Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    VW Scirocco
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. VW Scirocco
    • 1
    • 2
    • 359
    • 360
    • 361
    • 362
    • 363
    • 406
    • 407
    • 361 / 407
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    1
    8134
    107428
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aris last edited by

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        pasxos last edited by

Kικιζας for συντακτης των 4Τ...

• K
          kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

Επιμένεις... Θεωρώ ότι ένα ασφάλτινο ράλι (ενδεχομένως και με βροχή) είναι ΠΟΛΥ κοντά στο 'φάκελλο λειτουργίας' ενός hot hatch. Τουλάχιστον όταν είχα εγώ hot hatch για την Κατάρα το είχα, όχι για την ευθεία της Θήβας ή για το κέντρο της Αθήνας.

Τωρα καταλαβαινομαστε. 'Ασφαλτινο Ραλλυ'. Το ξεκαθαρισες.

Ωραία, αν σταματήσουμε λοιπόν να κάνουμε άτοπες συγκρίσεις και προσδιορίσουμε σε τι αναφερόμαστε ('super hot hatch' να υποθέσω ότι το 'super' αναφέρεται στο 'hot' ή στο 'hatch' ? ) μπορούμε να συννενοηθούμε.
          Δεν έχω οδηγήσει το Scirocco R (ή και κανένα από τα super hot hatches) απλά, χωρίς να το απαξιώνω, θεωρώ ότι, όπως υπήρχαν περιπτώσεις, που ένα καλοστημένο 'απλό' hot hatch όπως το EP3 TypeR τα έβρισκε σκούρα με την ελληνική άσφαλτο και σπινάριζε ή και υπόστρεφε, το ίδιο πιθανά να συμβαίνει και με το Scirocco (με +65 άλογα, περισσότερη ροπή και με τα ηλεκτρονικά off εννοείται). Συμφωνώ για τους επιθετικούς προσδιορισμούς 'φιλικό-ασφαλές-ικανότατο-γρήγορο' αλλά δυσκολεύομαι να είμαι τόσο απόλυτος όσο εσύ στα 'χωρίς'. Και ίσως αυτή σου η απολυτότητα να είναι η αιτία των διαφωνιών σου με τους υπόλοιπους εδώ.

Ετσι κι αλλιως απο την αρχη, η οποια ατυπη συγκριση, ειχε ξεκινησει, με το επισης ικανοτατο S3, αλλα πιο 'αδιαφορο'
          σε αισθηση, απο το Scirocco R, oπως ανεφερε χαρακτηριστικα και ο vellerefontis, ο οποιος υπηρξε κατοχος S3 και μαλιστα
          με εξαιρετικες, ποιοτικοτατες και ψαγμενες επεμβασεις, σε αναρτηση, κινητηρα, μεταδοση, (ειχα την δυνατοτητα να το δω στην πραξη) για καποιες παραπανισιες δοσεις αδρεναλινης. Το εξαιρετικο EP3 που αναφερεις, παροτι λιγοτερο δυνατο με διαφορα, και με στησιμο που αποτελουσε σημειο αναφορας στην εποχη του, εντουτοις, φερει τεχνολογια σχεδον δεκαετιας, τουλαχιστον σε επιπεδο ηλεκτρονικων βοηθηματων οπως καποιο ηλεκτρομπλοκε, αφου μηχανικο μπλοκε δεν ειχαν οι Ευρωπαικες εκδοσεις, ωστε να αποτρεπεται το σπιναρισμα
          σε κλειστα κομματια κακης Ελληικης ασφαλτου.
          Δεν καταλαβαινω που αναφερεσαι, οταν χρησιμοποιεις τον ορο 'χωρις'...

• K

Ο χρήστης spiros έγραψε:

η απολυτοτητα και η απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι ομως δεν ερχονται τυχαια. Ο ιδιος λεει οτι καποιοι θελουν 5 ζωες για να τον φθασουν σε εμπειριες.

λες και εδω ειναι φορουμ για πλεξιμο και δε ξερει κανενας αλλος τιποτε παραπανω απο τον Γρηγορη.

