-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Τα παραπάνω βέβαια δημιουργούν ένα ψυχολογικό κυρίως πρόβλημα σε πιθανούς πελάτες του ομίλου : φανταστείτε πως θα νιώσει ο κάτοχος ενος σιρόκο 1.4 160 , αξίας ας πούμε 25000 ευρώ όταν θα τον κεράσει τσάι ένα παλιοσέατ κούπρα 1.4 180 ίππων και χαμηλότερης (σίγουρα )αξίαςΦαντάσου πως θα νιώσει ο κάτοχος αυτοκινήτου του gruppo fiat (πχ MiTo ) αξίας ας πούμε 25000 ευρώ όταν θα τον κεράσει τσάι ένα παλιοσέατ κούπρα 1.4 180 ίππων και χαμηλότερης (σίγουρα) αξίας
-
Δηλαδή οι αγοραστές των VW είναι κάτοχοι αυτοκινήτων 'υπεράνω' που δεν καταδέχονται να τα βάλουν με τα Seat και τα Skoda;
Σώπα καλέ, είναι τόσο σπουδαίο το αυτοκίνητο σου να έχει το σήμα του 'αυτοκινήτου του λαού' (στην Ελλάδα φαίνεται αυτό σημαίνει 'αυτοκίνητο ημι-πολυτελείας') που το κάνει να ξεχωρίζει από τα πρακτικά ίδια αυτοκίνητα του ομίλου;
Φαίνεται πως για κάποιους το 'badge engineering' είναι πολύ σπουδαίο πράγμα!
Α ρε θύματα του marketing...
Υ.Γ. Εννοείται πως δε συγκρίνω το Ibiza με το Scirocco.
-
Κάτι τέτοιο ήθελα και εγώ να πω (εννοείται χωρίς να συγκρίνω σιροκο με ίμπιζα ,το πρώτο είναι ανώτερο σε πολλούς τομείς ) όμως δεν είναι και τόσο niche που να κάνει τους κατόχους του να μη θέλουν ούτε να το φτύσουν( το ίμπιζα). Το πρόβλημα αντικειμενικά υπάρχει όταν δίνοντας 25000 ευρώ για σιρόκο 1.4 με 160 ίππους δεν παίρνεις θεωρητικά το ότι καλύτερο μπορούσες από τον συγκεκριμένο κινητήρα ,ενώ προς μεγάλη σου έκπληξη αυτό το βρίσκεις στο φθηνότερο ίμπιζα (αυτό στερείται βέβαια άλλων σε σχέση με το σιρόκο και γιαυτό ίσως 'στα @@ του οδηγού 'όπως έγραψε συμφορουμίτης )
Αλήθεια όμως γιατί πιστεύετε πως θα είναι μικρό το ποσοστό αυτών που θα στήνουν το σιρόκο στα φανάρια ?υ.γ. Πάρτε όλοι τη mito gta για να τα ρίχνετε και σε ίμπιζα κούπρα
-
Μελετώντας τις σχέσεις του μηχανικού κιβωτίου του GOLF VI 160 θυμήθηκα το άρθρο του nouvelobs που έλεγε ότι το Scirocco έχει μακριές σχέσεις που το 'πνίγουν' (μάλλον πρόκειται για το ίδιο κιβώτιο) οπότε δυστυχώς καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όποιος θέλει το Golf VI του ή το Scirocco του σβέλτο μάλλον θα πρέπει να καταφύγει στο 7τάχυτο DSG το οποίο έχει εκπληκτική κλιμάκωση. +1750 ευρώ λοιπόν. Αν προσθέσουμε την ηλιοροφή (στο Scirocco) πάμε για 28.000 περίπου με το κλειδί στο χέρι. Σαν πολλά δεν είναι για 160 ίππους;
Μήπως να πάρουμε το Ibiza με τα 22.000 (με το DSG) instead?
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Δηλαδή οι αγοραστές των VW είναι κάτοχοι αυτοκινήτων 'υπεράνω' που δεν καταδέχονται να τα βάλουν με τα Seat και τα Skoda;Σώπα καλέ, είναι τόσο σπουδαίο το αυτοκίνητο σου να έχει το σήμα του 'αυτοκινήτου του λαού' (στην Ελλάδα φαίνεται αυτό σημαίνει 'αυτοκίνητο ημι-πολυτελείας') που το κάνει να ξεχωρίζει από τα πρακτικά ίδια αυτοκίνητα του ομίλου;
Φαίνεται πως για κάποιους το 'badge engineering' είναι πολύ σπουδαίο πράγμα!
Α ρε θύματα του marketing...
