-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μία βίδα φαίνεται με το μάτι. .Δεν ξέρω αν έχει βίδα και από την άλλη πλευρά.έχει και από την άλλη, θες καρυδάκι 13 mm
-
Αν έχει και από την άλλη την κάτσαμε την βάρκα. Ζορίζει το θέμα και δεν βοηθά ούτε ο καιρός, ούτε το σκοτάδι.
-
Τέτοια βάση έχει και το Τζέτα του πατέρα μου, μονδέλο 1989. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί να σχεδιάζεις ένα πράγμα δύσκολο, ενώ μπορεί να είναι εύκολο.
-
Ρε παιδιά πριν καιρό είχα πάρει αυτό το σετ από το Praktiker και το είχα 'πεταμένο' στην αποθήκη
https://www.axminster.co.uk/proxxon-24- ... 3-8-474846Με αυτό δεν μπορώ να κάνω δουλειά;;;;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
δεν βοηθά το σκοτάδι.πάντα με φακό και επέκταση, την πρώτη φορά σου φαίνεται βουνό, και σιγά σιγά με την εξάσκηση του παίρνεις τον αέρα, την τρίτη -τέταρτη -πέμπτη φορά που θα βγάλεις μπαταρία το έχεις εμπεδώσει, όλοι έτσι ξεκίνησαν... ειδικά το fabia που κάθεται, μια φόρτιση την θέλει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρε παιδιά πριν καιρό είχα πάρει αυτό το σετ από το Praktiker και το είχα 'πεταμένο' στην αποθήκη
https://www.axminster.co.uk/proxxon-24- ... 3-8-474846Με αυτό δεν μπορώ να κάνω δουλειά;;;;
Φυσικά και κάνει.
-
Κανει
-
Να ρωτήσω, έχω ακούσει ότι στις σκανδιναβικές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι μπαταρίες είναι με ειδικά χερούλια (ή κάτι τέτοιο) ώστε να βγαίνουν πολύ εύκολα, χωρίς δηλαδή καρυδάκι κλπ. Τις βγάζουν κάθε φορά και τις παίρνουν σπίτια τους. Ισχύει;
-
Ο χρήστης dimau έγραψε:
δεν βοηθά το σκοτάδι.
πάντα με φακό και επέκταση, την πρώτη φορά σου φαίνεται βουνό, και σιγά σιγά με την εξάσκηση του παίρνεις τον αέρα, την τρίτη -τέταρτη -πέμπτη φορά που θα βγάλεις μπαταρία το έχεις εμπεδώσει, όλοι έτσι ξεκίνησαν... ειδικά το fabia που κάθεται, μια φόρτιση την θέλει.
Έχω πάρει από Jumbo ένα φακό αυτοκινήτου μεγάλο με πολλά LED με μαγνήτη κλπ... Με αυτόν κάνω τέτοιες δουλειές.
Και είναι όπως το λες. Αν βγάλω την μπαταρία μετά δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Και σίγουρα φόρτιση πρέπει να κάνω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Φυσικά και κάνει.
Κανει
Παιδιά ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Να ρωτήσω, έχω ακούσει ότι στις σκανδιναβικές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι μπαταρίες είναι με ειδικά χερούλια (ή κάτι τέτοιο) ώστε να βγαίνουν πολύ εύκολα, χωρίς δηλαδή καρυδάκι κλπ. Τις βγάζουν κάθε φορά και τις παίρνουν σπίτια τους. Ισχύει;Δεν νομίζω.........η μπαταρία πρέπει να ασφαλίσει σε κάποιο σημείο της βάσης για να μην μετατοπιστεί. Δεν έχω δει μπαταρία χωρίς χερούλια ή λαβές για την αρμωση εξαρμωση της.
