-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Μήπως τίποτα Σινεμπλοκ? Τα αμορτισέρ πίσω στανταρ είναι καλά?
Ευθυγράμμιση έκανε και πίσω ή μονο μπροστά?Αν έκανες μονο μπροστά ξανα πάντο και για πίσω...ευθυγραμμιση δεν γινεται πισω, μονο ο αξονας 'τιμονι' παιρνει ευθυγραμμιση
μερικά παίρνουν και πίσω ευθυγράμμιση (βλέπε mb)
-
Ο χρήστης mynam3 έγραψε:
Το πηγα σε ενα αμορτισεραδικο και εκαναν ευθυγραμμιση. Το αμαξι δεν τραβαει τωρα δεξια αλλα το πισω μερος κουνιεται σαν..βαρκα. Αν κουνησω λιγο τις ροδες κοπαναει πολυ, τι φταιει;Λαστιχα εβαλες τα ιδια που ειχε σε διασταση?
Που εβαλες τα αμορτισερ?
Τι αμορτισερ εβαλες?
Ευθυγραμμιση εκανες στον τυπο που σου εβαλε αμορτισερ?
Πηγες στον τυπο αυτο να του πεις για τη 'βαρκα' που σου κανει και το θυρυβο?
Του ειπες οτι πεταει κωλο με 40χλμ? ( το ακουω και αντριχιάζω) -
Συνδέσμους πίσω κοίταξες? Μήπως κάποιο αμορτισερ έσπασε? Πίεση αέρα ελαστοκών πίσω? Συνήθως όταν βιάζονται να τελειώσουν απλά δίνουν πίεση αέρα στα λάστιχα χωρίς να κοιτούν πόσο έδωσαν. Καπανάει όλο το αυτοκίνητο.
-
Mετα απο αλλαγη ενος ψαλιδιου (ολοκληρου, οχι μονο μπαλακια) χρειαζεται ευθυγραμμιση?
-
ναι
-
Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανα κι εγώ ευθυγράμμιση σε γνωστό στο φόρουμ ευθυγραμμισά στο Μενίδι. Είχα χρόνια να πάω στον συγκεκριμένο και με περίμενε μία έκπληξη. Ο βασικός υπεύθυνος και 'φίρμα'' του συνεργείου (Δ.Π. ή doctor για τους γνωρίζοντες) δεν εργάζεται πλέον εκεί. Είχε κουμπαριά με τον πρώην συνεργάτη του (ο τελευταίος είχε παντρευτεί την κόρη του Δ.Π.) που τώρα κρατά το μαγαζί αλλά καθώς φαίνεται μετά το χωρισμό του δεύτερου από την κόρη του πρώτου χώρισαν και οι επαγγελματικοί τους δρόμοι..Κάπου φέτος τον Ιούνιο από ότι μου είπε. Κρίμα..Πάντως και ο μικρός (τρόπος του λέγειν το μικρός) φαίνεται καλός μάστορας. Απλά τα αναφέρω αυτά για κάποιους φίλους που ίσως πήγαιναν στο συγκεκριμένο συνεργείο χάριν του Δ.Π.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει τι έχει απογίνει ο τελευταίος (αν εργάζεται αλλού ή τα παράτησε, είναι και 59 ετών), ας μας πει. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανα κι εγώ ευθυγράμμιση σε γνωστό στο φόρουμ ευθυγραμμισά στο Μενίδι. Είχα χρόνια να πάω στον συγκεκριμένο και με περίμενε μία έκπληξη. Ο βασικός υπεύθυνος και 'φίρμα'' του συνεργείου (Δ.Π. ή doctor για τους γνωρίζοντες) δεν εργάζεται πλέον εκεί. Είχε κουμπαριά με τον πρώην συνεργάτη του (ο τελευταίος είχε παντρευτεί την κόρη του Δ.Π.) που τώρα κρατά το μαγαζί αλλά καθώς φαίνεται μετά το χωρισμό του δεύτερου από την κόρη του πρώτου χώρισαν και οι επαγγελματικοί τους δρόμοι..Κάπου φέτος τον Ιούνιο από ότι μου είπε. Κρίμα..Πάντως και ο μικρός (τρόπος του λέγειν το μικρός) φαίνεται καλός μάστορας. Απλά τα αναφέρω αυτά για κάποιους φίλους που ίσως πήγαιναν στο συγκεκριμένο συνεργείο χάριν του Δ.Π.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει τι έχει απογίνει ο τελευταίος (αν εργάζεται αλλού ή τα παράτησε, είναι και 59 ετών), ας μας πει.Φτου γαμώτο! Θα τον χρειαστώ συντόμως γιατι πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ (άρα και ευθυγράμμιση). Είσαι ευχαριστημένος απο την δουλειά του 'μικρού' ;
Όποιος γνωρίζει κάτι για τον Δ.Π ας μας πει -
Σιγα ρε παιδια μην τρελενεστε, ισως να εβρισκε λυση με καμια πολυ ιδιαιτερη ρυθμιση κυριως σε αγωνιαρικα αμαξια με περιεργους οδηγους με το αναλογο δαγκωμα φυσικα. Τωρα για μια απλη ευθυγραμιση να σκας 40αρι ειναι παρα πολλα! Αληθεια ο Νικος που εμεινε μονος του εριξε καθολου τις τιμες? Ξερω επισης εναν στους Αγιους Αναργυρους πολυ καλο και φθηνο, γυρω στα 25 παιρνει για ευθυγραμμιση, και προσφατα πηρε 35 για ευθυγραμιση και ζυγοσταθμιση και στις 4 ροδες σε φιλικο προσωπο που εστειλα εκει. Τωρα αν εχει την ιδια εμπειρια με τον Δροσο & Πουπακη να στηνει αγωνιστικα αμαξια δεν ξερω ουτε με ενδιαφερει.
