Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    • 1
    • 2
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 39
    • 40
    • 25 / 40
    Αντίλογος
    128
    783
    1208
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dap last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
      ............................... Ας πηγαίνουν χωρίς βήμα τότε, αλλά ας κάνουν κάτι.

Αν τους πηγαιναν (μια,μια ταξη) σε καποιο μουσειο; Αλλα με πραγματικη ξεναγηση οχι τις φευγαλεες επισκεψεις οπου η βιασυνη και η ταχυτητα του δασκαλου συναγωνιζεται αυτη του κατοσταρη στο στιβο.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        king-alexander last edited by

Δεν χρειάζεται να πω τη γνώμη μου, άλλωστε το έχω κάνει αρκετές φορές.

Θα σας πω όμως, χωρίς φόβο και πάθος, ότι και εγώ ήμουν ένας από τους πολλούς που δεν γνώριζαν τι ακριβώς γιορτάζουμε και πότε. Δεν ήθελα παπαρολογίες, καθωσπρεπισμούς και ψυχρά νούμερα γιατί τα απεχθάνομαι και όσες φορές και να μου τα πούνε, ο εγκέφαλός μου δεν θα τα καταχωρήσει, ακριβώς γιατί τα απεχθάνομαι.
        Όταν κάποτε σε μεγαλύτερη ηλικια, ένας δάσκαλος μας είπε: 'Ρε 'σεις, η επανάσταση του '21 γιατί ξεκίνησε Μαρτιο; Διότι απλά, τον χειμώνα δεν διαξάγονται/νταν πολεμικές επιχειρήσεις', αυτό ήταν...δεν ξαναμπέρδεψα ποτέ μα ποτέ το ΟΧΙ με το '21.

Δεν μου άρεσε η σύγχρονη Ιστορία όπως την διδασκόμουν στο σχολείο(από ΔΗΘΕΝ καθωσπρεπισμό για να μην θιχτούν αριστεροί-δεξιοί που αμφότεροι πολεμούσαν για πολιτικό σύστημα άλλης χώρας ---ρε άστεδιαλα και οι δυο) και που ακριβώς για να μην θιχτούν τα λείψανα, έπρεπε η νέα γενιά να μην μάθει... και για αυτό τον λόγο την μάθαινα από άλλες πηγές, βιβλία, ρωτόντας φίλους, γνωστούς και συγγενείς που ανήκαν είτε εδώ είτε εκεί(...όχι από...μια μόνο πολιτική πλευρά).

Υ.Γ.: το κακό με το σύστημα της χώρας μας ειναι ότι δεν λαμβάνει υπ'όψιν του ότι κάθε μαθητής λειτουργεί και αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάποια πράγματα, π.χ., άλλος μαθαίνει μόνο ακούγοντας, άλλος είναι περισσότερο 'οπτικός' τύπος, άλλος 'χρειάζεται' παραδείγματα για να κατανοήσει ΄κατι, αλλος θέλει περισσότερο 'εφαρμογή' και όχι μόνο θεωρία γιατί αλλιώς και δεν θα καταλάβει και δεν θα δείξει ενδιαφέρον να μάθει.
        Δεν χρειαζόμαστε 500 διαφορετικά συστήματα, αλλά ένα περισσότερο ολοκληρωμένο σύστημα και αν ήμαστε ανίκανοι να το φτιάξουμε μόνοι μας, ας ρωτήσουμε και κάποιες άλλες χώρες που ήδη έχουν πολύ καλά συστήματα 'σφαιρικής' διαδασκαλίας.

• E
          erou last edited by

Εγώ πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε από την ανάγκη του κόσμου να αντισταθεί, να δείξει ανυπακοή και διαφοροποίηση από αυτό το γελοίο καθεστώς, κατεστημένο, status quo (πείτε το όπως θέλετε) που αντικατοπτρίζεται μέσα από τους γελοίους πολιτικούς, τον γελοίο κρατικό μηχανισμό και τη γελοία πολιτική κατάσταση.

