Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    • 1
    • 2
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 39
    • 40
    • 27 / 40
    Αντίλογος
    128
    783
    1209
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      charmak66 last edited by

Δηλαδή είναι τόσοι πολλοί αυτοί που όχι μόνο ψηφίζουν την κακιά αριστερά, αλλά είναι και εγγεγραμμένοι στα κόμματα που πρόσκεινται σ' αυτήν. Εκτός και αν κάνει προπαγάνδα αυτός που ψήφισε συριζα για διαμαρτυρία.

Απορώ πως δεν έχουν κάνει κυβέρνηση ως τώρα, κάτι κάνω λάθος στο μέτρημα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        manosk last edited by

Είναι κάπως τραγικό βέβαια. Σαν να πηγαίνεις στο γιατρό για κολονοσκόπηση και την ώρα του έργου του να σε ρωτάει απειλητικά μήπως δεν συμπαθείς τον Αλαβάνο.

• C
          charmak66 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
          Είναι κάπως τραγικό βέβαια. Σαν να πηγαίνεις στο γιατρό για κολονοσκόπηση και την ώρα του έργου του να σε ρωτάει απειλητικά μήπως δεν συμπαθείς τον Αλαβάνο.

Ότι και να απαντήσεις, είσαι καταδικασμένος.

• D
            dap last edited by

Κατι λεγαμε για παρελασεις η κανω λαθος;

Μπας ειμαι ;

• A
              adis4gr last edited by

εγω για σημερα λεω να γινονται παρελασεις...

• C
                christos-dimou last edited by

@ ipan

1. Αριστερή γραμμή δεν υπήρχε επίσημως τουλάχιστον. Προσωπικά είμαι παιδί του 3ου σοσιαλιστικού δρόμου (1981-1988) δηλαδή έζησα το 'εσείς δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε, το χρονοντούλαπο της ιστορίας κ.λπ.'

2. Είναι βέβαιο πάντως ότι ο Ελληνικός Λαός δεν ρωτήθηκε το βράδυ της 27ης όταν ο Μεταξάς ξεστόμισε το 'Λοιπόν έχουμε πόλεμο'. Όπως και δεν ρωτήθηκε τους προηγούμενους μήνες όταν λάμβαναν χώρα οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον πόλεμο κατά της Ιταλίας. Όπως και δεν ρωτήθηκε όταν το κατά τα άλλα Φασιστό-Ναζιστικό Καθεστώς του Μεταξά υποστήριζε (σε συνεργασία με το Παλάτι) τα Αγγλο-Γαλλικά συμφέροντα. Το γεγονός ότι όλοι συστρατεύθηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας (πλην ολίγων) είναι το σημαντικό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και να μεταδίδουμε στις νέες γενεές. Από εκεί και πέρα πολιτικές αναλύσεις αναλόγως της ηλικίας. Άλλο στα 12 άλλο στα 15 άλλο στα 18. Το μείζον όμως δεν είναι το πως φτάσαμε εκεί αλλά το ότι όταν φτάσαμε εκεί πράξαμε αυτό που πράξαμε. Η Ιστορία δεν γράφεται από προθέσεις αλλά από πράξεις.

3. Μην ξεχνάς ότι οι ΕΣΣΔ-Γερμανία είχαν υπογράψει τη γνωστή συμφωνία Μολότωφ - Ριμπεντροπ με την οποία μοίραζαν πρακτικά και την Ευρώπη. Όταν η Γερμανία κύρηξε τον πόλεμο στην Ελλάδα το ηρωϊκό ΚΚΕ ανοιχτά υποστήριξε τη θέση της μη πολεμικής αναμέτρησης (άνοιξη του 1940) με τους γερμανούς καθώς αυτό δυσαρεστούσε τη μαμά ΕΣΣΔ. Μετά βέβαια όταν τα 'συνεταιράκια' της διχοτόμησης της Πολωνίας τα χάλασαν είχαμε και τη σύνταξη του εδώ ΚΚΕ με την αντίσταση. Το ΕΛΑΣ άλλωστε ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1941. Από τον Απρίλιο του 1940 μέχρι τότε είχε περάσει πολύ καιρός απραξίας (όχι τυχαία βέβαια αν κάποιος απλά δει πότε τα σπάσανε τα συνεταιράκια.... (Ιούνιος του 1941))

4. Αν εσύ έχεις ακούσει για την Βουλγαρική κατοχή καλώς. Στο δικό μου Γυμνάσιο και Λύκειο (28ο Παγκρατίου) την παραπάνω περίοδο το έκαναν γαργάρα το συγκεκριμένο γεγονός.

