-
Εξαρτάται το πόσα θα δώσεις. Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο αλλά ένα καινούριο επώνυμο αντίστοιχο σήμερα (αλουμίνιο σκελετός, carbon πηρούνι και rim brakes) θα πάει στα 800 τουλάχιστον. Λογικά με κανά 400ρι μάλλον είναι καλή αγορά. Στις κούρσες δεν έχουν σημειωθεί τόσο φοβερές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια όπως στο mountain, ένα καλό κουρσάκι θα συνεχίζει και σήμερα να πηγαίνει καλά στον δρόμο.
-
Δυστυχώς ζητάνε 6-7 κατοστάρικα. Πράγμα που θεωρώ εξωπραγματικό. Εκτός αν είναι ποδηλατάρα, γι'αυτό ρωτάω. Γενικώς έχει στερέψει η αγορά από ποδήλατα και ζητάνε ότι τους καπνίσει.
-
Δυστυχώς ζητάνε 6-7 κατοστάρικα. Πράγμα που θεωρώ εξωπραγματικό. Εκτός αν είναι ποδηλατάρα, γι'αυτό ρωτάω. Γενικώς έχει στερέψει η αγορά από ποδήλατα και ζητάνε ότι τους καπνίσει.
Ναι, είναι ακριβό. Όσο καλό και να ήταν τότε, είναι απλά ένα 10ετές αλουμίνιο με κάρμπον πηρούνι. Στα 700+ υπάρχει καινούριο αντίστοιχο Merida, στα 800+ όπως είπα οι πιο επώνυμοι (TREK, Giant κλπ). Αλλά όντως δεν υπάρχουν ποδήλατα και ο καθένας ζητάει όσα θέλει για να πιάσει αυτόν που θα 'στέλνει κωδικό 6 για να πάει για άθληση και πέρα από τον δήμο του'. Μου έχουν πει πάντως ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση από Μάιο, ίδωμεν...
-
Καλημέρα σε όλους.
Τα φώτα σας παρακαλώ!
Είμαι σε αναζήτηση ποδηλάτου για εμένα. Η χρήση θα είναι κατά βάση σαββατοκύριακου και σε μικρές αποστάσεις εντός πόλης. Ο λόγος που θέλω να το πάρω είναι για να ξεκινήσει η κόρη μου να κινείται εντός αστικού περιβάλλοντος. Και φυσικά προτιμώ να μάθει μαζί μου, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Επίσης, θέλω να μπορώ να το παίρνω π.χ. στο χωριό το καλοκαίρι για να κάνουμε καμιά βόλτα μάζι. Άρα δεν είμαι ο φανατικός χομπίστας και ούτε θα γράφω τα τρελά χιλιόμετρα. Να πω ακόμα ότι μάλλον θα τοποθετείται κρεμαστό σε βάση τοίχου στο γκαράζ, οπότε υποθέτω ότι το βάρος του θα είναι ένα θέμα.
Λόγω χρήσης κατέληξα σε trekking. Να επισημάνω ότι η κόρη έχει ένα Orient Pulse (05/2020), το οποίο το αγοράσαμε μεταχειρισμένο (σε κατάσταση σχεδόν καινούριου και σε εξαιρετική τιμή) πριν ένα δίμηνο, από το οποίο και είμαστε ευχαριστημένοι.
Επειδή η υποστήριξη μετά την πώληση είναι καθοριστικός παράγοντας για εμένα, έχω καταλήξει σε Orient ή Ideal, καθώς και οι δύο μάρκες αντιπροσωπεύονται στην πόλη μου (Πάτρα) από ισάριθμα διαφορετικά καταστήματα.
Δυστυχώς, όμως, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, ενώ πλέον δεν υπάρχουν και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση. Από πέρυσι που σκεφτόμουν την αγορά είχα στο μυαλό μου ένα ποσό λίγο πάνω από τα 200€ (τότε που το Orient Vita κόστιζε 210€), αλλά δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις.
Οπότε οι επιλογές μου είναι οι εξής:
-
Orient Vita στα 260€. Θα παραλάβει την επόμενη εβδομάδα. Βάρος στα 17 κιλά και περιστρεφόμενος μοχλός αλλαγής ταχυτήτων (Shimano SLRS-35/7).