-
Καλημέρα. Η τιμή που πλήρωσα στον Νίκο είναι 30 ευρώ (χωρίς απόδειξη ωστόσο ). Σε ότι αφορά την ποιότητα της δουλειάς, νομίζω ότι ισχύουν όσα γράφει πιο πάνω ο cson. Στο δικό μου αμάξι δε χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο για να κρίνω ειδικές γνώσεις του ανθρώπου. Σίγουρα φαίνεται προσεκτικός σε ότι κάνει και σίγουρα κατέχει τα βασικά.
Απο κει και πέρα, επειδή κι εγώ άλλη μια φορά που επισκέφτηκα το συγκεκριμένο συνεργείο (προ 6ετίας) το έκανα ορμώμενος από τη φήμη που συνόδευε το όνομα του αποχωρήσαντα μηχανικού και τα ανάλογα σχόλια εδώ, πλέον, συνειδητοποιώντας ότι για βασικό έλεγχο-σετάρισμα αυτοκινήτου δε χρειάζεται να είναι ο άλλος δόκτωρ αλλά να κατέχει τα βασικά, να μην είναι αρπακόλλας και να έχει σωστά (και ακριβή) μηχανήματα, θα ήθελα τις προτάσεις σας για ανάλογα συνεργεία ευθυγραμμίσεων μέσα στον ιστό της Αθήνας, κατά προτίμηση προς δυτικά προάστια. Εδικότερα είχα διαβάσει παλιότερα σε αυτό αλλά και σε ένα άλλο φόρουμ καλά σχόλια για κάποιον Άγγελο, ο οποίος μάλιστα είναι και κοντά στη γειτονιά μου.
http://www.vrisko.gr/details/ci5e164hc_ ... 3j4fb2640f
Αν κάποιος φίλος έχει εικόνα για τον συγκεκριμένο και κυρίως τον έχει επισκεφτεί σχετικά πρόσφατα ας γράψει εντυπώσεις. -
Πολλα ειναι και τα 30 για μια απλη ρυθμιση συγκλισης αποκλισης. Εγω παω στον Δαραβιγκα αγιους αναργυρους (google it), ειναι τσεχος στη καταγωγη και μιλαει σπαστα ελληνικα. Ειναι πολυ καλος και φθηνος.
-
εδω και 1 χρονο βρηκα τη μεθοδο με σπαγκο αναμεσα σε 2 σημειακα αντικειμενα και πετυχαινω με την παλια μεθοδο τη χρονοβορα ακριβως τη συγκλιση που θελω περιπου στα 1.8μετρα/χιλιομετρο και το τιμονι καθεται σωστα, το μετρησα στο κτεο
-
Καλημέρα, το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν πηγαίνω με 120 περίπου και στρίβω ελαφρώς αριστερά η δεξιά έχω τραντάγματα στο τιμόνι. Στην ευθεία όλα καλά. Τα λάστιχα τα έχω αλλάξει αλλά το τράνταγμα παραμένει. Δεν έχω κάνει ποτέ ευθυγράμμιση και έχω 116000 χλμ. Να είναι από ευθυγράμμιση το πρόβλημα?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλημέρα, το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν πηγαίνω με 120 περίπου και στρίβω ελαφρώς αριστερά η δεξιά έχω τραντάγματα στο τιμόνι. Στην ευθεία όλα καλά. Τα λάστιχα τα έχω αλλάξει αλλά το τράνταγμα παραμένει. Δεν έχω κάνει ποτέ ευθυγράμμιση και έχω 116000 χλμ. Να είναι από ευθυγράμμιση το πρόβλημα?Οχι καμια σχεση με ευθυγραμμιση. Ξεκινας με ζυγοσταθμιση και ελεγχο τζογων σε ψαλιδια και συνεμπλοκ.
