-
Συμφωνώ σε όλα όσα λες και δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι τα πάντα είναι υπέρ εργολάβων. Όπως είπες, αν δουλεύεις στον χώρο, δεν 'υποθέτεις' μόνο... γνωρίζεις κιόλας.
Συγκεκριμένα για τον Μορέα, επειδή έχει όντως γίνει καλή δουλειά, δεν πιστεύω ότι η 'έκταση' του θέματος είναι ανάλογη με άλλες περιπτώσεις. Π.χ. για Ολυμπία Οδό και Αυτ/δρομο Αιγαίου, τα πράγματα είναι εξόχως πιό εξοργιστικά.
Επειδή έχουμε δει και κακοτεχνίες από την πρώτη μέρα του έργου, ελλείψεις, εμφανείς 'εκπτώσεις' στην ποιότητα κτλ, θέλω γενικά όταν βλέπουμε μια καλή δουλειά (λαμόγικη, ξε-λαμόγικη) να αναγνωρίζεται το τεχνικό της κομμάτι. Πραγματικά, μόνο εκεί θέλω να εστιάσω, δεν έχω καμία διάθεση υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και όχι στην Κορίνθου - Τριπόλεως, που επαναλαμβάνω ήταν τελειωμένος αυτοκινητόδρομος, δεν πλήρωνες διόδια.
Junior, στην Κορίνθου Τριπόλεως υπήρχαν τα διόδια πριν και μετά το Αρτεμίσιο, μην επιμένεις γιατί κάνεις λάθος. Και οποιοσδήποτε έχει κάνει την διαδρομή βράδυ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο δρόμος τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον δρόμο τότε.
Το δρόμο που λές είτε από Τορίνο είτε από Γένοβα τον έχω κάνει και αυτό που λες είναι ΨΕΜΑ. ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ
Πρώτα από όλα, εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι σταματάς κάθε 7 λεπτά για διόδια.
Η διαδρομή που κάναμε 2 συνεχόμενες χρονιές, μια για Les Deux Alpes και μια για Serre Chevalier είναι αυτή, οπότε επέτρεψε μου να έχω άποψη: https://www.google.com/maps/preview#!da ... m1!1sClavière%2C+France!3m8!1m3!1d1524738!2d6.4993283!3d45.5792792!3m2!1i1440!2i819!4f13.1&fid=0
Άπειρα μετωπικά διόδια για 232 χιλιόμετρα.
Πριν το Αρτεμισιο ερχομενοι απο Κόρινθο Σπαθοβουνι,στην Νεστάνη αρχίσαμε και πληρώναμε με την ολοκλήρωση του μέχρι Αθηναιο.
25 euro Αθήνα - Kalamata -Αθήνα ,χαλάλι και μπράβο στους κατασκευαστές , κάθε Σ/Κ ανεβοκατεβαίνω -
Ξέρουμε γιατί έχει απορριφθεί η υποθαλάσσια σήραγγα ή γέφυρα στο πέταλο του Μαλιακου?Θα κόστιζε πολύ ακριβότερα ?
-
http://www.paratiritis-news.gr/detailed ... tegoryid=1
Σημερα ανοιξε ο δρομος που συνδεει Κομοτηνη με Βουλγαρια.
14 χλμ. εξαιρετικης στροφοδιαδρομης!! Απο τα πρωτα χλμ. σε βαζει στην πριζα!! Συνδυασμος ανοιχτων και κλειστων στροφων! 1 λωριδα ανα κατευθυνση αλλα σε καποια σημεια γινονται και 2. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ξέρουμε γιατί έχει απορριφθεί η υποθαλάσσια σήραγγα ή γέφυρα στο πέταλο του Μαλιακου?Θα κόστιζε πολύ ακριβότερα ?Υποθαλάσσια σήραγγα ή κρεμαστή γέφυρα (α-λα Αντίριο) θα ήταν τρελλά πανάκριβες και ποτέ τελείως ασφαλείς: είναι το σεισμογενέστερο και βιαιότερο κομμάτι του σεισμογενέστατου ελληνικού εδάφους.
Χαμηλή κομματιαστή γέφυρα (που θα επέτρεπε διέλευση μόνο καϊκιών από κάτω της) από Σκάρφεια σε Πανόραμα / Καραβόμυλο θα ήταν ιδεώδης και θα εξοικονομούσε εκατομμύρια τόνους καυσίμου και καυσαερίου ετησίως. συντομεύοντας κατά περίπου 50χλμ τη διαδρομή μεταξύ των δύο κυριότερων πόλεων της χώρας.