Όλα αυτά που κοροιδεύουμε, αντανακλώνται πάνω σε κάθε τι που εκπροσωπεί το Ελληνικό κράτος: τις παρελάσεις, τις επετείους, τα σύμβολα κτλ.

• M
            manosk last edited by

Ο χρήστης DAP έγραψε:

............................... Ας πηγαίνουν χωρίς βήμα τότε, αλλά ας κάνουν κάτι.

Αν τους πηγαιναν (μια,μια ταξη) σε καποιο μουσειο; Αλλα με πραγματικη ξεναγηση οχι τις φευγαλεες επισκεψεις οπου η βιασυνη και η ταχυτητα του δασκαλου συναγωνιζεται αυτη του κατοσταρη στο στιβο.

Ποιος θα επιβάλλει στο δάσκαλο να δείχνει, να εξηγεί αργά με υπομονή και να επιμένει μέχρι να μάθουν τα παιδιά; Ο...επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης; Τον φάγανε. Ο διευθυντής; Σπλάχνο εκ σπλάχνων. Οι γονείς; Για να εκδικηθεί τα παιδιά τους ο 'γλήγορος' ;

• K
              kasel last edited by

το προβλημα δεν ειναι αν θα πρεπει να καταργηθουν οι παρελασεις.
              γιατι αλλωστε;
              αν ειναι δυνατον οτι μερικοι νομιζουν οτι ειναι δειγματα ρατσισμου.
              ε τοτε να απαγορεψουμε οτιδηποτε μας θυμιζει καποιες σημαντικες μερες στην ιστορια αυτης της χωρας.

το προβλημα ειναι οτι πολλα νεα παιδια δεν εχουν ιδεα τι εγινε μερες σαν την 25 μαρτιου,28 οκτωβριου.

• N
                nass last edited by

Ρε παιδιά, τώρα που γίνονται οι παρελάσεις και πολλοί δεν ξέρουν.
                Οπότε πως κολλάει το 'κάνουμε παρελάσεις' με το 'για να θυμούνται τι έγινε τότε' ?

Μην ακούσω το 'αν δεν κάνουμε παρελάσεις δεν θα ξέρουν ακόμα περισσότεροι' διότι είναι καθαρά υποθετικό και βασίζεται στην ήδη αποδειχθείσα ως λανθασμένη αρχική υπόθεση (παρελάσεις = γνώση).

ΙΜΗΟ αν θέλεις να ξέρουν τι έγινε 'τότε' συμμαζεύεις το μάθημα της ιστορίας να είναι ενδιαφέρον και σωστό, προσθέτεις στο 'ωρολόγιο πρόγραμμα' επισκέψεις (ουσίας) σε μουσεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, μια κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο ή σε κάποιο ηρώο κτλ. Οι παρελάσεις -ιδιαίτερα της 'μαθητιώσας νεολαίας' - είναι τελείως ανούσιες και άσκοπες.

• S
                  spartan last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                  ΙΜΗΟ αν θέλεις να ξέρουν τι έγινε 'τότε' συμμαζεύεις το μάθημα της ιστορίας να είναι ενδιαφέρον και σωστό, προσθέτεις στο 'ωρολόγιο πρόγραμμα' επισκέψεις (ουσίας) σε μουσεία, αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, μια κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο ή σε κάποιο ηρώο κτλ. Οι παρελάσεις -ιδιαίτερα της 'μαθητιώσας νεολαίας' - είναι τελείως ανούσιες και άσκοπες.

Μήπως εννοείς να διοργανώνονται συχνότερα events σαν αυτό της (ποιός ήρθε;;; ).....εκπαιδευτικής πενθήμερης...????

