-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά που έγραψες είναι μόνο πως αιθάνεσαι εσύ...- Χιλιάδες έχουν σηκώσει σημαία χωρίς απολύτως κανένα φόρτο συναισθημάτων αλλά σαν κουβαλάγαν σακκούλες super market...
-Η σημαία για μένα είναι ένα πανί...ΓΙΑ ΣΕΝΑ δεν είναι, δεν έχει τίποτα το καθολικό και απόλυτο η γνώμη σου...
-Για μένα επίσης είναι ηλιθιότητα (και μάλιστα βαριά) να βγάζεις σημαία στο μπλακόνι
-Δεν έχω καμία σημαία και κανένα σύμβολο για καμία χρήση...Δεν τα έχω ανάγκη...
-Προσωπικά δεν έχω ανάγκη από καμία παρέλαση για να 'μελετήσω' ιστορία... 'Μου' και 'Μας' δεν υπάρχει στην ιστορία, είναι επιστήμη και όχι μέσο προπαγάνδας...Όποιος γουστάρει τη χρησιμοποιεί και ως τέτοιο αλλά αυτό δεν με αφορά : θύματα 'εθνικής' προπαγάνδας είναι συνήθως οι βλάκες, οι αμόρφωτοι και οι 'αδύναμοι'...Καλώς να ορίσουν αλλά μέχρι εκεί...
Τα παραπάνω γράφτηκαν μόνο και μόνο για να σου υπενθυμίσω ότι μπορεί να εκφράζεις μια πλειοψηφική άποψη μεν, τίποτα περισσότερο δε...Πολλοί ηλίθιοι, που δε βγάζουν σημαία στο μπαλκόνι τους, έχουν μια εξαιρετικά πλατιά βεντάλια χαρακτηρισμών για να στολίσουν και εσένα και τις απόψεις σου...
Και οι δοσίλογοι το 40 καθώς και οι μαυραγορίτες είχαν γνώμη περί των θυσιών των Ελλήνων φαντάρων και όσων προτίμησαν να αντισταθούν με διάφορους τρόπους από το να βρουν κανένα Γερμανοιταλό για να κάνουν μπίζνες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά που έγραψες είναι μόνο πως αιθάνεσαι εσύ...
- Χιλιάδες έχουν σηκώσει σημαία χωρίς απολύτως κανένα φόρτο συναισθημάτων αλλά σαν κουβαλάγαν σακκούλες super market...
-Η σημαία για μένα είναι ένα πανί...ΓΙΑ ΣΕΝΑ δεν είναι, δεν έχει τίποτα το καθολικό και απόλυτο η γνώμη σου...
-Για μένα επίσης είναι ηλιθιότητα (και μάλιστα βαριά) να βγάζεις σημαία στο μπλακόνι
-Προσωπικά δεν έχω ανάγκη από καμία παρέλαση για να 'μελετήσω' ιστορία... 'Μου' και 'Μας' δεν υπάρχει στην ιστορία, είναι επιστήμη και όχι μέσο προπαγάνδας...Όποιος γουστάρει τη χρησιμοποιεί και ως τέτοιο αλλά αυτό δεν με αφορά : θύματα 'εθνικής' προπαγάνδας είναι συνήθως οι βλάκες, οι αμόρφωτοι και οι 'αδύναμοι'...Καλώς να ορίσουν αλλά μέχρι εκεί...
Τα παραπάνω γράφτηκαν μόνο και μόνο για να σου υπενθυμίσω ότι μπορεί να εκφράζεις μια πλειοψηφική άποψη μεν, τίποτα περισσότερο δε...Πολλοί ηλίθιοι, που δε βγάζουν σημαία στο μπαλκόνι τους, έχουν μια εξαιρετικά πλατιά βεντάλια χαρακτηρισμών για να στολίσουν και εσένα και τις απόψεις σου...