Αλλά έτσι 'θα έκλεινε το τρομερό λιμάνι της Στυλίδας', και κυρίως οι εκεί σκατόβλαχοι ψηφοφόροι, του Γκλέτσου τώρα και άλλων καννιβάλων τότε, δεν θα πούλαγαν τυρόπιτα, προβατίνα και κατούρημα στους διερχομένους.
Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, η Στυλίδα θα είχε σβηστεί από το χάρτη...Παρόμια ιστορία οθωμανικών κοτζαμπασήδικων πελατειακών σχέσεων που ματαιώνουν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό (σαφώς μικρότερης σημασίας σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και πάλι σου έρχεται τρέλλα) είναι και η σήραγγα 'Παύλου Μπακογιάννη' στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, που αρχίζει μόνον αφού έχεις φάει στη μάπα μπαράζ από φουρκέτες με τρελλές κλίσεις (φαντάσου τες παγωμένες) εντός του υπερήφανου χωριού 'Τυμφρηστός', οι οθωμανοί ραγιάδες κάτοικοι του οποίου δεν ήθελαν να παρακαμφθεί το ξεφτιλισμένο κωλοχώρι τους, και το οποίο επίσης ευχαρίστως θα ισοπέδωνα... Προσωπική μου άποψη...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Παρόμια ιστορία οθωμανικών κοτζαμπασήδικων πελατειακών σχέσεων που ματαιώνουν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό (σαφώς μικρότερης σημασίας σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και πάλι σου έρχεται τρέλλα) είναι και η σήραγγα 'Παύλου Μπακογιάννη' στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, που αρχίζει μόνον αφού έχεις φάει στη μάπα μπαράζ από φουρκέτες με τρελλές κλίσεις (φαντάσου τες παγωμένες) εντός του υπερήφανου χωριού 'Τυμφρηστός', οι οθωμανοί ραγιάδες κάτοικοι του οποίου δεν ήθελαν να παρακαμφθεί το ξεφτιλισμένο κωλοχώρι τους, και το οποίο επίσης ευχαρίστως θα ισοπέδωνα... Προσωπική μου άποψη...
τουλαχιστον εισαι ισοπεδοτικος στον λογο σου!
anyway μπορει και να υπαρχουν ελπιδες.
εδω παρακαμφθηκε ολοκληρη Αραχωβα... -
Πότε παρακάμφθηκε η Αράχοβα και δεν το μάθαμε; Εκτός και αν εννοείς τον εν μέρει χωματόδρομο που πρέπει να έχεις πρόσβαση σε στραριωτικούς χάρτες για μα τον βρεις.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ξέρουμε γιατί έχει απορριφθεί η υποθαλάσσια σήραγγα ή γέφυρα στο πέταλο του Μαλιακου?Θα κόστιζε πολύ ακριβότερα ?
Υποθαλάσσια σήραγγα ή κρεμαστή γέφυρα (α-λα Αντίριο) θα ήταν τρελλά πανάκριβες και ποτέ τελείως ασφαλείς: είναι το σεισμογενέστερο και βιαιότερο κομμάτι του σεισμογενέστατου ελληνικού εδάφους.
Χαμηλή κομματιαστή γέφυρα (που θα επέτρεπε διέλευση μόνο καϊκιών από κάτω της) από Σκάρφεια σε Πανόραμα / Καραβόμυλο θα ήταν ιδεώδης και θα εξοικονομούσε εκατομμύρια τόνους καυσίμου και καυσαερίου ετησίως. συντομεύοντας κατά περίπου 50χλμ τη διαδρομή μεταξύ των δύο κυριότερων πόλεων της χώρας.
Αλλά έτσι 'θα έκλεινε το τρομερό λιμάνι της Στυλίδας', και κυρίως οι εκεί σκατόβλαχοι ψηφοφόροι, του Γκλέτσου τώρα και άλλων καννιβάλων τότε, δεν θα πούλαγαν τυρόπιτα, προβατίνα και κατούρημα στους διερχομένους.
Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, η Στυλίδα θα είχε σβηστεί από το χάρτη...Παρόμια ιστορία οθωμανικών κοτζαμπασήδικων πελατειακών σχέσεων που ματαιώνουν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό (σαφώς μικρότερης σημασίας σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και πάλι σου έρχεται τρέλλα) είναι και η σήραγγα 'Παύλου Μπακογιάννη' στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, που αρχίζει μόνον αφού έχεις φάει στη μάπα μπαράζ από φουρκέτες με τρελλές κλίσεις (φαντάσου τες παγωμένες) εντός του υπερήφανου χωριού 'Τυμφρηστός', οι οθωμανοί ραγιάδες κάτοικοι του οποίου δεν ήθελαν να παρακαμφθεί το ξεφτιλισμένο κωλοχώρι τους, και το οποίο επίσης ευχαρίστως θα ισοπέδωνα... Προσωπική μου άποψη...
