-
Πάντως καλοί μου φίλοι, πρέπει να γνωρίζετε, ότι η ευθυγράμμιση, είναι ‘αναλώσιμη’ εργασία!.
Τουλάχιστον κάθε 30000κμ πρέπει να γίνετε, γιατί σε αυτήν ο κάλος μάστορας, βλέπει όλο το εμπρός και πίσω σύστημα. Αυτός ο μάστορας που με το που πάτε, βάζει τα λέιζερ, φτιάχνει από το μυαλό του την σύγκλιση, το κατεβάζει και παίρνει τον ‘μπεζαχτά’!!!..... καλό είναι να μην έχει πελάτες….
Το 30000κμ δεν είναι δεδομένο. Αυτό εξαρτάτε από λακκούβες….. κυνήγια…. Καρόδρομους…. Sex στα βουνά!!!!! ........
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Μετά από πτώση σε λακκούβα, πώς μπορείς να ελέγξεις εαν ο τροχός (ζάντα) έχει πάθει κάτι, στράβωμα κλπ. Είναι θέμα ευθυγράμμισης ή ζυγοστάθμισης; Στην οδήγηση πάντως, δεν κατάλαβα κάτι, όπως π.χ. στράβωμα τιμονιού ή τρίξιμο...
-
Μπορει και τα δυο να επηρεαστουν (ζυγισμα - ευθυγραμμιση).
Αν δεις οτι ουτε τρεμουλο εχεις στο τιμονι (συνηθως φαινεται σε πιο μεγαλες ταχυτητες) ή τραβηγμα στο τιμονι, δεν εκανες ζημια μαλλον.
-
To κοστος για ευθυγραμμιση ποσο ειναι;Και αν γνωριζεται μαγαζι στα βορεια προαστια.
-
ειναι περιπου 30ευρω
στα βορεια προαστια;;;;;;;;;;δεν ειναι ολη η Ελλαδα η Αθηνα νομιζω!!! -
To fit&go στο χαλανδρι στην παπανικολη ειναι αρκετα καλο εχουμε μεινει ευχαριστημενοι ολες τις φορες ειτε για ελαστικα ειτε για ευθυγραμμισεις/ζυγοσταθμισεις. Κατω απο 30 ευρω νομιζω η ευθυγραμμιση.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ειναι περιπου 30ευρω
στα βορεια προαστια;;;;;;;;;;δεν ειναι ολη η Ελλαδα η Αθηνα νομιζω!!!Και η Καλαμπακα Ελλαδα ειναι.τι να κανω;να παω μια βολτα για ευθυγραμμιση.
-
Ο χρήστης mixail62 έγραψε:
To κοστος για ευθυγραμμιση ποσο ειναι;Και αν γνωριζεται μαγαζι στα βορεια προαστια.
Είναι σωστότερο το να πηγαίνεις σε μαγαζί, που καλύπτει όλο το αυτοκίνητο σου. ο έλεγχος θα είναι εμπεριστατωμένος, και δεν θα γίνει από ανθρώπους που έχουν περιορισμένες δικαιοδοσίες…..
Η ευθυγράμμιση στην ελεύθερη αγορά μαζί με τον έλεγχο μηχανικών εξαρτημάτων από μηχανικό 25ε .
Η ζυγοστάθμιση καθώς και ο έλεγχος ζάντας και ελαστικού, κατ’ άξονα 20ε.
Α. -
Mετα απο αλλαγη ενος ψαλιδιου (ολοκληρου, οχι μονο μπαλακια) χρειαζεται ευθυγραμμιση?
