-
Παιδια ευχαριστω πολυ!!!
Παρεπιπτοντως επειδη με ειχατε ρωτησει για το dsg,
ειναι τελειο. Αν δεν το ειχε μαλλον δεν θα ειχα ενθουσιαστει τοσο!!!
Eιναι απιστευτα ευκολο (σε 2 μερες το συνηθισα!) παρολο που το φοβομουν στην αρχη....
Οποιος εχει μπει για βολτα εχει μεινει μ@λ@κ@ς!!!(και ο Amott!!! με τον μπλε κουβα!!!)Φιλος που αγορασε 325χi μετανοιωσε που δεν πηρε tt μονο κ μονο για το dsg!!!(s-tronic sorry!!)
Απο κινητηρα δινει απο πολυ χαμηλα(αν και με σπαει που το dsg με βαζει με κατι 6ες και 50 αλλα το συνηθισα!!) χωρις ξεσπασματα π.χ. opc (αηδιες!! )
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Έχει κανένας να προτείνει κάποιο aftermarket αξεσουάρ για την ένδειξη της θερμοκρασίας στο GT 170;(θα προτιμούσα κάτι όσο το δυνατον πιο διακριτικό και μικρό, σίγουρα όχι εξογκώματα στο ταμπλώ, στην κολώνα, στο καπώ (!!!))
_
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Προχθές δεν οδήγησα καν
Πιθανώς όλο και κάποιος να μας διαολόστειλε εμένα και τη μαύρη T-Sport χθες πάντως Γενικώς δεν μου αρέσουν οι πολύ ακραίες καταστάσεις οπότε και δεν σκοπεύω να το πιέσω τόσο ξανά. Την Κατεχάκη την ξέρω καλά γι αυτό και στη μεγάλη αριστερή στροφή που βγάζει στην ευθεία για Μεσογείων έκοψα (έχει σκοτωθεί φίλος μου εκεί ) ενώ το Corolla πέρασε με γύρω στα 150 υποστρέφοντας και μπαίνοντας στη λωρίδα μου (δεν θέλω να σκεφτώ την περίπτωση του να βρισκόμουν δίπλα του όταν συνέβαινε αυτό...)Θα σου πω κατι για την Κατεχακη, μην το παρεις σαν συμβουλη...απλα σαν ενα γεγονος....πραγματικα δεν θυμαμαι ποσες φορες εχω περασει αυτον τον δρομο και προς τις 2 κατευθυνσεις...ο δρομος ειναι απλα Ρωσσικη ρουλετα, εχω περασει με ταχυτητες απο εκει (μιλαω για το κοματι απο καισαριανη μεχρι καρεα με τις στροφες οχι τα τελειωματα την αριστερη δεξια μετα την ΑΟ οπως πας για Αθηνα που δεν ειναι και τπτ) που Στην ΑΟ να ειμουνα θα με ξηλωνανε, εχω αγκιξει σε 2 σημεια με κορσα 1200 150 χλμ/ω στο κοντερ, φυσικα μιλαμε για ξημερωματα με αδειο δρομο, εχω δει οτι τρακαρισμα μπορεις να φανταστεις, τρακαρα και εγω μια φορα....με 50 χλμ και 3η ταχυτητα, βγενοντας απο την τυφλη πριν το φαναρι της Καισαριανης....ακουμπησα ισα ισα τον μπροστινο μου, πραγματικα το να τρεχεις εκει ειναι ρωσικη ρουλετα, αν ειναι αδεια και θες να το κανεις καντο...με αλλα αμαξια εστω και ενας να ειναι και να σε μπροζωνει γραψτον και ας νομιζει οτι σε περασε....το να υπερβαλεις η να χασεις την αυτοσυγκεντρωση σου ειναι πολυ ευκολο και δεν αξιζει.
Στην στροφη που λες που πεταξε μουτρα το κορολα μιλας φυσικα για την εξοδο της στροφης με 150 ετσι?