Υ.Γ. Εννοείται πως δε συγκρίνω το Ibiza με το Scirocco.
Α, αν εννοείς εμένα, σαφώς και θεωρώ τον εαυτό μου 'θύμα του marketing' ...
Για να καταλάβω κιόλας, θύμα του marketing ΔΕΝ είναι αυτός που παίρνει πολλά άλογα , σωστά; Αν πληρώσεις οτιδήποτε άλλο (μέγεθος, εμφάνιση, εξοπλισμό, ποιότητα, σήμα, κλπ κλπ κλπ) είσαι θύμα, ναι;Ωραία.
Να με καταχωρήσετε και επίσημα στα θύματα λοιπόν!
Πιο σοβαρά τώρα... Είναι ηλίθιο να τα βάζεις στο δρόμο με τον οποιονδήποτε... Δεν αγοράζω αυτοκίνητο για να κερνάω τσάι, είτε σε πλούσιους, είτε σε πληβείους. Το αγοράζω για εμένα και τις δικές μου ανάγκες. Θεωρώ επίσης τα 160 άλογα του Scirocco υπερ-αρκετά και δεν ζηλεύω καθόλου τα 180 του Cupra. Σίγουρα θα ζήλευα το DSG του βέβαια...
Επίσης, δεν πιστεύω πως το να έχει το αυτοκίνητό μου στην φάτσα του το σήμα της VW, είναι σημαντικό. Δεν βλέπω και πολύ premium-ness (sic) σ'αυτό να πω την αλήθεια... Το πρόβλημα είναι πως δεν μου αρέσει να βλέπω το σήμα της Seat και της Skoda, λόγω του ό,τι συχνά οχήματα με τέτοια σήματα πέφτουν θύματα καγκουροποίησης (προσωπική άποψη, μην ακούσω πάλι τα γνωστά, όσοι δεν την συμμερίζεστε κάνετε πολύ καλά κι αφήστε με στην ...άγνοια και την προκατάληψη! ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πιο σοβαρά τώρα... Είναι ηλίθιο να τα βάζεις στο δρόμο με τον οποιονδήποτε... Δεν αγοράζω αυτοκίνητο για να κερνάω τσάι, είτε σε πλούσιους, είτε σε πληβείους. Το αγοράζω για εμένα και τις δικές μου ανάγκες. Θεωρώ επίσης τα 160 άλογα του Scirocco υπερ-αρκετά και δεν ζηλεύω καθόλου τα 180 του Cupra. Σίγουρα θα ζήλευα το DSG του βέβαια...
Και το Scirocco έχει DSG.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το πρόβλημα είναι πως δεν μου αρέσει να βλέπω το σήμα της Seat και της Skoda, λόγω του ό,τι συχνά οχήματα με τέτοια σήματα πέφτουν θύματα καγκουροποίησης (προσωπική άποψη, μην ακούσω πάλι τα γνωστά, όσοι δεν την συμμερίζεστε κάνετε πολύ καλά κι αφήστε με στην ...άγνοια και την προκατάληψη! ).Μαζί σου ,όμως όπως έχουμε ξανασυζητήσει και σε άλλη θεματική ενότητα , προβλέπεται καγκουροποίηση και του σιρόκο. Είναι ένα αμάξι που θα εμπνεύσει τρελά τους απανταχού maxpowerάδες ειδικά σε χώρες όπως η γερμανία και τα αποτελέσματα (δυστυχώς) θα τα δούμε σε μερικά χρόνια με την εισαγωγή μεταχειρισμένων σιρόκο στην ελλάδα
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Τα παραπάνω βέβαια δημιουργούν ένα ψυχολογικό κυρίως πρόβλημα σε πιθανούς πελάτες του ομίλου : φανταστείτε πως θα νιώσει ο κάτοχος ενος σιρόκο 1.4 160 , αξίας ας πούμε 25000 ευρώ όταν θα τον κεράσει τσάι ένα παλιοσέατ κούπρα 1.4 180 ίππων και χαμηλότερης (σίγουρα ) αξίας
Φίλε έτσι λειτουργεί ο όμιλος VAG, μας έχει συνηθίσει σε τέτοια φαινόμενα καθώς και σήμερα έτσι έχουν τα πράγματα.