Oι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι, δεν ξεκινησαν απο εμενα ομως. Εχει προηγηθει ειρωνια, χλευασμος σε συνεχη βαση, και με συγκεκριμενους 'πρωταγωνιστες', οι οποιοι και χαιρουν ασυλιας στο forum, ως ενδεχομενως 'καρεκλοκενταυροι', 'ιστορικα μελη', φιλοι με Mods, και δεν ξερω και εγω τι αλλο.
            Ως εκ τουτου, οταν δεν καταλαβαινουν καποια βασικα πραγματα για την οδικη συμπεριφορα ενος αυτοκινητου
            στην πραξη, και αντι να απαντουν με καποιο επιχειρημα, απαντουν σε προσωπικο επιπεδο με ειρωνια, απαντω και εγω με τον τροπο αυτο, σε αυτους τους χρηστες που με ειρωνευονται κατ' εξακολουθηση, και οχι γενικοτερα, στην πλειοψηφια των χρηστων, οπως καποιοι αφηνουν να εννοηθει.

• P
              pasxos last edited by

Ρε φιλε ξερεις τι δεν καταλαβαινεις;Οτι Απαντας με ΔΗΘΕΝ επιχειρηματα σε ανθρωπους που ξερουν για 1002 λογους ΚΑΛΑ αυτο που σου λενε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.- Απλα δεν μπορεις να δεχτεις οτι καποιος ξερει παραπανω πραγματα απο σενα και εδω μεσα ειναι πολλοι αυτοι.

• N
                nass last edited by

Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:

Επιμένεις... Θεωρώ ότι ένα ασφάλτινο ράλι (ενδεχομένως και με βροχή) είναι ΠΟΛΥ κοντά στο 'φάκελλο λειτουργίας' ενός hot hatch. Τουλάχιστον όταν είχα εγώ hot hatch για την Κατάρα το είχα, όχι για την ευθεία της Θήβας ή για το κέντρο της Αθήνας.

Τωρα καταλαβαινομαστε. 'Ασφαλτινο Ραλλυ'. Το ξεκαθαρισες.

Οσον αφορα το σχολιο ραλλυ (=δημοσιοι δρομοι), δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Ραλλυ = ΚΥΡΙΩΣ χωμα, το οποιο αλλιμονο αν συγκρινουμε ακομα και με τους πιο γλυστερους δρομους μας.

Στο WRC περιλαμβάνονται τα ασφάλτινα ράλι Γερμανίας, Καταλωνίας (μικτό άσφαλτος-χώμα), Γαλλίας και σε όλα τις 15 πρώτες θέσεις τις παίρνουν 4κίνητα. Ομοίως στο IRC (μισοί αγώνες άσφαλτο-μισοί χώμα) όλα 4κίνητα με ασφάλτινο προσανατολισμό (S2000). Δεν ισχύει αυτό που λες. Η τελευταία φορά που δικίνητα κινήθηκαν με αξιώσεις γενικής σε ράλι ήταν το 1999 με τα δίλιτρα κιτ καρ (= 290 άλογα σε 960 κιλά σε σύγκριση με τα 320+ άλογα σε 1230 κιλά των 4κίνητων).

Αρα η σύγχυση είναι δική σου που νομίζεις ότι ράλι=(κυρίως)χώμα, εγώ εξαρχής είχα αναφερθεί σε ασφάλτινα ράλι. Οπου και πάλι τα 4κίνητα κάνουν κουμάντο.
                Ελπίζω τελικά να συμφωνούμε ότι (1) πίστα δημόσιος δρόμος και (2) στην πίστα η 4κίνηση δεν είναι πλεονέκτημα ενώ στο δημόσιο δρόμο είναι και άρα (πόρισμα) (3) δεν μπορούμε να συμπεράνουμε/συγκρίνουμε απόδοση στο δρόμο με βάση χρόνους στην πίστα.

Πάμε παρακάτω...

Ωραία, αν σταματήσουμε λοιπόν να κάνουμε άτοπες συγκρίσεις και προσδιορίσουμε σε τι αναφερόμαστε ('super hot hatch' να υποθέσω ότι το 'super' αναφέρεται στο 'hot' ή στο 'hatch' ? ) μπορούμε να συννενοηθούμε.
                Δεν έχω οδηγήσει το Scirocco R (ή και κανένα από τα super hot hatches) απλά, χωρίς να το απαξιώνω, θεωρώ ότι, όπως υπήρχαν περιπτώσεις, που ένα καλοστημένο 'απλό' hot hatch όπως το EP3 TypeR τα έβρισκε σκούρα με την ελληνική άσφαλτο και σπινάριζε ή και υπόστρεφε, το ίδιο πιθανά να συμβαίνει και με το Scirocco (με +65 άλογα, περισσότερη ροπή και με τα ηλεκτρονικά off εννοείται). Συμφωνώ για τους επιθετικούς προσδιορισμούς 'φιλικό-ασφαλές-ικανότατο-γρήγορο' αλλά δυσκολεύομαι να είμαι τόσο απόλυτος όσο εσύ στα 'χωρίς'. Και ίσως αυτή σου η απολυτότητα να είναι η αιτία των διαφωνιών σου με τους υπόλοιπους εδώ.