Και οι δοσίλογοι το 40 καθώς και οι μαυραγορίτες είχαν γνώμη περί των θυσιών των Ελλήνων φαντάρων και όσων προτίμησαν να αντισταθούν με διάφορους τρόπους από το να βρουν κανένα Γερμανοιταλό για να κάνουν μπίζνες.
Ε και?
Καλά κάναν και είχαν γνώμη...Γιατί το έγραψες αυτό ? -
δεν είπα πως η παρέλαση είναι πανάκεια, όμως είναι κ αυτό ένα μέσο που συμβάλει... η παιδεία είναι ένα ακόμα εκ των ουκ άνευ...
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να ξέρω λίγο καλύτερα τι σημαίνει να σηκώνεις σημαία. Την ελληνική την έχω σηκώσει λίιιιιιιγο περισσότερες φορές από σένα και από το μέσο όρο των ανθρώπων, και μάλιστα σε ξένο έδαφος
όπως εσύ ξέρεις μόνο αυτό που ανέφερα, κ τίποτα παραπάνω, θα επιτρέψεις εμένα με τη σειρά μου να ξέρω κ εγώ κάτι παραπάνω για τον εαυτό μου από αυτά που παραθέτεις... είναι κακό να προτρέχει κανείς...
τότε καταλαβαίνεις φίλε μου... όμως εδώ δεν ήρθαμε για να διαγωνιστούμε ποιος έχει σηκώσει τη σημαία...
-
σημερα λεω να μη γινεται παρελαση...
ποσες ωρες εχει να θαφτει το θρεντ μεχρι το μαρτη?
-
δεν έχετε ξεκαθαρίσει ποιές παρελάσεις.......
μαθητικές ή στρατιωτικές ? -
για μαθητικες λεμε ως επι το πλείστον...
στη στρατιωτική παρέλαση ο εκφωνητής μπέρδεψε τις σελίδες...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
για μαθητικες λεμε ως επι το πλείστον...στη στρατιωτική παρέλαση ο εκφωνητής μπέρδεψε τις σελίδες...
για τις μαθητικές το συζητώ.....θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις, ομιλίες και ενημέρωση του κοινού τι έγινε τις ημέρες εκείνες.......αλλά εδώ το κράτος τα έχει κάνει μπάχαλο με το βιβλίο της ιστορίας...
για τις στρατιωτικές όχι....... -
Μόλις γύρισα από την μαθητική παρέλαση, που πήρε μέρος και γιός μου!
Δεν έχει νόημα πια, παίδες!
Οι μαθητικές, ιδίως, παρελάσεις, με τα εμβατήρια να παίζουν ( 'περνάει ο Στρατός....') είναι, πλέον, μόνο για τις κάθε λογής ψωνάρες που θέλουν να κάνουν το 'κομμάτι' τους!
Κατάθεση στεφάνου ακόμα και από τον εκπρόσωπο της Χορωδίας Επιστημόνων!!!
Κατά τα άλλα, κλωτσοπατινάδα για να πάνε κοντά στα σχοινιά να δουν καλύτερα, τρεχαλητό μόλις περάσει το παιδί τους για να το προλάβουν μην χαθεί στο τέλος της παρέλασης ( ) και παιδιά που κάνουν αγγαρεία.
Καλύτερα κάτι άλλο για να θυμόμαστε τις επετείους. Οχι παρελάσεις πιά!
-
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά που έγραψες είναι μόνο πως αιθάνεσαι εσύ...
- Χιλιάδες έχουν σηκώσει σημαία χωρίς απολύτως κανένα φόρτο συναισθημάτων αλλά σαν κουβαλάγαν σακκούλες super market...
Ε και?
Καλά κάναν και είχαν γνώμη...Γιατί το έγραψες αυτό ?Επειδή το επιχείρημα ότι κάθε άποψη έχει ίδια βαρύτητα, πάσχει. Η άποψη καθενός χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ποιόν του φορέα τους.
Έτσι, όταν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να αποτίουν φόρο τιμής στη σημαία, όπως και κάποιοι που πέθαναν για την πατρίδα, θεωρώ ότι έχουν βαρύτερης σημασία γνώμη.
