-
Ο χρήστης summit1_1 έγραψε:
Ναι έχει ηλεκτρικο τιμόνι, και αντλία νερού δεν έχουν όλα;Ηλεκτρική αντλία νερού δεν έχουν τα απλά κοινά αυτοκίνητα, είναι υπόθεση των αγώνων η ηλεκτρική αντλία νερού, αν υπάρχει εκτός αγώνων θα είναι σε κανένα supercar αλλά και πάλι δεν...
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Η μπαταρία συνήθως μπαίνει στην αντιπροσωπεία. Το δικό μου Golf το παρέλαβα με 45Ah (μάρκας που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της και με άφησε στα 3 χρόνια), ενώ το site της Bosch το μικρότερο μέγεθος της μπαταρίας που βγάζει για το δικό μου αυτοκίνητο με τον κινητήρα που έχει είναι 52Ah (ενώ φτάνει μέχρι και 63Ah).Βάλε ό,τι βρεις στο διάστημα από 50Ah έως 65Αh και θα είσαι ΟΚ. Οι exide είναι από τις καλύτερες μπαταρίες που κυκλοφορούν, πιθανόν αν την δώσεις για μια καλή φόρτιση να βγάλεις τον χειμώνα (εξάρταται και απο το πόσο συχνά κινείς το αμάξι). Αλλά να έχεις υπόψη οτι πλέον (ειδικά αφού είναι και 5 ετών) μπορεί να σε αφήσει απροειδοποίητα. Το πρωί να πάρει μπρος και το μεσημέρι όχι.
Τα αυτοκινητα ερχονται με μπαταρια απο το εργοστασιο.........αλλιως θα ηταν αδυνατη η μεταφορτωση τους σε καραβια ,τρενα κτλ Τωρα αν υπαρχουν τοοοοσο λαμογια εισαγωγεις που να αλλαζουν την εργοστασιακη με μικροτερη,δεν το ξερω...
-
Στο mazda 6 1,8 του 2004 έβαλα πριν 2 χρόνια μια βουλγάρικη ΜΟΝ BAT και η οποία δεν έβγαλε καλά καλά τα 2 χρόνια. Η μπαταρία που έβαλα ήταν 75άρα. Ποια είναι η άποψη σας για τις μεγαλύτερες σε ΑΗ σε σχέση με αυτές που προβλέπει ο κατασκευαστής; Ιδιαίτερα στα ψυχρά κλίματα της βόρειας Ελλάδας όπου οι θερμοκρασίες κάνουν βουτιές στους -12 -15. θα την φορτίζει ο δυναμός;
παλαιότερα είχα βάλει μία Αυστριακή BULLER με τα ίδια ΑΗ και μου άντεξε μια εξαετία αλλά ήταν ακριβούτσικη... -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Στο mazda 6 1,8 του 2004 έβαλα πριν 2 χρόνια μια βουλγάρικη ΜΟΝ BAT και η οποία δεν έβγαλε καλά καλά τα 2 χρόνια. Η μπαταρία που έβαλα ήταν 75άρα. Ποια είναι η άποψη σας για τις μεγαλύτερες σε ΑΗ σε σχέση με αυτές που προβλέπει ο κατασκευαστής; Ιδιαίτερα στα ψυχρά κλίματα της βόρειας Ελλάδας όπου οι θερμοκρασίες κάνουν βουτιές στους -12 -15. θα την φορτίζει ο δυναμός;
παλαιότερα είχα βάλει μία Αυστριακή BULLER με τα ίδια ΑΗ και μου άντεξε μια εξαετία αλλά ήταν ακριβούτσικη...Ακριβουτσικη αυτη που εβγαλε 6 χρονια ή αυτη που δεν εβγαλε 2?
-
Εξαρτάται, εάν διαιρέσεις την τιμή με τα χρόνια βγαίνει φθηνή η banner. Αλλά το να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος είναι εύκολο. Εάν η βουλγάρικη έβγαζε 4 χρόνια θα έβγαινε φτηνότερη. Μπορείς να το ξέρεις αυτό κατά την αγορά όμως...
-
παντως πιστευω οτι ειναι λαθυος να μην βαζεις λιγο μεγαλυτερη μπαταρια απο του κατασκευαστη. Στο Rav4 εβαλα δυο φορες 45αρα του κατασκευαστη και στα τρια χρονια εμενα στο δρομο. Αν ξεχναγα την πλαφονιερα εμενε το αυτοκινητο και πιο πριν! Εβαλα 65ρα και βρηκα την υγεια μου. Αρα λοιπον σε εμενα βγηκε σε καλο. Ουτε πεσιμο των φωτων οταν αφηνεις το γκαζι στον τριτο χρονο, ουτε μου μενει αμα ξεχασω κανενα λαμπακι, μαλιστα εμενα μου αναβε το λαμπακι του κινητηρα και ηατν απο τη μικρη μπαταρια. Σε αλλο RAV4 ειχε 35αρα!!!