Ετσι κι αλλιως απο την αρχη, η οποια ατυπη συγκριση, ειχε ξεκινησει, με το επισης ικανοτατο S3, αλλα πιο 'αδιαφορο'
                σε αισθηση, απο το Scirocco R, oπως ανεφερε χαρακτηριστικα και ο vellerefontis, ο οποιος υπηρξε κατοχος S3 και μαλιστα
                με εξαιρετικες, ποιοτικοτατες και ψαγμενες επεμβασεις, σε αναρτηση, κινητηρα, μεταδοση, (ειχα την δυνατοτητα να το δω στην πραξη) για καποιες παραπανισιες δοσεις αδρεναλινης. Το εξαιρετικο EP3 που αναφερεις, παροτι λιγοτερο δυνατο με διαφορα, και με στησιμο που αποτελουσε σημειο αναφορας στην εποχη του, εντουτοις, φερει τεχνολογια σχεδον δεκαετιας, τουλαχιστον σε επιπεδο ηλεκτρονικων βοηθηματων οπως καποιο ηλεκτρομπλοκε, αφου μηχανικο μπλοκε δεν ειχαν οι Ευρωπαικες εκδοσεις, ωστε να αποτρεπεται το σπιναρισμα
                σε κλειστα κομματια κακης Ελληικης ασφαλτου.

Λιγότερο δυνατό αλλά με απότομη είσοδο στην περιοχή ισχύος και, το σημαντικότερο, πολύ μικρότερη ροπή.

Η δική μου αυθαίρετη (εξίσου με τη δική σου, εφ΄όσον κανείς μας δεν έχει οδηγήσει το αυτοκίνητο) υπόθεση είναι: σπινάρισμα(EP3+200 άλογα+21 κιλά ροπή+VTEC+απλές μηχανικές λύσεις) ~= σπινάρισμα(R+265 άλογα+turbo+36 κιλά ροπή+ηλεκτρονικά) και ότι θεωρώ απίθανο το δεξί σκέλος της εξίσωσης να μηδενίζεται.

Απλά εγώ είμαι λιγότερο απόλυτος στις κρίσεις μου

Δεν καταλαβαινω που αναφερεσαι, οταν χρησιμοποιεις τον ορο 'χωρις'...

Στο δικό σου 'χωρίς υποστροφή και άσκοπο σπινάρισμα' που όπως εξήγησα μου φαίνεται απίθανο.

Τέλος από μένα, ιδίως αφού δεν έχω οδηγήσει το εν λόγω αυτοκίνητο.

Απλά αν θέλεις μια συμβουλή, προσπάθησε να αφήνεις περιθώριο και να κάνεις λάθος (και να το παραδέχεσαι...) και να ξέρουν και άλλοι (όχι εγώ) τουλάχιστον όσα ξέρεις εσύ, θα αποφύγεις πολλές παρεξηγήσεις. Εν γένει λίγοι ξεκινούν με διάθεση ειρωνείας (ιδίως σε ένα τέτοιο 'τεχνικό' θέμα), συνήθως η ειρωνεία έρχεται ως αποτέλεσμα (δεν τη δικαιολογώ, απλά την αιτιολογώ). Ελπίζω να γίνουμε όλοι σοφότεροι [Mod]

• N
                  nikos last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Ακριβώς έτσι είναι και οφείλεται στις απώλειες και έξτρα βάρος αλλά και στην έλλειψη ρυθμισημότητας 4κίνησης τύπου haldex.

Συμφωνώ. Αν και από ότι λένε δεν περιορίζεται μόνο στα χαλντεξάτα αυτό, καθώς οι χεράδες που κάνουν τις δοκιμές παραπονιούνται ότι ακόμα και με 3 διαφορικά, υπάρχει υποστροφή (π.χ. RS5 vs M3). Επίσης η ίδια η Ferrari λέει ότι το σύστημα τετρακίνησης που εξέλιξε προορίζεται απόκλειστικά για τα τουριστικά της μοντέλα και ότι η τετρακίνηση δεν ταιριάζει με τις απαιτήσεις των σκληροπυρηνικών και πισταδόρικων αυτοκινήτων της για τους λόγους που ανέφερες ήδη.

