-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
...σε μια γενικευμένη κατάσταση, όπου τουλάχιστον οι μισοί χρήστες του δρόμου παρανομούν, δεν μπορεί να φταίνε αυτοί. Δεν μπορεί να θέλουν όλοι αυτοί να παρανομήσουν ή να αδιαφορούν.Αυτό καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει, έτσι δεν είναι; Διαφορετικά ούτε αυτοί που παρκάρουν στα πεζοδρόμια φταίνε, ούτε αυτοί που δεν σταματούν σε διαβάσεις πεζών.
-
Οι δρόμοι και η σήμανση-ασφάλιση, πάντως, σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τον κακό οδηγό, το λάθος κτλ, δηλαδή είναι 'συγχωρητικοί' ('forgiving' που λέμε στην Ελλάδα ). Αυτό δεν αναιρεί, βέβαια, την ευθύνη του οδηγού, είναι εντελώς διαφορετική κουβέντα.
-
Τον περασα το Πασχα αλλα θα τον περασω και μεθαυριο τραβοντας φουσκωτο... δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα αν σκευτει δε καποιος ποτε εγινε πολυνεκρο σε αυτο το δρομο πλεον οπου πανε ολοι ενας ενας, οπως καποτε προτειναν καποιοι να βαλουν τσιμεντο διαχωριστικη...,
-
Ανεβαίνω 3-4 φορές το χρόνο Θεσπρωτία. Πάντα πήγαινα από 'κάτω' μέσω Ρίο-Αντίρριο. Μετά το Πάσχα που επιστρέφωντας Αθήνα έφαγα 2 ώρες μποτιλιαρισμένος στην 'εθνική' Κορίνθου- Πατρών, είπα την επόμενη φορά να δοκιμάσω να πάω από 'πάνω' μέσω Εγνατίας.
Πολύ πιο ευχάριστο και ασφαλής ταξίδι, έκανα σχεδόν την ίδια ώρα, αλλά παραπάνω χιλιομετρα. Από κάτω πλεον ο μωτ ειναι 75 χαω στην καλύτερη, ενώ τωρα ήμουν γυρω στα 90 χαω.
Το μόνο δύσκολο σημειο ειναι το Καλαμπάκα- Μαλακάσι αν σου κάτσει καμμια νταλίκα μπροστά.
Επίσης θέλει προσοχή στις πάρα πολλές κάμερες που υπάρχουν από Δομοκό μέχρι Καλαμπάκα. -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Ανεβαίνω 3-4 φορές το χρόνο Θεσπρωτία. Πάντα πήγαινα από 'κάτω' μέσω Ρίο-Αντίρριο. Μετά το Πάσχα που επιστρέφωντας Αθήνα έφαγα 2 ώρες μποτιλιαρισμένος στην 'εθνική' Κορίνθου- Πατρών, είπα την επόμενη φορά να δοκιμάσω να πάω από 'πάνω' μέσω Εγνατίας.Πολύ πιο ευχάριστο και ασφαλής ταξίδι, έκανα σχεδόν την ίδια ώρα, αλλά παραπάνω χιλιομετρα. Από κάτω πλεον ο μωτ ειναι 75 χαω στην καλύτερη, ενώ τωρα ήμουν γυρω στα 90 χαω.
Το μόνο δύσκολο σημειο ειναι το Καλαμπάκα- Μαλακάσι αν σου κάτσει καμμια νταλίκα μπροστά.
Επίσης θέλει προσοχή στις πάρα πολλές κάμερες που υπάρχουν από Δομοκό μέχρι Καλαμπάκα.- Το κομμάτι που σε καίει είναι το Κερασιά - Μαλακάσι. Όμως αν πέσεις σε νταλίκα... δεν έχεις ελπίδα... υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείς να προσπεράσεις αλλά είναι μετά από πολλά χιλιόμετρα.
- Οι κάμερες δεν δουλεύουν καρδιά μου.
