Nov 26, 2008, 11:02 PM

Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω επακριβώς που διαφωνείτε (συμφωνώ όμως περισσότερο με το Μορφέα γιατί δίνει απλά μια ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ που είναι και το ζητούμενο άλλωστε) ...

Ας πάμε στο 0-100 όπου έχουμε και επίσημα στοιχεία (για το GTI). Το μεν χειροκίνητο θέλει 7.2 δλτ και το DSG θέλει 6.8 δλτ. Όταν λοιπόν το αυτόματο θα περνά τη νοητή γραμμή του 0-100 το χειροκίνητο θα θέλει άλλα 0.4 δλτ για να την φτάσει. ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ καθώς σωστά αναφέρθηκε η κίνηση είναι επιταχυνόμενη και όχι ευθύγραμμη ομαλή έχουμε για το χειροκίνητο:ας υποθέσουμε ότι έχει ΠΕΡΙΠΟΥ 96 χλμ/ωρα ΜΕΣΗ ταχύτητα από τη στιγμή που περνά το αυτόματο τη νοητή γραμμή μέχρι να τερματίσει και αυτό. Οπότε έχουμε:

96 χλμ/ώρα = 96 * 1000 / 3600 μετρα/δλτ = 26 μετρα/δλτ . Αφού βρίσκεται 0.4 δευτερόλεπτα πίσω από το αυτόματο αυτό σημαίνει ότι απέχει από τη ΜΟΥΡΗ του αυτόματου (τη νοητή γραμμή) ΠΕΡΙΠΟΥ 26*0.4=10.5 μέτρα.

Η μούρη επομένως του χειροκίνητου απέχει από τη μούρη του αυτόματου ΠΕΡΙΠΟΥ 10 +- μέτρα. Αν αφαιρέσουμε τώρα την καρότσα του αυτόματου που είναι μπροστά (περίπου 4.3 μέτρα) τότε βλέπουμε ότι η μούρη του χειροκίνητου απέχει από τον πίσω προφυλακτήρα του αυτόματου περίπου 6 μέτρα. Δηλαδή 1.5 καρότσα στο 0-100 μπροστά το αυτόματο.

Αυτό είναι λογικό. Όχι μόνο από νούμερα αλλά και από δοκιμές σε άλλα φόρουμ. Το αυτόματο 1η και 2α είναι ΣΑΦΩΣ μπροστά 1 με 1.5 καρότσα. ΟΜΩΣ από εκεί και πάνω το χειροκίνητο αρχίζει και 'μαζεύει'.Όχι άμεσα αλλά 'μαζεύει'. Στο 0-100 επομένως αλλά και στο 0-400 (που γεμίζει την τρίτη δηλαδή) το αυτόματο θα είναι μπροστά ΕΙΔΙΚΑ αν έχει ενεργοποιημένο και το launch control.

Μα εγω δεν διαφωνω για το οτι θα ειναι μπροστα το DSG. Σαφεστατα θα ειναι μπροστα!
Εγω διαφωνησα με την εκφραση 'καροτσες' και τα 22μετρα.
Ακομα και 10 μετρα να ειναι (εγω πιστευω οτι ειναι γυρω στα εξι με οχτω παντως στο 400αρι και αν δεις στο video στο 2:54-2:55 φαινεται η διαφορα), δεν ειναι σιγουρα στα 22 ουτε θεωρειται 'καροτσες' το 1.5 αυτοκινητο διαφορα.