-
Τι μπαταρια φοραγε το αμαξι απο μαμα και τι εβαλες? Αναφερομαι στα Ah της μπαταριας.
Ολοι οι ηλεκτρολογοι σου προτεινουν να βαζεις μεγαλυτερη μπαταρια σε χωριτικοτητα. Μεγα λαθος. Δεν προλαβαινει να φορτισει ποτε.
-
από cson » 17 Απρ 2016 10:34
Τι μπαταρια φοραγε το αμαξι απο μαμα και τι εβαλες? Αναφερομαι στα Ah της μπαταριας.
Ολοι οι ηλεκτρολογοι σου προτεινουν να βαζεις μεγαλυτερη μπαταρια σε χωριτικοτητα. Μεγα λαθος. Δεν προλαβαινει να φορτισει ποτε.
Η μπαταρία έχει τα ίδια Ah με αυτά της μανισιας.
-
Ο χρήστης geopap85 έγραψε:
cson σχετικο είναι αυτό...όταν χτυπησει η μιζα σχεδόν ιδια καταναλωση θα εχουμε.
-
Ιδια ακριβως καταναλωση ναι. Η μεγαλυτερη ομως θα ειναι οχι καλα φορτισμενη και υπο φορτιο μιζας θα γονατισει.
-
Ο χρήστης geopap85 έγραψε:
Πες του να στην φορτισει πληρως με το φορτιστη του ή κανε καμια μεγαλη διαδρομη αν μπορεις με το αμαξι συνεχομενα πανω απο 50χλμ. Με τετοιες διαδρομες.που κανεις και χωρις καποια χειροκινητη φορτιση μην περιμενεις να δεις βελτιωση.
Εαν και με τις πληρης φορτισεις δειτε χαμηλη ταση αλλαχτε την. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πες του να στην φορτισει πληρως με το φορτιστη του ή κανε καμια μεγαλη διαδρομη αν μπορεις με το αμαξι συνεχομενα πανω απο 50χλμ. Με τετοιες διαδρομες.που κανεις και χωρις καποια χειροκινητη φορτιση μην περιμενεις να δεις βελτιωση.
Εαν και με τις πληρης φορτισεις δειτε χαμηλη ταση αλλαχτε την.Την φορτισε νομιζω μια φορα σε μηχανημα...πρεπει να εχει πιασει αλατα στις πλακες ....με δυνατο φορτισμα ισως καθαρισουν λιγο όπως λες.
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Τι λετε ρε ξεφτερια!δεν ειμαι επιθετικος με τον φιλο ισαισα αντικειμενικος!
Ξεφτερια..
Και αν μας πει οτι εχει και ντιζελ να δεις τι καλα φορτωνει η μπαταρια στα 2χλμ. Και καλα κανει και παει με το αμαξι ομως ρωταει εδω μεσα αφου μιλησε με τον ηλεκτρολογο του ..σωστα ξεφτερια?
Τωρα αν του την αλλαξει καλος λεω αλλα δε νομιζω να φορτισει η δικια του απλα χαλασε...αν δεν την αλλαξει πρεπει να πληρωσει για καινουργια.
Και δεν ειμαι εξυπνος μηχανικος αυτοκινητων ειμαι ξεφτερια!Αν διαβασεις αυτο που εγραψες, και δεις μετα και τα σχολια, πιθανοτατα θα αντιληφθείς οτι αυτο που ενοχλησε δεν ηταν η επι του θεματος τεχνικη σου αξιολογηση, αλλά ο τροπος που την εξέφρασες και οντως βγηκες επικριτικος ΚΑΙ επιθετικος. Μπορει να μην ηταν η προθεση τετοια, αλλα ετσι αποτυπωθηκε.
Πάντως πολύ από την γειτονιά μου κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως και ο πατέρας μου. Κυρίως δηλαδή σπίτι δουλειά- δουλειά σπίτι με το αμάξι, λόγο οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγου φόρτου εργασίας δεν μένει ώρα για άλλες βόλτες. Τώρα να μιλήσω κυρίως για τον πατέρα μου ο οποίος δεν είχε ποτέ πρόβλημα και κάνει το ίδιο πράγμα.
Ολοι λιγο πολυ εχουμε περασει απο το ιδιο σταδιο. Ας ξερουμε τουλαχιστον τι μπορει να προξενησει μια τετοια πρακτικη. Ας πουμε πως η φραση 'ο'τι δεν κυλαει, χορταριαζει', ειναι πολυ κοντα στην πραγματικοτητα.
