-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
δε τη βλεπω ικανη την εκπτωση για να παει καποιος να παρει το 5...μονο εφοσον την εψαχνε για καποιο αλλο αυτοκινητο...Πάντως λένε ότι το 5 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το 6 (το οποίο δεν βγαίνει καν σε έκδοση Sportline με σπορ ανάρτηση) οπότε μερικοί ίσως να προτιμήσουν για αυτό το 'παλιό' μοντέλο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δε τη βλεπω ικανη την εκπτωση για να παει καποιος να παρει το 5...μονο εφοσον την εψαχνε για καποιο αλλο αυτοκινητο...
Πάντως λένε ότι το 5 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το 6 (το οποίο δεν βγαίνει καν σε έδκοση Sportline με σπορ ανάρτηση) οπότε μερικοί ίσως να προτιμήσουν για αυτό το 'παλιό' μοντέλο.
βρε και ουμανιστικο ναναι και φιλελευθερο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δε τη βλεπω ικανη την εκπτωση για να παει καποιος να παρει το 5...μονο εφοσον την εψαχνε για καποιο αλλο αυτοκινητο...
Πάντως λένε ότι το 5 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το 6 (το οποίο δεν βγαίνει καν σε έδκοση Sportline με σπορ ανάρτηση) οπότε μερικοί ίσως να προτιμήσουν για αυτό το 'παλιό' μοντέλο.
Στο 6 μπαινει σαν εξτρα η σπορ αναρτηση μαζι με 17αρες ζαντες,κανει 524 ευρω στο highline και χαμηλωνει το αμαξι κατα 15μμ
-
Μπορεί κάποιος να μου πει ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στη σύγκριση των μεγέθων ελαστικών 195/60/15 και 205/55/16;
-
Καλημέρα παιδιά!Μόλις εγγράφηκα στο forum γιατί είμαι σε αναζήτηση μκρού οικογενειακού αυτοκινήτου με επιδόσεις, χώρους και προπαντώς ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ λόγω οικολογικής συνείδησης. Είμαι 27 χρονών, αλλά υπάρχει προοπτική οικογένειας σε 4-5 χρόνια και μπορώ να διαθέσω μέχρι 21.000-22.000 ευρώ. Είμαι ανάμεσα στα golf (νέο) 1.4 TSI Trendline με ή χωρίς DSG, Leon 1.4 TSI Stylance, Bravo 1.4 T-jet dynamic, Honda Civic 1.4 Sport (νέο) και Peugeot 308 1.6 premium. Παρακαλώ για τη συμμετοχή σας γιατί η γνώμη όλων σας μετράει πολύ!Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης HORSE έγραψε:
Καλημέρα παιδιά!Μόλις εγγράφηκα στο forum γιατί είμαι σε αναζήτηση μκρού οικογενειακού αυτοκινήτου με επιδόσεις, χώρους και προπαντώς ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ λόγω οικολογικής συνείδησης. Είμαι 27 χρονών, αλλά υπάρχει προοπτική οικογένειας σε 4-5 χρόνια και μπορώ να διαθέσω μέχρι 21.000-22.000 ευρώ. Είμαι ανάμεσα στα golf (νέο) 1.4 TSI Trendline με ή χωρίς DSG, Leon 1.4 TSI Stylance, Bravo 1.4 T-jet dynamic, Honda Civic 1.4 Sport (νέο) και Peugeot 308 1.6 premium. Παρακαλώ για τη συμμετοχή σας γιατί η γνώμη όλων σας μετράει πολύ!Ευχαριστώ εκ των προτέρων1η επιλογή Leon, 2η Golf. Bravo έχω, καλό-χρυσό αλλά καίει λίγο παραπάνω, οπότε αποκλείεται. Ο Ιάπωνας πολύ ωραίος είναι, αλλά ακριβός (κυρίως από κόστος συντήρησης) και απο επιδόσεις το 1.4 δεν παίζει μπροστά στα τουρμπάτα Leon, Golf, Bravo. Το 308 καίει επίσης, θα είναι και πιο ακριβό νομίζω.
-
308 3d 1.6 THP 150 (με μεταλλικό, πινακίδες) 20.7k τελική... τρέχει επίσημη έκπτωση 1600e στα 308 1.6
150ps, 24.4kgm, 213vmax, 8.8sec 0-100...