5. Το κατά πόσο ο ΕΛΑΣ βοήθησε την απελευθέρωση καλύτερα ας το κρίνουν οι στρατιωτικοί. Ο Γοργοπόταμος που τόσο έντονα παρουσιάζεται ως και το κερασάκι των επιχηρήσεων του ΕΛΑΣ ήταν κοινή επιχήρηση των τότε αντάρτικων ομάδων και σε τελική ανάλυση ελάχιστα προσέφερε (οι Γερμανοί είχαν αποκαταστήσει τη γέφυρα σε λιγότερο από μία εβδομάδα). Όταν μετά την απόβαση στην Ιταλία οι Μακαρονάδες άλλαξαν στρατόπεδο ο ΕΛΑΣ φρόντισε να αφοπλίσει την Ιταλική Μεραρχία στη Θεσσαλία και να στείλει τους Ιταλούς Στρατιώτες αιχμάλωτους τελικά στα χεράκια του πατερούλη ΣΤΑΛΙΝ. 10000 άντρες αιχμάλωτοι και όλος ο βαρύς οπλισμός στα χέρια των ανταρτών.

@ koutsan

Ας μην κοροιδευόμαστε. Γνωρίζεις πολύ καλά τη εννοώ. Το σύνολο σχεδόν των νέων εκπαιδευτικών στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν φοιτητές και σπουδαστές στη περίοδο του 70. Ακόμα και αυτοί που μεταλάχτηκαν μετά σε εκσυχρονιστές με Merc τότε σύνθημα τους ήταν το ζιβάγκο ο τρίτος δρόμος και έξω οι βάσεις του Θανάτου.

End of off topic.....

• E
                  eddie_147 last edited by

Είναι βέβαιο πάντως ότι ο Ελληνικός Λαός δεν ρωτήθηκε το βράδυ της 27ης όταν ο Μεταξάς ξεστόμισε το 'Λοιπόν έχουμε πόλεμο'. Όπως και δεν ρωτήθηκε τους προηγούμενους μήνες όταν λάμβαναν χώρα οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον πόλεμο κατά της Ιταλίας. Όπως και δεν ρωτήθηκε όταν το κατά τα άλλα Φασιστό-Ναζιστικό Καθεστώς του Μεταξά υποστήριζε (σε συνεργασία με το Παλάτι) τα Αγγλο-Γαλλικά συμφέροντα

Αυτό είναι δεδομένο και όποιος πιστεύει ότι ο Μεταξάς εν έτει 1940 έθεσε ψηφοφορία μέσω televoting για να αποφασίσει ο λαός τι θα γίνει είναι γελασμένος. Όπως ο Λαζόπουλος που προχτές μεταξύ πλάκας και χαβαλέ πήρε το σοβαρό του πρόσωπο, ίσιωσε το φρύδι και δήλωσε ότι το ΟΧΙ το είπε ο ελληνικός λαός.
                  Τι μαθαίνει κανείς γαργαλώντας ξυρισμένα (αντρικά) κωλαράκια....

• G
                    ginogsm last edited by

Ο χρήστης charmak66 έγραψε:

Ρε συ Dr από πότε υπάρχει ΄΄αριστερή γραμμή΄΄ στο ελληνικό σχολείο και δεν το ξέραμε;

Είναι γνωστό πως για όλα τα κακά του τόπου φταίει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο νεώτερη ιστορία έχει ( ίδρυση περί 91 , ανεξαρτητοποίηση το 92 ). Και φταίει για πλήθος μαλακιών που λέει. Νομίζω πως μέσω του ΣΥΡΙΖΑ πετάνε δολώματα.

• G
                      ginogsm last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Το επίπεδο των δασκάλων είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δυστυχώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θεωρούν υποχρέωση τους να περάσουν στους μαθητές τους όλα τα Αριστερό-Ιδεολογήματα της δικιάς τους εποχής.

Ρε συ Dr από πότε υπάρχει ΄΄αριστερή γραμμή΄΄ στο ελληνικό σχολείο και δεν το ξέραμε;

Υπάρχει γραμμή στους αριστερούς διδάσκοντες να κάνουν προπαγάνδα υπέρ κόμματος και ιδεολογίας. Διαπιστωμένο από πολλούς. Και μην πεις 'όποιος έχει στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα'.

Ο μαύρος δράκος και η κόκκινη αρκούδα.