Οκ όλοι είμαστε λίγο 'τσιτωμένοι' αυτόν τον καιρό, ίσως και λίγο τρελλαμένοι, πετάμε και καμμιά μαλακία μέσα στα νεύρα μας αλλά τόσες πολλές μαλακίες σε πέντε σειρές.......
- Ποιος σου είπε ότι 'η χαμηλή κομματιαστή γέφυρα' παρ΄όλο που τέτοιο όρο πρώτη φορά ακούω είναι το πιο εύκολο, οικονομικό και αντισεισμικό πράγμα στον κόσμο? Πόσα βάθρα θα είχε και αντίστοιχες υποθαλάσσιες θεμελιώσεις?
- Το κομμάτι Σκάρφεια - Λαμία έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γίνει αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό από εκεί ξεκινάει ο Ε65 που συνδέει την Αθήνα με Καρδίτσα, Τρίκαλα, Εγνατία.
- Δε θα γλύτωνες 50 χιλιόμετρα αλλά 40 αφού θα έπρεπε να κατασκευασθούν καμμιά δεκαριά για να φθάσεις από εκεί που είναι τώρα ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τη θάλασσα.
- Μπορείς να μου πεις πώς υπολόγισες το εκατομμύρια τόνοι καυσίμου ετησίως που θα εξοικονομηθούν?
- Ο αυτοκινητόδρομος περνάει αρκετά πάνω από τη Στυλίδα (όπως περίπου στα Καμμένα Βούρλα) οπότε έτσι κι αλλιώς κανένας δε σταματάει εκεί για κατούρημα, καφέ ή προβατίνα.
- Αφού φύρα είναι και η Κάσος και η Γαύδος και όλα τα κωλονήσια που τα πληρώνουμε χρυσάφι, να σβηστούν και αυτά από τον Ελληνικό χάρτι όπως θα έκανε και κάθε πολιτισμένη χώρα.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
- Το κομμάτι Σκάρφεια - Λαμία έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γίνει αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό από εκεί ξεκινάει ο Ε65 που συνδέει την Αθήνα με Καρδίτσα, Τρίκαλα, Εγνατία.
Κάτσε, το κρατάω για ιστορικούς λόγους να το γιορτάσουμε μαζί όταν ξεκολλήσει
-
To επιχείρημα της σεισμικότητας προσωπικά δε με πείθει.
Η περιοχή βγάζει ορισμένους σεισμούς άλλα δε μπορεί να συγκριθεί με τη σεισμικότητα του κορινθιακού...Και εκεί υπάρχει η γνωστή γέφυρα.
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τοπικές αντιδράσεις όχι μόνο από τη Φθιώτιδα αλλά και από άλλους νομούς όπως Καρδίτσα και Τρίκαλα οι οποίοι φοβήθηκαν ότι θα υποβαθμιστεί ο Ε65. -
Η κουβεντα για αυτο το θεμα υπαρχει απο εποχης 90' με κοντρες σε τεχνικο επιπεδο και συμφεροντα βολευτων.. θεμα σεισμων υπαρχει ειδικα δε για την υποθαλασσια λυση.. αλλα ακομα και οι μελετητες ειναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ... οποτε οποιος αναθετει τη μελετη εχει και το επανω χερι...
-
Πότε παρακάμφθηκε η Αράχοβα και δεν το μάθαμε; Εκτός και αν εννοείς τον εν μέρει χωματόδρομο που πρέπει να έχεις πρόσβαση σε στραριωτικούς χάρτες για μα τον βρεις.δεν υπαρχει παρακαμπτηριος δρομος λιγο πριν μπεις στην Αραχοβα ουτως ωστε να μην τρως το παλουκι οταν θες να απλα να ανεβεις κατευθειαν Λιβαδι ή wherever?
αν θυμαμαι καλα βγαινει κανα χιλιομετρο πιο πανω απο την Αραχοβα πανω σε μια στροφη.
δεν αναφερομαι σε κανα τρελο εργο, απλα μονο στην ευκολια που παρεχεται.
δεν τον εχω περασει παρεπιπτοντως για να εχω γνωμη σε τι κατασταση ειναι. -
Δεν είναι όλος άσφαλτος, ούτε θα τον διάλεγες για να γλιτώσεις χρόνο, εκτός και αν ξέρεις ότι το χωριό έχει τρελό πήξιμο και γουστάρεις λάσπες. Ουσιαστικά η Αράχοβα δεν έχει παρακαμπτήριο δρόμο.