το μόνο που θα πρόσθετα μια 17'' και μια 2ετή επέκταση εγγύησης.. -
Το 308 είναι ομορφότερο εσωτερικά από τα διάφορα TSi, αλλά δυστυχώς το γκολφ είναι και πάλι ο βασιλιάς της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
308 3d 1.6 THP 150 (με μεταλλικό, πινακίδες) 20.7k τελική... τρέχει επίσημη έκπτωση 1600e στα 308 1.6
το μόνο που θα πρόσθετα μια 17'' και μια 2ετή επέκταση εγγύησης..και ενα εξαρι κιβωτιο!
-
Το Golf με τον TSI 122 και το DSG.
Noμίζω δεν πρέπει να υπάρχει μικρομεσαίο με χαμηλότερη κατανάλωση από αυτό, ενώ έχει και πολύ καλές επιδόσεις! -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
το μόνο που θα πρόσθετα μια 17'' και μια 2ετή επέκταση εγγύησης..και ενα εξαρι κιβωτιο!
Μα έχει εξάρι, και πολύ καλό μάλιστα
-
To civic δεν συγκρινεται με κανενα απο τα υπολοιπα που εχεις υποψιν σου οποτε αστο στην ακρη. Το 308 δεν το εχω οδηγησει. Το leon sport εχει πολυ καλυτερο στησιμο απο το golf αλλα θα ψιλουποφερει η μεση σου, εκτος αν εισαι ανησυχος οικονειαρχης Το golf ειναι μια σιγουρα καλη επιλογη που δεν θα μετανιωσεις ομως ειναι και λιγο τσιμπημενο. Απο καταναλωση πραγματικα δεν καιει τιποτα για αυτα που σου προσφερει, δες και την υπογραφη μου αν και τα περισσοτερα χιλιομετρα μου ειναι σε εθνικη οδο.
-
έχει δίκιο ο S3... μόνο το 308 THP175 πήρε το νέο καλό εξάρι...
-
Στην Γαλλία διατίθεται με το 6άρι και ο 150THP εδώ και καιρό. Ακόμα δεν το φέρανε Ελλάδα?
-
ακομα με το 5άρι... όπως άλλωστε και το RC..
-
Ζητωντας εκ των προτερων συγγνωμη , μια και θα βγω λιγο οφτοπικ (σκοπευω να μιλησω για το γκολφ 6) εχω να πω τις εξης εντυπωσεις
Εξωτερικα
Το ιδιο χλιαρο προς κακο οσο στις φωτογραφιες. Η μασκα μοιαζει σαν το ασχημο διδυμακι του σιροκο. Πολυ ασχημη επιλογη στις ζαντες αλουμινιου .
Επεισης οι καθρευτες ειναι αρκετα χοντροκομμενοι και κακογουστοι κατα τη ταπεινη μου γνωμη (σε σχεση με του 5)
Ακριβως το ιδιο εχω να πω και για τις χειρολαβες στις πορτες που μοιαζουν σαν να τις δανειστηκε καποιος απο φορτηγο και τις κοτσαρε στο γκολφ.
Στα θετικα το πισω μερος που δεν ειναι τοσο αισχρο οσο στις φωτογραφιες , και το 'νευρο' στα πλαγια που δινει μια ωραια εικονα (Μου θυμισε το αντιστοιχο νευρο της σειρας 1)
Συνολικα , διπλα διπλα με ενα 5αρι , δυσκολα συμπεραινεις οτι το 6 ειναι το νεο μοντελλο , αλλα εν τελει το συμπεραινεις.
Το ποιο ειναι πιο ωραιο φυσικα ειναι υποκειμενικο.
Προσωπικα το 5 με τη μασκα του gt sport μου μοιαζει ποιο ενδιαφερον σχεδιαστικα.
Θελω να πιστευω οτι πιο μετα θα λανσαρουν μια πιο επιθετικη μασκα ,οπως εγινε και με το 5,ισως ομως και οχι μια και πλεον υπαρχει το σιροκοΕσωτερικο
Ειλικρινα δεν καταφερα να δω το τοσο καλλιτερο εσωτερικο που λενε ολοι
Αν εξαιρεσουμε το βυθιστο καντραν οργανων , το εσωτερικο ειναι μια απο 5
Το ταμπλο ειναι ολοιδιο , απλα εχουν αλλαξει το σχημα των αεραγωγων , η πλαφονιερα του φωτισμου ειναι ολοιδια, σκιαδια οδηγου συνοδηγου επεισης
Το ιδιο ισχυει με υποβραχιονιο , χειροφρενο, επιλογεα ταχυτητων.