• M
                    manosk last edited by

Θες να πείς ότι για την άγνοια των παιδιών φταίει το βιβλίο της ιστορίας;
                    Εγώ, που είχα χειρότερο βιβλίο από το σημερινό, γιατί τα γνωρίζω όλα;
                    Οι πατεράδες μας, που είχαν (ΑΝ ΕΙΧΑΝ) ακόμα πιο χάλια βιβλίο, γιατί τα ήξεραν καλύτερα από εμάς που τα είχαμε και φρεσκοδιαβασμένα; Γιατί γνώριζαν απέξω όλους τους ήρωες του 21;

Για εμένα φταίνε οι δάσκαλοι πρώτιστα και η τάση της εποχής που δίνει προβάδισμα στους κούφιους αντί για όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

• S
                      spartan last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Για εμένα φταίνε οι δάσκαλοι πρώτιστα και η τάση της εποχής που δίνει προβάδισμα στους κούφιους αντί για όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Για μένα φτάινε οι δάσκαλοι και όλοι όσοι παλεύουν για να συντηρούν (αφου πρώτα τη δημιούργησαν ) την τάση της εποχής που θέλει την κατάργηση της έννοιας 'πατρίδα', 'εθνική συνείδηση'.

• C
                        charmak66 last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                        charmak66
                        η 'τάση' της εποχής είναι η λήθη και η αδιαφορία. Οι δάσκαλοι, κάποιοι από τους οποίους επιθυμούν την κατάργηση της μαθητικής παρέλασης [έξτρα κόπος για τους ίδιους], πώς νιώθουν όταν οι μαθητές τους είναι κούτσουρα όσον αφορά τις γνώσεις για τις εθνικές επετείους; Ας ΜΑΘΟΥΝ στα παιδιά τι έγινε το 40 και το 21, αντί να περιορίζονται στη διδασκαλία των γεγονότων βάσει του ωρολόγιου προγράμματος κι ας κοπούν διάφορες μαζικές εκδηλώσεις μνήμης. Και στη Ν. Υόρκη κάνει παρέλαση η ελληνική παροικία, όπως και ιρλανδική, ιταλική κλπ. Μήπως μας πειράζει το βήμα; Ας πηγαίνουν χωρίς βήμα τότε, αλλά ας κάνουν κάτι.

Δεν είναι ευθύνη μόνο των δασκάλων, όπως το παρουσιάζεις. Είναι ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα που σαπίζει. Η οικογένεια έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, το εκπαιδευτικό σύστημα της Απέραντης Κενότητας και ένα σωρό άλλα. Ένας τεράστιος φαύλος κύκλος από τον οποίο το κοινωνικό σύνολο βγαίνει χαμένο.

• E
                          eddie_147 last edited by

Βασικά οι εθνοπατριώτες και οι δεξιοί θα πρεπε να είναι οι πρώτοι που να θέλουν κατάργηση των παρελάσεων. Η σημερινή εικόνα (όπως και τα τελευταία 15 χρόνια από την δική μου οπτική) των παρελάσεων είναι τουλάχιστον τραγική. Πώς είναι δυνατόν να τιμούνται οι νεκροί του '21 και του '40 με τις φούστες μέχρι την κλειτορίδα (sic), τα σκουλαρίκια, τα αλοπρόσαλα κουρέματα και μια νοοτροπία του τύπου 'μια παρέλαση=7 δικαιολογημένες απουσίες';

• D
                            dmitspan last edited by

Καλώς ή κακώς μικροί είμαστε ακόμα για να καταλάβουμε την ιστορία μας, απλώς μας τα λένε για να τα μάθουμε δίχως να τα έχουμε βάλει μέσα μας στο πετσί μας. Ναι εγώ ποτέ δε πήρα μέρος σε παρέλαση αλλά για άλλο λόγο, παρόλα αυτά το έβλεπα σαν απουσία

`Οταν μεγάλωσα κ τελείωσα με το σχολείο και τα έβλεπα απ'έξω άρχισα να καταλαβαίνω τι πραγματικά σημαίνει και πόσο σημαντικό είναι κατι τι φταίει που δε μπορούμε να το καταλάβουμε όσο είμαστε 'μέσα'.