-
Ένα πλαίσιο στο οποίο μπαίνει φωλιαστά η μπαταρία, δύο ντίζες με σπείρωμα και ένα μεταλλικό πλαίσιο που τις ενώνει βιδωτά με ΙΔΙΟ παξιμάδι με αυτό των πολων και δεν πάει πουθενά. Όλα τ άλλα είναι παπαριές απλά για να ταλαιπωρείται αυτός που μετέπειτα θα θέλει να βγάλει τη μπαταρία. Ακόμα και περισσότερα από 2 εργαλεία να πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι σχεδιαστική μ.....α.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ένα πλαίσιο στο οποίο μπαίνει φωλιαστά η μπαταρία, δύο ντίζες με σπείρωμα και ένα μεταλλικό πλαίσιο που τις ενώνει βιδωτά με ΙΔΙΟ παξιμάδι με αυτό των πολων και δεν πάει πουθενά. Όλα τ άλλα είναι παπαριές απλά για να ταλαιπωρείται αυτός που μετέπειτα θα θέλει να βγάλει τη μπαταρία. Ακόμα και περισσότερα από 2 εργαλεία να πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι σχεδιαστική μ.....α.Καπως ετσι ειναι στο honda eg4. Στη w202 απλα ενα πλακακι με μια βιδα είναι, αλλά υπάρχει χώρος. Γενικά αν δν καταλάβεις πως βγαίνει κατι και τι έχει απο πισω καλύτερα μην ασχολείσαι, ή θα το χαλασεις ή θα χαλάσεις την ψυχική σου υγεία.
Υ. Γ. Συνήθως σχεδιαστικη μλκια σπάνια κάνουν. Οσοι δουλευουν την ίδια μαρκα χρόνια το κανουν να φαίνεται γελοίο. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Να ρωτήσω, έχω ακούσει ότι στις σκανδιναβικές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι μπαταρίες είναι με ειδικά χερούλια (ή κάτι τέτοιο) ώστε να βγαίνουν πολύ εύκολα, χωρίς δηλαδή καρυδάκι κλπ. Τις βγάζουν κάθε φορά και τις παίρνουν σπίτια τους. Ισχύει;H μπαταρία πρέπει να είναι σταθερά τοποθετημένη γιατί αλλιώς θα χαλάσουν τα στοιχεία της πιο γρήγορα.
-
Πάνω που τα λέγαμε χτες, να λοιπόν σήμερα που έμεινα από μπαταρία! Ενός χρόνου η μπαταρία. Το αμάξι Παρασκευή έκανε περίπου 90 χιλιόμετρα. Σάββατο δε κινήθηκε καθόλου λόγω χιονιά και παγετού. Κυριακή απλά δούλεψε στο ρελαντί κανά 5λεπτο και χτες Δευτέρα δούλεψε σε κίνηση συνολικά περίπου μία ώρα κάνοντας καμια 15αριά χιλιόμετρα. Όλες τις φορές πήρε κανονικά. Σήμερα λοιπόν το απόγευμα, δεν έπαιρνε. Είδα και ο δείκτης της μπαταρίας μαύρισε (=ξεφορτισμένη). Είναι λογικό να ξεφορτίζεται έτσι εύκολα;;
- χτες το βράδυ παίζει να είχε περίπου -5 βαθμούς.
-
Μου έχει τύχει και μένα τέτοια περίπτωση παλιότερα. Το βράδυ κινήθηκα κανονικά και την άλλη μέρα το πρωί με πολύ κρύο η μπαταρία τα είχε φτύσει. Άναβαν τα ηλεκτρικά αλλά το μιζάρισμα είχε πεθάνει.
Προφανέστατα είχε πέσει η δύναμη της μπαταρίας και ήθελε φόρτιση. Δεν είχα τότε φορτιστή, φώναξα οδική βοήθεια, έβαλε μπροστά με εκκινητή και πήγα και άλλαξα μπαταρία. Την ίδια στιγμή πήγα και αγόρασα και φορτιστή.Παίζει να είσαι στην ίδια περίπτωση. Εκτός αν έχεις διαρροή, που χλωμό το κόβω αυτό γιατί θα είχες και άλλα σημάδια.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μου έχει τύχει και μένα τέτοια περίπτωση παλιότερα. Το βράδυ κινήθηκα κανονικά και την άλλη μέρα το πρωί με πολύ κρύο η μπαταρία τα είχε φτύσει. Άναβαν τα ηλεκτρικά αλλά το μιζάρισμα είχε πεθάνει.