-
ναι
-
Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανα κι εγώ ευθυγράμμιση σε γνωστό στο φόρουμ ευθυγραμμισά στο Μενίδι. Είχα χρόνια να πάω στον συγκεκριμένο και με περίμενε μία έκπληξη. Ο βασικός υπεύθυνος και 'φίρμα'' του συνεργείου (Δ.Π. ή doctor για τους γνωρίζοντες) δεν εργάζεται πλέον εκεί. Είχε κουμπαριά με τον πρώην συνεργάτη του (ο τελευταίος είχε παντρευτεί την κόρη του Δ.Π.) που τώρα κρατά το μαγαζί αλλά καθώς φαίνεται μετά το χωρισμό του δεύτερου από την κόρη του πρώτου χώρισαν και οι επαγγελματικοί τους δρόμοι..Κάπου φέτος τον Ιούνιο από ότι μου είπε. Κρίμα..Πάντως και ο μικρός (τρόπος του λέγειν το μικρός) φαίνεται καλός μάστορας. Απλά τα αναφέρω αυτά για κάποιους φίλους που ίσως πήγαιναν στο συγκεκριμένο συνεργείο χάριν του Δ.Π.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει τι έχει απογίνει ο τελευταίος (αν εργάζεται αλλού ή τα παράτησε, είναι και 59 ετών), ας μας πει. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανα κι εγώ ευθυγράμμιση σε γνωστό στο φόρουμ ευθυγραμμισά στο Μενίδι. Είχα χρόνια να πάω στον συγκεκριμένο και με περίμενε μία έκπληξη. Ο βασικός υπεύθυνος και 'φίρμα'' του συνεργείου (Δ.Π. ή doctor για τους γνωρίζοντες) δεν εργάζεται πλέον εκεί. Είχε κουμπαριά με τον πρώην συνεργάτη του (ο τελευταίος είχε παντρευτεί την κόρη του Δ.Π.) που τώρα κρατά το μαγαζί αλλά καθώς φαίνεται μετά το χωρισμό του δεύτερου από την κόρη του πρώτου χώρισαν και οι επαγγελματικοί τους δρόμοι..Κάπου φέτος τον Ιούνιο από ότι μου είπε. Κρίμα..Πάντως και ο μικρός (τρόπος του λέγειν το μικρός) φαίνεται καλός μάστορας. Απλά τα αναφέρω αυτά για κάποιους φίλους που ίσως πήγαιναν στο συγκεκριμένο συνεργείο χάριν του Δ.Π.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει τι έχει απογίνει ο τελευταίος (αν εργάζεται αλλού ή τα παράτησε, είναι και 59 ετών), ας μας πει.Φτου γαμώτο! Θα τον χρειαστώ συντόμως γιατι πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ (άρα και ευθυγράμμιση). Είσαι ευχαριστημένος απο την δουλειά του 'μικρού' ;
Όποιος γνωρίζει κάτι για τον Δ.Π ας μας πει -
Σιγα ρε παιδια μην τρελενεστε, ισως να εβρισκε λυση με καμια πολυ ιδιαιτερη ρυθμιση κυριως σε αγωνιαρικα αμαξια με περιεργους οδηγους με το αναλογο δαγκωμα φυσικα. Τωρα για μια απλη ευθυγραμιση να σκας 40αρι ειναι παρα πολλα! Αληθεια ο Νικος που εμεινε μονος του εριξε καθολου τις τιμες? Ξερω επισης εναν στους Αγιους Αναργυρους πολυ καλο και φθηνο, γυρω στα 25 παιρνει για ευθυγραμμιση, και προσφατα πηρε 35 για ευθυγραμιση και ζυγοσταθμιση και στις 4 ροδες σε φιλικο προσωπο που εστειλα εκει. Τωρα αν εχει την ιδια εμπειρια με τον Δροσο & Πουπακη να στηνει αγωνιστικα αμαξια δεν ξερω ουτε με ενδιαφερει.
-
Καλημέρα. Η τιμή που πλήρωσα στον Νίκο είναι 30 ευρώ (χωρίς απόδειξη ωστόσο ). Σε ότι αφορά την ποιότητα της δουλειάς, νομίζω ότι ισχύουν όσα γράφει πιο πάνω ο cson. Στο δικό μου αμάξι δε χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο για να κρίνω ειδικές γνώσεις του ανθρώπου. Σίγουρα φαίνεται προσεκτικός σε ότι κάνει και σίγουρα κατέχει τα βασικά.
Απο κει και πέρα, επειδή κι εγώ άλλη μια φορά που επισκέφτηκα το συγκεκριμένο συνεργείο (προ 6ετίας) το έκανα ορμώμενος από τη φήμη που συνόδευε το όνομα του αποχωρήσαντα μηχανικού και τα ανάλογα σχόλια εδώ, πλέον, συνειδητοποιώντας ότι για βασικό έλεγχο-σετάρισμα αυτοκινήτου δε χρειάζεται να είναι ο άλλος δόκτωρ αλλά να κατέχει τα βασικά, να μην είναι αρπακόλλας και να έχει σωστά (και ακριβή) μηχανήματα, θα ήθελα τις προτάσεις σας για ανάλογα συνεργεία ευθυγραμμίσεων μέσα στον ιστό της Αθήνας, κατά προτίμηση προς δυτικά προάστια. Εδικότερα είχα διαβάσει παλιότερα σε αυτό αλλά και σε ένα άλλο φόρουμ καλά σχόλια για κάποιον Άγγελο, ο οποίος μάλιστα είναι και κοντά στη γειτονιά μου.
http://www.vrisko.gr/details/ci5e164hc_ ... 3j4fb2640f
Αν κάποιος φίλος έχει εικόνα για τον συγκεκριμένο και κυρίως τον έχει επισκεφτεί σχετικά πρόσφατα ας γράψει εντυπώσεις. -
Πολλα ειναι και τα 30 για μια απλη ρυθμιση συγκλισης αποκλισης. Εγω παω στον Δαραβιγκα αγιους αναργυρους (google it), ειναι τσεχος στη καταγωγη και μιλαει σπαστα ελληνικα. Ειναι πολυ καλος και φθηνος.