-
Orient Pulse στα 310€. Άγνωστο το πότε θα παραλάβει. Όμως, κατάστημα εκτός Πάτρας μου είπε ότι θα παραλάβει την επόμενη εβδομάδα και μπορεί να μου το στείλει στα 295€. Αλουμίνιο, με βάρος στα 14,5 κιλά, αλλά επίσης με περιστρεφόμενο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων (κι εδώ Shimano SLRS-35/7).
-
Orient Avenue στα 340€. Επίσης παραλαβή από βδομάδα. Επίσης αλουμίνιο, με βάρος 16 κιλά, αλλά με μανέτα αλλαγής ταχυτήτων (Shimano ST-EF500).
-
Ideal Moovic στα 329€. Κι εδώ παραλαβή την επόμενη εβδομάδα. Αλουμίνιο, με βάρος (μάλλον) 14,5 κιλά και με μανέτα αλλαγής ταχυτήτων (κι εδώ Shimano ST-EF500).
Έτσι όπως τα βλέπω, θεωρώ ότι μάλλον το Avenue είναι αυτό που θα πρέπει να απορριφθεί άμεσα, καθώς νομίζω ότι είτε τα +45€ από το Pulse είτε τα +11€ από το Moovic δεν έχουν λόγο.
Η πλέον οικονομική λύση είναι το Vita, αλλά δεν ξέρω εάν τα 17 κιλά του βάρους του είναι πολλά και θα τα καταλάβω, καθώς και εάν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο (ίσως ελαφρύτερο ή με καλύτερο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων) στα ίδια χρήματα.
Το Pulse είναι επίσης μια εναλλακτική, αλλά πιθανόν τα +34€ του Moovic να αξίζουν (λόγω ενδεχομένως ποιότητας κατασκευής ή συστήματος αλλαγής ταχυτήτων, για το οποίο πολλοί μου λένε ότι η μανέτα είναι καλύτερη από τον περιστρεφόμενο μοχλό).
Γνώμες;
-
-
Κατ αρχήν δες αν έχεις εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για μτχ. Εκτός από Trekking, μπορείς να κοιτάς και για mountain 29ρι. Στο οποίο αν σε ζορίσουν πολύ τα mountain λάστιχα μπορείς αργότερα να τα αλλάξεις με πιο slick για να κινείσαι πιο γρήγορα στην πόλη. Και σε καινούριο, το Ideal Trial 29 έχει νομίζω ανάλογη τιμή και τουλάχιστον έχει ένα λίγο πιο αξιοπρεπεις πηρούνι από όλα αυτά που βάζεις.
17 κιλά είναι γενικά πολλά, απ όσα λες θα πήγαινα στο Ideal λόγω καλύτερου ονόματος και μεταπωλητικής αξίας. Αλλά σε αυτή την κατηγορία καλύτερα πάρε όποιο σου αρέσει πιο πολύ και θα σε παρακινεί να το καβαλήσεις για βόλτα, μικρές οι διαφορές. Επίσης το να είναι στην Orient ένα ακριβότερο μοντέλο (avenue) βαρύτερο από το φτηνότερο (pulse) είναι λίγο περίεργο, μήπως έχουν κάποιο λαθος;
Το περιστροφικό είναι όντως λίγο πιο μπελαλίδικο και ασαφέστερο στην χρήση, πέραν αυτού αφού έχεις υποστήριξη και δεν πρόκειται να ασχοληθείς και με αναβαθμίσεις δεν θα έβλεπα λόγο να σε απασχολεί και να απορρίψεις κάτι που σου αρέσει στο μάτι
-
Κατ αρχήν δες αν έχεις εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για μτχ. Εκτός από Trekking, μπορείς να κοιτάς και για mountain 29ρι. Στο οποίο αν σε ζορίσουν πολύ τα mountain λάστιχα μπορείς αργότερα να τα αλλάξεις με πιο slick για να κινείσαι πιο γρήγορα στην πόλη. Και σε καινούριο, το Ideal Trial 29 έχει νομίζω ανάλογη τιμή και τουλάχιστον έχει ένα λίγο πιο αξιοπρεπεις πηρούνι από όλα αυτά που βάζεις.