Το έχω αναφέρει αυτό, ειδικά για τη σύγκριση RS5 vs M3, αλλά έπεσαν να με φάνε.

Nikos @ YouTube

• K

Ο χρήστης nass έγραψε:

Αρα η σύγχυση είναι δική σου που νομίζεις ότι ράλι=(κυρίως)χώμα, εγώ εξαρχής είχα αναφερθεί σε ασφάλτινα ράλι. Οπου και πάλι τα 4κίνητα κάνουν κουμάντο.
                    Ελπίζω τελικά να συμφωνούμε ότι (1) πίστα δημόσιος δρόμος και (2) στην πίστα η 4κίνηση δεν είναι πλεονέκτημα ενώ στο δημόσιο δρόμο είναι και άρα (πόρισμα) (3) δεν μπορούμε να συμπεράνουμε/συγκρίνουμε απόδοση στο δρόμο με βάση χρόνους στην πίστα.

Πάμε παρακάτω...

Εξαρχης ειχες αναφερει αυτο:

εγω θα εξακολουθω και θα προσπαθω, να ειμαι on topic, αναφεροντας για μια ακομη φορα, πως
                    πλεον, τα 265αλογα στους εμπροσθιους τροχους του Scirocco R, ΔΕΝ ειναι υποστροφικα στον υπερθετικο βαθμο που νομιζουν καποιοι, αλλα αντιθετως, και χαρις τις ρυθμισεις πλαισιου-ηλεκτρονικων, περνουν στον δρομο (και στην πλειοψηφια των οδοστρωματων), χωρις εντονο-ασκοπο σπιναρισμα, με ιδιαιτερα προβλεψιμη-φιλικη συμπεριφορα, και παραλληλα ακρως αποτελεσματικα, κατι που πιστοποιειται απο τους συγκριτικους χρονους με Ιαπωνικες 4κινητες φτερουγες, σε διαφορες πιστες, που κατα καιρους εχουν δοκιμασει, Ελληνικα, αλλα και ξενα περιοδικα.

Τι σχέση έχουν οι χρόνοι σε πίστες (= προβλέψιμες, ελεγχόμενες και εν γένει καλύτερες συνθήκες) με την πραγματικότητα 'εκεί έξω' ? Πας να αποδείξεις πόσο καλό είναι 'στο δρόμο' συγκρίνοντάς χρόνους πίστας ?
                    Σε πίστα ένα δικίνητο μπορεί να κάνει θαυμάσιους χρόνους (αν μη τι άλλο λόγω μικρότερου βάρους και απωλειών) αλλά στα **ράλι (= δημόσιοι δρόμοι) ** κερδίζουν τα 4κίνητα

Τέλος πάντων, το Scirocco μπορεί να είναι φιλικό-προβλέψιμο και σίγουρα όχι πεζοδρομιοκυνηγός αλλά θα μου επιτρέψεις να μην το βάζω στην ίδια κατηγορία συμμετοχικότητας, διασκέδασης, ταχύτητας ΚΑΙ ασφάλειας με τις φτερούγες, ιδιαίτερα σε ζόρικες συνθήκες.

Eιχες αναφερθει απλα στην εννοια Ραλλυ, εαν ελεγες 'ασφαλτινα Ραλλυ', δεν θα ειχα καμμια αντιρρηση.
                    Νομιζω θα συμφωνησεις παντως οτι οσο ο ορος γενικα 'Ραλλυ' = Δημοσιος δρομος, αλλο τοσο
                    μπορει να ισχυει ο ορος 'Μεγαρα' = πιστα...Κατι για το οποιο επισης εγινε θεμα...
                    Επιπλεον στο ιδιο ποστ, αν παρατηρησες, αναφερω οτι 'ΔΕΝ ειναι υποστροφικα στον υπερθετικο βαθμο που νομιζουν καποιοι',
                    δεν νομιζω να ειναι τοσο απολυτη τοποθετηση, αυτη...

