm από ότι έχω καταλάβει στον τομέα τεχνολογίας - πληροφορικής υπάρχει πληθώρα ανέργων όποτε η ζήτηση είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα χαμηλότερους μισθούς.
Εδώ φαίνεται η ανυπαρξία του κράτους διότι θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολη η εισαγωγή σε σχολές με χαμηλή ως μηδαμινή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι τραγική εδώ και πολλά χρόνια. Τα περί αυτορύθμισης στον Καπιταλισμό ούτε ως αστείο δεν μπορούν να λεχθούν.
*Έκρηξη της μερικής απασχόλησης, βύθιση των μισθών σε μια οκταετία
Ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, αλλά αποδοχές έως 830 ευρώ για 1 στους 2 εργαζόμενουςΗ έκρηξη της μερικής απασχόλησης την περίοδο 2010-2018 από 5,4% σε 9,3%, η μείωση κατά 20% των ονομαστικών ωριαίων μισθών, η ένταση του φαινομένου της μετανάστευσης με μείωση του πληθυσμού στις ηλικίες μεταξύ 20-44 ετών κατά 682.000 άτομα στην ίδια περίοδο, αλλά και η εκτίμηση για μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 10% αντί των αρχών της δεκαετίας του 2030 (όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη) στα μέσα της δεκαετίας του 2020, είναι τα τέσσερα βασικά συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική αγορά εργασίας.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση η έκρηξη της απασχόλησης από το 5,4% στο 9,3% αφορά το σύνολο της οικονομίας, ενώ στο σύνολο μόνο της μισθωτής απασχόλησης αυξάνεται από 8,2% στο 13,7%. Η έκθεση επισημαίνει ότι κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018 το 61% των νέων προσλήψεών αφορά θέσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, με το 39% να αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης.*
https://www.naftemporiki.gr/finance/sto ... a-oktaetia
-
Θεωρώ ότι ειδικά για τη χώρα μας ο τομέας της εργασίας είναι εντελώς παρανοϊκός και δεν διέπεται από κάποιους κανόνες.
Στον δημόσιο τομέα και σε όποιον τομέα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του κράτους πάνω/κάτω υπάρχουν κάποιοι κανόνες, κάποια στάνταρ στα εργασιακά.
Στον ιδιωτικό τομέα όμως το μόνο που τον χαρακτηρίζει είναι ο παραλογισμός.Η κρίση επέτρεψε στους επιχειρηματίες να αλωνίσουν τα εργασιακά και να συμπεριφέρονται εντελώς αλλοπρόσαλλα.
π.χ. Εμένα πάντως μου φαίνεται παρανοϊκό ένας Διευθυντής σε μία ΑΕ να παίρνει 1200euro και μία νέα υπάλληλος σε logistics να παίρνει 1250euro, το οποίο και ισχύει γιατί είναι γνωστή μου.Κάτι δεν πάει καλά γενικότερα...
-
Ο παραλογισμός υπάρχει πράγματι .
Αυξήσεις 88 % ζητάνε ο δημόσιοι ξύστες...
http://www.capital.gr/oikonomia/3324236 ... -upalliloi
Στον ιδιωτικό τομέα τα πάντα τα καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση . Οπως πάντοτε άλλωστε .
Αλλά γιατί συνέβη αυτό ?
Οταν στα τέλη του 70 έδινα εγώ πανελλήνιες , η σχολική γενιά που είχε πάει 12 χρόνια πριν στην Α΄ Δημοτικού , ήταν περίπου 220000 .
Από αυτούς μόλις 80-90000 έφταναν στο τέλος του Γενικού Λυκείου για να δώσουν πανελλήνιες . Μαζί με τους προηγούμενων ετών έδιναν περί τους 120000. Από αυτούς 12000 πέρναγαν στα πανεπιστήμια , 5000 στις τότε Ανώτερες σχολές και 1000 στις Παιδαγωγικές και Γυμναστικές Ακαδημίες . Δηλαδή συνολικά γύρω στους 18000 . Αναλογία 1 στους 7 περίπου , αλλά στο σύνολο της γενιάς των 220000 , 1 στους 12 .Εντάξει ήταν λίγοι τότε , αλλά μετά με τα νέα τμήματα που δημιουργήσαμε , με το αίσχος της 9χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μάλιστα υποχρεωτικά σε γενικό σχολείο , όπου μπορείς να μείνεις μόνο μετά από αίτηση με χαρτόσημο επάνω , οδηγήθηκε η κατάσταση στην απαξίωση και στον πληθωρισμό των πτυχίων και στην σημερινή κατάσταση .
Οπότε αφού τα πτυχία είναι πολλά , είναι και φτηνά έως τζάμπα .
Αντίθετα αφού οι Ελληνες θέλουν 'καθαρά χέρια' , τα μεροκάματα των χειρώνακτων και των τεχνιτών ανεβαίνουν κάθε μέρα .
-
Τι γράφει το άρθρο:
*Κατά 88% πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα προκειμένου να φτάσουν τον μέσο όρο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. *
Τι 'καταλαβαίνει' ο criuser:
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυξήσεις 88 % ζητάνε ο δημόσιοι ξύστες...Στον ιδιωτικό τομέα τα πάντα τα καθορίζει η προσφορά και η ζήτηση . Οπως πάντοτε άλλωστε .
Για αυτό έχει τα χάλια που έχει ο ιδιωτικός τομέας!!!
το αίσχος της 9χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Μου θέλετε κι εκπαίδευση, αντί να στρώνεστε στη δουλειά από τα 9, όπως στον Μεσαίωνα!!!
υποχρεωτικά σε γενικό σχολείο
Όχι βέβαια! Υπάρχουν και τα τεχνικά. Μπορείς να μείνεις βέβαια και 3 χρόνια στο γυμνάσιο, το ίδιο κάνει...
φύγανε για αλβανία κι ήταν όλοι χειρώνακτες
από τα θετικά της κρίσηςΟι Έλληνες ρατσιστές; Όχι καλέ...
-
Έτσι, έτσι, εκδηλώσου!!! Θέλω να δω μετά ποιος θα πει ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....