-
οπώς λέει και ο τίτλος.... πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος ...
άλλαξα λάστιχα σε ένα mercedes A150 και έβαλα τα σωστά 185/65/15 από 195/60/15 που (μάλλον κακώς) φορούσε.
Έκανα και ευθυγράμμιση στο βουλανιζατέρ γιατί το τιμόνι ήταν ελαφρώς λοξά και το αμάξι πήγαινε ευθεία...
Πάω να φύγω από το βουλκανιζατέρ, και μόλις αναπτύσσω ταχύτητα εμφανίζεται στο καντράν το μήνυμα
ESP inoperative check owners manual
τότε.... το αμάξι αρχίζει να κόβει ταχύτητα ΜΟΝΟ ΤΟΥ και δεν ακούει στο γκάζι καθόλου .(φτάνει ώς τα 50 km/h)
Το έσβησα ξεκίνησα πάλι τα ίδια δύο τρεις φορές. Γυρίζω πίσω στο βουλακνιζατέρ , 'εμείς λάστιχα αλλάξαμε' μου λέει... 'και ευθυγράμμιση κάναμε ' του λέω εγώ .... Τέλος πάντων προσπάθησε να κάνει κάτι ... αλλά αποτέλεσμα ουδέν.
Στην τελευταία απέλπιδα βόλτα που το έκανα έφτασα τα 100 , δεν έδειξε τίποτα σχετικό, αλλά δεν το παίρνεις και σοβαρά ούτε σε ταξίδι βέβαια ... που σχεδίαζα να το πάρω ( -μεγάλη απάτη το αστέρι της στουτγκάρδης εδώ που τα λέμε... Α κάθε 6 μήνες σκίζει και μία φυσούνα ημιαξονίου μία τη μέσα - μία την έξω, έτσι για να μην πλήττουμε).
έχει τύχει σε κανέναν; τι στο καλό συμβαίνει; -
Πήγαινε στον ηλεκτρολόγο σου να δει τους σενσορες του abs στους τροχούς και την καλωδίωση τους.
-
Βάλε μπρος και σε στάση, στρίψε το τιμόνι τέρμα δεξιά και αριστερά δυό τρεις φορές ίσως θέλει reset ο αισθητήρας γωνιακής θέσης τιμονιού
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Βάλε μπρος και σε στάση, στρίψε το τιμόνι τέρμα δεξιά και αριστερά δυό τρεις φορές ίσως θέλει reset ο αισθητήρας γωνιακής θέσης τιμονιούΠαιζει και αυτό να είναι κάτι απλό. Τα έχουν αυτα τα κουλά κατι τέτοιες μαρκες, οποτε και μια ερωτηση σε ενα εξουσιοδοτημένο συνεργειο να έκανες θα επερνες κάποια απαντηση.
-
Με ένα πρίζωμα στο διαγνωστικό όλα φαίνονται. Τα ίδια πάντως κάνει και με τον διακόπτη φώτων φρένων....
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πήγαινε στον ηλεκτρολόγο σου να δει τους σενσορες του abs στους τροχούς και την καλωδίωση τους.Χ2 + εκτός αυτών τα περισσότερα συστήματα έχουν άλλο ένα ο οποίος διαβάζει και τη γωνία στρέψης του τιμονιού. Πολύ πιθανό μια που ευθυγραμμίστηκε, να πειράχτηκε, χτυπήθηκε, ξεσυνδέθηκε.
-
Στο ίδιο θέμα..
Αφού ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην αναζήτηση της αιτίας του προβλήματος, να πω, ότι ρώτησα ένα γείτονα ηλεκτρολόγο και μου είπε να το πάω να το βάλει στο διαγνωστικό και ότι μάλλον θέλει κάποιο σετάρισμα μετά την αλλαγή ελαστικών και την ευθυγράμμιση.
Όσο για αντιπροσωπεία ..λέω να το καθυστερήσω λίγο ...
Διάβασα και σε ξένα φόρουμ για τον αισθητήρα γωνίας τιμονιού, αλλά αυτό λογικά θα το δείξει και το διαγνωστικό.Πάντως με προβληματίζει αυτό φαινόμενο με τη σωρεία ηλεκτρονικών βλαβών και γενικά ευαισθησίας των νεώτερων αυτοκινήτων - ίσως τα αυτοκίνητα έχουν γίνει αναλώσιμα 5-7 ετών ( αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα) - οι εταιρείες προσπαθούν να ´εχουν την αποκλειστικότητα στην διάγνωση επίλυση - βλαβών και τελευταία το ´εχουν παρακάνει με τη χρήση ηλεκτρονικών - οθόνες πολυμέσων -ψηφιακά ταχύμετρα κτλ που αποσπούν και την προσοχή του οδηγού, ενώ οι εταιρείες δήθεν κόπτονται για την ασφάλειά του.
Περί ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