-
Όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει και όταν έχει ομίχλη ή βροχή.
-
Μόνιμα στο αυτόματο.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Στο Megane μου τα εχω στην αυτόματη λειτουργία, η οποία λειτουργεί άψογα.Εχει άμεση απόκριση (π.χ. μπαίνω σε τούννελ και ανάβουν σχεδόν αμέσως, βγαίνω και σβήνουν), ανάβουν σε περιπτώσεις βροχής (λόγω συννεφιάς) και γενικώς οταν χρειαστούν θα ειναι αναμμένα. Πολύ σπάνια εχει χρειαστεί να τα ανάψω εγώ (να μην εχουν ανάψει μόνα τους).
Μια απ' τα ίδια στο Mondeo.Mόνιμα στο αυτόματο
-
Μια που αναφέρθηκε,στούς άσχετους που δεν ανάβουν φώτα στα τούνελ(που είναι και πλειοψηφία) και τους βλέπεις τελευταία στιγμή αν πας ν' αλλάξεις λωρίδα, μπορεί επιτέλους να εξηγηθεί ότι είναι σαν να οδηγούν βράδυ χωρίς φώτα;Ή πιστεύουν ότι επειδή είναι μέρα έξω, είναι και μέσα μέρα;
-
Τα φώτα μέρα στην Ελλάδα με ήλιο κάνουν το αυτοκίνητο πιο δυσδιάκριτο από απόσταση. Στη Σουηδία τη μέρα τα φώτα είναι απαραίτητα.
Προς γνώση (και συμμόρφωση): τα συμμαχικά αεροπλάνα όταν βομβάρδιζαν ημέρα (με ήλιο) στην Γερμανία είχαν αναμμένους προβολείς (προς τα κάτω) για να διακρίνονται δυσκολότερα.
Όλα είναι θέμα συνθηκών φωτισμού, ο οδηγός πρέπει να κρίνει πότε το αυτοκίνητο χρειάζεται φώτα.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Στο Megane μου τα εχω στην αυτόματη λειτουργία, η οποία λειτουργεί άψογα.
Εχει άμεση απόκριση (π.χ. μπαίνω σε τούννελ και ανάβουν σχεδόν αμέσως, βγαίνω και σβήνουν), ανάβουν σε περιπτώσεις βροχής (λόγω συννεφιάς) και γενικώς οταν χρειαστούν θα ειναι αναμμένα. Πολύ σπάνια εχει χρειαστεί να τα ανάψω εγώ (να μην εχουν ανάψει μόνα τους).
Τυχερακηδες!!!
Ασχετο: Αληθεια μπαινουν τετοια αξεσουαρ εξτρα; -
Ιταλία λόγω νόμου διαρκώς.
Ελβετία λόγω τούνελ διαρκώς.
Γερμανία από συνήθεια των προηγουμένων χωρ΄βν σχεδόν διαρκώς.Ελλάδα μόνο στην Α.Ο. και κακιά σκάλα λόγω τούνελ, σε μεγάλες υπόγειες γέφυρες (όπως Καβάλας-Θηβών), σε έντονη συννεφιά, βροχή (έστω και ψιλή) και μόλις αρχίσει να σκοτεινιάζει.
Όποτε δεν έρχεται κάποιος από απέναντι (ούτε καν στα 5 χιλιόμετρα που λέει ο λόγος) αμέσως βάζω τα δυνατά.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Όποτε δεν έρχεται κάποιος από απέναντι (ούτε καν στα 5 χιλιόμετρα που λέει ο λόγος) αμέσως βάζω τα δυνατά.Σωστός, πολλοί οδηγοί αφήνουν συνέχεια τα μεγάλα και άλλοι δεν τα ανάβουν ποτέ.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Στο Megane μου τα εχω στην αυτόματη λειτουργία, η οποία λειτουργεί άψογα.
