Ο χρήστης iROC έγραψε:
πιο χρησιμο θα ηταν στα ιδια λεφτα ενας αισθητηρας πιεσης ελαστηκων!!!!!!!!
Συμφωνώ. Ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών πάντως δεν είναι τίποτε άλλο από μια ένδειξη. Όλη τη δουλειά την κάνει το στάνταρ ABS-ESP και μια παράμετρός αυτού είναι και η ένδειξη πίεσης ελαστικών.
ωστοσω η ιδια η vw λεει στο βιβλιαρακι οτι καλο ειναι να μενει ανιχτος παντα ο ανεμειστηρας στο κλιματικ για διαρκη ανανεωση αερα .
Αυτό το λέει για να μη θαμπώνουν τα τζάμια και για να μπαίνει καθαρό οξυγόνο στην καμπίνα.
ομος κανεις λαθος με το οτι απο την θερμοκρασια κλεινουν τα κλαπετα
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι σε ορισμένα Climatronic μόλις σβήσει το σύστημα κλείνουν οπωσδήποτε και τα κλαπέτα της ανακύκλωσης, ενώ σε ορισμένα Climatic τα κλαπέτα προεπιλεγμένα μένουν ανοιχτά και ανάλογα με το αν είναι πατημένο ή όχι το κουμπί της ανακύκλωσης κλείνουν.
ποσες φορες θα αλαξεις θερμοκρασια μεσα στον χειμονα?
Η διαφορά είναι ότι το Climatic ρυθμίζει την ένταση του συστήματος και μόνο , ενώ το Climatronic ρυθμίζει την ένταση αλλά και με feedback ελέγχει και την απόδοση.
Τα πάντα είναι θέμα προτιμήσεων.
Εγώ πχ τα λεφτά για Climatronic τα δίνω, ενώ για Climatic όχι.
Επίσης προσωπικά το θεωρώ απίστευτη ευκολία πχ σε σχέση με το να πατάω ξανά και ξανά το κουμπί της ανακύκλωσης και να αφαιρώ την πρσοχή μου από το δρόμο για να μη μου έρχονται τα καυσαέρια του μπροστινού αυτοκινήτου, το να ενεργοποιείται η ανακύκλωση όταν ο αισθητήρας του Climatronic αναγνωρίσει κακή ποιότητα εξωτερικού αέρα και να αυτόματα να σβήνει η ανακύκλωση όταν ο αέρας έξω είναι πάλι καθαρός.
Ή όταν κάνει κρύο και το βάζω σε ζεστή θερμοκρασία να μη μου έρχεται από την αρχή ένα κρύο ρεύμα αέρα λόγω του ότι η μηχανή είναι ακόμη κρύα, παρά το ίδιο το μηχάνημα να ελέγχει από μόνο του τη θερμοκρασία του κινητήρα και όταν εκείνο κρίνει να ανεβάσει στροφές στον ανεμιστήρα του καλοριφέρ.
Ή να ρυθμίζει την κατανομή για να μη θαμπώνει το παρμπρίζ όταν χρειάζεται, την ένταση του ανεμιστήρα κλπ.
Αυτά πχ δεν τα κάνει το Climatic. Ουσιαστικά το Climatic μοιάζει μόνο με έναν απλό θερμοστάτη που αναλόγως ενεργοποιεί το ζεστό ή το κρύο, και αυτό δε μου κάνει τρομερή δαφορά από το απλό air-condition.
Σε άλλον μπορεί να αρέσει το Park assist, σ' άλλον όχι κλπ κλπ.
Λεπτομέρειες κατά τα λοιπά...