17 κιλά είναι γενικά πολλά, απ όσα λες θα πήγαινα στο Ideal λόγω καλύτερου ονόματος και μεταπωλητικής αξίας. Αλλά σε αυτή την κατηγορία καλύτερα πάρε όποιο σου αρέσει πιο πολύ και θα σε παρακινεί να το καβαλήσεις για βόλτα, μικρές οι διαφορές. Επίσης το να είναι στην Orient ένα ακριβότερο μοντέλο (avenue) βαρύτερο από το φτηνότερο (pulse) είναι λίγο περίεργο, μήπως έχουν κάποιο λαθος;
Το περιστροφικό είναι όντως λίγο πιο μπελαλίδικο και ασαφέστερο στην χρήση, πέραν αυτού αφού έχεις υποστήριξη και δεν πρόκειται να ασχοληθείς και με αναβαθμίσεις δεν θα έβλεπα λόγο να σε απασχολεί και να απορρίψεις κάτι που σου αρέσει στο μάτι
Σε mtb να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει καθόλου. Ούτε σε καινούρια ούτε σε μεταχειρισμένα. Μου έδωσες ιδέα όμως και θα τα τσεκαρω.
Τα βάρη των avenue και pulse τα άντλησα από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Τι να σου πω...
Άρα μεταξύ αυτών κλίνεις προς το ideal.... Κατανοητό.
-
O περιστρεφόμενος είναι τράτζικ, καλύτερος το ST-EF40. Δυστυχώς το μπροστά σαζμάν, το TOURNEY με την τριπλέτα είναι επίσης τράτζικ, καθότι είναι σοβαρό σημείο δυσλειτουργίας με την πάροδο του χρόνου. H διπλέτα Κλάρις είναι σκάλες ανώτερη. Έχω τέτοια αλλεργία στις τριπλέτες τύπου Τούρνι και όχι μόνο, που αν υπήρχε Μούβικ 1x7 θα το προτιμούσα έναντι του 3x7. Μπορεί και να το ξήλωνα και να έβαζα μονό δίσκο μπορστά, λες ιζ μορ που λένε οι γέροι, κάτι ξέρουνε.
Επίσης, θα προτιμούσα να μην έχει ανάρτηση στο πηρούνι, και αν είχε, θα ήθελα οπωσδήποτε να κλειδώνει.
Με την λογική ότι το μη χείρον βέλτιστο, πάρε το Μούβικ.
Αν κινείσαι σε άσφαλτο ή σε καλό χωματόδρομο, μην ασχολείσαι με μάουντεν. Επίσης μην ασχολείσαι με 29άρι τροχό, έχει περισσότερα μείον από τα συν, χίλιες φορές 28'αρης.
Εγώ πάντως θα έψαχνα μετάχειρο, έχει αρκετά προς πώληση. Θέλει υπομονή βέβαια. Αλλά θα σε ανταμείψει, αφού με 300 ευραίους θα πάρεις μηχάνημα που κάνει 500-600 κανονικά.
-
Κι εγώ αν κάτι θα άλλαζα σε ένα τέτοιο ποδήλατο θα ήταν το πηρούνι με ένα rigid. Οι 'αναρτήσεις' αυτές είναι βαριές και προσφέρουν ελάχιστα στην πραγματικότητα. Η μετάδοση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την δουλειά της την κάνει, το μονόδισκο είναι υλοποίηση που κάνουμε για συγκεκριμένους λόγους στα mountain. Ο 29ρης τροχός είναι στην ουσία 28ρης σε διάμετρο, απλά λέγεται 29ρης επειδή το προφίλ του ελαστικού τον κάνει μεγαλύτερο. Αν του βάλεις πιο στενό/χαμηλότερου προφίλ λάστιχο, 28ρης γίνεται και πάλι.