Απλά αν θέλεις μια συμβουλή, προσπάθησε να αφήνεις περιθώριο και να κάνεις λάθος (και να το παραδέχεσαι...) και να ξέρουν και άλλοι (όχι εγώ) τουλάχιστον όσα ξέρεις εσύ, θα αποφύγεις πολλές παρεξηγήσεις. Εν γένει λίγοι ξεκινούν με διάθεση ειρωνείας (ιδίως σε ένα τέτοιο 'τεχνικό' θέμα), συνήθως η ειρωνεία έρχεται ως αποτέλεσμα (δεν τη δικαιολογώ, απλά την αιτιολογώ). Ελπίζω να γίνουμε όλοι σοφότεροι [Mod]

Δεκτη η συμβουλη, και κατανοητα, τα οσα λες, και σιγουρα ο γραπτος λογος αφηνει χωρο για παρεξηγησεις.
                    Δυστυχως ομως η ειρωνια προς το προσωπο μου, ερχεται συνηθως χωρις καν προηγουμενως να υπαρχει επιχειρηματολογια...
                    Απλα αποτελει 'σπορ' καποιων που βαριουνται, και απλα τρολαρουν, για να υπαρχει κινητικοτητα στο forum γενικοτερα.

• N
                      nass last edited by

εγω θα εξακολουθω και θα προσπαθω, να ειμαι on topic, αναφεροντας για μια ακομη φορα, πως
                      πλεον, τα 265αλογα στους εμπροσθιους τροχους του Scirocco R, ΔΕΝ ειναι υποστροφικα στον υπερθετικο βαθμο που νομιζουν καποιοι, αλλα αντιθετως, και χαρις τις ρυθμισεις πλαισιου-ηλεκτρονικων, περνουν στον δρομο (και στην πλειοψηφια των οδοστρωματων), χωρις εντονο-ασκοπο σπιναρισμα, με ιδιαιτερα προβλεψιμη-φιλικη συμπεριφορα, και παραλληλα ακρως αποτελεσματικα, κατι που πιστοποιειται απο τους συγκριτικους χρονους με Ιαπωνικες 4κινητες φτερουγες, σε διαφορες πιστες, που κατα καιρους εχουν δοκιμασει, Ελληνικα, αλλα και ξενα περιοδικα.

Τι σχέση έχουν οι χρόνοι σε πίστες (= προβλέψιμες, ελεγχόμενες και εν γένει καλύτερες συνθήκες) με την πραγματικότητα 'εκεί έξω' ? Πας να αποδείξεις πόσο καλό είναι 'στο δρόμο' συγκρίνοντάς χρόνους πίστας ?
                      Σε πίστα ένα δικίνητο μπορεί να κάνει θαυμάσιους χρόνους (αν μη τι άλλο λόγω μικρότερου βάρους και απωλειών) αλλά στα **ράλι (= δημόσιοι δρόμοι) ** κερδίζουν τα 4κίνητα

Τέλος πάντων, το Scirocco μπορεί να είναι φιλικό-προβλέψιμο και σίγουρα όχι πεζοδρομιοκυνηγός αλλά θα μου επιτρέψεις να μην το βάζω στην ίδια κατηγορία συμμετοχικότητας, διασκέδασης, ταχύτητας ΚΑΙ ασφάλειας με τις φτερούγες, ιδιαίτερα σε ζόρικες συνθήκες.

Eιχες αναφερθει απλα στην εννοια Ραλλυ, εαν ελεγες 'ασφαλτινα Ραλλυ', δεν θα ειχα καμμια αντιρρηση.
                      Νομιζω θα συμφωνησεις παντως οτι οσο ο ορος γενικα 'Ραλλυ' = Δημοσιος δρομος, αλλο τοσο
                      μπορει να ισχυει ο ορος 'Μεγαρα' = πιστα...Κατι για το οποιο επισης εγινε θεμα...

Βρε ξεροκέφαλε αφού τα 4κίνητα κερδίζουν και στα ασφάλτινα και στα χωμάτινα ράλι και αφού στις περισσότερες περιπτώσεις και οι ασφάλτινοι και οι χωμάτινοι δρόμοι, όπου γίνονται τα ράλι, είναι δημόσιοι και αφού ράλι χωρίς κάποιον επιθετικό προσδιορισμό = και ασφάλτινα και χωμάτινα τι διαφορά θα είχε αν είχα γράψει 'ασφάλτινα' ?