• K
                        krusenstern last edited by

Ο χρήστης civgr έγραψε:

Προσωπικά θα ήθελα, μέσα στο κλίμα της εποχής που προσπαθεί να διαγράψει την ιστορία και ό,τι τη θυμίζει για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς, ιδεολογικούς και πάντως όχι εθνικούς, να έχουμε και παρελάσεις και μάθημα ιστορίας και μνημεία πεσόντων και μνήμη. Η παρέλαση είναι μέσο μνήμης, όχι μιλιταριστικό κατάλοιπο. Κι ας το εκμεταλλεύονται κάποιοι πατριδοκάπηλοι.

Η παρέλαση είναι μέσο μνήμης;

Ναι, έτσι το βλέπω. Είναι μια εκδήλωση με σκοπό τη μνήμη και την απότιση τιμών στους πεσόντες.

Μια χουντική μαλακία είναι (με όλο το σέβας), οι συμμετέχοντες στην οποία γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο παρευλαύνουν σε ένα ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 20%. Το υπόλοιπο 80% απλώς χαίρεται που δεν έχει σχολείο/πάει για να βρει γκόμενο/πάει για να βρει γκόμενα. Τα ίδια φυσικά έκανα κι εγώ.

Αν θέλουμε να τιμάμε τους πεσόντες, ας φροντίσουμε να γνωρίζουν τα παιδιά στοιχειωδώς ιστορία, αντί να δίνουμε πολύτιμο χώρο και χρόνο σε πολιτικούς του κώλου να μας δείχνουν τα μούτρα τους και σε κοριτσάκια να μας δείχνουν τα μπούτια τους.

• N
                          nickolas last edited by

Εγώ θα πω ότι το υπόλοιπο 80% πάει για το σωστό λόγο στις παρελάσεις.

Τις αντιμετωπίζει δηλαδή ως μια πολύ καλή ευκαιρία κοινωνικοποίησης.

Στο εθνικοπατριωτικό σκέλος, δίνουν τη σημασία που του αρμόζει.

• C
                            coyot last edited by

Eπειδή η συζήτηση σοβάρεψε πάλι, επανακαταθέτω την άποψή μου, που είχα γράψει εδώ πρόπερσι:

'Οι παρελάσεις είναι απαραίτητες ως απότιση φόρου τιμής στους θυσιασθέντες και ως πράξη συσπείρωσης των πολιτών.

Πιθανόν να μην είναι απαραίτητες σε Πολιτείες που δεν απειλούνται ή δεν απειλήθηκαν ποτέ ή διαθέτουν παγίως και ιστορικά Μεγάλο Αδελφό ή κάτι τέτοιο. Ο Emil Durkheim, επιφανής κοινωνιολόγος, διαπιστώνει ότι μία κοινωνία γίνεται τόσο πιο απαιτητική από τα μέλη της, όσο περισσότερο πιέζεται από έξω.

Όσον αφορά τους μαθητές, βεβαίως η Παιδεία (και όχι απλά εκπαίδευση) που θα πρέπει να τους παρέχεται οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, κι εκεί πόρρω απέχουμε από το επιθυμητό, αλλά και να τους προετοιμάζει γενικότερα για χρηστούς (και όχι αχρείους κατά Περικλή/Θουκυδίδη) πολίτες.
                            Και επειδή η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Πολιτεία ΔΕΝ είναι μάννα εξ ουρανού, αλλά κερδίζεται και διαφυλάσσεται με αγώνες και θυσίες, η έννοια του Πολίτη δεν μπορεί παρά να είναι συνυφασμένη με αυτήν του Στρατιώτη (και του ψηφοφόρου και του φορολογούμενου κλπ). Καλόν θα είναι επομένως οι μαθητές να παίρνουν μία πρόγευση της προσωρινής θυσίας ατομικής ελευθερίας, που συνεπάγεται η στράτευση, χάριν της ευρύτερης ελευθερίας όλων (της Πολιτείας).

Είναι καθαρά θέμα με ποια αντίληψη του κόσμου μπολιάζονται τα παιδιά από το σπίτι, από το σχολείο και βεβαίως τα 'ΜΜΕ'. Θυμηθείτε με πόση χαρά στρατεύονταν (θυσίαζαν ατομική ελευθερία) τα παιδιά στην ΚΝΕ ή στους Μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ.
                            Για το που έχει νόημα να στρατευθεί κανείς, έχουν γραφτεί αρκετά στο 'Ελληνισμός και Εθνικισμός' και στο '28 Οκτωβρίου 1940'.

• F
                              funkyreverend last edited by

Έχουμε περίπου 15 ώρες μέχρι αυτό το θέμα να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους και να επιστρέψει περίπου κατά τις 20 Μαρτίου 2008!