Από την άλλη, εκείνοι που [προφανώς] έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τον πατριωτισμό, τη σημαία με όσα αυτή συμβολίζει και τους αγώνες του ελληνικού λαού για να καλοπεράσουν, θεωρώ ότι έχουν γνώμη ανύπαρκτης σημασίας.Τώρα, λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσοι ακολουθούν σήμερα τις απόψεις των δεύτερων, έχουν γνώμη ισάξια με αυτούς.
-
Κάθε άποψη έχει την ίδια σημασία, Μάνο, και χαρακτηρίζει ανάλογα αυτόν που την υποστηρίζει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μόλις γύρισα από την μαθητική παρέλαση, που πήρε μέρος και γιός μου!Δεν έχει νόημα πια, παίδες!
Οι μαθητικές, ιδίως, παρελάσεις, με τα εμβατήρια να παίζουν ( 'περνάει ο Στρατός....') είναι, πλέον, μόνο για τις κάθε λογής ψωνάρες που θέλουν να κάνουν το 'κομμάτι' τους!
Κατάθεση στεφάνου ακόμα και από τον εκπρόσωπο της Χορωδίας Επιστημόνων!!!
Κατά τα άλλα, κλωτσοπατινάδα για να πάνε κοντά στα σχοινιά να δουν καλύτερα, τρεχαλητό μόλις περάσει το παιδί τους για να το προλάβουν μην χαθεί στο τέλος της παρέλασης ( ) και παιδιά που κάνουν αγγαρεία.
Καλύτερα κάτι άλλο για να θυμόμαστε τις επετείους. Οχι παρελάσεις πιά!
ρε Νίκο αυτό είπα και εγώ παραπάνω......μόλις γύρισα από την παρέλαση της κόρης μου.....(στις 25 Μαρτίου θα είναι σημαιοφόρος)
-
Και εις ανώτερα Θόδωρε!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή το επιχείρημα ότι κάθε άποψη έχει ίδια βαρύτητα, πάσχει. Η άποψη καθενός χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ποιόν του φορέα τους.
Αυτό είναι βέβαιο
Έτσι, όταν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να αποτίουν φόρο τιμής στη σημαία, όπως και κάποιοι που πέθαναν για την πατρίδα, θεωρώ ότι έχουν βαρύτερης σημασία γνώμη.
Από την άλλη, εκείνοι που [προφανώς] έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τον πατριωτισμό, τη σημαία με όσα αυτή συμβολίζει και τους αγώνες του ελληνικού λαού για να καλοπεράσουν, θεωρώ ότι έχουν γνώμη ανύπαρκτης σημασίας.
Τώρα, λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσοι ακολουθούν σήμερα τις απόψεις των δεύτερων, έχουν γνώμη ισάξια με αυτούς.
Αλλοίμονο, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι
-
manosk...εκτρέπεσαι
Για να χρησιμοποιήσω της συλλογιστική σου, έχεις ανύπαρκτης σημασίας γνώμη.
Πάμε πάλι στα βασικά. Ο κάθε άνθρωπος έχει την ίδια αξία με κάθε άλλον.
Υγ. Με τους εθνικόφρονες (ασχέτως του αν είναι Γερμανοί, έγχρωμοι ή Εβραίοι) θα έλεγα πως προσωπικά είμαι ρατσιστής (τους θεωρώ υπανθρώπους)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μόλις γύρισα από την μαθητική παρέλαση, που πήρε μέρος και γιός μου!Δεν έχει νόημα πια, παίδες!