ΥΓ: (τις φουστίτσες άστες εκεί που είναι )

• M
                              manosk last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
                              Βασικά οι εθνοπατριώτες και οι δεξιοί θα πρεπε να είναι οι πρώτοι που να θέλουν κατάργηση των παρελάσεων. Η σημερινή εικόνα (όπως και τα τελευταία 15 χρόνια από την δική μου οπτική) των παρελάσεων είναι τουλάχιστον τραγική. Πώς είναι δυνατόν να τιμούνται οι νεκροί του '21 και του '40 με τις φούστες μέχρι την κλειτορίδα (sic), τα σκουλαρίκια, τα αλοπρόσαλα κουρέματα και μια νοοτροπία του τύπου 'μια παρέλαση=7 δικαιολογημένες απουσίες';

O Βορίδης πάντως έλεγε πριν μερικές μέρες σε τηλεοπτική συζήτηση ότι δεν θέλει τέτοιες παρελάσεις, όταν τα παιδιά δεν κατανοούν τι κάνουν και γιατί.

Την ευθύνη για τις απαράδεκτες εμφανίσεις των νεανίδων τη φέρουν γονείς (5 ευρώ έχει μια απλή φούστα ως το γόνατο - δεν υπάρχει καμία δικαιολογία) και οι καθηγητές που τις αφήνουν να μπουν έτσι στην παρέλαση.

charmak
                              η αντιμετώπιση της σαπίλας ξεκινάει από το σχολείο.

• N
                                nass last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                Θες να πείς ότι για την άγνοια των παιδιών φταίει το βιβλίο της ιστορίας;
                                Εγώ, που είχα χειρότερο βιβλίο από το σημερινό, γιατί τα γνωρίζω όλα;
                                Οι πατεράδες μας, που είχαν (ΑΝ ΕΙΧΑΝ) ακόμα πιο χάλια βιβλίο, γιατί τα ήξεραν καλύτερα από εμάς που τα είχαμε και φρεσκοδιαβασμένα; Γιατί γνώριζαν απέξω όλους τους ήρωες του 21;

Θέλω να πω, πως φταίνει πολλά, η όλη μαθησιακή διαδικασία (και όχι μόνο στην Ιστορία) 'μπάζει' διότι δεν προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών. (Μοναδικά) Βιβλία, 'ωρολόγιο πρόγραμμα', από καθέδρας διδασκαλία με μόνο σκοπό 'να βγει η ύλη', πλήξη και αδιαφορία έχουν σαν αποτέλεσμα. Συν φυσικά μια νοοτροπία 'ανίδεων και χορτάτων' μαθητών, που είναι ίσως απόρροια της 'αναβάθμισής μας' σα χώρα τα τελευταία χρόνια σε μέλος του κλάμπ των 'αναπτυγμένων χωρών' (και ύστερα κοροϊδεύουμε τα Αμερικανάκια που δεν ξέρουν που είναι η Αυστραλία, λες και τα δικά μας είναι καλύτερα).

Και το σίγουρο είναι, πως οι παρελάσεις μαθητών σε τίποτα μα τίποτα δε βοηθούν να διορθωθούν κακώς κείμενα βαθιά ριζωμένα -ίσα ίσα βοηθούν προς τη γελοιοποίηση του όλου πράγματος.

Οπότε κόψτε τη και αντικαταστήστε την με κάτι που θα έχει ενδιαφέρον για τα παιδιά, διότι το μοναδικό ενδιαφέρον των παρελάσεων είναι το που θα πάνε για καφέ μετά.