-
Σωστα.Τελευταια φορα που περασα ηταν χάλια.Φυσικα δεν αφησαν να γινει οι αραχωβιτες.Το θυμαμαι οταν αρχισαν οι συζητησεις τι χαμος ειχε γινει.Ασκησαν τρελες πιεσεις.
-
Πιεσεις = ψηφουλακια... αλλα αφου μετα πανε και τα ακουμπανε στα μαγαζια αντι ναπερνανε σφαιρα για αλοου καλα κανουν...
-
Δεν είναι όλος άσφαλτος, ούτε θα τον διάλεγες για να γλιτώσεις χρόνο, εκτός και αν ξέρεις ότι το χωριό έχει τρελό πήξιμο και γουστάρεις λάσπες. Ουσιαστικά η Αράχοβα δεν έχει παρακαμπτήριο δρόμο.Χαχα, και να σημειώσουμε ότι υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα ότι ο δρόμος είναι αγροτικός, δεν συντηρείται... ενδεχομένως κυκλοφορούν ληστές από τις σπηλιές και πνεύματα του κακού από την εποχή του Ηρακλή που κυνηγούσε το γουρούνι στο βουνό και γενικά θα πεθάνεις με αργό και βασανιστικό θανατο. Βασικά είναι πολύ αστείο... έχει τοποθετηθεί πινακίδα για να σου λέει να μην πας
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Υποθαλάσσια σήραγγα ή κρεμαστή γέφυρα (α-λα Αντίριο) θα ήταν τρελλά πανάκριβες και ποτέ τελείως ασφαλείς: είναι το σεισμογενέστερο και βιαιότερο κομμάτι του σεισμογενέστατου ελληνικού εδάφους.
Οκ όλοι είμαστε λίγο 'τσιτωμένοι' αυτόν τον καιρό, ίσως και λίγο τρελλαμένοι, πετάμε και καμμιά μαλακία μέσα στα νεύρα μας αλλά τόσες πολλές μαλακίες σε πέντε σειρές.......
- Ποιος σου είπε ότι 'η χαμηλή κομματιαστή γέφυρα' παρ΄όλο που τέτοιο όρο πρώτη φορά ακούω είναι το πιο εύκολο, οικονομικό και αντισεισμικό πράγμα στον κόσμο? Πόσα βάθρα θα είχε και αντίστοιχες υποθαλάσσιες θεμελιώσεις?
- Δε θα γλύτωνες 50 χιλιόμετρα αλλά 40 αφού θα έπρεπε να κατασκευασθούν καμμιά δεκαριά για να φθάσεις από εκεί που είναι τώρα ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τη θάλασσα.
- Μπορείς να μου πεις πώς υπολόγισες το εκατομμύρια τόνοι καυσίμου ετησίως που θα εξοικονομηθούν?
- Ο αυτοκινητόδρομος περνάει αρκετά πάνω από τη Στυλίδα (όπως περίπου στα Καμμένα Βούρλα) οπότε έτσι κι αλλιώς κανένας δε σταματάει εκεί για κατούρημα, καφέ ή προβατίνα.
- Αφού φύρα είναι και η Κάσος και η Γαύδος και όλα τα κωλονήσια που τα πληρώνουμε χρυσάφι, να σβηστούν και αυτά από τον Ελληνικό χάρτι όπως θα έκανε και κάθε πολιτισμένη χώρα.
- Η χαμηλή κομματιαστή είναι προφανώς πιο φθηνή, πιο ασφαλής στο ω μη γένοιτο, και λιγότερο δύσκολη σε ένα τόσο σεισμογενές κομμάτι (πιο σεισμογενές κι απ' το Ρίο-Αντίρριο, παρακαλούνται οι γεωλόγοι του φόρουμ για λεπτομέρειες, προς επίρρωση)
2)Βεβαίως πρέπει να υπάρχει αυτοκινητόδρομος ως τη Λαμία (για πιο πέρα προσωπικώς νομίζω όχι - αρκεί μια καλή nationale 2+2 λωρίδων με κυκλκούς κόμβους για Τρίκαλα, και η υπάρχουσα πεπαλαιωμένη nationale ως Καραβόμυλο) - και μία departemantale για Καρπενήσι, με τη σήραγγα όπως έπρεπε (επ' αυτού, μόκο, πολύ σωστά)
3)Τα 40 χλμ είναι ήδη τεράστια απόσταση, ιδίως αν έρχεσαι από πολύ μακριά. Αν οι μισές κατάρες μου πιάσουν, απ' αυτές που εξέπεμπα όταν γύριζα από Βελιγράδι ή Βρυξέλλες και έβλεπα τα φώτα απέναντι στο Μαλιακό στα 3 χλμ, ενώ χρειαζόμουν άλλα 40, σύντομα στη Στυλίδα θα υπάρχουν μόνον κουκουβάγιες και νυχτερίδες (αλλά δεν έχω γεννηθεί Σάββατο, δυστυχώς) - Δεν τίθεται καν δίλημμα σκοπιμότητας, ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού. Οι πολ-μηχ του φόρουμ, ας δώσουν ακριβή νούμερα.