Μα πώς να έχει νόημα όταν ορισμένοι χρόνια τώρα πολεμούν με διάφορες προφάσεις την ουσία του πράγματος, δηλαδή τον πατριωτισμό; Δηλαδή την αγάπη για την πατρίδα, με ό,τι αυτή περικλείει, χαρακτηρίζοντάς τη σοβινισμό, εθνικισμό, συντηρητισμό;
Όταν οι δάσκαλοι βαριούνται ή απαξιούν να διδάξουν στα παιδιά τι έκαναν οι παππούδες τους;Ο πατριωτισμός έχει πολλές εκφάνσεις. Σημαίνει σεβασμό προς το δημοκρατικό πολίτευμα, προς τους νόμους, προς τους συμπολίτες, προς το περιβάλλον, προς το γείτονα. Αυτά όλα έχουν αντικατασταθεί από την αγάπη περί πάρτης. Γι' αυτό είδες τα φαινόμενα με τους γονείς που τρέχουν να πάρουν φωτογραφίες αδιαφορώντας για τη σημασία της τελετής, με τα παιδιά που κάνουν αγγαρεία αγνοώντας τη βαρύτητα της στιγμής, με τους πολιτικούς που λένε αυτό που γουστάρει η πελατεία τους (θετικό ή αρνητικό).
-
Eίσαι σίγουρος πως για την παρακμή του 'θεσμού' αυτού που περιγράφεις ευθύνονται κυρίως οι πολέμιοί του, ή μήπως ο θεσμός αυτός έχει κάποιο βασικό ελάττωμα και με τον καιρό αποκαλύπτεται;
-
πάντως τώρα βλέπω στην τηλεόραση κάτι ωραίες γυναίκες στρατιωτίνες να παρελαύνουν,,,,,,,,
-
Επειδή το επιχείρημα ότι κάθε άποψη έχει ίδια βαρύτητα, πάσχει. Η άποψη καθενός χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ποιόν του φορέα τους.
Αυτό είναι βέβαιο
Υπερβέβαιο.
Γελάς, αλλά δεν λες γιατί. Το γέλιο σου στην παρούσα συζήτηση απευθύνεται κατά εκείνων που έχασαν ζωή και υπάρχοντα και οι οποίοι προφανώς ήταν γελοίοι, όπως και όσοι τους θυμούνται και εκτιμούν την προσφορά τους.
Από την άλλη, εκείνοι που [προφανώς] έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τον πατριωτισμό, τη σημαία με όσα αυτή συμβολίζει και τους αγώνες του ελληνικού λαού για να καλοπεράσουν, θεωρώ ότι έχουν γνώμη ανύπαρκτης σημασίας.
Τώρα, λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσοι ακολουθούν σήμερα τις απόψεις των δεύτερων, έχουν γνώμη ισάξια με αυτούς.
Αλλοίμονο, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι
**Όχι όπως σε βολεύει πάντως. Δεν γίνεται να ταυτίζεσαι με απόψεις δοσιλόγων και να απαιτείς να γίνεται σεβαστή η άποψή σου περί συμβόλων και συμβολισμών. Ας πρόσεχες. **
-
εγω δεν θα θελα να καταργηθουν οι παρελασεις.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eίσαι σίγουρος πως για την παρακμή του 'θεσμού' αυτού που περιγράφεις ευθύνονται κυρίως οι πολέμιοί του, ή μήπως ο θεσμός αυτός έχει κάποιο βασικό ελάττωμα και με τον καιρό αποκαλύπτεται;Ο θεσμός καθαυτός είναι κούφιος και βλακώδης. Τί πιο ανόητο από το να παρελαύνουν άνθρωποι χωρίς λόγο;
Το ίδιο συμβαίνει και με το χειροκρότημα (δεν είναι χαζό να χειροκροτούν, ειδικά μάλιστα με ρυθμό σαν μωρά; ), με τη σιωπηλή ορθοστασία ως ένδειξη σεβασμού, με τη μαύρη ενδυμασία ως ένδειξη πένθους, με τις νεκρώσιμες ακολουθίες (αργές και σιωπηλές).
Αν αφαιρέσεις την ουσία από την εκδήλωση, μένει ένας κενός θεσμός. Αντί να μας ενοχλεί λοιπόν ο ίδιος ο θεσμός, θα έπρεπε να μας απασχολεί το γιατί η ουσία του ξέφτισε.
Να καταργηθουν οι παρελασεις;