Ράλι = ασφάλτινος ή χωμάτινος δημόσιος (και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιωτικός) δρόμος 'από το Α στο Β'
                      Μέγαρα = πίστα κλειστή διαδρομή
                      ._

• J
                        joe-bar-team last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

Βρε ξεροκέφαλε αφού τα 4κίνητα κερδίζουν και στα ασφάλτινα και στα χωμάτινα ράλι και αφού στις περισσότερες περιπτώσεις και οι ασφάλτινοι και οι χωμάτινοι δρόμοι, όπου γίνονται τα ράλι, είναι δημόσιοι και αφού ράλι χωρίς κάποιον επιθετικό προσδιορισμό = και ασφάλτινα και χωμάτινα τι διαφορά θα είχε αν είχα γράψει 'ασφάλτινα' ?

Ράλι = ασφάλτινος ή χωμάτινος δημόσιος (και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιωτικός) δρόμος 'από το Α στο Β'
                        Μέγαρα = πίστα κλειστή διαδρομή
                        ._

μα χρειάζεται επεξήγηση να πεις ότι καποιος δε θα χρησιμοποιήσει ενα οποιδήποτε αμάξι για να ανεβοκατεβαίνει χωμάτινες ειδικές διαδρομές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

τώρα θα μου πεις, αυτονόητο δεν ειναι να γραφεις εντυπώσεις από αμάξι που οδήγησες κι όχι που είδες να περνάει εμπρός σου; να'χαμε να λέγαμε...

• D
                          drdino last edited by

Η δήλωση από την οποία ξεκίνησαν όλα:

Επιπλεον το Scirocco R, συμφωνα με εγκυρα ξενα/Ελληνικα δημοσιευματα, ειναι απο τα πρωτα αυτοκινητα που καταφερνουν
                          να βγαζουν τα 265αλογα,με στριμμενους τροχους και στις περισσοτερες περιπτωσεις/συνθηκες, φιλικα, με ασφαλεια, χωρις χασιμο χρονου, και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ μηχανικο μπλοκε.
                          Αν θελεις το πιστευεις, αν οχι παλι, οκ, μην επιμενεις τοσο ομως, αφου δεν το γνωριζεις στην πραξη με τα συγκεκριμενα αυτοκινητα.

• το ότι είδε ένα Scirocco R να γυρνάει στα Μέγαρα τα οποία είναι χειρότερα από τον μέσο Ελληνικό δρόμο να γυρνάει εξαιρετικά.

ΓΚ, ζητάς επίμονα επιχειρήματα και όχι ειρωνεία, ορίστε λοιπόν:

Youtube Video

1. Είδα ένα Scirocco R να προσπαθεί να στρίψει στο Sακι στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσε να βάλει τα 265 άλογα κάτω καθώς ποτέ δεν πάτησε τέρμα γκάζι ούτε έφτασε στις στροφές της μέγιστης ιπποδύναμης.
                          • K

@nass
                            Καταλαβαινω, τι, πως, και απο που προερχεται ο ορος.
                            Αυτο στο οποιο σταθηκα ηταν η ευκολια της ισοτητας που εθεσες, 'Ραλλυ = δημοσιος δρομος'
                            Ναι χρησιμοποιει δημοσιο δρομο, ΤΙ δημοσιο δρομο ομως, τι συνθηκες? Τα Ραλλυ, και η εννοια Ραλλυ συνδεεται
                            κυριως με χωμα ή/και γενικοτερα συνθηκες δυσκολοτερες (ειτε λογω καιρου, κλιματολογικων συνθηκων μιας χωρας κτλ)
                            απο αυτες που εμεις επιλεγουμε ως ιδιωτες και κανουμε στην ΧΩΡΑ μας με τα αυτοκινητα μας.
                            Η πιστα Μεγαρων, εχει τοσο καλη προσφυση, ωστε να θεωρειται απο καποιους ιδανικος χωρος για γρηγορη οδηγηση, αυτη την στιγμη? Το ιδανικο που εχει, ειναι οτι προκειται για κλειστο, ελεγχομενο σιρκουι, με στροφες ορατες προς τον οδηγο.
                            Πιστα με σχετικα καλο ασφαλτοταπητα, που να δικαιολογει επαρκως τον ορο 'πιστα', ειναι αυτη των Σερρων.
                            Στα On topic, οπως φαινεται και απο παλαιοτερο ποστ, που εκανα quote πριν, ανεφερα οτι το R δεν ειναι υποστροφικο στον υπερθετικο βαθμο που νομιζουν καποιοι, δεν ειπα οτι δεν υποστρεφει καθολου.

