-
aserf η τιμή για τα 0-100 που έδωσα είναι μετρημένη απο τους 4Τ, νομίζω πιο αξιόπιστη απο ταυτή του AMS η οποία είναι ταχύτερη της εργοστασιακής (!).
Να μαντέψω πως το Golf 1.3 με τα 55 άλογα είχε 0-100 σε 9' ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
aserf η τιμή για τα 0-100 που έδωσα είναι μετρημένη απο τους 4Τ, νομίζω πιο αξιόπιστη απο ταυτή του AMS η οποία είναι ταχύτερη της εργοστασιακής (!).Παρότι διαβάζω εντατικά 4Τ και τους προτιμάω από το AMS αυτά τα περί αξιοπιστίας θεωρώ ότι είναι μεροληπτικά.
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω το ειρωνικό υφάκι σου. Αν θες να πιστεύεις ότι οι 4Τ είναι το μόνο αξιόπιστο περιοδικό και ότι όλα τα άλλα είναι για πέταμα δικαίωμά σου. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Να μαντέψω πως το Golf 1.3 με τα 55 άλογα είχε 0-100 σε 9' ?0-100 σε 9' είχε το Golf 1050! Το 1.3 γύρω στο 7'
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω το ειρωνικό υφάκι σου. Αν θες να πιστεύεις ότι οι 4Τ είναι το μόνο αξιόπιστο περιοδικό και ότι όλα τα άλλα είναι για πέταμα δικαίωμά σου. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.
Το ΑΜΣ έχει μακρά παράδοση στο να βγάζει αισιόδοξες μετρήσεις, ειδικά σε γερμανικά μοντέλα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το ΑΜΣ έχει μακρά παράδοση στο να βγάζει αισιόδοξες μετρήσεις, ειδικά σε γερμανικά μοντέλα
Και το TIPO ήταν ένα αμιγώς γερμανικό αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
aserf η τιμή για τα 0-100 που έδωσα είναι μετρημένη απο τους 4Τ, νομίζω πιο αξιόπιστη απο ταυτή του AMS η οποία είναι ταχύτερη της εργοστασιακής (!).Να μαντέψω πως το Golf 1.3 με τα 55 άλογα είχε 0-100 σε 9' ?
Αν εσύ με τη λογική σου συμπεραίνεις ότι αν ένα αμάξι 72 ίππων έχει 0-100 σε 12,6, τότε ένα 55 ίππων έχει 9, τι να πω;;;
Μάλλον κάτι ξέρεις εσύ που δεν ξέρει κανείς άλλος στην αυτοκινητοβιομηχανία: μειώνοντας τους ίππους βελτιώνονται οι επιδόσεις -
Εγω αυτό που ήθελα να πώ είναι πως το AMS για εμένα είναι πολύ πιο αναξιόπιστο απο διαφημιστικό φυλλάδιο εταιρίας, αμα εσείς το εμπιστεύεστε τότε οκ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγω αυτό που ήθελα να πώ είναι πως το AMS για εμένα είναι πολύ πιο αναξιόπιστο απο διαφημιστικό φυλλάδιο εταιρίας, αμα εσείς το εμπιστεύεστε τότε οκ.Επίσης μπορεί να πάει εδώ http://spazioinwind.libero.it/tipoclub/tipopre.htm και να δει τις επιδόσεις του 1.4 AGT 5P (0-100 σε 12,8 sec).
ή εδώ http://www.mikromask.com/dene/ana.asp?pg_indx=10 (FIAT TIPO 1.4 (fuel injected model) Acceleration: 0-62mph in 12.6 seconds)
Εγώ δε θεωρώ τις τιμές που ανακοινώνει το AMS αναξιόπιστες. Παρόλα αυτά οι τιμές που ανακοινώνονται στις σελίδες που παραθέτω δεν είναι τιμές του AMS.
-
Πες τα χρυσόστομε!!!
Για 'φτιαγμένα' Tipo κάντε μια αναζήτηση στο yahoo.com για εικόνες: 'Fiat tipo tuning' και θα δείτε. -
Η μέτρηση που έδωσα πριν είναι απο το τεστ των 4Τ, ο καθένας ας διαλέξει αυτή που τον βολεύει.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η μέτρηση που έδωσα πριν είναι απο το τεστ των 4Τ, ο καθένας ας διαλέξει αυτή που τον βολεύει.Οι 4Τ μέτρησαν τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αλήθεια, ποιά τιμή αναφέρεται στις σελίδες των τεχνικών χαρακτηριστικών των 4Τ της εποχής; Άποψή μου είναι ότι το αμάξι μπορεί να μην ήταν καλά στρωμένο ή δε ξέρω και γω τι άλλο. Έχω ξεκινήσει στο φανάρι τέρμα γκάζι με αμάξια με τιμές 0-100 της τάξης των 12,5 δευτερολέπτων και πηγαίναμε παράλληλα. Φυσικά και αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα, είναι όμως μια ένδειξη της πραγματικότητας.