• M
                                manosk last edited by

Krusenstern
                                στις (ευρωπαϊκές) χώρες που γίνεται επίσης παρέλαση μαθητική και δεν υπήρξε χούντα, τί ακριβώς ενέπνευσε αυτούς που την οργάνωσαν ως θεσμό;

Το ότι οι μαθητές δεν γνωρίζουν (σίγουρα όχι όλοι, πάλι όμως αρκετοί από αυτούς) γιατί κάνουν αυτό το πράγμα, είναι αρνητική κατάσταση η οποία ΔΕΝ θα αναστραφεί με την κατάργηση τέτοιων εκδηλώσεων.

• M
                                  megane98hp last edited by

Κανοντας ζαπινγκ μερικες φορες 'πεφτω' πανω σε μαργαριταρια.
                                  Εκπομπη 'Αξιζει να το δεις' χθες προχθες δεν θυμαμαι. Οχι δεν την παρακολουθω αλλα ειπαμε...μαργαριταρια.

18χρονη Αλβανιδα αριστευσε στο σχολειο της και πηρε την σημαια. Μιλουσε με τοση αγαπη για την Ελλαδα που την φιλοξενει, την μεγαλωσε και πως την θεωρει πατριδα της, οπως και την Αλβανια αλλωστε.

Τί ηθελε να τα πει αυτα. Παιρνει το μικροφωνο ενας πιτσιρικας, εκπροσωπος του ΛΑΟΣ.
                                  Ειναι λεει αντιθετος με το να παιρνουν οι ξενοι την σημαια και για να το αποδειξει ρωτησε την κοπελίτσα και τον πατερα της τί θα κανουν αν γινει πολεμος με την Αλβανια;
                                  Μονο λεει αν δουμε τα πραγματα με την ακραια τους μορφη θα καταλαβουμε οτι οι ξενοι δεν πρεπει να παιρνουν την σημαια.

Τρομερο επιχειρημα, μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο.
                                  Αν ειναι να παρουμε τα πραγματα με την ακραια τους μορφη δηλαδη πρεπει να ξεσπιτωθουν 1 εκατ Ελληνες που ζουν στην Αμερικη, αλλοι τοσοι που ζουν στην Αυστραλια και αλλα 1-2 εκατ που ζουν εδω κι εκει.
                                  Ολοι αυτοι δηλαδη ειναι αρρωστοι που νιωθουν πως εχουν δυο πατριδες.

Ειναι δυνατον το ετος 2007 να μιλαμε για τετοια πραγματα τη στιγμη που θελουμε να λεμε οτι ειμαστε πολιτισμενη χώρα και οχι ρατσιστικη;
                                  Το απιστευτο ειναι οτι το πιο πανω 'παλικαρι' ηταν και βουλετης του ΛΑΟΣ δηλαδη μιλαμε για επισημη θεση.
                                  Κατε τετοιες θεσεις διελυσαν την Γιουγκοσλαβια, τον Ελληνισμο της Μικρας Ασιας και εκανε ενα σωρο πολεμους. Γιατι δεν γινεται αλλιως πώς να το κανουμε; Ενταξει μπορει καποιος 'ξενος'να ζει σε μια χώρα αλλα θα ειναι μια ζωη δαχτυλοδυχτουμενος.

Οσο αφορα την παρελαση φυσικα και ειμαι υπερ του να παιρνουν τη σημαια αριστούχοι μαθητες απο αλλες χωρες οπως στην περιπτωση της νεας κοπελας. Οπως και ειμαι κατα του να παρει ενας μαθητης τη σημαια που γιαυτον δεν σημαινει τιποτα η ιστορια της χωρας που ζει.

• C
                                    christos-dimou last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:

Οσο αφορα την παρελαση φυσικα και ειμαι υπερ του να παιρνουν τη σημαια αριστούχοι μαθητες απο αλλες χωρες οπως στην περιπτωση της νεας κοπελας. Οπως και ειμαι κατα του να παρει ενας μαθητης τη σημαια που γιαυτον δεν σημαινει τιποτα η ιστορια της χωρας που ζει.

Θα δεχόσουν να φέρει την Ελληνική Σημαία την 28η Οκτωβρίου Ιταλός??? Έχοντας προσωπική εμπειρία (6 χρόνια ήμουν σοβαρά δεσμευμένος με Ιταλίδα) θα σου πω ότι στο συγκεκριμένο ερώτημα η πρώην μου είχε δηλώσει ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ καθώς σέβομενη την ιστορία του λαού της (κατά δικιά της δήλωση) δεν θα μπορούσε να φέρει τη σημαία άλλου κράτους και δει αυτού που το 1940 ήταν ο κύριος αντίπαλος της.

