-
Οταν τα δίκυκλα έχουν αναμμένο το φως λίγο πριν αρχίσει ο ήλιος να 'πέφτει' είναι σκέτη στραβωμάρα.
Την νύχτα διακρίνεις απο μακριά τα ταξί.Απο τα προβληματικά φώτα.
Το βράδυ δεν ανάβω φώτα, για να κρατάω τα βόλτ του ηλ. συστήματος όσο γίνεται ψηλότερα.Απλά κορνάρω συνεχώς. -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
... Π.χ. στην Πάτρα στην Κωνσταντινουπολεως που έχει ψηλά δέντρα αριστερά-δεξιά αρκετές φορές τα φώτα ανάβουν καθώς τη διασχίζω. Και δεν ειναι λίγες φορές που μου κάνουν σινιάλο οι απο πίσω οτι εχω αφήσει ανοιχτά τα φώτα!Το 'έπαθα' κι εγώ στην Πάτρα, αυγουστιάτικο μεσημέρι, γύρω στις 2.00...
-
Αττική οδός, κακιά σκάλα, αρτεμίσιο... ας μου πει κάποιος, ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ παίρνουν όσοι δεν ανάβουν φώτα στα τούνελ???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αττική οδός, κακιά σκάλα, αρτεμίσιο... ας μου πει κάποιος, ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ παίρνουν όσοι δεν ανάβουν φώτα στα τούνελ???Mην το ψάχνεις οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν καμία παιδεία. Πριν 2 εβδομάδες έκανα Αθήνα-Πάτρα καταρακτώδη βροχή και σχεδόν το 30%-40% των αυτοκινήτων δεν είχαν ανάψει τα φώτα!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Αττική οδός, κακιά σκάλα, αρτεμίσιο... ας μου πει κάποιος, ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ παίρνουν όσοι δεν ανάβουν φώτα στα τούνελ???
Mην το ψάχνεις οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν καμία παιδεία. Πριν 2 εβδομάδες έκανα Αθήνα-Πάτρα καταρακτώδη βροχή και σχεδόν το 30%-40% των αυτοκινήτων δεν είχαν ανάψει τα φώτα!
Με είχε πιάσει κι εμένα τότε και μάλιστα θεώρησα σωστό να ανάψω και το πίσω ομίχλης γιατί η ορατότητα ήταν αρκετά μειωμένη!
Εγώ πάντως πέτυχα καμιά 10ριά αμάξι και ευτυχώς για μένα είχαν προνοήσει να ανάψουν τα φώτα τους!ΥΓ:Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω το μέσο Έλληνα.'Οταν πρέπει να ανάψει τα φώτα του,δεν το κάνει,αλλά όταν θα είναι κατασκόταδο και καλή βραδιά,θα ανάψει τα προβολάκια...τι γίνεται;Ακρίβυναν τόσο οι λάμπες της μεσαίας σκάλας;
-
Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως οι περιπτώσεις κατά τις οποίες τα φώτα πρέπει να χρησιμοποιούνται είναι πολλές και πρέπει ο οδηγός να κρίνει και να αποφασίσει πότε θα τα χρησιμοποιήσει, σύμφωνα πάντοτε με τις υπάρχουσες συνθήκες και όχι κατά βούληση.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός πως ο κάθενας ανάβει τα φώτα του όποτε του καπνίσει. Κατά τη γνώμη μου η υπερβολή δεν είναι πάντα και σωστή.
Για την χρησιμοποίση τους λοιπόν υπάρχουν κανόνες και πρέπει αυτοί να εφαρμόζονται όπως προβλέπεται.
Και να θυμίσω πως στα περισσότερα οχήματα υπάρχει χειριστήριο ρύθμισης των φώτων ανάλογα με το φορτίο του. Πόσοι άραγε γνωρίζουν την ύπαρξη του και το σωστό τρόπο λειτουργίας του. -
το έχω στο auto lights...
-
Είναι μονιμως αναμμενα. Θέμα ασφάλειας
-
Κι εγω τ'αναβω οποτε 8εωρησω οτι ειναι σωστο να τ'αναψω..