• M
                                  manosk last edited by

Το θέμα είναι ότι σταδιακά κόβονται διάφορα αναχρονιστικά χωρίς να αντικαθίστανται από κάτι άλλο, προοδευτικό με την καλή έννοια.
                                  Το να τα βάζουν κάποιες οργανώσεις και πολιτικοί με τη μαθητική παρέλαση χωρίς να φωνάζουν για την αμάθεια των παιδιών, το θεωρώ τουλάχιστον προκλητικό. Λέει πχ ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου τα στελέχη γκαρίζουν για την παρέλαση, κάτι για τους δασκάλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Το ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είναι αυταπόδεικτο από τα αποτελέσματά της. Μου θυμίζουν τους πολιτικούς που ενώ καταβαράθρωσαν τη δημοκρατία (εντός και εκτός των κομμάτων τους), πήγαιναν στην εκκλησία και έστηναν αυτί μπας και πει ο ιερέας 'Νίκα τοις βασιλεύσι' αντί για το 'ορθό' '...τοις ευσεβέσι', ώστε να κάνουν θέμα.
                                  Σωστά είπε ο Spartan για την πενθήμερη 'εκπαιδευτική' εκδρομή, που έχει εξελιχθεί σε πενθήμερο μπεκροπότι σε τουριστικές περιοχές. Έχεις ακούσει ποτέ για επίσκεψη σχολείου τέτοιες μέρες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο πολεμικό μουσείο με τα εκθέματα από τους αγώνες του έθνους ή κάτι ανάλογο; Να γίνει λοιπόν και η 28η Οκτωβρίου μια κενή περιεχομένου αργία;

ΥΓ: άκουσα ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία και αλλού) γίνονται μαθητικές παρελάσεις σε διάφορες εθνικές επετείους. Αν το πρόβλημα είναι το 'μιλιταριστικό' βήμα, ας καταργηθεί. Αλλά το πρόβλημα είναι άλλο: η ταύτιση ή σχέση (καλώς ή κακώς) συγκεκριμένων πτυχών της ιστορίας με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

• S
                                    skye last edited by

σοβαρα τωρα:

το οτι η παρελαση ειναι φασιστικο καταλοιπο και ΣΗΜΕΡΑ ειναι φασιστικη μπλα μπλα μπλα ειναι γτπ επιχειρημα.
                                    ακομα και αν γινοταν επειδη αντιπροσωπευε κατι τετοιο, ΣΗΜΕΡΑ δεν αντιπροσωπευει καθολου κατι τετοιο: ισα ισα, περισσοτερο αντιθετα αποτελεσματα μπορει να εχει σημερα σε εναν νεο, παρα κατι τετοιο.
                                    αν ζουσαμε υπο αλλες συνθηκες, ισως να ειχε βαση.
                                    αλλα οταν για το παιδι ειναι ή αγγαρεια κατι τετοιο ή 'ευκαιρια να χασουμε λιγο μαθημα'... νομιζω πως οχι..

αν ειναι να καταργηθει κατι, αυτο ισως πρεπει να'ναι οι στρατιωτικες (εννοω με την μορφη που εχουν σημερα) παρελασεις. δειχνουν κ καλα, τί; οτι διαθετουμε οπλα και σε μια συγκρουση με την τουρκια θα τα χρησιμοποιησουμε; κ ετσι ο κοσμος αισθανεται ασφαλης; μαλακιες...
                                    ας αντικατασταθει αυτη απο μια πολιτικη παρελαση, ή στρατιωτικη αοπλη.
                                    αντιθετως, η μαθητικη παρελαση ειναι μια κοινωνικη δραστηριοτητα. πασχει που πασχει το σχολειο απο τετοιες κοινωνικες δραστηριοτητες, αν καταργηθει κ αυτο τι θα μεινει;
                                    μαθηματα, βαθμοθηρια, πανελληνιες και πενταημερη που τα σπαμε

δηλαδη αμαν πια, το τοσο να το κανουμε τοοοοοοσο ντε κ καλα..
                                    υπερβολη της υπερβολης.. φασιστικες κ πεη μπλε.
                                    μια χαρα ευχαριστη δραστηριοτητα ειναι, που φερνει σε επαφη με αλλους ανθρωπους κ αλλα παιδια...
                                    εγω προσωπικα μια χαρα περνουσα στις παρελασεις..
                                    κ ολα αυτα δεν λεω οτι πρεπει να τα κανουμε για να τιμησουμε τους ηρωες μπλα μπλα μπλα.
                                    ας μην ειμαστε τοσο πολιτικα ορθοι. οι ηρωες δεν μας εχουν αναγκη. κ ακομα για περισσοτερη λυπηση ειναι αυτος που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ηρωες.