- Αν έχεις χρόνο μπορείς να κάνεις το παλαιό κομμάτι ως Μέτσοβο. Εντάξει... Θέλεις μισή ώρα εκεί που είναι 5 λεπτά με Εγνατία (Μαλακάσι - Μέτσοβο) αλλά θα δεις το πέρασμα της Κατάρας και το κυριότερο... θα απολαύσεις στροφοδιαδρομή...
-
Οι κάμερες μπορεί όντως να μην λειτουργούν (έως ότου έρθει κανένα μπουγιουρντί δηλαδή) αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν μπλόκα με φορητά ραντάρ.
Συνήθη σημεία που μπορεί κάποιος να τα συναντήσει είναι:
α.Η ευθεία μετά τους Σοφάδες με κατεύθυνση προς Καρδίτσα.
β.Ο περιφερειακός της Καρδίτσας (με όριο ταχύτητας τα 70χλμ/ωρα).
γ.Λίγο πριν το χωριό Αρτεσιανό.
δ.Στην έξοδο από το χωριό Ριζοβούνι.
ε.Στη γέφυρα Μουργκάνι. -
@christos.dimou κ @Kωνσταντίνος
Είχα βάλει ειδοποίηση στο GPS ωστε να κόβω πριν τις κάμερες
Μπλοκα δεν συνάντησα ευτηχώς (τυχερος μάλλον ) ουτε στο πήγαινε ουτε στο έλα αν και Σαββάτο πρωί.Στο Μαλακάσι συνάντησα 3 νταλικες και όντως δεν παλευεται η φάση. Δεν μπορεις να προσπεράσεις εύκολα.
Overall, ειναι πιο ξεκουραστο και **ασφαλες **ταξιδι από το να πάω από 'κάτω'. Να μην πούμε για τα υπέροχα τοπία
-
Ε μα τι... Καταυλακια; Πφφφ..
Από πάνω φορδεγουίν.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ε μα τι... Καταυλακια; Πφφφ..Από πάνω φορδεγουίν.
Σωστός
-
αυτοι που μιλανε για ταυτοτητες στο στομα και 120 πλας στην Παλιοβουνα παιζει να μην ξερουν που πεφτει..
δεν μιλαμε για την 'κολωνακιασμενη ΕΟ Κορινθου-πατρων' ουτε για τις στροφες στο Αμφιλοχια-Μενιδι Αρτας, ουτε για την επιστροφη Περιθωρι-Παλιοβουνα...ουτε για μεσα απο την Αμφιλοχια... -
Έχω φάει δυό φορές άσχημη ομίχλη στο Μαλακάσι, και δεν έβλεπα στα δέκα μέτρα. Επίσης η διαδρομή αυτή το χειμώνα μερικές φορές έχει χιόνια. Για τα οικονομικά της τώρα, στα συν ότι γλιτώνεις διόδια και Ρίο, στα πλην τα περισσότερα χλμ.
Προτιμώ όμως την κλασσική διαδρομή.Και στο Ρίο την παντόφλα για ξεκουράζομαι. -
Δεν νομιζω πως η 'πάνω' διαδρομη είναι ιδανική για χειμώνα, αλλά από Απρίλιο μέχρι Οκτώβρη μια χαρά ειναι. Γνώμη μου ειναι πως οσα γλιτώνεις απο τα διοδια στην πάνω τα πληρωνεις σε βενζινη, αλλά ειναι πιο ασφαλης αν μη τί αλλο.
-
Ενα ενδιαφερον ρεπορταζ για τις επιπτωσεις της κρισης καιτης υπερμετρης αυξησης των διοδιων στην Πορτογαλια
http://link.brightcove.com/services/pla ... 8878640001
-
ετσι γινεται...
οι αυτοκινητοδρομοι εξυπηρετουν τις μετακινησεις για δουλειες και αναψυχη...
αν κοπουν και τα δυο ...παπαλα. -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Δεν νομιζω πως η 'πάνω' διαδρομη είναι ιδανική για χειμώνα, αλλά από Απρίλιο μέχρι Οκτώβρη μια χαρά ειναι. Γνώμη μου ειναι πως οσα γλιτώνεις απο τα διοδια στην πάνω τα πληρωνεις σε βενζινη, αλλά ειναι πιο ασφαλης αν μη τί αλλο.και η πανω διαδρομή έχει αρκετα διοδια αλλα η γεφυρα (η το φερυ) κανουν την διαφορα.