Το προβλημα μου ομως ειναι οταν αφησω το Ζουκι κ παρω καποιο χαμηλο, οπου αισ8ανομαι οτι ολα τα φωτα στοχευουν τα ματια μου. -
Στα τούνελ πάντα φώτα, στις μουντές μέρες και βροχές πάντα φώτα, τώρα θα αρχίσω να ανάβω και σε επαρχιακούς, αφού όσοι απέναντί μου τα έχουν, τους βλέπω καλύτερα. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστεί και εδώ καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας η μεσαία σκάλα. Τα μικρά είναι σαν καντηλάκια, και ανάβουν μόνο όταν παρκάρω (για να μη στραβώνω τον απέναντι) και όταν περιμένω στην άκρη του δρόμου.
Η απάντηση για τα τούνελ: 'Αφού βλέπω, τι να τα ανάψω; Σε λίγο βγαίνουμε ούτως ή άλλως'.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Υ/Γ2:Οταν εχω απεναντι μου μ@λ@κα με αναμενα φωτα ομιχλης χωρις να υπαρχει κανενας λογος πλην του ηλιθιου εντυπωσιασμου φροντιζω να τον στραβωνω ακριβως μολις συναντηθουμε......συγγνώμη αλλά τι κερδίζεις από αυτό?
-
εγώ τα ανάβω οτάν βραδιάσει και τα σβήνω οτάν θέλω να παρκάρω για να μη τυφλώνω τον απέναντι και πάντα μέσα σε τουνελ ακομή και αν διαρκεί το τουνελ και β΄'επεις την έξοδο του στα δέκα μέτρα
-
- Το χειμώνα ανοιχτά πάντα (Νοέμβρη-Φλεβάρη)
Τους υπόλοιπους μήνες:
-Περίπου μισή ώρα πριν σκοτεινιάσει.
-Περίπου μια ώρα μετά την ανατολή του ήλιου σβήνουν.
-Σε άσχημο καιρό, επίσης ανοιχτά.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Υ/Γ2:Οταν εχω απεναντι μου μ@λ@κα με αναμενα φωτα ομιχλης χωρις να υπαρχει κανενας λογος πλην του ηλιθιου εντυπωσιασμου φροντιζω να τον στραβωνω ακριβως μολις συναντηθουμε......
συγγνώμη αλλά τι κερδίζεις από αυτό?
Να κάνει το μ@λ@κα να ΣΚΕΦΤΕΙ ότι και οι άλλοι μπορούν να στραβώνουν αν θέλουν.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Στο Megane μου τα εχω στην αυτόματη λειτουργία, η οποία λειτουργεί άψογα.Εχει άμεση απόκριση (π.χ. μπαίνω σε τούννελ και ανάβουν σχεδόν αμέσως, βγαίνω και σβήνουν), ανάβουν σε περιπτώσεις βροχής (λόγω συννεφιάς) και γενικώς οταν χρειαστούν θα ειναι αναμμένα. Πολύ σπάνια εχει χρειαστεί να τα ανάψω εγώ (να μην εχουν ανάψει μόνα τους).
Κ εγω το ιδιο....Η λειτουργια τους ειναι εξαιρετικη...
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
εγώ τα ανάβω οτάν βραδιάσει και τα σβήνω οτάν θέλω να παρκάρω για να μη τυφλώνω τον απέναντι και πάντα μέσα σε τουνελ ακομή και αν διαρκεί το τουνελ και β΄'επεις την έξοδο του στα δέκα μέτραQuestion επί του bold: Και πώς βλέπετε βρε παιδιά να μη φάτε τον προφυλακτήρα του μπροστινού οχήματος από εκεί που παρκάρετε; Δεν έχω επιχειρήσει να παρκάρω ποτέ με τα φώτα θέσης και μου φαίνεται λίγο δύσκολο, ειδικά αν η θέση είναι «τσίμα-τσίμα» για το αυτοκίνητό μου.
Δεν ανέφερε επίσης κανείς το άλλο παρεμφερές με το παρκάρισμα: πόσοι από εσάς που βρίσκεστε πίσω από κάποιον που προσπαθεί να παρκάρει σβήνετε τη μεσαία σκάλα ώστε να μην τον τυφλώνετε και να διευκολύνετε το παρκάρισμά του; Μήπως είμαι ο μόνος που το κάνω; Σε εμένα πάντως δεν το έχουν κάνει ΠΟΤΕ!
