-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ρε παιδια ειναι οντως τοσο οικονομικοι αυτοι οι νεοι κινητητρες? Διαβαζα οτι με ελαφρυ ποδι το 160αρι golf εχει καταναλωση 7 λιτρα. Μου φαινεται εξωφρενικα μικρη για αμαξι 160 αλογων με turbo και κομπρεσοραΕίναι οικονομικοί αρκεί να ... μην τους χρησιμοποιείς. Δηλαδή να μην εκμεταλλεύεσαι τα άλογα τους. Αλλιώς η κατανάλωση τους απογειώνεται.
Εγώ έχω τον 122. Μέσα στην πόλη, οδηγώντας φυσιολογικά έχω 8-8,5. Σε εθνική έχω δει με πολύ προσπάθεια (και πρήξιμο) 6,5, κρατώντας αυτήν την κατανάλωση για 100-150χλμ, οδηγώντας με σταθερή ταχύτητα. Άρα θεωρώ ότι εκτός πόλης και με πολύ υπομονή το 160άρι golf μπορεί να δει τα 7 λίτρα. -
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
...ούτε και κάτι άλλο που έχω ακούσει περί κάπνας στην πεταλούδα γκαζιού κλπ.
Το μοτέρ είναι άμεσου ψεκασμού πράγμα που σημείνει ότι μέχρι την εισαγωγή στον κύλινδρο κυκλοφορεί 'κοπανιστός' αέρας στην εισαγωγή του κινητήρα και όχι μείγμα αέρα-βενζίνης! Η βενζίνη ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο!Γι αυτό όταν λερωθεί από τις αναθυμιάσεις, δεν καθαρίζει από την βενζίνη η εισαγωγή αέρα και οι βαλβίδες εισαγωγής.
Για τις αναθυμιάσεις τι να σου πω δεν ξέρω απλώς είχε τύχει να διαβάσω κάπου ότι αν δεν το 'πλακώνεις' μαζεύει στην εισαγωγή και την πεταλούδα κοινώς 'καπνίζει' , λογικά σε ένα μοτέρ άμεσου ψεκασμού όπως ο TSI το 'κάπνισμα' αυτό θα είναι σημαντικά μικρότερο απ΄ ότι σε συμβατικό (πολλαπλό ή μονό) ψεκασμό !
Πάντως αν υπάρχει θα με ενδιέφερε μια φώτο από λυμένο TSI κάποιων δεκάδων χλμ
EDIT : Λυμένο όχι κολλημένο !
Σε κινητήρες με port injection / direct injection η πεταλούδα λερώνεται με τις αναθυμιάσεις του λαδιού. Αν είχες καρμπιρατέρ, τότε η βενζίνη ξεπλένει την πεταλούδα.
Η διαφορά στους κινητήρες direct injection είναι ότι η βενζίνη δεν καθαρίζει τις βαλβίδες εισαγωγής (όπως κάνει σε κινητήρες port injection).
*Αναθυμιάσεις
Η βαλβίδα των αναθυμιάσεων ΡΟΥΦΑΕΙ (υποπίεση) και καθαρίζει το κάρτερ από τις αναθυμιάσεις. Όταν όμως πατάς δυνατάς το γκάζι, δεν προλαβαίνει όλες τις αναθυμιάσεις και αυτές πηγαίνουν στην εισαγωγή του αέρα όπου λερώνουν σιγά-σιγά την πεταλούδα - αυτή είναι κανονική λειτουργία.
Σε χαλασμένους κινητήρες με πάρα πολλές αναθυμιάσεις, η πεταλούδα λερώνεται πολύ γρήγορα και σκεπάζεται με λάδια. -
OK , λογικά με direct θα έχουμε καθαρότερο θάλαμο κάυσης όμως ?
-
Στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού το καύσιμο ψεκάζεται πάνω στο πιστόνι. Αν ψεκάσεις πάνω στον κύλινδρο, ξεπλένεις το λάδι και έχεις φθορά.
-
Ο χρήστης supergeorge έγραψε:
Σε άσχετες στιγμές κατεβαίνουν τα παράθυρα και συγκεκριμένα του συνοδηγού. Είναι σίγουρος ότι τα είχε κλειστά και έχει συμβεί πάνω από μία φορά.Στανταρ προβλημα σε golf, φίλος με Golf plus V είχε το ίδιο πρόβλημα και με τα δυο παράθυρα (οδηγού - συνοδηγού), από το συνεργείο δεν του είχαν πει κάτι συγκεκριμένο (του είχαν πει να το πάει όταν το κάνει...αλλά αυτό γινόταν σε ανύποπτες στιγμες!), τελευταία δεν έχουμε μιλήσει για το θέμα, εαν μάθω κάτι θα επανέλθω.
-
ghost in the machine....
