-
Μπορεί κάποιος που έχει το LEON 1.2 TSI να μας πει τι μέση κατανάλωση έχει και με τι χρήση;
-
Για το Λεόν δεν ξέρω αλλά πάρε μία ιδέα από το Α1 1.2 TSI σε σχέση μάλιστα με το 500 0.9 turbo Twinair :
Μέση κατανάλωση δοκιμής
500 TwinAir 7,1 λιτ./100 χλμ.
Α1 1.2 TFSI 7,4 λιτ./100 χλμ.Μέση κατανάλωση εντός πόλης
500 TwinAir 5,2 λιτ./100 χλμ.
Α1 1.2 TFSI 8,0 λιτ./100 χλμ.Μέση κατανάλωση εκτός πόλης
500 TwinAir 8,1 λιτ./100 χλμ.
Α1 1.2 TFSI 7,0 λιτ./100 χλμ. -
Το 500 εχει 5,2 εντος και 8.1 εκτος;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Το 500 εχει 5,2 εντος και 8.1 εκτος;καταναλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 8,1 λίτρα, πάντοτε με αναγωγή στον ίδιο ακριβώς αριθμό χιλιομέτρων.
Η αναγωγη που κολλαει;
-
Το είχα διαβάσει αυτό. Εγώ έλεγα μηπως μας πει κάποιος κατανάλωση που το έχει για μικτή διαδρομή με πολλά χιλιόμετρα.
-
αφού σου απάντησαν στο seatclub
-
Κατ'αρχάς, το ξέρω πως υπάρχει αντίσοιχο thread, απλά είναι αδύνατον να κάτσω να διαβάσω όλες αυτές τις σελίδες.
Θέλω να ρωτήσω για αυτούς τους 2 μη παραγόμενους πλέον κινητήρες του VAG. Ο 170 έχει και κομπρέσσορα, σωστά;
Επίσης, ποιά είναι η σχέση τους σε επιδόσεις, κατανάλωση, χαρακτηριστικά λειτουργίας εν σχέση με τους τωρινούς 122 και 160; Γιατί σταμάτησαν να παράγονται; Είχαν κάποιο πρόβλημα-μειονέκτημα σε σχέση με τους τωρινούς;
Επίσης, ποιές είναι οι συνιθησμένες βλάβες που βγάζουν και τί πρέπει να προσέξει κάποιος που θα αγοράσει(λέμε τώρα) ένα αυτοκίνητο με αυτούς τους κινητήρες;
-
Δεν σταμάτησαν να παράγονται
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Κατ'αρχάς, το ξέρω πως υπάρχει αντίσοιχο thread, απλά είναι αδύνατον να κάτσω να διαβάσω όλες αυτές τις σελίδες.Θέλω να ρωτήσω για αυτούς τους 2 μη παραγόμενους πλέον κινητήρες του VAG. Ο 170 έχει και κομπρέσσορα, σωστά;
Σωστά.
Επίσης, ποιά είναι η σχέση τους σε επιδόσεις, κατανάλωση, χαρακτηριστικά λειτουργίας εν σχέση με τους τωρινούς 122 και 160;
Ο 140 είναι λίγο πιο γεμάτος σε σχέση με τον 122. Έχει λίγο πιο ευρύ ωφέλιμο φάσμα στροφών. Σαν επιδόσεις σύμφωνα με μετρήσεις είναι κοντά τα golf με τον 122 και τον 140. 0-100 είχαν το ίδιο αν θυμάμαι, ενώ σε ρεπρίζ ήταν κάποια δέκατα γρηγορότερο το 140άρι. Επίσης σύμφωνα με μετρήσεις ο 170άρης με τον 160άρη βγάζουν τα ίδια άλογα στους τροχούς.
Γιατί σταμάτησαν να παράγονται; Είχαν κάποιο πρόβλημα-μειονέκτημα σε σχέση με τους τωρινούς;
Λόγω marketing. Άμα έχει μικρή διαφορά ο 140 με τον 122 και πάει το ίδιο το 160 με το 170άρι gt, δε θα είχε νόημα η ύπαρξη ταυτόχρονα 122/140/160/170. Η γκάμα είναι μια χαρά με 122 - 160 - και 200+ μετά. Δε σταμάτησε να παράγεται κάποιος. Μηχανικά ο 160 δεν έχει κάποια διαφορά από τους 140/170, εκτός ίσως από ορισμένα βελτιωμένα περιφερειακά για λόγους αξιοπιστίας.