-
εδω και 1 χρονο βρηκα τη μεθοδο με σπαγκο αναμεσα σε 2 σημειακα αντικειμενα και πετυχαινω με την παλια μεθοδο τη χρονοβορα ακριβως τη συγκλιση που θελω περιπου στα 1.8μετρα/χιλιομετρο και το τιμονι καθεται σωστα, το μετρησα στο κτεο
-
Καλημέρα, το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν πηγαίνω με 120 περίπου και στρίβω ελαφρώς αριστερά η δεξιά έχω τραντάγματα στο τιμόνι. Στην ευθεία όλα καλά. Τα λάστιχα τα έχω αλλάξει αλλά το τράνταγμα παραμένει. Δεν έχω κάνει ποτέ ευθυγράμμιση και έχω 116000 χλμ. Να είναι από ευθυγράμμιση το πρόβλημα?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλημέρα, το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν πηγαίνω με 120 περίπου και στρίβω ελαφρώς αριστερά η δεξιά έχω τραντάγματα στο τιμόνι. Στην ευθεία όλα καλά. Τα λάστιχα τα έχω αλλάξει αλλά το τράνταγμα παραμένει. Δεν έχω κάνει ποτέ ευθυγράμμιση και έχω 116000 χλμ. Να είναι από ευθυγράμμιση το πρόβλημα?Οχι καμια σχεση με ευθυγραμμιση. Ξεκινας με ζυγοσταθμιση και ελεγχο τζογων σε ψαλιδια και συνεμπλοκ.
-
Στην τελευταία αλλαγή ελαστικών τον περασμένο Δεκέμβριο, μου είπαν από το συνεργείο που έγινε η τοποθέτηση, ότι τα παλιά μπροστινά ελαστικά είχαν αρκετά έντονη ανομοιομορφία στη φθορά στο μέσα/έξω του πέλματος. Η μέσα πλευρά είχε φαγωθεί αρκετά περισσότερο από την έξω (η αλλαγή έγινε με τα παλιά λάστιχα που ήταν τα Michelin Pilot Sport 4 225/45/R17 να έχουν κάνει 47.000χλμ και είχαν τοποθετηθεί αρχές Ιουλίου του 2019). Μου πρότειναν λοιπόν επιτακτικά να πάω σε συνεργείο για ευθυγράμμιση. Τελευταία φορά που είχα επισκεφτεί ευθυγραμμισά ήταν το 2017.
Διάβασα κάπου (εδώ: https://workshop-manuals.com/vauxhall/astra-h/f__rear_axle_and_rear_wheel_suspension/rear_axle_front_wheel_drive/repair_instructions/adjustment_instructions_astra-h_zafira-b/ ) ότι στο Astra H η γωνία κάμπερ δε μπορεί να ρυθμιστεί ως έχει, παρά μόνο με πατέντες (τρύπες στις βάσεις των αμορτισέρ) ή αν τοποθετηθούν βίδες ρύθμισης του κάμπερ στη θέση των στάνταρ βιδών που στηρίζουν τα αμορτισέρ στις βάσεις τους. Αναφερεται συγκεκριμένα ότι: "Because of the use of true fit bolt connections (1), the camber cannot be adjusted".
Εφόσον από όσο καταλαβαίνω, το θέμα της ανομοιόμορφης φθοράς μέσα-έξω στα μπροστά ελαστικά είναι θέμα γωνίας κάμπερ (όσο πιο έντονα αρνητική, τόσο πιο μεγάλη η φθορά στη μέσα πλευρά των ελαστικών), πως θα μπορούσε να λυθεί το θέμα αυτό με μια απλή επίσκεψη στον ευθυγραμμισά, αν αυτή εκτός από τη μέτρηση του κάμπερ δε συνοδεύετεαι και από τοποθέτηση νέων καμπερόβιδων (με το σχετικό επιπλέον κόστος) ώστε εν συνεχεία να ρυθμιστεί η γωνία κάμπερ (εφόσον έχει φύγει εκτός προδιαγραφών); Και πες ότι το κάνω αυτό και μπαίνω στη διαδικασία τοποθέτησης καμπερόβιδων και μειώσω το αρνητικό κάμπερ. Με μια τέτοια αλλαγή, θεωρητικά τουλάχιστον, παίζει το ενδεχόμενο υποβαθμίσω (σε κάποιο βαθμό έστω) τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές;
Μου διεφεύγει κάτι στον παραπάνω συλλογισμό; -
@lazarefa said in ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ??????:
Μου διεφεύγει κάτι στον παραπάνω συλλογισμό;
Δεν ειναι μονο η καμπερ που τρωει ανομοιομορφα τα λαστιχα . Ειναι κι άλλα, οπως σύγκλιση/αποκλιση. Κανε μια ευθυγραμμιση, καλο θα κανει
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ??????