Προφανέστατα είχε πέσει η δύναμη της μπαταρίας και ήθελε φόρτιση. Δεν είχα τότε φορτιστή, φώναξα οδική βοήθεια, έβαλε μπροστά με εκκινητή και πήγα και άλλαξα μπαταρία. Την ίδια στιγμή πήγα και αγόρασα και φορτιστή.Παίζει να είσαι στην ίδια περίπτωση. Εκτός αν έχεις διαρροή, που χλωμό το κόβω αυτό γιατί θα είχες και άλλα σημάδια.
Τα χω βγάλει όλα από πάνω. Και το ραδιοφώνο ακόμη το αποσυνδέω κάθε φορά, γιατί τραβούσε αρκετή ενεργεία ακόμη και κλειστό. Δηλαδή το μόνο ηλεκτρικό νομίζω που δουλεύει όταν έχω κλειστό το αμάξι είναι το ρολογάκι της οροφής!
Οι ενδείξεις στο καντράν άναβαν κανονικά δυνατά, δε φαινόταν δηλαδή ότι δε θα παίρνει, αλλά στο μιζάρισμα δεν...
Μέτρησα τη μπαταρία, 11,95 V είναι. Τώρα τη φορτίζω σπίτι και θα το πάω το αμάξι στον ηλεκτρολόγο με την πρώτη ευκαιρία να το δουν. -
Αν θέλεις να δεις αν έχει πεθάνει η μπαταρία θα πρέπει να βάλεις βολτόμετρο πάνω στην μπαταρία και την στιγμή που μιζάρεις να δεις το βύθισμα που κάνει. Αν θυμάμαι καλά στο βύθισμα δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από 11Volt. Αν πέσει κάτω από τα 11Volt τότε η μπαταρία έχει ξεφορτίσει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν θέλεις να δεις αν έχει πεθάνει η μπαταρία θα πρέπει να βάλεις βολτόμετρο πάνω στην μπαταρία και την στιγμή που μιζάρεις να δεις το βύθισμα που κάνει. Αν θυμάμαι καλά στο βύθισμα δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από 11Volt. Αν πέσει κάτω από τα 11Volt τότε η μπαταρία έχει ξεφορτίσει.Αν δεν κάνω λάθος με αυτό τον τρόπο ελέγχεις το δυναμό όχι την μπαταρία. Μπερδεύομαι;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Αν θέλεις να δεις αν έχει πεθάνει η μπαταρία θα πρέπει να βάλεις βολτόμετρο πάνω στην μπαταρία και την στιγμή που μιζάρεις να δεις το βύθισμα που κάνει. Αν θυμάμαι καλά στο βύθισμα δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από 11Volt. Αν πέσει κάτω από τα 11Volt τότε η μπαταρία έχει ξεφορτίσει.
Αν δεν κάνω λάθος με αυτό τον τρόπο ελέγχεις το δυναμό όχι την μπαταρία. Μπερδεύομαι;
Το δυναμό το ελέγχεις με τον κινητήρα αναμμένο. Πρέπει να δείχνει πάνω απο 13,5 V.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος με αυτό τον τρόπο ελέγχεις το δυναμό όχι την μπαταρία. Μπερδεύομαι;
Το δυναμό το ελέγχεις με τον κινητήρα αναμμένο. Πρέπει να δείχνει πάνω απο 13,5 V.
Α ναι σωστά. Εγώ μπερδεύομαι. Πάντως αυτό που λέει ο Storm το ξέρω και βλέπω ηλεκτρολόγους που το μετράνε. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε αν η μπαταρία είναι οκ (>11V) ;
Μπαταρία αυτοκινήτου...