Α κα ικατι αλλο, πως γινεται ρε συ στα 140 να ειναι τρενο...και στα 145 να θελει τιμονια? Τι εννοεις εξηγα το λιγο.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Θα σου πω κατι για την Κατεχακη, μην το παρεις σαν συμβουλη...απλα σαν ενα γεγονος....πραγματικα δεν θυμαμαι ποσες φορες εχω περασει αυτον τον δρομο και προς τις 2 κατευθυνσεις...ο δρομος ειναι απλα Ρωσσικη ρουλετα, εχω περασει με ταχυτητες απο εκει (μιλαω για το κοματι απο καισαριανη μεχρι καρεα με τις στροφες οχι τα τελειωματα την αριστερη δεξια μετα την ΑΟ οπως πας για Αθηνα που δεν ειναι και τπτ) που Στην ΑΟ να ειμουνα θα με ξηλωνανε, εχω αγκιξει σε 2 σημεια με κορσα 1200 150 χλμ/ω στο κοντερ, φυσικα μιλαμε για ξημερωματα με αδειο δρομο, εχω δει οτι τρακαρισμα μπορεις να φανταστεις, τρακαρα και εγω μια φορα....με 50 χλμ και 3η ταχυτητα, βγενοντας απο την τυφλη πριν το φαναρι της Καισαριανης....ακουμπησα ισα ισα τον μπροστινο μου, πραγματικα το να τρεχεις εκει ειναι ρωσικη ρουλετα, αν ειναι αδεια και θες να το κανεις καντο...με αλλα αμαξια εστω και ενας να ειναι και να σε μπροζωνει γραψτον και ας νομιζει οτι σε περασε....το να υπερβαλεις η να χασεις την αυτοσυγκεντρωση σου ειναι πολυ ευκολο και δεν αξιζει.
Στην στροφη που λες που πεταξε μουτρα το κορολα μιλας φυσικα για την εξοδο της στροφης με 150 ετσι?
Α κα ικατι αλλο, πως γινεται ρε συ στα 140 να ειναι τρενο...και στα 145 να θελει τιμονια? Τι εννοεις εξηγα το λιγο.
Παλιόδρομος είναι η Κατεχάκη και αυτό είναι δεδομένο.
Ναι το Corolla πέταξε μούτρα στην έξοδο με ~150χλμ, ο τύπος είχε φαγωθεί να με περάσει και ενώ προφανώς καταλάβαινε ότι δεν τον έπαιρνε με τόσα χλμ να στρίψει, το έκανε περνώντας το όριό του και πέταξε μούτρα βγαίνοντας 5 μέτρα μπροστά μου στη δική μου λωρίδα. Ευτυχώς που είχα πέσει στα φρένα στην είσοδο της στροφής αλλιώς ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει.
Τιμονιά δεν εννοώ ότι χρειάστηκε καμιά σπουδαία κίνηση από μέρους μου για να στρίψει, απλά αντί να ακολουθήσει την πορεία που έδειχνε το τιμόνι πέταξε λίγο μούτρα και χρειάστηκε πάνω στη στροφή να το στρίψω περισσότερο για να πάει όπως έπρεπε. Δεν είχε και καμιά τρομερή απόκλιση απλά καταλάβαινα ότι από εκεί και πέρα έφτανε στο όριο το αμάξι.
Αυτό που μου αρέσει κυρίως είναι πως πλέον στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης (αποφυγή λακούβας κλπ) πάει ξυράφι
Το 9,4 μέση κατανάλωση που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω είναι φυσιολογικό για Golf GT, αφού φαντάζομαι με αντίστοιχη χρήση ένα 140άρι θα είχε περί τα 8,8-9 λίτρα. Ωστόσο όσο ανοίγει ο κινητήρας και μαθαίνεις να περιορίζεις το γκάζι εκεί που πρέπει, θα πέσει κι άλλο. Οι πιο ωφέλιμες οικονομικές στροφές για να κρατάς σταθερά ενώ πηγαίνεις είναι από 2.200 έως 2.800 από όσο έχω συμπεράνει (βέβαια το παιδί είπε ότι έχει DSG οπότε είναι άλλη ιστορία)
-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
Καλημερα ! Μηπως εχει κανεις gt dsg? Αν ναι τι καταναλωσεις εχει?
Εχω κανει 1600χλμ και εχω 9.4 σε φυσιολογικες συνθηκες και εκτος και εντος πολης!!! πολυ δεν ειναι?Για 170 άλογα?
Και πολύ λίγο είναι. -
Αλλος tommaso μας βρήκε
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλημερα ! Μηπως εχει κανεις gt dsg? Αν ναι τι καταναλωσεις εχει?
Εχω κανει 1600χλμ και εχω 9.4 σε φυσιολογικες συνθηκες και εκτος και εντος πολης!!! πολυ δεν ειναι?Για 170 άλογα?