'Αλλος με 25 χιλιάδες παίρνει Golf GT και άλλος Leon FR ή 2.0 TFSI όπου το GT τον βλέπει με τα κυάλια. Από την άλλη σε αυτά τα λεφτά υπάρχει το Α3 1.4ΤSI με 120 ίππους που ουδεμία σχέση έχει στα γκάζια αλλά επίσης ουδεμία σχέση έχει στην ποιότητα και το πουλ μουρ. Επίσης στα ίδια χρήματα με ένα καλοεξοπλισμένο Golf 140 είναι τα Leon/Octavia 1.8TSI 160 όπου πάλι μόνο την πίσω πινακίδα τους μπορεί να δει ο Golfάκιας.Το θέμα είναι ότι αυτό γίνεται με κάποιο σκοπό στην εταιρεία αυτή, να έχεις τη δυνατότητα να θυσιάζεις άλογα για περισσότερη ποιότητα/πιο αναγνωρίσημο σήμα. Ο στόχος του VAG είναι μια εταιρεία να συμπληρώνει την άλλη στις πωλήσεις χρησιμοποιώντας στην πραγματικότητα την ίδια συνταγή -> οι ίδιοι χέζονται στο τάληρο...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Φίλε έτσι λειτουργεί ο όμιλος VAG, μας έχει συνηθίσει σε τέτοια φαινόμενα καθώς και σήμερα έτσι έχουν τα πράγματα.
'Αλλος με 25 χιλιάδες παίρνει Golf GT και άλλος Leon FR ή 2.0 TFSI όπου το GT τον βλέπει με τα κυάλια. Από την άλλη σε αυτά τα λεφτά υπάρχει το Α3 1.4ΤSI με 120 ίππους που ουδεμία σχέση έχει στα γκάζια αλλά επίσης ουδεμία σχέση έχει στην ποιότητα και το πουλ μουρ. Επίσης στα ίδια χρήματα με ένα καλοεξοπλισμένο Golf 140 είναι τα Leon/Octavia 1.8TSI 160 όπου πάλι μόνο την πίσω πινακίδα τους μπορεί να δει ο Golfάκιας.Το θέμα είναι ότι αυτό γίνεται με κάποιο σκοπό στην εταιρεία αυτή, να έχεις τη δυνατότητα να θυσιάζεις άλογα για περισσότερη ποιότητα/πιο αναγνωρίσημο σήμα. Ο στόχος του VAG είναι μια εταιρεία να συμπληρώνει την άλλη στις πωλήσεις χρησιμοποιώντας στην πραγματικότητα την ίδια συνταγή -> οι ίδιοι χέζονται στο τάληρο...
Δεν μπορώ να διαφωνήσω με το σκεπτικό της εταιρείας ,( με την επιφύλαξη ότι το σιρόκο αποτελεί ειδική περίπτωση και θα το εξηγήσω παρακάτω ).Εξάλλου όπως και εσύ είπες οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί στις πωλήσεις ,απλά δεν βρίσκω το νόημα της μη τοποθέτησης του πιο εξελιγμένου -σε κάθε περίπτωση - κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο ( σιρόκο ) που η εταιρεία το προβάλλει ως το πιο σπορ ( αυξημένα μετατρόχια , χαμηλό κέντρο βάρους , μειωμένο βάρος ,πιο πληροφοριακό τιμόνι κ.τ.λ.)
Οι μόνοι λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι το αυξημένο κόστος (αλλά πάλι πόσο πολύ θα αυξάνονταν? έτσι και αλλιώς μάλλον ψηλά είναι τιμολογιακά ) και το πιθανό ενδεχόμενο να αφήνουν τις 'ταπεινές' σέατ και σκόντα να πειραματίζονται με αυξημένες ιπποδυνάμεις , ενώ τέτοια πειράματα (αξιοπιστίας ίσως?) να μη θέλουν να τα κάνουν στις πιο 'premium' audi ,άντε και vw -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Και το Scirocco έχει DSG.
Ναι, αλλά το πληρώνεις εξτρα.
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Δεν μπορώ να διαφωνήσω με το σκεπτικό της εταιρείας ,( με την επιφύλαξη ότι το σιρόκο αποτελεί ειδική περίπτωση και θα το εξηγήσω παρακάτω ).Εξάλλου όπως και εσύ είπες οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί στις πωλήσεις ,απλά δεν βρίσκω το νόημα της μη τοποθέτησης του πιο εξελιγμένου -σε κάθε περίπτωση - κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο ( σιρόκο ) που η εταιρεία το προβάλλει ως το πιο σπορ ( αυξημένα μετατρόχια , χαμηλό κέντρο βάρους , μειωμένο βάρος ,πιο πληροφοριακό τιμόνι κ.τ.λ.)