-
Εεο όχι και 35αρα, παλι καλά που δεν έβαζαν και μπαταρία για φακο
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι καλό είναι να πηγαινουμαι μια κατηγορία παραπανω, να μην ζοριζεται. Για οικονομία βάζουν την μικρότερη δυνατή αλλά όταν ζητήσεις αρκετά αμπέρ γιατί εχεις όλα τα ηλεκτρικά ανοικτά και τα έχει παίξει λίγο η μπαταρία πέφτει τοτε μεγαλο ζόρι. Όμως και αρκετά μεγάλη δεν θέλει να είναι γιατί το δυναμό δεν μπορεί να την φορτισει. Και καλό να επιλέγουμε κάποια επωνυμη δεν είναι και τόσο μεγάλη η διάφορα με καμμία 10-20 € παραπανω βρίσκεις άνετα για να εχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Εξαρτάται, εάν διαιρέσεις την τιμή με τα χρόνια βγαίνει φθηνή η buller. Αλλά το να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος είναι εύκολο. Εάν η βουλγάρικη έβγαζε 4 χρόνια θα έβγαινε φτηνότερη. Μπορείς να το ξέρεις αυτό κατά την αγορά όμως...το 'Είμαι πολύ φτωχός για να ψωνίζω φτηνά' δεν το βγάλανε τυχαία.
-
Εμενα η εργοστασιακη 45αρα στο γκολφ κρατησε 5μιση χρονια και η αφτερμαρκετ 62αρα 3 χρονια
-
Στην Ε87 η αυστριακή ** Banner** Power Bull 62Ah έβγαλε απροβλημάτιστα 6+ χρόνια επίσης!
-
θα καταθεσω και την δικη μου αποψη , ελπιζω να βοηθησω οσο μπορω ,.
- μπαταρια οσο ποιο φρεσκια γινεται ,,( συνηθως καθε 3-4 μηνες φερνουν , και μετα απο 2 μηνες στο μαγαζι γενικα οι μπαταριες θελουν μικροφορτιση)
- μπαταρια που να καλυπτεται απο το δυναμο του αυτοκινητου πχ 60ah μπαταρια για 90ah δυναμο (υπαρχουν τοσα ηλεκτρονικα που απαιτουν ενεργεια)
- αν δεν κινειται συχνα ( 1 φορα ανα 15 μερες ) καλο θα ηταν να βγει ο αρνητικος πολος
- καθε 6 μηνες φορτιση της μπαταριας με εξυπνο φορτιστη ( μπορει να δωσει μεχρι και αλλα 2 χρονια ζωης )
Γενικα οι μπαταριες μολυβδου ασχετως τεχνολογιας (ca/ca, agm) εχουν ενα κοινο παρονομαστη και αυτο ειναι το βαρος
οσο περισοτερο μολυβι, τοσο μεγαλυτερο το βαρος ,τοσο μεγαλυτερη η αντοχη και η δυναμη μιας μπαταριας
μπειτε για παραδειγμα στην banner θα δειτε τα τεχνικα χαρακτηριστικα για το ιδιο μεγεθος μπαταριας (κουτι) και AH η απλη εχει πχ 15 κιλα η EFB 16.5 και η AGM 18 κιλα
που θελω να καταληξω,.. ειδα ψαχνωντας στα τεχνικα χαρακτηριστικα μπαταριες που ελεγαν 600cca εκκινησης αλλα ηταν πολυ ελαφριες σε σχεση με τις ''ΚΑΛΕΣ'' μαρκες οι οποιες μπορει να ειχαν και λιγο λιγοτερα cca εκκινησης
προσωπικα επειδη ειχα καει στον χυλο (mitsuba 60ah μετα απο 8 μηνες δεν επερνε εμπρος, αν και καταφερα να την κρατησω με το στανιο και φορτιστη συνολικα 2 χρονια ) πηγαινα για να αγορασω banner 6069 60ah (τιμη περιπου 85-90 ευρω ) και κατεληξα μετα απο ψαξιμο στην αγορα σε ΤΑΒ AGM 60AH στα 95 ευρω που μολις ειχε αφηχθει στο μαγαζι (18.5 κιλα 60ah στο μηχανημα tester πριν μου την τοποθετησουν εβγαλε 800cca , ενω ο κατασκευαστης δηλωνει πολυ λιγοτερα) ,. ιδια μπαταρια πχ bosh agm 60ah ομοια cca εκκινησης ειναι 2 κιλα ελαφρυτερη
γενικα οι AGM ειναι αλλη κατηγορια και βεβαια πρεπει το δυναμο να μπορει να την φορτισει (ταση )και για 35 ευρω διαφορα απο μια φτηνη μπαταρια (σχεδον no name) ελιζω να κανει την διαφορα ο χρονος θα δειξει ...