Και πολύ λίγο είναι.Αναλογιζόμενος ότι έχεις και DSG, απολύτως λογική κατανάλωση.
Να υπολογίζεις επίσης ότι το μοτέρ σου δεν έχει ακόμα πάρει τις ανοχές του, οπότε να την κοιτάς την κατανάλωση μετά από τουλάχιστον +5.000km ακόμα. -
Τιμονιά δεν εννοώ ότι χρειάστηκε καμιά σπουδαία κίνηση από μέρους μου για να στρίψει, απλά αντί να ακολουθήσει την πορεία που έδειχνε το τιμόνι πέταξε λίγο μούτρα και χρειάστηκε πάνω στη στροφή να το στρίψω περισσότερο για να πάει όπως έπρεπε. Δεν είχε και καμιά τρομερή απόκλιση απλά καταλάβαινα ότι από εκεί και πέρα έφτανε στο όριο το αμάξι.
Μαλλον το αμαξι με τα μουτρα εκοψε και θα εστριβε απο μονο του, αν πεταξει μουτρα, ειδικα σε δρομο με την προσφυση της κατεχακη, και δωσεις και αλλο τιμονι θα πεταξει και αλλα μουτρα.
Γενικα προσεχε μεχρι να το μαθεις καλα το αμαξι σου. -
Έχω ένα Touran TSi DSG ακόμα στο στρώσιμο (300 km). Δεν ανοίγω πολύ το γκάζι αλλά βλεπω ότι όταν βυθίσω παραπάνω το γκάζι ακόμα και απο τις 1500 στροφές ακούγεται το φύσημα (υποθέτω του τούρμπο ή του κομπρέσσορα). Η αίσθησή μου όμως είναι ότι δεν αλλάζει το τράβηγμα του αυτοκινήτου.
Ερώτηση πρώτη (αυτό που ακούγεται όταν ζητήσεις δύναμη τι είναι - το τούρμπο νόμιζα ότι δεν εμπλέκεται τόσο χαμηλά ενω ο κομπρέσσορας νόμιζα ότι εμπλέκεται μόνιμα μέχρι να παραδώσει την συμπίεση στο τούρμπο). Μήπως τελικά αν οδηγείς ήπια δεν έχουμε καμία υπερπλήρωση και αυτή ξεκινά όταν ζητήσουμε παραπάνω δύναμη?
Ερώτηση δεύτερη. Μήπως κάτι δεν παέι καλά με την υπερπλήρωση (δηλαδή η διαφορά με το που ακούγεται το φύσημα δεν θα έπρεπε να είναι αισθητή?) Και ανα αυτό συμβαίνει δεν θα έδινε πρόβλημα (κάποια ένδειξη ή λαμπάκι?)
Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις απο τους γνώστες και έμπειρους. -
Απάντηση 1η: αυτό που σφυράει χαρούμενα είναι το τούρμπο.
Απάντηση 2η: όχι, δε θα έπρεπε να αισθάνεσαι 'κλότσημα', το τούρμπο και ο έλεγχός του σχεδιάζεται έτσι ώστε να μην αισθάνεσαι κλότσημα τη στιγμή που 'εμπλέκεται' το τούρμπο. Φυσικά, αν υποθετικά οδηγούσες το ίδιο αυτοκίνητο με και χωρίς τούρμπο, θα καταλάβαινες τη διαφορά. -
ratanplan έχεις δίκιο και θεωρώ ότι ακόμα κι αν νομίζει κάποιος ότι το 'έμαθε' το αμάξι και πάλι δεν πρέπει να το πηγαίνει στο όριο γιατί κάτι απρόσμενο να συμβεί μια φορά (λακούβα, τυχαίο εμπόδιο) τέλειωσες.
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Έχω ένα Touran TSi DSG ακόμα στο στρώσιμο (300 km). Δεν ανοίγω πολύ το γκάζι αλλά βλεπω ότι όταν βυθίσω παραπάνω το γκάζι ακόμα και απο τις 1500 στροφές ακούγεται το φύσημα (υποθέτω του τούρμπο ή του κομπρέσσορα). Η αίσθησή μου όμως είναι ότι δεν αλλάζει το τράβηγμα του αυτοκινήτου.