Οι μόνοι λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι το αυξημένο κόστος (αλλά πάλι πόσο πολύ θα αυξάνονταν? έτσι και αλλιώς μάλλον ψηλά είναι τιμολογιακά ) και το πιθανό ενδεχόμενο να αφήνουν τις 'ταπεινές' σέατ και σκόντα να πειραματίζονται με αυξημένες ιπποδυνάμεις , ενώ τέτοια πειράματα (αξιοπιστίας ίσως?) να μη θέλουν να τα κάνουν στις πιο 'premium' audi ,άντε και vwΜπα δε θα το έλεγα ότι πειραματίζονται. Είναι γνωστό πλέον πως οποιαδήποτε ιπποδύναμη από τον συγκεκριμένο κινητήρα μέχρι τα 210 άλογα μπορεί να βγει χωρίς πρόβλημα αξιοπιστίας άρα τα 180 του Cupra δεν μπορεί να είναι πείραμα. Εξ'άλλου σιγά τη διαφορά από τα 170 του GT! Εγώ πιστεύω ότι ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου ρυθμίζουν την καμπύλη της ροπής. Για να βρουν τα 180-200 άλογα πρέπει το μοτέρ να στροφάρει κοντά στις 7000 στροφές. Οι πωρωμένοι οδηγοί του Cupra δεν θα διστάσουν να το κάνουν αυτό, ενώ η εταιρεία έχει υπολογίσει ότι στο Scirocco δεν θα είναι τόσο εξειδικευμένο το κοινό ώστε να πιάνει κόφτες για να δει δύναμη. Οπότε όποιος θέλει τα 200 άλογα μπορεί να τα πάρει από τον 2.0TFSI πολύ πιο εύκολα και χαμηλά στο στροφόμετρο. Έχουν τόσους κινητήρες για να κάνουν την ίδια δουλειά που διαλέγουν αυτόν που την κάνει καλύτερα στην κάθε περίπτωση. Σε σημείο υπερβολής μάλλον τελευταία, χάσαμε τη μπάλα πια με τους κινητήρες τους.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Οι μόνοι λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι το αυξημένο κόστος (αλλά πάλι πόσο πολύ θα αυξάνονταν? έτσι και αλλιώς μάλλον ψηλά είναι τιμολογιακά ) και το πιθανό ενδεχόμενο να αφήνουν τις 'ταπεινές' σέατ και σκόντα να πειραματίζονται με αυξημένες ιπποδυνάμεις , ενώ τέτοια πειράματα (αξιοπιστίας ίσως?) να μη θέλουν να τα κάνουν στις πιο 'premium' audi ,άντε και vwΜπα δε θα το έλεγα ότι πειραματίζονται. Είναι γνωστό πλέον πως οποιαδήποτε ιπποδύναμη από τον συγκεκριμένο κινητήρα μέχρι τα 210 άλογα μπορεί να βγει χωρίς πρόβλημα αξιοπιστίας άρα τα 180 του Cupra δεν μπορεί να είναι πείραμα. Εξ'άλλου σιγά τη διαφορά από τα 170 του GT! Εγώ πιστεύω ότι ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου ρυθμίζουν την καμπύλη της ροπής. Για να βρουν τα 180-200 άλογα πρέπει το μοτέρ να στροφάρει κοντά στις 7000 στροφές. Οι πωρωμένοι οδηγοί του Cupra δεν θα διστάσουν να το κάνουν αυτό, ενώ η εταιρεία έχει υπολογίσει ότι στο Scirocco δεν θα είναι τόσο εξειδικευμένο το κοινό ώστε να πιάνει κόφτες για να δει δύναμη. Οπότε όποιος θέλει τα 200 άλογα μπορεί να τα πάρει από τον 2.0TFSI πολύ πιο εύκολα και χαμηλά στο στροφόμετρο. Έχουν τόσους κινητήρες για να κάνουν την ίδια δουλειά που διαλέγουν αυτόν που την κάνει καλύτερα στην κάθε περίπτωση. Σε σημείο υπερβολής μάλλον τελευταία, χάσαμε τη μπάλα πια με τους κινητήρες τους.
+1
Tα είπες όλα Neos!To πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 1,8TFSI 120 ίππων της Audi! Η ροπή υπάρχει, απλά σαν ένα diesel εξαφανίζεται μετά τις 4.000σαλ. που ποτέ δε θα πάει ο ιδιοκτήτης του.
-
Tελικα υπαρχουν πληροφοριες για νεους κινητηρες που πιθανως να εξοπλισουν στο μελλον τα Golf 6????(χωρις να θελω να αρχισει παλι η διαμαχη περι αξιοπιστιας των tsi θεωρω απολυτως αξιοπιστο μονο τον 122hp κινητηρα)......κατω απο αυτη τη σκοπια ρωταω αν εχει σκοπο η vag να παρουσιασει κατι καλυτερο σαν κινητηρα?