Κατά τα άλλα, κι εγώ ανάβω τη μικρή ή τη μεσαία σκάλα (ενίοτε και τη μεγάλη ή τα φώτα ομίχλης) όποτε αυτό είναι αναγκαίο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
εγώ τα ανάβω οτάν βραδιάσει και τα σβήνω οτάν θέλω να παρκάρω για να μη τυφλώνω τον απέναντι και πάντα μέσα σε τουνελ ακομή και αν διαρκεί το τουνελ και β΄'επεις την έξοδο του στα δέκα μέτρα
Question επί του bold: Και πώς βλέπετε βρε παιδιά να μη φάτε τον προφυλακτήρα του μπροστινού οχήματος από εκεί που παρκάρετε; Δεν έχω επιχειρήσει να παρκάρω ποτέ με τα φώτα θέσης και μου φαίνεται λίγο δύσκολο, ειδικά αν η θέση είναι «τσίμα-τσίμα» για το αυτοκίνητό μου.
Δεν ανέφερε επίσης κανείς το άλλο παρεμφερές με το παρκάρισμα: πόσοι από εσάς που βρίσκεστε πίσω από κάποιον που προσπαθεί να παρκάρει σβήνετε τη μεσαία σκάλα ώστε να μην τον τυφλώνετε και να διευκολύνετε το παρκάρισμά του; Μήπως είμαι ο μόνος που το κάνω; Σε εμένα πάντως δεν το έχουν κάνει ΠΟΤΕ!
Κατά τα άλλα, κι εγώ ανάβω τη μικρή ή τη μεσαία σκάλα (ενίοτε και τη μεγάλη ή τα φώτα ομίχλης) όποτε αυτό είναι αναγκαίο.
Εγώ τα σβήνω είτε όταν παρκάρει άλλος μπροστά μου είτε όταν παρκάρω για να μην τυφλώνω τον απέναντι...όσο τσίμα και να είναι η θέση, βλέπω για να μην χτυπήσω προφυλακτήρα...αν είναι τόσο στενά, δεν το επιχειρώ καν!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Στο Megane μου τα εχω στην αυτόματη λειτουργία, η οποία λειτουργεί άψογα.
Εχει άμεση απόκριση (π.χ. μπαίνω σε τούννελ και ανάβουν σχεδόν αμέσως, βγαίνω και σβήνουν), ανάβουν σε περιπτώσεις βροχής (λόγω συννεφιάς) και γενικώς οταν χρειαστούν θα ειναι αναμμένα. Πολύ σπάνια εχει χρειαστεί να τα ανάψω εγώ (να μην εχουν ανάψει μόνα τους).
Κ εγω το ιδιο....Η λειτουργια τους ειναι εξαιρετικη...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
ειναι τρομερο το ποσοι εχουν δυνατα φωτα στο δρομο!! Πραγματικα δεν βλεπεις τιποτα! Ειδικα σε τζιπ-μηχανες που ειναι και πιο ψηλα και χτυπανε απευθειας στον καθρεφτη του μπροστινου, ειναι απαραδεχτη η κατασταση. Εγω οποτε δεν βλεπω κανω σημα να τα χαμηλωσουν. Οι περισσοτεροι με γραφουν βεβαια...Ηλέκτρα, δεν φταίνε πάντα οι οδηγοί των οχημάτων αυτών που σε στραβώνουν τα φώτα τους... δεν μπορούν να κάνουν τίποτα δυστυχώς τις περισσότερες φορές... Έχω στραβώσει πολύ κόσμο με τα φώτα της μηχανής μου, ενώ είχα αναμμένα τα 'διασταυρώσεως'. Απλά το φως μου ήταν στο ύψος του καθρέπτη του άλλου, από άποψη ρύθμισης είναι μια χαρά...
Αν το καλοσκεφτείς βέβαια καλύτερα να στραβώσω και κανέναν με το φως της μηχανής αν είναι να μου δώσει λίγη σημασία...
-
Στο Μεγκαν, η μαμα Ρενω εχει φροντισει.
Στο Πεζω και σε οτι αλλο οδηγω, αλοιμονο αν δεν μπορουσα να κρινω ποτε χρειαζονται φωτα, αλλα να εχω βλακωδεις κανονες του στυλ μιση ωρα πριν δυσει ο ηλιος ή λιγο μετα το τελος του κους-κους τον Φλεβαρη ή 27,5 μετρα πριν μπω σε τουνελ μηκους 671 μετρων αν παει να βρεξει αλλα ακομα δε βρεχει.
αναμα φωτων