Απλα οι εναλλακτικες διαδρομες γινονται και ανευ διοδιων (παρακαμψεις τις λενε ) και στις δυο διαδρομες ειναι σχετικα ευκολες
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Δεν νομιζω πως η 'πάνω' διαδρομη είναι ιδανική για χειμώνα, αλλά από Απρίλιο μέχρι Οκτώβρη μια χαρά ειναι. Γνώμη μου ειναι πως οσα γλιτώνεις απο τα διοδια στην πάνω τα πληρωνεις σε βενζινη, αλλά ειναι πιο ασφαλης αν μη τί αλλο.
και η πανω διαδρομή έχει αρκετα διοδια αλλα η γεφυρα (η το φερυ) κανουν την διαφορα.
Απλα οι εναλλακτικες διαδρομες γινονται και ανευ διοδιων (παρακαμψεις τις λενε ) και στις δυο διαδρομες ειναι σχετικα ευκολες
Μονο η γέφυρα κοστίζει σχεδον οσο τα διοδια που πληρώνεις απο πάνω
-
ξερει καποιος να μου πει τι διαολο φτιαχνουν οοοοοοολο τον Αυγουστο απεναντι απο το ΙΚΕΑ στον Κηφισο?
μοιαζει να τελειωνει -δεν ειμαι και πολυ σιγουρος βεβαια- αλλα μας εχουν ζαλισει τα αρ@#%δια ολο τον μηνα!!
εδω τελειωνει εκει τελειωνει, τον ατελειωτο εχει.... -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
και η πανω διαδρομή έχει αρκετα διοδια αλλα η γεφυρα (η το φερυ) κανουν την διαφορα.
Μονο η γέφυρα κοστίζει σχεδον οσο τα διοδια που πληρώνεις απο πάνω
Επειδή την έκανα το Σ/Κ την πάνω διαδρομή,τα διόδια που πληρώνεις είναι 2,40 στο Μέτσοβο και από Λαμία και μετά 4 διόδια με 1,65, 2,45 ,2,55 και 2,10 αν θυμάμαι καλά το τελευταίο,άρα περίπου 11 ευρώ,μάλλον λιγότερα από την γέφυρα μόνη της.Στον κατήφορο δε έιναι και αρκετά οικονομική διαδρομή(μέση κατανάλωση 6λιτ/100χλμ) με χαλαρή οδήγησ στις στροφές,και 120-140 στον αυτοκινητόδρομο και 100-120 στις ευθείες της Θεσσαλίας(αυτοκίνητο VW Golf 6 1.4TSI DSG με 5 άτομα και φούλ πορτμπαγκάζ)
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
ξερει καποιος να μου πει τι διαολο φτιαχνουν οοοοοοολο τον Αυγουστο απεναντι απο το ΙΚΕΑ στον Κηφισο?
μοιαζει να τελειωνει -δεν ειμαι και πολυ σιγουρος βεβαια- αλλα μας εχουν ζαλισει τα αρ@#%δια ολο τον μηνα!!
εδω τελειωνει εκει τελειωνει, τον ατελειωτο εχει....Περνανε αγωγους ομβριων μαλλον, η επιγραφη που εχουν βαλει λεει για αντιπλημμυρικη προστασια.
-
Στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης μετά τη Λαμία προς Στυλίδα, κάνουμε μικρή παράκαμψη γιατί κάνουν κάτι εργα. Στα Τέμπη έχουν πιάσει βαρβατη δουλειά. Επίσης υπάρχει συνέχεια αστυνομία εκεί, όπως και στον Πλαταμώνα και κάνουν ελέγχους.
Στην Εγνατία το βράδυ ο φωτισμός υπολειτουργεί. Ειδικά στην Καβάλα που χρειάζεται, κανένα φως δεν ειναι ανοιχτό.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...