Επίσης, ποιές είναι οι συνιθησμένες βλάβες που βγάζουν και τί πρέπει να προσέξει κάποιος που θα αγοράσει(λέμε τώρα) ένα αυτοκίνητο με αυτούς τους κινητήρες;
Για καινούριο δεν έχει θέμα. Για παλιό 140/170 μάλλον να κοιτάξει να έχουν αλλαχθεί δύο συγκεκριμένες 'προβληματικές' βαλβίδες. Κόστος 35-40€ η μία αν δεν κάνω λάθος. Από εκεί και πέρα κάτι ακουγότανε πως μερικά είχαν κάποιο θέμα με το σασμάν(συνχρονιζέ 2ας νομίζω), αλλά δε γνωρίζω πολλά για αυτό. Καλύτερα να πάρεις γνώμη από κανένα κάτοχο.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Επίσης, ποιές είναι οι συνιθησμένες βλάβες που βγάζουν και τί πρέπει να προσέξει κάποιος που θα αγοράσει(λέμε τώρα) ένα αυτοκίνητο με αυτούς τους κινητήρες;Για καινούριο δεν έχει θέμα. Για παλιό 140/170 μάλλον να κοιτάξει να έχουν αλλαχθεί δύο συγκεκριμένες 'προβληματικές' βαλβίδες. Κόστος 35-40€ η μία αν δεν κάνω λάθος. Από εκεί και πέρα κάτι ακουγότανε πως μερικά είχαν κάποιο θέμα με το σασμάν(συνχρονιζέ 2ας νομίζω), αλλά δε γνωρίζω πολλά για αυτό. Καλύτερα να πάρεις γνώμη από κανένα κάτοχο.
Αυτά τα δύο ήταν συνηθισμένες βλάβες και με την αντικατάστασή τους δεν αντιμετωπιζόταν ξανά το ίδιο πρόβλημα.
_
-
Oson afora to zitima an einai aksiopistoi oi kinitires tsi xamilou kivismou alla ipsilis ipodinamis lew NAI. ayto pou de kseroun kapoioi einai oti oi neoi turbokinitires tin vw exoun ftiaxtei apo nea sfirilakopimena krammata idiaitera anthektika, kati pou kanei ta moter tous na antexoun ipsiloteres epidoseis se xamila kivika! episeis me eidikes tropopoiiseis stis leitourgies tou aytokinitou ta oximata tous exoun apodixtei idiaiteros oikonomika! LOVE VW!
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Oson afora to zitima an einai aksiopistoi oi kinitires tsi xamilou kivismou alla ipsilis ipodinamis lew NAI. ayto pou de kseroun kapoioi einai oti oi neoi turbokinitires tin vw exoun ftiaxtei apo nea sfirilakopimena krammata idiaitera anthektika, kati pou kanei ta moter tous na antexoun ipsiloteres epidoseis se xamila kivika!Aρα υπήρχε θέμα
episeis me eidikes tropopoiiseis stis leitourgies tou aytokinitou ta oximata tous exoun apodixtei idiaiteros oikonomika! LOVE VW!
Συμφωνούμε,οι άνθρωποι γενικώς επενδύουν σε τεχνολογία αλλά μήπως τελικά σε ένα αυτοκίνητο μέσης κλάσης δεν αξίζει τόση μηχανική πολυπλοκότητα?
Αν σπάσει πχ τούρμπο ή κομπρέσορας να χέσω και την οικονομία καυσίμου και το καλό του μαζί.... -
-
Oson afora to zitima an einai aksiopistoi oi kinitires tsi xamilou kivismou alla ipsilis ipodinamis lew NAI. ayto pou de kseroun kapoioi einai oti oi neoi turbokinitires tin vw exoun ftiaxtei apo nea sfirilakopimena krammata idiaitera anthektika, kati pou kanei ta moter tous na antexoun ipsiloteres epidoseis se xamila kivika! episeis me eidikes tropopoiiseis stis leitourgies tou aytokinitou ta oximata tous exoun apodixtei idiaiteros oikonomika! LOVE VW! -
Oson afora to zitima an einai aksiopistoi oi kinitires tsi xamilou kivismou alla ipsilis ipodinamis lew NAI. ayto pou de kseroun kapoioi einai oti oi neoi turbokinitires tin vw exoun ftiaxtei apo nea sfirilakopimena krammata idiaitera anthektika, kati pou kanei ta moter tous na antexoun ipsiloteres epidoseis se xamila kivika! episeis me eidikes tropopoiiseis stis leitourgies tou aytokinitou ta oximata tous exoun apodixtei idiaiteros oikonomika! LOVE VW!Καλως ηλθες .Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα ναι, είναι φοβερά αξιόπιστοι.Ελα νταξ ειναι μεσα στο στατιστικο σφαλμα...
-
-
Ακόμα και με λάδι απλό συνθετικό (και όχι φουλ συνθετικό) Ford Formula 5W30 που μου έβαλε τελευταία φορά ο μηχανικός, στα 4.000χλμ από την αλλαγή δεν έχει κάψει σταγόνα το τουιντσαρτζερ.
-
Nα παρεις τηλεφωνο στα κεντρικα να τους το πεις...ισως να χρειαζεσαι ανακληση,δεν ειναι φυσιολογικο.
-
Μπορεί να έρχονται τις νύχτες μηχανικοί-νίντζα της VW και να μου συμπληρώνουν λάδι
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)