Όταν το 1940 στο πλευρό των Ιταλών είχαμε και Αλβανικές Δυνάμεις δεν είναι δυνατόν όποιος Αλβανός που σέβεται την ιστορία του να θέσει ευατόν με τον αντίπαλο καθαρά για λόγους ηθικής τάξης. Όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες που νιώθουν υπερήφανοι δήθεν για τη συμμετοχή τους στις Ελληνικές Παρελάσεις αν τους θέσεις όλα αυτά τα ζητήματα ή δείχνουν αμηχανία ή αποφασίζουν ότι είναι πρέπον να μην συμμετέχουν ή σε σπάνιες πραγματικά περίπτωσεις δείχνουν τη θέληση να συμμετάσχουν γιατί πραγματικά νιώθουν Έλληνες (αλλά αυτό πόσο συχνά θα συμβεί???).

Και για να κλείνουμε το θέμα με τους Αλβανούς και κάθε λογής αλλοδαπούς (σημαιοφόρους και μη όπως ο Τσενάι που όταν έφυγε στην Αμερική για σπουδές δήλωνε εκεί ευθαρσώς ότι είναι Αλβανός ενώ όταν είχε γίνει η ιστορία μαζί του ορκιζόταν ότι ένιωθε Έλληνας). Για λόγους που έχουν να κάνουν με την ιστορική μου μνήμη δεν γουστάρω, Αλβανούς, Βούλγαρους, Ιταλούς και Γερμανούς στις παρελάσεις (χωρίς να αγνοώ τους Τούρκους που έτσι και αλλιώς έχουν την ιστορική γνώση (έστω και πολωμένη) ώστε να μην κάνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια). Από την άλλη όμως το τι γουστάρω εγώ δεν έχει και πολύ σημασία. Αν υπάρχει σωστή και σοβαρή ενημέρωση για το τι εορτάζεται με την παρέλαση (που ίσως να είναι φασιστικό κατάλοιπο δεν μπορώ να διαφωνήσω, αλλά και οι αποκριές είναι παγανιστικό έθιμο και το προσκύνημα στη Τήνο είναι Ιουδαο-Χριστιανικό έθιμο αλλά δεν βλέπω κανέναν που να νοιάζεται για τη σύγχρονη εικόνα της χώρας να ζητά την κατάργηση τους (για τον ΣΥΡΙΖΑ χτυπά η καμπάνα εδώ)) τότε ας αποφασίσει κάθε μαθητής αν θέλει ή όχι να συμμετάσχει στην παρέλαση. Τότε θα δούμε ότι και τα αβησαλέα ντεκολτέ με τα μίνι ως την κλειτορίδα θα εξαφανιστούν όπως και οι τυπάδες που μασάνε τσίχλα και βγάζουν τη γλώσσα με τα πουκάμισα έξω από το παντελόνι. Εκτός και αν οι συγκεκριμένοι σε ένα μνημόσυνο των δικών τους ανθρώπων εμφανίζονται κατά αυτό το τρόπο οπότε εδώ μιλαμε για κάτι πολύ σάπιο όπως και η Αντιγόνη θα έλεγε σήμερα αν ζούσε. Σήμερα τιμούμαι τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και για την υπεράσπιση των Ελληνικών δικαίων (που δεν είναι σίγουρα παράλληλα με τα οράματα περί μεγάλης Αλβανίας, Βουλαρίας στο Αιγαίο, Τουρκίας με σύνορα στον Όλυμπο και Σκοπίων με πρωτεύουσα την Θεσσαλονική) και πέραν αυτού ουδέν!!!!

• P
                                      peterpan last edited by

Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:

Προσωπικά θα ήθελα, μέσα στο κλίμα της εποχής που προσπαθεί να διαγράψει την ιστορία και ό,τι τη θυμίζει για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς, ιδεολογικούς και πάντως όχι εθνικούς, να έχουμε και παρελάσεις και μάθημα ιστορίας και μνημεία πεσόντων και μνήμη. Η παρέλαση είναι μέσο μνήμης, όχι μιλιταριστικό κατάλοιπο. Κι ας το εκμεταλλεύονται κάποιοι πατριδοκάπηλοι.

Η παρέλαση είναι μέσο μνήμης;

Ναι, έτσι το βλέπω. Είναι μια εκδήλωση με σκοπό τη μνήμη και την απότιση τιμών στους πεσόντες.