• M
                              mirage last edited by

@nass
                              Αυτο στο οποιο σταθηκα ηταν η ευκολια της ισοτητας που εθεσες, 'Ραλλυ = δημοσιος δρομος'
                              Ναι χρησιμοποιει δημοσιο δρομο, ΤΙ δημοσιο δρομο ομως, τι συνθηκες? Τα Ραλλυ, και η εννοια Ραλλυ συνδεεται
                              κυριως με χωμα ή/και γενικοτερα συνθηκες δυσκολοτερες (ειτε λογω καιρου, κλιματολογικων συνθηκων μιας χωρας κτλ)
                              απο αυτες που εμεις επιλεγουμε ως ιδιωτες και κανουμε στην ΧΩΡΑ μας με τα αυτοκινητα μας.
                              Η πιστα Μεγαρων, εχει τοσο καλη προσφυση, ωστε να θεωρειται απο καποιους ιδανικος χωρος για γρηγορη οδηγηση, αυτη την στιγμη? Το ιδανικο που εχει, ειναι οτι προκειται για κλειστο, ελεγχομενο σιρκουι, με στροφες ορατες προς τον οδηγο.
                              Πιστα με σχετικα καλο ασφαλτοταπητα, που να δικαιολογει επαρκως τον ορο 'πιστα', ειναι αυτη των Σερρων.
                              Στα On topic, οπως φαινεται και απο παλαιοτερο ποστ, που εκανα quote πριν, ανεφερα οτι το R δεν ειναι υποστροφικο στον υπερθετικο βαθμο που νομιζουν καποιοι, δεν ειπα οτι δεν υποστρεφει καθολου.

Το ράλλυ Κορσικής δλδ καμιά σχέση με Ελλάδα. Βασικά έχεις δίκιο η άσφαλτος είναι σαφώς καλύτερη εκεί.

• N
                                nass last edited by

Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει ράλι.
                                Προχτές πχ. έκανα μια γρήγορη βόλτα σε ένα δημόσιο δρόμο που θα ήταν ειδική διαδρομή του ράλι ΕΛΠΑ, 1ου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, αν το ράλι δεν είχε ματαιωθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Υπάρχουν ξέρεις και χωμάτινες πίστες, δεν είναι πίστες αλλά δημόσιοι δρόμοι επειδή γλυστράνε ? Ακόμα και τα Μέγαρα, που έχουν χάλια οδόστρωμα (για πίστα) και πάλι είναι απέχουν παρασάγγας από το τυπικό οδόστρωμα δημόσιου δρόμου (δεν είναι μόνο ο συντελεστής τριβής... οι λακούβες, η κλίση (κάμπερ), οι άκρες του οδοστρώματος, όλα αυτά σε μια πίστα είναι πολύ σωστότερα από οποιοδήποτε δρόμο)

Πίστα είναι οποιαδήποτε κλειστή, ελεγχόμενη διαδρομή, άσχετα από την επιφάνειά της. Δηλαδή η αρχαία Ινδιανάπολη, που είχε επιφάνεια από τούβλα δεν ήταν πίστα ?

Πρόσεξε πως ενδεχομένως μερικές φορές να ξεκινά η ειρωνεία: διαφωνείς σε κάτι αλλά έχεις άδικο (πίστεψέ με). Και όμως επιμένεις Μην απαντήσεις, απλά σκέψου το... [Mod]

• S
                                  stefan147 last edited by

Εγώ πάντως που το χω βολτάρει το αμάξι καταλαβαίνω εν μέρη τι θέλει να πεί ο Κίκιζας. Μάλλον εννοεί ότι ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ (ροπής, ιπποδύναμης, κακών Ελληνικών δρόμων κτλ) το R βγάζει αξιοπρεπώς (=καλύτερα απ' ότι θα περίμενε κανείς) τη δύναμή του στο δρόμο. Αυτό και τίποτα παραπάνω γιατί κατά τα άλλα το αμάξι ούτε uber sport hot hatch είναι ούτε τίποτα το πολύ εξαιρετικό. Φαντάζομαι πάντως ότι οι ενστάσεις πολλών έχουν να κάνουν με τα επιχειρήματα-δανεικές γνώσεις από περιοδικά, site και δημοσιογράφους και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα καθώς δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αξιόπιστες πηγές.