• C
                                      coyot last edited by

Nα διδαχθεί στη μαθητιώσα νεολαία το 'βήμα της χήνας' από συνταξιούχες Βουλγάρες κομμουνίστριες διδασκάλισσες, παρτιζάνες, οδηγούς τραχτέρ και άλλες αγωνίστριες της 'λευτεριάς' (ειδικά απ' όσες ξεψώλιασαν τους για ένα διάστημα συμμάχους τους, φαντάρους και αξιωματικούς της Βέρμαχτ, που εισέβαλαν στη χώρα μας μέσω της δικής τους)...

Είναι μέτρο που θα τύχει γενικής, πιστεύω, αποδοχής στον εν Ελλάδι 'προοδευτικό' χώρο, (θα προσφέρει και κάποιο εισόδημα στις αγωνίστριες) ώστε επιτέλους αυτός (ο χώρος) να το βουλώσει!

• A
                                        aserf last edited by

@skye

+1

Και γω μια χαρά πέρασα και στις δύο παρελάσεις που συμμετείχα 2α και 3η Λυκείου

Είναι μάλιστα μέχρι τώρα οι μόνες φορές στη ζωή μου που έχω φορέσει πουκάμισο, σακάκι και γραβάτα μαζί

Ήμουν βέβαια από τους προνομιούχους... 1η σειρά δηλαδή

• E
                                          eddie_147 last edited by

Τι να μάθουν τα παιδιά.......
                                          Εγώ ακόμα θυμάμαι στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Γ Λυκείου που μια 'αριστερίζουσα' φιλόλογος μίλησε 2 ώρες για την ημέρα. Το πρώτο τέταρτο είπε κάτι βιαστικά για Μεταξά,ΟΧΙ, έπος της Αλβανίας κλπ και μετά τρόμου διαπίστωσα ότι την υπόλοιπη 1:45' μίλαγε για την αντίσταση των φοιτητών στους Ιταλούς, τους φοιτητές που κατέβασαν τη σημαία, το Βελουχιώτη, το αντάρτικο....

Θυμίζω ήταν η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και όχι η 17η Νοεμβρίου (εκεί δε όλοι αυτοί οι καθηγητές μόνο αρνιά δεν σφάζαν στο προαύλιο σαν παλιοί συναγωνιστές ).
                                          Άρα τι να μάθουν τα παιδιά μετά. Το πρόβλημα είναι στους καθηγητές που οι περισσότεροι (τονίζω όχι όλοι) είναι γτπ και βγάζουν απωθημένα στους μαθητές τους πάσης φύσεως.
                                          Εγώ είχα πάει σε όλες τις παρελάσεις από Δ' Δημοτικού εκτός από τη Γ' Λυκείου νομίζω. Αν τα πρώτα χρόνια κάτι καταλάβαινα και ένιωθα, μετά η αηδία που μου προκαλούσαν αυτές οι γιορτές από τον τρόπο που τις αντιμετώπιζαν μαθητές και καθηγητές ήταν απερίγραπτη.

• K
                                            kostis20 last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:

Θυμίζω ήταν η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και όχι η 17η Νοεμβρίου (εκεί δε όλοι αυτοί οι καθηγητές μόνο αρνιά δεν σφάζαν στο προαύλιο σαν παλιοί συναγωνιστές ).

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 39
                                            • 40