-
Έχω ένα Tipo 1.4 με αμορτισέρ Bilstein (τα μαύρα) και ελατήρια H&R -4 πόντων. Αναζητώ κάποια άλλα αμορτισέρ που να συνεργάζονται καλύτερα με τα ελατήρια και να παρέχουν μια κάποια σπορ συμπεριφορά, χωρίς όμως να μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε κούτσουρο. Έχω ακούσει ότι τα Bilstein τα κίτρινα-κόκκινα είναι ιδιαίτερα σκληρά (ισχύει?), οπότε αναζητώ άλλες πιθανές λύσεις.
Ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάτι;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.Υ.Γ. Το γράφω εδώ γιατί αν και αφορά τεχνικό ζήτημα το συγκεκριμένο thread είναι αποκλειστικά για Fiat Tipo.
-
no offence για τα παιδια που το χουν αλλα εγω δε θυμαμαι να ειχε διακριθει ποτε το τιπο σε τεστ εκεινης της εποχης...το 1.1 και το 1.4 εγω τα θυμαμαι να χαρακτηριζονται οχι τιποτα το ιδιαιτερο και μετα το 1.6 το οποιο νομιζω οτι ηταν ακριβο τοτε και φυσικα το 2.0 που δεν επαιζε εκεινη την εποχη για την ελλαδα...
βεβαια για να χει τοσο καλες μαρτυριες σημαινει οτι κατι αξιζε plus το οτι ηταν βαση του θεικου κουπε.... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
no offence για τα παιδια που το χουν αλλα εγω δε θυμαμαι να ειχε διακριθει ποτε το τιπο σε τεστ εκεινης της εποχης...το 1.1 και το 1.4 εγω τα θυμαμαι να χαρακτηριζονται οχι τιποτα το ιδιαιτερο και μετα το 1.6 το οποιο νομιζω οτι ηταν ακριβο τοτε και φυσικα το 2.0 που δεν επαιζε εκεινη την εποχη για την ελλαδα...
βεβαια για να χει τοσο καλες μαρτυριες σημαινει οτι κατι αξιζε plus το οτι ηταν βαση του θεικου κουπε....Όταν λες διακριθεί τί εννοείς? Είναι απλά ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, λίγο καλύτερο από τα αντίστοιχα σύγχρονά του. Δεν θα το πάρει κανείς για αναβάσεις
-
Ελπίζω να μην κατηγορηθώ ότι επανέφερα το θέμα με σκοπό να μαλώσουμε για το αν το αυτοκίνητο είναι κάτι το ιδιαίτερο ή όχι (Αυτά τα έχουμε ξανασυζητήσει άλλωστε).
Εγώ απλά θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο ερώτημα που έθεσα:Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έχω ένα Tipo 1.4 με αμορτισέρ Bilstein (τα μαύρα) και ελατήρια H&R -4 πόντων. Αναζητώ κάποια άλλα αμορτισέρ που να συνεργάζονται καλύτερα με τα ελατήρια και να παρέχουν μια κάποια σπορ συμπεριφορά, χωρίς όμως να μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε κούτσουρο. Έχω ακούσει ότι τα Bilstein τα κίτρινα-κόκκινα είναι ιδιαίτερα σκληρά (ισχύει?), οπότε αναζητώ άλλες πιθανές λύσεις. -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
βεβαια για να χει τοσο καλες μαρτυριες σημαινει οτι κατι αξιζε plus το οτι ηταν βαση του θεικου κουπε....Όταν λες διακριθεί τί εννοείς? Είναι απλά ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, λίγο καλύτερο από τα αντίστοιχα σύγχρονά του. Δεν θα το πάρει κανείς για αναβάσεις
αυτο ειναι ακριβως που δε θυμαμαι να συνεβαινε...τεσπα!αμα βρω τεστ θα μιλησω, προς το παρον μπορει η μνημη μου να με απαταει...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αυτο ειναι ακριβως που δε θυμαμαι να συνεβαινε...τεσπα!αμα βρω τεστ θα μιλησω, προς το παρον μπορει η μνημη μου να με απαταει...