• H
                                    highfidelity last edited by

Ο χρήστης mirage έγραψε:

@nass

Το ράλλυ Κορσικής δλδ καμιά σχέση με Ελλάδα. Βασικά έχεις δίκιο η άσφαλτος είναι σαφώς καλύτερη εκεί.

Youtube Video

Μα τι είναι αυτά που λες χρυσό μου, καμία σχέση!

• K

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                                      Η δήλωση από την οποία ξεκίνησαν όλα:

Επιπλεον το Scirocco R, συμφωνα με εγκυρα ξενα/Ελληνικα δημοσιευματα, ειναι απο τα πρωτα αυτοκινητα που καταφερνουν
                                      να βγαζουν τα 265αλογα,με στριμμενους τροχους και στις περισσοτερες περιπτωσεις/συνθηκες, φιλικα, με ασφαλεια, χωρις χασιμο χρονου, και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ μηχανικο μπλοκε.
                                      Αν θελεις το πιστευεις, αν οχι παλι, οκ, μην επιμενεις τοσο ομως, αφου δεν το γνωριζεις στην πραξη με τα συγκεκριμενα αυτοκινητα.

• το ότι είδε ένα Scirocco R να γυρνάει στα Μέγαρα τα οποία είναι χειρότερα από τον μέσο Ελληνικό δρόμο να γυρνάει εξαιρετικά.

ΓΚ, ζητάς επίμονα επιχειρήματα και όχι ειρωνεία, ορίστε λοιπόν:

Youtube Video

1. Είδα ένα Scirocco R να προσπαθεί να στρίψει στο Sακι στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσε να βάλει τα 265 άλογα κάτω καθώς ποτέ δεν πάτησε τέρμα γκάζι ούτε έφτασε στις στροφές της μέγιστης ιπποδύναμης.

Χαιρομαι, που εστω και καθυστερημενα, καποιος απναταει με επιχειρηματα, και οχι με ειρωνια σε προσωπικο επιπεδο.
                                      Αποδεκτο και το video, και αυτο που ειδες.
                                      Στο ποστ μου, γραφω 'με στριμμενους τροχους και στις περισσοτερες περιπτωσεις/συνθηκες, φιλικα, με ασφαλεια, χωρις χασιμο χρονου, και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ μηχανικο μπλοκε'.
                                      Eπισης δεν ειπα χειροτερα τα Μεγαρα απο τον μεσο Ελληνικο δρομο, αλλα οτι βρισκονται αρκετα κοντα, σε επιπεδο προσφυσης και μονο.
                                      Στο video η πιστα ειναι φουλ βρεγμενη, και ο Τiff παει για απολυτο χρονο, και μαλιστα one-off, δοκιμαζοντας το ενα μετα το αλλο αυτοκινητο, χωρις να εχει αφιερωσει λιγο παραπανω χρονο, να βρει ιδανικο ζυγισμα γκαζιου-πλαισιου, και φυσικα
                                      ειναι σχεδον συνεχεια σε κατασταση wot.
                                      Πληρως αποδεκτο κατα τα αλλα, αντικατοπτριζει ομως δυσμενεις συνθηκες, και με γκαζι 'σανιδα' παντου.
                                      Παραθετω και εγω ενα αλλο video στο καταπληκτικο, ρεαλιστικο, 'σφιχτο' και με υγρασια την περιοδο του τεστ, Col de Turini, με ενα scirocco R, απο το Ολλανδικο Autoweek:

Youtube Video

(κατι λεει στο 1:41-1:42, για ελαφρια υπερστροφη? Eιναι δυνατον?
                                      Αφου αυτα τα πραγματα ΔΕΝ γινονται στο Scirocco...)

• N
                                        nikos last edited by

Θα μου πει κανείς τι είναι το wot? Γρηγόρη?

Nikos @ YouTube

• V
                                          volvozeus last edited by

Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
                                          Θα μου πει κανείς τι είναι το wot? Γρηγόρη?

Wide Open Throttle....ie σανιδα!

• M
                                            mjacob last edited by

Wide Open Throttle μάλλον, αλλά παίζει και ένα ενδεχόμενο για Waste of Time

[με πρόλαβαν ]

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 359
                                            • 360
                                            • 361
                                            • 362
                                            • 363
                                            • 406