Πρωτη φορα τ'ακουω και διαβαζω κανα διμηνο για τα προβληματα που βγαζουν τα Golf V και VI.Εγω ξερω το κλασσικο που πας να σηκωσεις το παραθυρο και πεφτει μεσα μονο του
-
Ως ιδιοκτήτης Golf GT V, επιβεβαιώνω τό πρόβλημα μέ τά ηλεκτρικά παράθυρα: σέ ανύποπτες στιγμές κατά τό κλέιδωμα ιδίως σέ ζεστές ημέρες κατεβαίνουν μόνα τους!
Πρέπει λοιπόν νά προσέχουμε κατά τό κλέιδωμα ιδίως τό θέρος νά περιμένουμε μισό λεπτό μετά τό κλείδωμα, μήπως καί κατεβούν καί μετά νά απομακρυνόμαστε (σπαστικό αλλά απαραίτητο).
Όσο γιά τήν κατανάλωσί του, αυτή κυμαίνεται ανάλογα μέ τό πόδι, ό σταθεροποιητής ταχύτητας βοηθά πολύ, π,χ, Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέ 140 km/h μέ σταθεροποιητή έκαψα 7,8 lt/km καί ο μέσος όρος (μικτός κύκλος) μού βγαίνει μέχρι τώρα 8,31 lt/km.
Τό βρίσκω πολύ οικονομικό στήν κατανάλωσι, άν επιζητείται κάτι τέτοιο. Βέβαια αν τό πλακώνεις η κατανάλωσι μπορεί νά πάει 11,5-12 il/km. -
Βγαίνει πλέον και σε 1.2 tsi.
Λέτε να σβήνει σαν το Polo ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βγαίνει πλέον και σε 1.2 tsi.Και κάπου είδα ότι ξεκινά απο 19.000€. 1000€ φθηνότερο απο το Α3 1,2.
Λέτε να σβήνει σαν το Polo ;
Automatic start-stop από τη VAG το λένε!
-
Σκέτο stop είπαμε, το start σε επόμενο revision
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σκέτο stop είπαμε, το start σε επόμενο revisionΘα το παρκάρεις το βράδυ σπίτι σου και θα το ψάχνεις το πρωί στον γείτονα απέναντι.
-
Aυτό το παθαίνω και με το δικό μου, δεν θυμάμαι που το παρκάρω όταν κάνω κύκλους.
-
Συνεχιζουμε εδω παρακαλω(αν το δει κανεις βεβαια
Τουλαχιστον πες μας τι ακριβως δεν σου αρεσει στο Golf και σε σχεση με ποιο αλλο ανταγωνιστικο μοντελο.Υποθετω οτι το εχεις οδηγησει για να τα λες αυτα
-
μαγικο μου σαλιγκαρι, οπως σε προετρεψα και παραπανω χαλαρωσε λιγακι, το να ξυπνας αποτομα απο τον λυθαργο ειναι λιγακι επικυνδυνο, το καταλαβαινω..
Διαβασε προσεκτικα αυτα που εγραψα, γιατι δεν χρωστανε ολοι οι υπολοιποι να διαβαζουν ανακριβειες και να τρολαρουμε.
Κυριο και βασικο, δεν συγκρινα εγω το θεικο σου γολφ με την τζουλιετα, δεν ειναι αλλωστε στο ταργετ γκρουπ της.Απλη αναφορα εκανα οταν μου ζητησε καποιος να συγκρινω το γολφ με οτιδηποτε....θα μπορουσα να κανω και αλλα αυτοκινητα.
Η αμεσοι ανταγωνιστες της G οπως καλα ειπες (ισως το μοναδικο σωστο) ειναι α3, bmw1.
Bεβαια λογω το οτι η τιμη ξεκιναει απο 20000, λογικο ειναι καποιοι υποψηφιοι αγοραστες να την συγκρινουν και με αλλα ανταγωνιστιστικα μοντελα των 20000, τα οποια ειναι και το vw.
Oσο για την παθητικη ασφαλεια, θα πρεπει να σε ενημερωσω οτι πολυ-πολυ καιρο πριν, τα περισσοτερα ανταγωνιστικα μοντελα ελαβαν 5 στερη διακριση.(εδω το 500 της φιατ που βρισκεται 2 κατηγοριες κατω ελαβε 5 αστερια).Επομενως δεν ειναι προνομιο της vw! (wake up)
Eφοσον λες οτι το εσωτερικο του γολφ σου αρεσε περισσοτερο απο ολα ανταγωνιστικα μοντελα .....τι να πω, η αισθητικη ειναι κατι που το εχεις μεσα σου (ή το εχεις ή οχι), δεν μπορει να αποκτηθει!Να εισαι γερος και ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ .
Μαλλον εχεις επικοινωνιακο προβλημα, δεν επεβαλα σε κανεναν τιποτα, και αναφερθηκα για καποια χαρακτηριστικα του γολφ, τα όποια γυαλια που σου εδωσαν με την αγορα του φαουβε, δεν σε αφηνουν περιθωρια αμφισβητησης.Ολα τα γραφομενα μου υπαρχουν, ξανα διαβασε τα προσεκτικα, δεν σε προτρεπω να αλλαξοπιστησεις, προς θεου, δεν ειναι καταλληλη στιγμη τωρα ειδικα που βγαινει και ο νεος βασιλιας! Μη αγχωνεσαι!