Εχει άμεση απόκριση (π.χ. μπαίνω σε τούννελ και ανάβουν σχεδόν αμέσως, βγαίνω και σβήνουν), ανάβουν σε περιπτώσεις βροχής (λόγω συννεφιάς) και γενικώς οταν χρειαστούν θα ειναι αναμμένα. Πολύ σπάνια εχει χρειαστεί να τα ανάψω εγώ (να μην εχουν ανάψει μόνα τους).
Τυχερακηδες!!!
Ασχετο: Αληθεια μπαινουν τετοια αξεσουαρ εξτρα;Δεν το ξέρω.Πάντως τόσο η Ford όσο και η VW τα πάνε πακέτο με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και αυτόματο αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέφτη(επίσης καλό έξτρα)
-
'Φυσικά', όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει. Το να τα έχεις αναμμένα όλη την ώρα, πέρα από το ότι δεν σου προσφέρει τίποτα, δημιουργεί πρόβλημα και στους άλλους - επειδή την ημέρα δεν περιμένεις να δεις αναμμένα φώτα σου 'τραβάνε' το βλέμμα.
Μελέτες λένε ότι η πρακτική αυτή μειώνει τα ατυχήματα, πιστεύω λόγω του παραπάνω επιχειρήματος ('τραβάνε' το βλέμμα, οπότε σε ξυπνάνε, είσαι σε εγρήγωρση), αλλά νομίζω ότι είναι εντέλει ενοχλητικό.
Στο C4 (που ναι, έχω κλείσει ) θα το έχω μάλλον στο αυτόματο συνέχεια.
-
Τα ανάβω επίσης στις εθνικές και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας χωρίς διάζωμα (βλέπε: Κορίνθου Πατρών κτλ).Σε βλέπει καλύτερα και ο άλλος απο απέναντι απ'ότι έχω παρατηρήσει.Μήπως είναι η ιδέα μου;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για να αναψω τα φωτα μου κατα διαρκεια της ημερας δεν το εχω σκεφτει να πω την αληθεια. Εχει καποια επιδραση στη μπαταρια;Οχι απλα θα πληρωνεις περισσοτερα στη ΔΕΗ
Υ/Γ:Οταν το αυτοκινητο λειτουργει ρευμα παιρνει κατευθειαν απο το αλτερνε'ι'τορ (δυναμο).
Η μπαταρια χρησιμοποιειται οταν το αμαξι ειναι σβηστο και κατα την εκκινηση....Υ/Γ2:Οταν εχω απεναντι μου μ@λ@κα με αναμενα φωτα ομιχλης χωρις να υπαρχει κανενας λογος πλην του ηλιθιου εντυπωσιασμου φροντιζω να τον στραβωνω ακριβως μολις συναντηθουμε......
-
Tα αναβω ,φυσικα,οταν πεφτει το σκοταδι ή αν ειναι πολυ πρωί(χαραμα) αλλα και οταν υπαρχει μειωμενη ορατοτητα(βροχή, χιόνι,ομιχλη).Μου την σπανε οι απεναντι που ενω εχουν τα πορειας μολις φτασουν στα 5-10 μετρα απο εμενα αλλαζουν σε μεγαλα .Χανεται ο δρομος απο μπροστα μου γμτ,ασε που δεν προλαβαινω να κανω αντιποινα .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.Μου την σπανε οι απεναντι που ενω εχουν τα πορειας μολις φτασουν στα 5-10 μετρα απο εμενα αλλαζουν σε μεγαλα .Χανεται ο δρομος απο μπροστα μου γμτ,ασε που δεν προλαβαινω να κανω αντιποινα .Να μην αναβεις τα ομιχλης τοτε,ετσι χωρις λογο
-
Στο αυτοκίνητο παλιά είχα τα φώτα διασταύρωσης μόνιμα αναμμένα, αλλά το σταμάτησα γιατί πολλοί μπάρμπες μου κάνανε σινιάλο νομίζοντας οτι τα έχω ξεχάσει.