Θυμάμαι ξεκάθαρα το Tipo να νικάει οριακά το Golf II και ίσως κάποιον ακόμα ανταγωνιστή σε τεστ των 4Τ. Ο επίλογος όμως του τεστ τόνιζε ότι ναι μεν κέρδισε, το Golf όμως όδευε προς αντικατάσταση και υστερούσε μόνο σε επιδόσεις.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Το πήρε ο Σκαλτσάς για Ραλλύ, και πήγαινε και πολύ καλά!!!
-
Σε χώρους - εξοπλισμό - τιμή απλά δεν είχε αντίπαλο.
Σε επιδόσεις δεν ξέρω τι έλεγαν τα άλλα της εποχής, αλλά σε σχέση με το Ρενώ 19 μου φάνηκε στα ίδια στα 1400.
Το Τίπο 1600 από το 1400 (πάντα καταλυτικά) είχε καλύτερες ροπές ξεκάθαρα, δεν γονάτιζε με τον κλιματισμό, αλλά πάνω από τις 4500 στροφές το μόνο που ανέβαινε ήταν η στάθμη του θορύβου...
Να μην παραλείψουμε όμως πως ΚΑΙ οι δύο αυτοί κινητήρες είχαν σχεδιαστεί με καρμπιρατέρ και σούπερ μολυβδούχα χωρίς καταλύτη, οπότε τελικά έχασαν πολύ από καταλύτη και ψεκασμό μονού σημείου...Το 1100 το είχαμε μη καταλυτικό και πήγαινε ΠΟΛΥ πιο αξιοπρεπώς από το χιλιάρι Ίμπιζα που έχω σήμερα (ΜΡι του '00). Σε καταλυτικό δεν ξέρω τι έλεγε...
Σε αξιοπιστία μας βγήκαν όλα (4 στο σύνολο!!!) άριστα, και καλύτερα από τα Γκολφ που είχαμε.
Τώρα γιατί ενώ είμασταν ικανοποιημένη από την ΦΙΑΤ καταλήξαμε σε Γκολφ; (2 Γκολφ 4 και πλέον 2 Γκολφ 5!! )
Βλέπε κακό σέρβις (δεδομένης της αξιοπιστίας του Τίπο χρειαζόταν σπάνια, αλλά μας τα είχαν κάνει μπάλες του μπάσκετ στην εξυπηρέτηση... ) και το χαριστικό χτύπημα ήταν το Μπράβα!
Θέλαμε ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ 5πορτα αμάξια, και ενώ το Μπράβο ήταν πανέμορφο, η Μπράβα δε μας άρεσε καθόλου τόσο εξωτερικά, όσο και στο ταμπλώ (διέφερε από το Μπράβο).
Όταν βγήκε το Στίλο είχαμε ουσιαστικά ήδη πάρει τα 4άρια Γκολφ, και τώρα που τα αλλάξαμε το Στιλο πάει για αντικατάσταση...Οπότε δε βλέπω γιατί να υστερούν από τους τότε αντιπάλους (με μόνη επιφύλαξη τις επιδόσεις και την κατανάλωση που τότε... δε με απασχολούσε... ), ενώ μάλλον ήταν και καλύτερα.
Α, ναι, ΠΑΤΩΝΑΝ στα κρας τεστ!!
Εγώ όμως μετά από ΔΥΟ ολικές καταστροφές με Τίπο, και ένα Τσερόκι να με εμβολίζει στην πόρτα του οδηγού του τρίτου (εδώ με γλίτωσε 80% η ενεργητική ασφάλεια!!) είμαι ακόμα εδώ, ακέραιος, και έχω ΚΑΘΕ λόγο να αμφισβητώ τα αποτελέσματα των τεστ... -
....και για να απαντήσουμε στο ερώτημα του φίλου που επανέφερε το θέμα,
κόκκινα και κίτρινα αμορτισέρ έχει η Κοni στη γκάμα της με τα κόκκινα να είναι μαλακότερα.Και τα δύο δουλεύουν καλά στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Η Βilstein έχει κίτρινα Sprint για χαμήλωμα και Sport για εργοστασιακό ύψος.
Στην περίπτωσή σου θα προτιμούσα τα ΚΟΝΙ στην κόκκινη παραλλαγή,αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν κάνουν σε χαμηλωμένα αυτοκίνητα.
Σε Πούντο Ι με ελατήρια,πάντως, δουλέψαν πολύ ικανοποιητικά και για πολλές χιλιάδες χλμ.
Fiat... Tipo!