-
Έχει δοκιμάσει κανείς να φορτίσει μπαταρία εκτός αυτοκινήτου;
Να την βγάλει δηλαδή και να την φορτίσει στο σπίτι του; Παίζει αυτό το σενάριο;Αν βγει η μπαταρία από το αυτοκίνητο τι πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει; π.χ. στο συναγερμό; στα ηλεκτρονικά;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς να φορτίσει μπαταρία εκτός αυτοκινήτου;
Να την βγάλει δηλαδή και να την φορτίσει στο σπίτι του; Παίζει αυτό το σενάριο;Αν βγει η μπαταρία από το αυτοκίνητο τι πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει; π.χ. στο συναγερμό; στα ηλεκτρονικά;
Εγω στο golf την εβγαζα και τη φορτιζα στο σπιτι το καλοκαιρι που επαιρνα συνεχεια τη μηχανη. Κανενα προβλημα απολυτως
-
Ο συναγερμός που θα μείνει χωρίς ρεύμα, δεν παθαίνει κάτι έτσι;
Η μπαταρία μου έχει πέσει αρκετά. Προσπαθώ να αποφύγω το κατέβασμα καλωδίων από το μπαλκόνι στην πυλωτή, γιατί αν το κάνω θα πρέπει επί 8 με 10 ώρες να είμαι πάνω από το αυτοκίνητο να το παρακολουθώ μην συμβεί κάτι.
*update
Ο συναγερμός δεν παθαίνει τίποτα. Απλά θα χτυπήσει όταν γίνει ξανά η σύνδεση της μπαταρίας.
Οπότε το πρόβλημα επιλύθηκε. Θα φορτίζω την μπαταρία στο σπίτι. Ευτυχώς που το Παντάκι είναι ιδιαίτερα ευκολόχρηστο... * -
Εμενα ειχε και συναγερμο και δεν ειχα προβλημα. Ισως αν δεν ειναι ενεργοποιημενος οταν βγαζεις μπαταρια τοτε να μην χτυπα οταν τη ξαναβαζεις. Πιστευω οτι χτυπαει οταν πεφτει η μπαταρια και οταν τη βαζεις πανω στο αμαξι και την τελευταια φορα ηταν ενεργοποιημενος
-
Πιθανά να ισχύει αυτό που λες.
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να φορτίσω με κάποιο τρόπο την μπαταρία γιατί ήδη έχει ξεκινήσει και μου κάνει περίεργα λόγω ακινησίας. Ευτυχώς το FIAT προειδοποιεί, γιατί το Peugeot ήταν μπαμ και κάτω... -
Τη βγαζεις τη φορτιζεις τη ξαναβαζεις. Τοσο απλο. Σογα μην αφηναμε το αμαξι σε ενα ηλεκτρολογιο ή μια αντιπροσωπεια για να μας δορτισουν την μπαταρια
-
H μακροζωία της μπαταρίας εξαρτάτε από το δυναμό με ένα καλό βολτόμετρο μπορούμε να κάνουμε τους επόμενους
ελέγχους
1.Στο ρελαντί με φουλ φορτίο ,,όλα τα φώτα κλπ,, τα βολτ της μπαταρίας δεν πρέπει να είναι κάτω από 13 βολτ
2.Στο δρόμο όταν οδηγούμε 13,8 με 14 βολτ και όταν είναι κρύο το πολυ 14,5 βολτ για λίγο διάστημα
Τώρα για την μπαταρία
1,Το πρωί χωρίς να βάλουμε το κλειδί και όλα κλειστά 12,5 βολτ
2.ΠΟΤΕ δεν έχουμε φώτα ράδιο κλπ ανοιχτά με την μηχανή σβηστή
3.Το ρεύμα διαρροής (έτσι λέγετε ) το πολύ 100 mA.Δηλαδή το κλειδί εκτός αυτοκινήτου όλα σβηστά βγάζουμε το ένα
πόλο της μπαταρίας και βάζουνε το αμπερόμετρο εν σειρά και μετά από 2-3 λεπτά έχουμε ένδειξη 100 ΜΑ.
4.Δεν αφήνουμε την μπαταριά να ξεφορτώσει ποτέ,η φορτοεκφορτώσεις μικραίνουν την ζωή της μπαταρίας
5.Δεν χρειάζεται εξωτερική φορτίσει εάν ο δυναμός μας είναι καλός .
6.Στα καινούργια αυτοκίνητα μπορεί να κλείδωση το ράδιο,immobilizer εάν βγάλουμε την μπαταριά. -
Θα βάλω μια χρήσιμη παράμετρο, προς γνώση:
το δυναμό φορτίζει τη μπαταρία από το περίσσευμα των καταναλώσεων,
κάτι που σημαίνει πως αν οι καταναλώσεις είναι μεγάλες, τότε προφανώς δεν περισσεύει ενέργεια για να φορτίσει τη μπαταρίαεπίσης όσο πιο μικρής ισχύος το δυναμό
τόσο πιο δύσκολα μπορεί να αναπληρώσει τις καταναλώσεις και να φορτίσει τη μπαταρίακαι καθώς χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα επιπλέον καταναλώσεις (με αναμμένη μηχανή)
οποιαδήποτε τάση κάτω από το καθαρό φορτίο της μπαταρίας φτάνει να την αποφορτίζειχοντρικά για να είστε σίγουροι ποιές καταναλώσεις είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε
προκειμένου τουλάχιστον να μην αποφορτίζετε τη μπαταρία,
δοκιμάζετε με το πολύμετρο και προσπαθείτε οπωσδήποτε να μην πέφτει η τάση λχ κάτω από τα 12,8 V .
Μπαταρία αυτοκινήτου...