-
- Μια καινούργια μπαταρία, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, όταν την αγοράσεις και την μετρήσεις πόσα Volt πρέπει να βγάλει για να είναι σε καλή κατάσταση??
- Πείτε κάποια καλή μάρκα μπαταρίας η οποία να γράφει πάνω της την ημερομηνία παραγωγής.
- Η ημερομηνία παραγωγής με την ημερομηνία αγοράς από τον πελάτη πόσο διαφορά πρέπει να έχουν ώστε η μπαταρία να είναι σε καλή κατάσταση, υπό την προϋπόθεση ότι ο έμπορος δεν συντηρούσε με κάποιο τρόπο την μπαταρία.
Αυτά τα ολίγα, αν μπορούν να απαντηθούν. Ευχαριστώ.
-
- Γίνεται μέτρηση με ειδικό μηχάνημα που μετράει τα αμπερ που δίνει η μπαταρία, τα VOLT δεν λένε τίποτα
- Δεν ξέρω κάποια που να έχει γραμμένη ημερομηνία παραγωγής (όσο πιο μεγάλο μαγαζί λογικά τόσο γρήγορα αλλάζει το στοκ
3)μόνο ο έλεγχος με το κατάλληλο μηχάνημα μπορεί να σου πει σε τι κατάσταση είναι η καινούργια μπαταρία , όλα τα άλλα είναι κουβέντες
-
γεια σας. λοιπον επειδη ειμαι ασχετος θα'θελα να μου πειτε τι παιζει με τις μπαταριες.
απ'οτι εχω ψαξει λενε για ah και cca. αυτα οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο? επισης αναλογα τι αυτοκινητο εχεις πχ. 1400 κυβικα ή 2000 κυβικα πρεπει να βαλεις συγκεκριμενη μπαταρια σε ah και cca? και ποιες μαρκες θεωρουνται καλες?
ρωταω για να μαθω πανω κατω τι γινεται με τις μπαταριες και να μην μου πουλησει οτι να ναι καποιος οταν χρειαστει να αλλαξω μπαταρια. ευχαριστω εκ των προτερων
-
Ο χρήστης Dimitrisps έγραψε:
γεια σας. λοιπον επειδη ειμαι ασχετος θα'θελα να μου πειτε τι παιζει με τις μπαταριες.απ'οτι εχω ψαξει λενε για ah και cca. αυτα οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο? επισης αναλογα τι αυτοκινητο εχεις πχ. 1400 κυβικα ή 2000 κυβικα πρεπει να βαλεις συγκεκριμενη μπαταρια σε ah και cca? και ποιες μαρκες θεωρουνται καλες?
ρωταω για να μαθω πανω κατω τι γινεται με τις μπαταριες και να μην μου πουλησει οτι να ναι καποιος οταν χρειαστει να αλλαξω μπαταρια. ευχαριστω εκ των προτερων
- Μια καινούργια μπαταρία, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, όταν την αγοράσεις και την μετρήσεις πόσα Volt πρέπει να βγάλει για να είναι σε καλή κατάσταση??
- Πείτε κάποια καλή μάρκα μπαταρίας η οποία να γράφει πάνω της την ημερομηνία παραγωγής.
- Η ημερομηνία παραγωγής με την ημερομηνία αγοράς από τον πελάτη πόσο διαφορά πρέπει να έχουν ώστε η μπαταρία να είναι σε καλή κατάσταση, υπό την προϋπόθεση ότι ο έμπορος δεν συντηρούσε με κάποιο τρόπο την μπαταρία.
Αυτά τα ολίγα, αν μπορούν να απαντηθούν. Ευχαριστώ.
Για ρίξτε μια ματιά και εδώ
viewtopic.php?f=6&t=13906&start=2880Ο 21 Quadra το έχει ποστάρει καιρό τώρα, θα σας λυθούν κάποιες απορίες.
-
Τι μπαταρια να βαλει ενας φιλος σε matiz του 1999?
Αυτη που εχει πανω ειναι 35AH, μπορει να μπει και 40 πανω π.χ? -
45αρα σιγουρα παιρνει ειναι μικρη διαφορα και πρεπει να παρεις 45. Τωρα το ποσο μεγαλυτερη παιρνει απο 45 θα σου πει ηλεκτρολογος
-
Ο χρήστης mynam3 έγραψε:
Τι μπαταρια να βαλει ενας φιλος σε matiz του 1999?