Μια χουντική μαλακία είναι (με όλο το σέβας), οι συμμετέχοντες στην οποία γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο παρευλαύνουν σε ένα ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 20%. Το υπόλοιπο 80% απλώς χαίρεται που δεν έχει σχολείο/πάει για να βρει γκόμενο/πάει για να βρει γκόμενα. Τα ίδια φυσικά έκανα κι εγώ.

φίλε krous με τον όρο 'μαλακία' ξέπεσες στο ναδίρ στα μάτια μου... θα μου πεις το κλασικό ελληνικό κομπλεξαρισμένο 'χέστηκα με 'σένα'... με αυτό που ποστάρισες πριν, αν μου πεις κ αυτό δε θα με ξαφνιάσεις...
                                      όμως αν δεν έχεις σηκώσει σημαία σε παρέλαση, δύσκολα καταλαβαίνεις τον φόρτο των συναισθημάτων... δεν ξέρεις με άλλα λόγια...

ήμουν σημαιοφόρος στο λύκειο, κ όταν πήρα την σημαία από το σχολείο, τη σιδέρωσα, τη δίπλωσα, την έβαλα στο σαλόνι... η τιμή που μου έγινε να σηκώσω τη σημαία του έθνους, ήταν από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μου... νιώθεις δέος όταν τη σηκώνεις... όταν πιάνεις στα χέρια σου αυτό το κοντάρι 2,5 μέτρων κ σε βαραίνει, νομίζεις ότι σηκώνεις το βάρος των αγωνιστών...

φιλε η σημαία δεν είναι ένα πανί...

ηλιθιότητα είναι κατά τη γνώμη μου να φυλάσσει κ σιδερώνει κανείς τη σημαία της ferrari , της mclaren, της audi, κτλ κ να μην έχει μια ελληνική σημαία στο σπίτι του... όπως επίσης ηλιθιότητα είναι να μη βγάζει τη σημαία σήμερα στο μπαλκόνι του, αλλά όταν πάρει καμιά νίκη η εθνική ελλάδος, να την παίρνει κ να βγαίνει στους δρόμους... αν έχει κανείς τη σημαία μόνο για το ποδόσφαιρο, είναι ανεγκέφαλος με χαρτί κ σφραγίδα ψυχιατρείου...

εν ολίγοις, αν έχεις σηκώσει τη σημαία της παρέλασης, τότε πρέπει να κατάλαβες τί σημαίνει 'Τιμή' σε όλους αυτούς που έπεσαν για να είσαι ελεύθερος... κ θα καταλάβαινες τί σημαίνει πλέον για μένα κ για τόσους άλλους η σημαία...

οι παρελάσεις είναι ένα μέσο για να μας θυμίζουν την ιστορία μας... αν όλη η τιμή για τους πεσόντες ήταν ένα απλό στεφάνι, κανείς δε θα το έπαιρνει είδηση... τώρα όμως, όλοι ασχολούνται με την 'παρέλαση'... κ προξενεί το ενδιαφέρον όλων... οπότε, πράττει το 'καθήκον' της, δηλ να μας αφυπνίσει κ να μας προξενήσει το ενδιαφέρον...

εδώ σε άλλα κράτη ρε παιδιά κάνουν παρέλαση για τους ομοφιλόφιλους... κ εμείς κάνουμε παρέλαση για τα καρναβάλια τον Φεβρουάριο παντού... δε θα κάνουμε εμείς παρέλαση για τους ένδοξους αγωνιστές μας? έλεος...

• K
                                        krusenstern last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
                                        φίλε krous με τον όρο 'μαλακία' ξέπεσες στο ναδίρ στα μάτια μου... θα μου πεις το κλασικό ελληνικό κομπλεξαρισμένο 'χέστηκα με 'σένα'... με αυτό που ποστάρισες πριν, αν μου πεις κ αυτό δε θα με ξαφνιάσεις...
                                        όμως αν δεν έχεις σηκώσει σημαία σε παρέλαση, δύσκολα καταλαβαίνεις τον φόρτο των συναισθημάτων... δεν ξέρεις με άλλα λόγια...

Θα μου επιτρέψεις να ξέρω λίγο καλύτερα τι σημαίνει να σηκώνεις σημαία. Την ελληνική την έχω σηκώσει λίιιιιιιγο περισσότερες φορές από σένα και από το μέσο όρο των ανθρώπων, και μάλιστα σε ξένο έδαφος

ήμουν σημαιοφόρος στο λύκειο, κ όταν πήρα την σημαία από το σχολείο, τη σιδέρωσα, τη δίπλωσα, την έβαλα στο σαλόνι... η τιμή που μου έγινε να σηκώσω τη σημαία του έθνους, ήταν από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μου... νιώθεις δέος όταν τη σηκώνεις... όταν πιάνεις στα χέρια σου αυτό το κοντάρι 2,5 μέτρων κ σε βαραίνει, νομίζεις ότι σηκώνεις το βάρος των αγωνιστών...