-
O περιστρεφόμενος είναι τράτζικ, καλύτερος το ST-EF40. Δυστυχώς το μπροστά σαζμάν, το TOURNEY με την τριπλέτα είναι επίσης τράτζικ, καθότι είναι σοβαρό σημείο δυσλειτουργίας με την πάροδο του χρόνου. H διπλέτα Κλάρις είναι σκάλες ανώτερη. Έχω τέτοια αλλεργία στις τριπλέτες τύπου Τούρνι και όχι μόνο, που αν υπήρχε Μούβικ 1x7 θα το προτιμούσα έναντι του 3x7. Μπορεί και να το ξήλωνα και να έβαζα μονό δίσκο μπορστά, λες ιζ μορ που λένε οι γέροι, κάτι ξέρουνε.
Επίσης, θα προτιμούσα να μην έχει ανάρτηση στο πηρούνι, και αν είχε, θα ήθελα οπωσδήποτε να κλειδώνει.
Με την λογική ότι το μη χείρον βέλτιστο, πάρε το Μούβικ.
Αν κινείσαι σε άσφαλτο ή σε καλό χωματόδρομο, μην ασχολείσαι με μάουντεν. Επίσης μην ασχολείσαι με 29άρι τροχό, έχει περισσότερα μείον από τα συν, χίλιες φορές 28'αρης.
Εγώ πάντως θα έψαχνα μετάχειρο, έχει αρκετά προς πώληση. Θέλει υπομονή βέβαια. Αλλά θα σε ανταμείψει, αφού με 300 ευραίους θα πάρεις μηχάνημα που κάνει 500-600 κανονικά.
Ως προς τις τιμές, νομίζω ότι γενικά είναι κακή εποχή για αγορά ποδηλάτου (όπως αντίστοιχα είναι κακή εποχή για αγορά laptop). Οι τιμές στον Θεό. Τα μεταχειρισμένα είναι ελάχιστα και εξίσου ακριβά (όσα αξίζουν).
Βλέποντας την εξέλιξη της τιμής του Moovic την τελευταία διετία (299€ το 2019, 329€ σήμερα) διαπιστώνω ότι δεν θα πληρώσω υπεραξία κι αυτό το προσμετρώ στα θετικά.
Ως προς τους μπροστινούς δίσκους πάντως, ξέρω αρκετούς περιστασιακούς ποδηλάτες (όπως εγώ) που λόγω χρήσης και τόπων κίνησης έχουν μόνιμα τον μεσαίο και κάνουν αλλαγές μόνο στους πίσω!
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Τελικά η αγορά έγινε. ideal Moovic στα 329€. Αξιοπρεπές deal νομίζω.
Αυτές τις μέρες ξεκίνησα τις πρώτες βόλτες και παρατήρησα τα εξής, για τα οποία θέλω τις απαντήσεις σας:
-
Το πίσω φρένο μουγκρίζει ελαφρώς. Να υποθέσω ότι οφείλεται στο ότι είναι καινούριο και δεν έχει 'πατήσει' ακόμα καλά;
-
Ο πίσω τροχός, όταν κινείται ελεύθερο και δίχως πετάλια, ακούγεται. Κάνει, δηλαδή, έναν θόρυβο σαν αυτόν που ακούμε όταν κάνουμε ανάποδα πεντάλ. Είναι δυσλειτουργία αυτό;
-
-
n.k.9 περισσότερες λεπτομέρειες δώσε,
Στρέφομαι προς αγορά ποδηλάτου για μεταφορικό προς την δουλειά. (Ν.Χαλκηδόνα-Περιστερι). Είναι περίπου 5 χλμ
2ο αυτοκίνητο δεν παίζει, Και δεν μπορώ να ανέβω ώστε να πάω σε αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου (ακόμα και με την επιδότηση)
Επίσης θα βοηθήσει και στην εκπαίδευση της μεγάλης κόρης στην εκμάθηση ποδηλάτου.