Αυτη που εχει πανω ειναι 35AH, μπορει να μπει και 40 πανω π.χ?Τιμές-χαρακτηριστικά & πληροφορίες δες εδώ
-
Ολοι οι ηλεκτρολογοι σου προτεινουν να βαζεις μεγαλυτερη μπαταρια σε χωριτικοτητα. Μεγα λαθος. Δεν προλαβαινει να φορτισει ποτε.Για ποιόν λόγο συμβαίνει αυτό?
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Ολοι οι ηλεκτρολογοι σου προτεινουν να βαζεις μεγαλυτερη μπαταρια σε χωριτικοτητα. Μεγα λαθος. Δεν προλαβαινει να φορτισει ποτε.Για ποιόν λόγο συμβαίνει αυτό?
Μικρο δυναμο......
-
Το alternator δεν έχει να φορτίσει την μπαταρία από το μηδέν, απλά να καλύψει την ενέργεια που καταναλώθηκε. Αυτή προφανώς δεν εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας. Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο για τον οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες θα υπάρξει πρόβλημα με μία μεγαλύτερη μπαταρία. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο αν αυτή αδειάσει (εκεί όντως η φόρτιση θα χρειαστεί παραπάνω ώρα και το μέγεθος του alternator παίζει ρόλο), αλλά σε αυτή την περίπτωση έτσι και αλλιώς δεν θα πρέπει να φορτίσει πάνω στο αμάξι γιατί απλά το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδιασμένο για αυτή την δουλειά.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Το alternator δεν έχει να φορτίσει την μπαταρία από το μηδέν, απλά να καλύψει την ενέργεια που καταναλώθηκε. Αυτή προφανώς δεν εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας. Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο για τον οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες θα υπάρξει πρόβλημα με μία μεγαλύτερη μπαταρία. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο αν αυτή αδειάσει (εκεί όντως η φόρτιση θα χρειαστεί παραπάνω ώρα και το μέγεθος του alternator παίζει ρόλο), αλλά σε αυτή την περίπτωση έτσι και αλλιώς δεν θα πρέπει να φορτίσει πάνω στο αμάξι γιατί απλά το σύστημα φόρτισης του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδιασμένο για αυτή την δουλειά.ολη αυτη η διαδικασια ειναι εξτρα καυσιμο.
αν οι διαδρομες δεν ειναι μεγαλες ποτε δεν θα φορτισει την μπαταρια στο 100%.
πες μου και εναν λογο που θες να βαλεις μεγαλυτερη μπαταρια. -
Ποιά διαδικασία? Την μπαταρία φορτισμένη θα την βάλω προφανώς στο αμάξι. Αν ξεφορτίσει σε σημείο που να μην μπορεί να φορτίσει υπο φυσιολογικές συνθήκες σημαίνει ότι κάτι πάει στραβα στο αμάξι (άσχετο με την μπαταρία). Τo alternator θα πρέπει να αναπληρώσει την ενέργεια που καταναλώθηκε. Πως σχετίζεται αυτή με το μέγεθος της μπαταρίας? Και αν σχετίζεται (γιατί μπορώ να σκεφτώ κάποιους παραγοντες) αυτή η συσχέτιση είναι τόσο ισχυρή που να είναι συγκρίσιμη με την ενέργεια που καταναλώθηκε?
Δεν θέλω να βάλω μεγαλύτερη μπαταρία, ούτε θα το έκανα (γιατί να κουβαλάω παραπάνω βάρος χωρίς λόγο?). Απλά επισημαίνω ότι δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο δεν θα μπορεί να φορτίσει η μπαταρία.
-
Μια μεγαλυτερη μπαταρια θα αντεξει περισσοτερο στο χρονο μιας και στην εκκινηση δεν θα τρωει το ιδιο ζορι με μια μικροτερη.Εστω ότι για να βαλουμε μπροστα χαλαμε Α ενεργεια(αυτό ισχυει και για τις 2 μπαταριες) το alternator εχει να αναπληρωσει μια Α ενεργεια,τιποτα περισσοτερο.Στα 45 Α περιπου οι ηλεκτρολογοι προτεινουν μεγαλύτερες....ενω στα 100Α που εχει από το εργοστασιο μια χαρα βαζουν μικρότερες....
Μια φορα εβαλα 90-95Α εξαιτίας ηλεκτρολογου....Πλεον μπαταρια μονο από το νετ αγοραζω....Για επωνυμη(τις κορυφαιες δλδ) μου ζητησε πανω από 160-170ευρω.....ουστ
Μπαταρία αυτοκινήτου...