Πολύ ωραία αυτά που ένιωσες, και που ένιωσα κι εγώ κατά καιρούς. Αυτό δε σημαίνει ότι οι μαθητές που συμμετέχουν σε μια παρέλαση νιώθουν έτσι. Επαναλαμβάνω, η πλειοψηφία αυτών δεν γνωρίζει καν για ποιο λόγο παρελαύνει.

εν ολίγοις, αν έχεις σηκώσει τη σημαία της παρέλασης, τότε πρέπει να κατάλαβες τί σημαίνει 'Τιμή' σε όλους αυτούς που έπεσαν για να είσαι ελεύθερος... κ θα καταλάβαινες τί σημαίνει πλέον για μένα κ για τόσους άλλους η σημαία...

Είπαμε, καμία αντίρρηση. Αλλά αυτό, από το παρακάτω -->

οι παρελάσεις είναι ένα μέσο για να μας θυμίζουν την ιστορία μας... αν όλη η τιμή για τους πεσόντες ήταν ένα απλό στεφάνι, κανείς δε θα το έπαιρνει είδηση... τώρα όμως, όλοι ασχολούνται με την 'παρέλαση'... κ προξενεί το ενδιαφέρον όλων... οπότε, πράττει το 'καθήκον' της, δηλ να μας αφυπνίσει κ να μας προξενήσει το ενδιαφέρον...

... έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόσταση. Αλίμονο αν περιμένουμε από την μαθητική παρέλαση να μας θυμίσει την ιστορία μας. Υπάρχουν ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ άλλοι τρόποι. Ο εξής ένας: παιδεία.

εδώ σε άλλα κράτη ρε παιδιά κάνουν παρέλαση για τους ομοφιλόφιλους... κ εμείς κάνουμε παρέλαση για τα καρναβάλια τον Φεβρουάριο παντού... δε θα κάνουμε εμείς παρέλαση για τους ένδοξους αγωνιστές μας? έλεος...

Ποσώς με απασχολούν οι gay παράτες. Αν θέλουν, ας τις κάνουν. Εγώ εδώ, στη χώρα μου, μαθητική παρέλαση 'για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι', χάνοντας πολύτιμο χρόνο από άλλες δραστηριότητες, κάνοντας χαβαλέ και δίνοντας αφορμή σε διάφορους πολιτικάντηδες/γονείς/καθηγητές/εξυπνάκηδες να πουν τη βλακεία τους, ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου

• K
                                          koutsan last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:

φιλε η σημαία δεν είναι ένα πανί...

ηλιθιότητα είναι κατά τη γνώμη μου να φυλάσσει κ σιδερώνει κανείς τη σημαία της ferrari , της mclaren, της audi, κτλ κ να μην έχει μια ελληνική σημαία στο σπίτι του... όπως επίσης ηλιθιότητα είναι να μη βγάζει τη σημαία σήμερα στο μπαλκόνι του, αλλά όταν πάρει καμιά νίκη η εθνική ελλάδος, να την παίρνει κ να βγαίνει στους δρόμους... αν έχει κανείς τη σημαία μόνο για το ποδόσφαιρο, είναι ανεγκέφαλος με χαρτί κ σφραγίδα ψυχιατρείου...

εδώ σε άλλα κράτη ρε παιδιά κάνουν παρέλαση για τους ομοφιλόφιλους... δε θα κάνουμε εμείς παρέλαση για τους ένδοξους αγωνιστές μας? έλεος...

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά που έγραψες είναι μόνο πως αιθάνεσαι εσύ...

• Χιλιάδες έχουν σηκώσει σημαία χωρίς απολύτως κανένα φόρτο συναισθημάτων αλλά σαν κουβαλάγαν σακκούλες super market...

-Η σημαία για μένα είναι ένα πανί...ΓΙΑ ΣΕΝΑ δεν είναι, δεν έχει τίποτα το καθολικό και απόλυτο η γνώμη σου...

-Για μένα επίσης είναι ηλιθιότητα (και μάλιστα βαριά) να βγάζεις σημαία στο μπλακόνι

-Δεν έχω καμία σημαία και κανένα σύμβολο για καμία χρήση...Δεν τα έχω ανάγκη...