Ελαφρως καλλιτερα εργονομικα τα χειριστηρια στην πορτα του οδηγου. Η ορατοτητα προς ολες τις κατευθυνσεις ειναι ικανοποιητικη , μια απο τα ιδια με το 5.
Το τιμονι ειναι πιο ομορφο και με τα χειριστηρια επανω του να ειναι πλεον στανταρ.
Ο αποθηκευτικος χωρος ιδιος , με ολοιδια επενδυση λες κι ανοιγεις αυτον του 5
Ο φωτισμος του εσωτερικου δεν μου αρεσε , προτιμω το κλασσικο μπλε σημα κατατεθεν ολων των γενιων γκολφ.
Αντικατασταθηκε με ασπρο , δεν εγινε και τιποτα , δεν νομιζω οτι θα ενοχλησει κανενα .
Συνολικα περα απο καποια σημεια που υπαρχει τελειωμα πιανο μπλακ , δεν ειδα καμμια τρομερη βελτιωση στο εσωτερικο , υπαρχει αλλα δεν βγαζει και ματια οπως υποστηριζουν μερικοι.Οδηγηση
Οδηγησα το 160 με μηχανικο κιβωτιο ,χωρις σπορτ αναρτηση
Το αυτοκινητο ειναι σαφως πιο μαλακο και ανετο απο τα 5 που εχω οδηγησει ( gt , 122 gt sport , 140 gt sport).
Σαν γκαζι δεν εχει το πεταγμα του gt , πιο πολυ μου θυμισε το 140.
Βεβαια απ οτι διαβαζω απο κατοχους gt εδω και μερικο καιρο με μια αναβαθμιση εχουνε ριξει τους ρυθμους του , χωρις να μπορω ομως να εκφερω προσωπικα αποψη,μια και δεν εχω οδηγησει gt προσφατα.
Εχει γινει οντως πολυ καλη δουλεια στην ηχομονωση , αισθητη σε σχεση με το 5 , το οποιο ειναι ηδη καλο σε αυτο το τομεα.
Δεν οδηγησα σε κλειστη διαδρομη με στροφες κλπ , στην εθνικη ενα ανοιγμα εκανα μεχρι τα 180 για 7/8 χλμ , οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη οσο αφορα τις κλισεις σε στροφες κλπ.
Στην ευθεια και με πολυ αερα που υπηρχε εκεινη την ημερα το αυτοκινητο πηγαινε εντελως απροβληματιστα
Ειναι σαφως πιο ανετο απο τα 5 που εχω οδηγησει , αλλα βεβαια οτι 5αρι εχω οδηγησει ειχε την σπορτ αναρτηση,οποτε δεν μπορω προσωπικα να το συγκρινω με το 5.
Δυστυχως το αυτοκινητο που οδηγησα δεν ειχε το νεο συστημα παρκαρισματος με τις καμερες κλπ ωστε να μεταφερω εντυπωσεις.Αυτα τα λιγα , συγγνωμη και παλι για το οφτοπικ συνεχιστε την συζητηση σας
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Αυτα τα λιγα , συγγνωμη και παλι για το οφτοπικ συνεχιστε την συζητηση σας
Πιό off-topic;
Πάντα τέτιοα.
-
+1 Kαλή και εποικοδομητική κριτική ,
Να προσθέσω όμως ότι πλέον σε μερικές εκδόσεις υπάρχει το ESP στο βασικό εξοπλισμό -
Το esp ειναι βασικο σε ολα τα 160, κι αν δεν κανω λαθος και στο 122 με dsg.
To απλο 122 δεν εχει στανταρ esp
Πραγματικα ειναι κριμα για καποιον που θελει να παρει χειροκινητο 122 να πρεπει να περιμενει 4 μηνες λογω αυτης της περιεργης πολιτικης -
Με τη διαφορά που έχουν στην τιμή για μένα είναι καλύτερα να πας στο 160άρη.Από τη μία έχεις και το ESP και από την άλλη 40 άλογα δεν είναι και λίγα.
Ο 122 βολεύει τους Γερμανούς λόγω φορολογίας με βάση τα άλογα.
VW Golf VΙ