Ακούω προτάσεις και από τους υπόλοιπους ΤΟΝΙΖΩ το BUDGET MAX 500€ με τα λοιπά παρελκόμενα (λασπωτήρες - φώτα - κράνος) ΜΕΣΑ
Το ideal έχω ψιλοσταμπάρει και εγώ
-
n.k.9 περισσότερες λεπτομέρειες δώσε,
Στρέφομαι προς αγορά ποδηλάτου για μεταφορικό προς την δουλειά. (Ν.Χαλκηδόνα-Περιστερι). Είναι περίπου 5 χλμ
2ο αυτοκίνητο δεν παίζει, Και δεν μπορώ να ανέβω ώστε να πάω σε αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου (ακόμα και με την επιδότηση)
Επίσης θα βοηθήσει και στην εκπαίδευση της μεγάλης κόρης στην εκμάθηση ποδηλάτου.
Ακούω προτάσεις και από τους υπόλοιπους ΤΟΝΙΖΩ το BUDGET MAX 500€ με τα λοιπά παρελκόμενα (λασπωτήρες - φώτα - κράνος) ΜΕΣΑ
Το ideal έχω ψιλοσταμπάρει και εγώ
Καλημέρες, μιας και μπορείς να πας παραπάνω (προς τα 400) θα πρότεινα το Ideal Cityrun με ξερό πηρούνι για να γλυτώσεις το σχετικό βαρος αφού τα πηρούνια σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι και τόσο αξιόλογα.
Τα 5 χλμ είναι μικρή απόσταση, μιλάμε για κανά τεταρτάκι-20λεπτο το πολύ με ποδήλατο, δεν θα σε κουράσουν παρόλο που δεν είναι ηλεκτρικό.
Ένα 100ρικο για τα υπολοιπα (κράνος, φώτα, λασπωτήρες) είναι νομίζω αρκετό, θα τα πάρεις πακέτο από ακεί που θα πάρις το ποδήλατο, λογικά κάτι από αυτά ίσως το πάρεις και σαν δωράκι.
Για τον συμφορουμίτη παραπάνω, καλό είναι να στο κυττάξει αυτός που το πήρες. Το φρεόνο 'μουγκρίζει' όταν το πατάς; Πιθανόν να θελουν 'στρώσιμο' τα τακάκια. Επίσης, γενικά όταν γυρίζει ο πίσω τροχός υπάρχει θόρυβος από το 'ελεύθερο'¨του hub, δεν είναι κάτι μη φυσιολογικό εκτός και αν μιλάμε για κάτι πολύ έντονο και 'μη κανονικό' (π.χ. περιοδικός θόρυβος και όχι συνεχής, θόρυβος που αυξομειώνεται κλπ).
-
Καλημέρες, μιας και μπορείς να πας παραπάνω (προς τα 400) θα πρότεινα το Ideal Cityrun με ξερό πηρούνι για να γλυτώσεις το σχετικό βαρος αφού τα πηρούνια σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι και τόσο αξιόλογα.
Τα 5 χλμ είναι μικρή απόσταση, μιλάμε για κανά τεταρτάκι-20λεπτο το πολύ με ποδήλατο, δεν θα σε κουράσουν παρόλο που δεν είναι ηλεκτρικό.
Ένα 100ρικο για τα υπολοιπα (κράνος, φώτα, λασπωτήρες) είναι νομίζω αρκετό, θα τα πάρεις πακέτο από εκεί που θα πάρις το ποδήλατο, λογικά κάτι από αυτά ίσως το πάρεις και σαν δωράκι.
σκεφτόμουν με πιρούνι λόγο των περιοχών της διαδρομής (Ν.Χαλκηδόνα - Αγίους Αναργύρους - Περιστέρι) και τους λάκκους εκεί, αλλά αν θεωρείς ότι δεν θα έχω προβλημα, θα το τσεκάρω
-
Ή με πιρούνι που να κλειδώνει
-
Cityrun η ακομα καλυτερα το Funcore.
-
Λοιπόν θα το πω κι ας παρεξηγηθουν κάποιοι. Το 99% του οδικού δικτύου της χώρας μας, καλώς ή κακώς, ΔΕΝ έχει υποδομές για μετακίνηση με ποδήλατο. Θεωρώ εντελώς αντικοινωνικους, παράνομους και ψυχασθενείς όλους εσάς που κάνετε την ζωη των οδηγών ανυπόφορη εμποδίζοντας την κυκλοφορία, προκαλώντας τους αγχος μήπως σας χτυπήσουν ή προκαλέσουν ατύχημα στην προσπάθεια να σας προσπεράσουν, και βάζοντας και την δική σας ασφάλεια σε κίνδυνο. Και αυτό γιατί; Για μια υποτιθέμενη σωματική άσκηση που μπορείτε να την κάνετε με χίλιους άλλους ασφαλείς και μη επιβαρυντικους για τους άλλους τρόπους. Απαράδεκτοι.