Είναι προφανές ότι πετάμε τόνους καυσίμου στο βόθρο, κι εσύ ρωτάς πόσους... - Κι όμως, η ελπίδα για προβατίνα και κατούρημα υπερισχύει - κάπου θα κάνουν στάσεις οι διερχόμενοι, έστω εξερχόμενοι του αυτοκινητοδρόμου. Λέω η ελπίδα, γιατί όντως τα έσοδα δεν θα ήταν ανάλογα. Αλλά η οθωμανική χωριατιά υπερίσχυσε, έστω και άνευ αντικειμένου, ή με περιορισμένο αντικείμενο. Η χωριατιά είναι στο μυαλό (λέμε τώρα) των βλάχων (με μικρό βήτα)
- Άσχετο. Εγώ μίλησα για σπατάλη πόρων λόγω αντεθνικών τοπικών μικροσυμφερόντων, και όχι για οδυνηρές οικονομικώς μεν, αναγκαίες στρατηγικώς / εθνικώς δε, δαπάνες.
Αντίστοιχης αλητείας θα ήταν πχ ο δήμαρχος Κάσου να αντιτεθεί σε έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας (πχ σύνδεση του νησιού με το εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας ή κατασκευή βάσης Υ/Β του ΠΝ) για να μη δυσκολεύονται οι τοπικές ανεμότρατες (αν υποτεθεί ότι όντως θα δυσκολεύονταν απο τέτοια έργα)
Τον όρο 'μαλακίες' στον επιστρέφω αυτούσιο._
-
peace.
Σήμερα έκανα τον ΠΕΟ Γιάννενα σχεδόν ως Ηγουμενίτσα (Παραπόταμο έφτασα κ πήρα τα βουνά). Ενώ έχει καλό ρυθμό και ανοιχτές - κανονικές καμπές ως επι τω πλείστω, είναι υπερ-γεμάτος από bumps. Αρκετά πρόσφατα μπαλωμένα κομμάτια, αλλά χοροπηδάει απίστευτα υπερβολικά. Αισίως δεν έχει λακούβες τρύπες του θανατά. Τις όσες λίγες, τις βλέπεις. Γλυκειά ερήμωση και αυτός, πλην περνά από μερικά όμορφα σημεία.
-
Jim μου, τη γλυκειά ερήμωση των παλαιών οδών θέλουμε ακριβώς, διά της δημιουργίας αυτοκινητοδρόμων.
Αρκεί η ερήμωση να μη σημαίνει λακούβες φονικές για λάστιχα / ανάρτηση, αλλά απλώς bumps (να ξεχωρίζουν οι firm yet compliant αναρτήσεις) -
Το ΣΚ πήγα, όπως συζητάγαμε στο άλλο θέμα, Θεσσαλονίκη μέσω Ιωαννίνων
o O παλιός δρόμος της Κατάρας ψιλο-αφημένος στην τύχη του (σε 2-3 σημεία έχει 'καθήσει', πέτρες στη μέση του δρόμου) αλλά --> σχεδόν ιδιωτικό (δεν έχει 0 κίνηση οπότε προσοχή!) λούνα-παρκ (37 λίτρα 100άρα για 150 χλμ. γινόταν και καλύτερα αλλά σε μερικά σημεία το πήγαμε με την 'περιηγητικά')
ο Ο δρόμος για το φράγμα πηγών Αώου αρκετά χαλασμένος, μάλλον ο ίδιος από πριν 17 χρόνια που τον είχα περάσει για 1η φορά. Κρίμα
ο Η Εγνατία εκπληκτική σαν Εργο (τι έγινε εκεί μεταξύ Ιωαννίνων-Μετσόβου, που έχει μια τεράστια κοιλαδογέφυρα και έχουν κάνει παράκαμψη ?) αλλά ρε παιδιά, δεν έχει ούτε ένα πάρκινγκ!
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...