-Προσωπικά δεν έχω ανάγκη από καμία παρέλαση για να 'μελετήσω' ιστορία... 'Μου' και 'Μας' δεν υπάρχει στην ιστορία, είναι επιστήμη και όχι μέσο προπαγάνδας...Όποιος γουστάρει τη χρησιμοποιεί και ως τέτοιο αλλά αυτό δεν με αφορά : θύματα 'εθνικής' προπαγάνδας είναι συνήθως οι βλάκες, οι αμόρφωτοι και οι 'αδύναμοι'...Καλώς να ορίσουν αλλά μέχρι εκεί...

Τα παραπάνω γράφτηκαν μόνο και μόνο για να σου υπενθυμίσω ότι μπορεί να εκφράζεις μια πλειοψηφική άποψη μεν, τίποτα περισσότερο δε...Πολλοί ηλίθιοι, που δε βγάζουν σημαία στο μπαλκόνι τους, έχουν μια εξαιρετικά πλατιά βεντάλια χαρακτηρισμών για να στολίσουν και εσένα και τις απόψεις σου...

• H
                                            highfidelity last edited by

Και στην Ελλάδα γίνονται παρελάσεις για τους ομοφυλόφιλους, μόνο που έχει μικρή συμμετοχή...

Μαθητικές παρελάσεις ΜΕ ΒΗΜΑ και στρατιωτική πειθαρχία, ΔΕΝ ΘΕΛΩ! Και ναι, υπήρξα κι εγώ σημαιοφόρος 1-2 φορές, αλλά επέλεξα να πάω μόνον στην κατάθεση στεφανιού και όχι να κάνω βήμα σαν στρατιωτάκι...

Να υπενθυμίσω κάτι: μιλάμε ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ , όχι για στρατιώτες του έθνους! Είμαι ενάντιος ακόμη και στην στρατιωτική δομή των προσκόπων, ο λόγος που ποτέ δεν πήγα (παρόλο που γούσταρα γενικά τις δραστηριότητές του... ) και δεν πρόκειται να στείλω και τα παιδιά μου...
                                            ΔΕΝ μου αρέσουν μιλιταριστικές απόψεις, όπως και κάθε είδους κατήχηση, ειδικά όταν μιλάμε για ΠΑΙΔΙΑ και για ΕΦΗΒΟΥΣ, που ακόμη πρέπει να έχουν ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στο μυαλό τους...
                                            Η σημαία ΔΕΝ είναι ένα πανί, σύμφωνοι, είναι ένα σύμβολο. Κι εμένα μου αρέσουν τα σύμβολα που ΕΝΩΝΟΥΝ και ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΟΥΝ...
                                            Αν απαγορεύσουμε στους αλλοδαπούς μαθητές να σηκώνουν την ελληνική σημαία, ΠΩΣ θα τους ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ; Ή μήπως ΔΕΝ το θέλουμε; Οι ελληνοαμερικανοί, δεν σηκώνουν με την ίδια χαρά ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ σημαίες; Αυτοί όμως είναι καλύτεροι πχ από τους Αλβανούς ε;
                                            Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί η γνώση της ιστορίας , πρεπει να διαιωνίζει το μίσος μεταξύ των λαών! Ξεχάσαν κάποιοι φαίνεται πως ΜΑΖΙ με τους Αλβανούς πολεμήσαμε τους Οθωμανούς; Ή μήπως η ελληνοποίηση όλων όσων συμμετείχαν στον αγώνα του '21, ακυρώνει τη σύμπραξη; Αν κάποιοι ακόμη πιστεύουν πως όσοι πολέμησαν τότε , μιλούσαν ελληνικά, δεν έχω κάτι να πω... Θυμίζω μόνον σε όσους θέλουν ν' ακούσουν, πως σε πόλεις σαν τα Γιάννενα ή την Θεσσαλονίκη, μέχρι τις αρχές του αιώνα, οι Έλληνες ήταν μειοψηφία...
                                            Ή για κάποιους άλλους που θεωρούν πως οι Αλβανοί έχουν ΠΑΝΤΑ άδικο και είναι τουλάχιστον...υπάνθρωποι, ένα δημοτικό τραγούδι που λέμε στον τόπο μου, 'Δελβινό, Δέλβινό, Δέλβινό και Τσαμουριά'...

Κατά τ' άλλα, δεν υπάρχει θέμα: οι Έλληνες είναι περιούσιος λαός, ενώ οι γείτονες απολίτιστοι τουλάχιστον...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 28
                                            • 29
                                            • 39
                                            • 40