-
Χαχα δικός μου ο Azmo
-
Συμφωνώ με Άζμο...όπως και η λαίλαπα των ηελκτρικών πατινιών. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε Ολλανδία, Δανία ή Λουξεμβούργο. Η Αθήνα ΔΕΝ κάει για ποδήλατο, εκτός από ελάχιστες περιοχές, απλά πράγματα.
-
Συμφωνώ με Άζμο...όπως και η λαίλαπα των ηελκτρικών πατινιών. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε Ολλανδία, Δανία ή Λουξεμβούργο. Η Αθήνα ΔΕΝ κάει για ποδήλατο, εκτός από ελάχιστες περιοχές, απλά πράγματα.
Δεν συμφωνώ , μια χαρά κάνει για ποδήλατο , το κακό είναι ότι δεν έχουμε παιδεία σαν οδηγοί αυτοκινήτων - μηχανών και ποδηλάτων γιατί ο καθένας κάνει ότι γουστάρει - όποτε γουστάρει - όπως το γουστάρει.
Για τα πατίνια το έχω ξαναγράψει στο θέμα με τις ασφάλειες αλλά εκεί ήταν ακόμα η αρχή και δεν έδωσε κανένας βάση , το ξαναλέω περνάει ένα delivery της Wolt με κόκκινο και τον κόβω στην μέση ποιος με πληρώνει? Περνάει ο trendy Τάκης με την κίτρινη κάλτσα με σχεδιάκι καρπούζι πάνω στο πεζοδρόμιο και με χτυπάει πεζό , ποιος με πληρώνει?
Έχω δει delivery να προσπαθεί να χωθεί ανάμεσα σε παρκαρισμένο και κινούμενο αυτοκίνητο , δεν υπολόγισε την ανωμαλία στο οδόστρωμα και λόγο της πολύ μικρής ρόδας έχασε το έλεγχο και έπεσε πάνω στο καθρέπτη και έσπασε το κρύσταλλο με την χειρολαβή του , πήγε να την κάνει αλλά δεν υπολόγισε τον συνοδηγό που τον τσάκωσε και τον έκανε καινούριο , όταν πέρασα από μπροστά τον άκουγα να μιξοκλαίγεται και να λέει : δεν είμαι υποχρεωμένος να το ασφαλίσω θα σου δώσω εγώ τα λεφτά... γέλασαν και οι πέτρες !
3 εβδομάδες πιπίλαγα το μυαλό πιτσιρικά συναδέλφου που πήρε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο να πάει να το ασφαλίσει πρώτα πρώτα για την δική του ασφάλεια - υγεία , να έχει μια κάλυψη αν τον χτυπήσουν , έλεος 8 χιλιόμετρα στην Ποσειδώνος κάνει το λιγότερο κάθε μέρα και δεν ήθελε , τελικά τον έπεισα λέγοντας του ότι θα ασφαλιστεί και για κλοπή ... ούτε 80ε το χρόνο αν δεν κάνω λάθος !
-
Δεν συμφωνώ , μια χαρά κάνει για ποδήλατο , το κακό είναι ότι δεν έχουμε παιδεία σαν οδηγοί αυτοκινήτων - μηχανών και ποδηλάτων γιατί ο καθένας κάνει ότι γουστάρει - όποτε γουστάρει - όπως το γουστάρει.
Δεν κάνει, γιατί δεν έχουμε ποδηλατόδρομους. Οπότε όταν ένα ποδήλατο κυκλοφορεί στην Κηφισίας, Μεσογείων, Θηβών κλπ. στον δρόμο και όχι σε ειδική λωρίδα και ενοχλεί και είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο.
Η ζωή...ποδήλατο!