-
1.2 TSI (μόνο τούρμπο) 80ps, 105 ps το 2009
-
Ο χρήστης fenderiarhs έγραψε:
Tελικα υπαρχουν πληροφοριες για νεους κινητηρες που πιθανως να εξοπλισουν στο μελλον τα Golf 6????(χωρις να θελω να αρχισει παλι η διαμαχη περι αξιοπιστιας των tsi θεωρω απολυτως αξιοπιστο μονο τον 122hp κινητηρα)......κατω απο αυτη τη σκοπια ρωταω αν εχει σκοπο η vag να παρουσιασει κατι καλυτερο σαν κινητηρα?Η αρχική γκάμα της έκτης γενιάς του μικρομεσαίου μοντέλου της Volkswagen θα περιλαμβάνει τέσσερις βενζινοκινητήρες: δυο ατμοσφαιρικούς χωρητικότητας 1,4 και 1,6 λίτρων με απόδοση 80 και 102 ίππους αντίστοιχα, έναν turbo 1.4 TSI με 122 ίππους και έναν 1.4 TSI με turbo και supercharger που αποδίδει 160 ίππους.
Αμα δεν αρχισουν να σκανε τα TSI ή αν δεν τελειωσει το στοκ των ατμοσφαιρικων μην περιμενεις και πολλα.
-
δυο ατμοσφαιρικούς χωρητικότητας 1,4 και 1,6 λίτρων με απόδοση 80 και 102 ίππους αντίστοιχα
Mα ΠΟΣΟ στοκ από τους 80ρηδες (μήπως εννοείς 75; ) έχουν τελικά;
Γενικά για το αυτοκίνητο: νομίζω ότι από πλευράς εμφάνισης το έκαναν χειρότερο από το V. Πιο πολύ για F/L του IV μου κάνει.
-
Δηλαδή πιστεύεις πως κάποια στιγμή, πχ το 2002 έφτιαξαν ένα τεράστιο στοκ από τους κινητήρες αυτούς, το έβαλαν σε κούτες και το σπρώχνουν σιγά σιγά?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δηλαδή πιστεύεις πως κάποια στιγμή, πχ το 2002 έφτιαξαν ένα τεράστιο στοκ από τους κινητήρες αυτούς, το έβαλαν σε κούτες και το σπρώχνουν σιγά σιγά?Οχι δεν το έχουν σε κούτες, αλλά σε ράφια , σε κάτι σκοτεινές αποθήκες που παλιά τις είχε η ΣΤΑΖΙ και έκανε ανακρίσεις. Επιπλέον, είναι μέσα στις σκόνες και τα ποντίκια τρώνε τα κολάρα και τα καλώδια, οπότε τις πλένουν άρον άρον και μετά βάζουν κάτι Πολωνούς υδραυλικούς που είναι φτηνοί για να περνάνε κολάρα και καλώδια.
Επιπλέον, από την πολλή σκόνη, δεν ξέρουν τι μοτέρ βάζουν και πολλοί θα βρεθούν με κάνα 1.6 ΜΡΙ αντί του 1.4 FSi πχ, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, ούτως ή άλλως, για πέταμα είναι όλα αυτά τα μοτέρ...Τέσπα, το καλύτερο είναι ο υποψήφιος αγοραστής να πάρει κάνα Honda ή Toyota, που είναι σκυλιά και ν' αφήσει τα VAG...
Μακριάααααα! -
Πέρα από την πλάκα , οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες 1.4 και 1.6 συνεχίζουν να παράγονται μέχρι σήμερα?
Το ρωτάω γιατί έχουν ακουστεί πολλά, άλλος λέει για στόκ που ξέμεινε μετά το τέλος της παραγωγής τους ,άλλος λέει ότι παράγονται για χώρες όπως π.χ η βραζιλία και με την ευκαιρία θα τους βάλουν για αρχή και στο γκολφ και όταν με το καλό έρθουν οι 1.2 tsi θα καταργηθούν από ευρώπη, έχει ακουστεί επίσης πως παράγονται κανονικά για να 'βουλώνουν τρύπες' όποτε προκύψει γιατί η παραγωγή τους γίνεται πιο μαζικά και πιο γρήγορα
Τι ισχύει τελικά? -
Πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5, που -για εμένα τουλάχιστον- σημαίνει πως έχουν όπωσδήποτε βελτιώσεις σε σχέση με τα παλιά μοτέρ -όπως καινούργιο 'πρόγραμμα', διαφορετικό κιβώτιο ταχυτήτων κ.α.-.
Τα μοτέρ αυτά είναι το 1.4 με 80ps και το 1.6 με 102ps.
VW Golf VΙ