Για τα προβληματα που εχουν αναφερθει για τους κινητηρες tsi, δυστηχως ή ευτυχως δεν ειναι δικο μου δημιουργημα.Τα αντιστοιχα γερμανικα φορουμ ειναι πλουσια σε υλικο με προβληματα!
Εισαν μαλλον ενας απο τους τυχερους!
Διαλογο προσπαθουμε να κανουμε, αλλα καποιοι οπως εσυ τσιμπας απο ενα μειονεκτημα που ειδες για το φανταστικο σου γολφ, φανταστικε ορθολογιστη καταναλωτη, και απο οτι βλεπω δεν σου καθεται με τιποτα, αντιδρωντας σπασμωδικα!
Για αυτο συνεχισε να πιστευεις αυτα που πιστευεις, δεν εχω σκοπο να σου χαλασω το ονειρο! -
αυτη η καραμελα με τα προβληματα εχει καταντησει κουραστικη ξερεις, ειδικα αν το αντιπαλο δεος ειναι τα ιταλικα
ξαναλεω λοιπον οτι ειναι λογικο ενα μοντελο που εχει μεγαλη κυκλοφορια να παρουσιαζει πολλα προβληματα (περιστατικα) και να υπαρχουν αντιστοιχα πολλες αναφορες στο ιντερνετ
σιγουρα δεν ειναι ο,τι πιο αξιοπιστο ενα vw, αλλα μη το γ@μαμε τελειως το θεμα
οσο για την ασφαλεια, επισης μην το θιξουμε καλυτερα , μιας και τα αμεσως προηγουμενα μοντελα ηταν κινουμενες νεκροφορες
οχι παλι οτι τα γερμανικα διεπρεπαν ή διαπρεπουν, αλλα καμια σχεση
αλλωστε το golf ειναι αυτοκινητο του 2003 πλεον , ειναι σε πολλους τομεις παλιο, παρολο που ο ανταγωνισμος κατα κυριο λογο δεν εχει να επιδειξει κατι καλυτερο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτη η καραμελα με τα προβληματα εχει καταντησει κουραστικη ξερεις, ειδικα αν το αντιπαλο δεος ειναι τα ιταλικαξαναλεω λοιπον οτι ειναι λογικο ενα μοντελο που εχει μεγαλη κυκλοφορια να παρουσιαζει πολλα προβληματα (περιστατικα) και να υπαρχουν αντιστοιχα πολλες αναφορες στο ιντερνετ
- πολλάπλασιαστές
-
ναι αυτο σε μενα υπηρξε
αλλα ηταν ενα μολις προβλημα σε τρια χρονια και προβλημα που λυνοταν σε 10 λεπτα (το επαθα και ενα χλμ απο το συνεργειο) , αν δεν ειχα να κανω με ζωα
αλλα ασε εμενα, στο κατω κατω για μενα η επιλογη ηταν μονοδρομος, αφου καμια αλλη εταιρεια δεν εχει αντιστοιχο αυτοκινητο
(ειδικα εκεινη τη στιγμη για κανενα λογο) -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
αυτη η καραμελα με τα προβληματα εχει καταντησει κουραστικη ξερεις, ειδικα αν το αντιπαλο δεος ειναι τα ιταλικα
ξαναλεω λοιπον οτι ειναι λογικο ενα μοντελο που εχει μεγαλη κυκλοφορια να παρουσιαζει πολλα προβληματα (περιστατικα) και να υπαρχουν αντιστοιχα πολλες αναφορες στο ιντερνετ
- πολλάπλασιαστές
+ανάκληση για πρόβλημα γκαζιού και πολλές συγνώμες από τον mr toyota...
βγάζει πουθενά αυτό το παιχνίδι ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- πολλάπλασιαστές
+ανάκληση για πρόβλημα γκαζιού και πολλές συγνώμες από τον mr toyota...
βγάζει πουθενά αυτό το παιχνίδι ;
Μονο οταν θελουμε να την 'πουμε' στον αλλο
-
Πάντα θα υπάρχουν αυτοκίνητα στα οποία από τη χρήση και μόνο, θα εξάγεται το συμπέρασμα πως είναι αξιόπιστα ή δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού.
Εκεί παρεμβαίνει ο παράγοντας εθνική αντιπροσωπεία σε συνεργασία με τον κατασκευαστή, που ή καλύπτει την τρύπα εν τη γενέσει της ή την μεγενθύνει σε πηγάδι χωρίς πάτο. Παραδείγματα πολλά από πολλούς κατασκευαστές και αντιπροσώπους στην Ελλάδα, την μόνη χώρα που πρέπει να μας ενδιαφέρει σ'αυτό το θέμα διότι εδώ τα αγοράζουμε τα κοτέτσια μας και εδώ τα συντηρούμε.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)