Στη μηχανή τα έχω πάντα αναμένα.
Τα φώτα θέσης (μικρή σκάλα) τα βάζω μόνο όταν σταματάω στην άκρη του δρόμου γιατί η μεσαία σκάλα είναι ενοχλητική για τους απέναντι.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
.Μου την σπανε οι απεναντι που ενω εχουν τα πορειας μολις φτασουν στα 5-10 μετρα απο εμενα αλλαζουν σε μεγαλα .Χανεται ο δρομος απο μπροστα μου γμτ,ασε που δεν προλαβαινω να κανω αντιποινα .
Να μην αναβεις τα ομιχλης τοτε,ετσι χωρις λογο
Δεν αναβω τα ομιχλης παρα μονο οταν εχει ομιχλη και ειναι βραδυ και συνηθως αναβω το πισω .
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο αυτοκίνητο παλιά είχα τα φώτα διασταύρωσης μόνιμα αναμμένα, αλλά το σταμάτησα γιατί πολλοί μπάρμπες μου κάνανε σινιάλο νομίζοντας οτι τα έχω ξεχάσει.Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω... το αυτοκίνητό μου το πήρα από τη Γερμανία και ανάβουν αυτόματα μόλις φτάσει τα 15χ.α.ω (ή κάπου εκεί). Αυτό που γράφεις με ενοχλεί και εμένα ιδιαίτερα διότι δεν καταλαβαίνω αν κάτι προσπαθούν να μου πουν ή απλά θέλουν να μου 'υποδείξουν' να μην είμαι ξεχασιάρης!
Εχει και προβολείς ομίχλης (νομίζω! ) δεν τους έχω ανάψει ποτέ να σας πω πως φαίνεται διότι δεν τους χρειάστηκα μέχρι στιγμής...Περιμένω να έρθει ο χειμώνας σε κανένα βουνό και θα σα πω!
Αυτά στο καθημερινό αυτοκίνητο, βεβαίως... -
Με ενεργοποιημένα τα αυτόματα φώτα, αν μπείς σε σκοτεινό δρόμο, ακόμα και νωρίς το απόγευμα (ενώ εχει ακόμα ήλιο), μπορεί να ανάψουν. Π.χ. στην Πάτρα στην Κωνσταντινουπολεως που έχει ψηλά δέντρα αριστερά-δεξιά αρκετές φορές τα φώτα ανάβουν καθώς τη διασχίζω. Και δεν ειναι λίγες φορές που μου κάνουν σινιάλο οι απο πίσω οτι εχω αφήσει ανοιχτά τα φώτα!
Πέρα απο τη πλάκα πάντως πιστεύω οτι ειναι απο τα ελάχιστα χρήσιμα γκάτζετ σήμερα (ειδικά για τους κλασσικούς ελληνάρες που κυκλοφορούν με τις ψείρες και προβολάκια ομίχλης)
-
ειναι τρομερο το ποσοι εχουν δυνατα φωτα στο δρομο!! Πραγματικα δεν βλεπεις τιποτα! Ειδικα σε τζιπ-μηχανες που ειναι και πιο ψηλα και χτυπανε απευθειας στον καθρεφτη του μπροστινου, ειναι απαραδεχτη η κατασταση. Εγω οποτε δεν βλεπω κανω σημα να τα χαμηλωσουν. Οι περισσοτεροι με γραφουν βεβαια...
-
Τ' ανάβω όταν πρέπει και επίσης, όταν στο αντίθετο ρεύμα έχει μπλόκο, κάνω σινιάλα για να ειδοποιούνται τα υποψήφια 'θύματα' των ταληροφονιάδων !! Στο μηχανάκι μου τ' ανάβω συνεχώς (αν και δεν ξέρω, αν αυτό παίζει ρόλο στην Ελλάδα...).
αναμα φωτων