Ερώτηση πρώτη (αυτό που ακούγεται όταν ζητήσεις δύναμη τι είναι - το τούρμπο νόμιζα ότι δεν εμπλέκεται τόσο χαμηλά ενω ο κομπρέσσορας νόμιζα ότι εμπλέκεται μόνιμα μέχρι να παραδώσει την συμπίεση στο τούρμπο). Μήπως τελικά αν οδηγείς ήπια δεν έχουμε καμία υπερπλήρωση και αυτή ξεκινά όταν ζητήσουμε παραπάνω δύναμη?
Ερώτηση δεύτερη. Μήπως κάτι δεν παέι καλά με την υπερπλήρωση (δηλαδή η διαφορά με το που ακούγεται το φύσημα δεν θα έπρεπε να είναι αισθητή?) Και ανα αυτό συμβαίνει δεν θα έδινε πρόβλημα (κάποια ένδειξη ή λαμπάκι?)
Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις απο τους γνώστες και έμπειρους.Αυτό που ακούγεται όταν πατάς γκάζι ζητώντας παραπάνω επιτάχυνση, σαν κάτι να ρουφάει αέρα ( ) ναι είναι ο κομπρέσσορας ή το τούρμπο, ανάλογα στις στροφές που βρίσκεσαι. Αν οδηγείς με σταθερή ταχύτητα ή με πολύ ελαφρύ γκάζι στις επιταχύνσεις λειτουργείς είτε χωρίς καθόλου υπερπλήρωση είτε με πιο 'ελαφριά' υπερπλήρωση αν κρίνω από τον ήχο των τούρμπο που άλλοτε ακούγεται έντονα, άλλοτε διακριτικά και άλλοτε καθόλου. Από τη VW μου είπαν πως όταν το αμάξι πηγαίνει με σταθερή ταχύτητα συνήθως δεν λειτουργούν τα τούρμπο.
Όσο για τη διαφορά που βλέπεις στην επιτάχυνση με το που ακούγεται το φύσημα που λες κι εσύ, δεν είναι τόσο αισθητή στην αρχή του σφυρίγματος γιατί ακόμα δεν έχει ανεβάσει μέγιστη πίεση, μετά όμως από 1 δευτερόλεπτο γκαζώνει τέρμα.
Ο κομπρέσορας μπαίνει πλήρως στις 1.750 μέχρι 3.000 στροφές, απεμπλέκεται σταδιακά από τις 3.000 μέχρι τις 3.500 στροφές όπου βγαίνει πλήρως από το παιχνίδι. Το τούρμπο μπαίνει γύρω στις 2.900 στροφές και από τις 3.500 και πάνω στροφάρει μόνο του. Οπότε από τις 3.000 μέχρι τις 3.500 στροφές λειτουργούν και οι 2 υπερσυμπιεστές. Είναι πολύπλοκη διαδικασία, εμάς αυτό που μας νοιάζει είναι ότι ως αποτέλεσμα έχουμε γκάζι παντού//Edit: 2 παρατηρήσεις ακόμα για το TSI:
-
Η τρίτη ταχύτητα σε σχέση με τη δευτέρα στο 6τάχυτο χειροκίνητο είναι κάπως μακρυά. Ρίχνει τις στροφές του κινητήρα κατά 1000 από τη δευτέρα και σε βγάζει εύκολα εκτός εύρους στροφών. Δλδ εκεί που έχεις 3.000 στροφές με 2α και βάζεις 3η, βγαίνεις εύκολα στις 1.900 στροφές και ο κινητήρας ταλαιπωρείται άδικα να ανεβάσει έστω και λίγο κι ας έχει αρκετή ροπή. Του κάνει κακό αυτό νομίζω.
-
Η ηχομόνωση από εξωτερικούς θορύβους είναι άψογη αλλά ο κινητήρας TSI είναι θορυβώδης. Σχεδόν ανύπαρκτος θόρυβος στο ρελαντί αλλά εν κινήσει και με πάνω από 2.500 στροφές ακούγεται αρκετά σε σχέση με άλλα ατμοσφαιρικά αμάξια που έχω οδηγήσει.
-
-
Ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα οι μεγαλυτερες σε κυβικα κινητηρες αυτης της τεχνολογιας? Ειχα διαβασει για 1.6 λιτρα και 195 αλογα και 2 λιτρα και 240 αλογα παλια.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ο κομπρέσορας μπαίνει πλήρως στις 1.750 μέχρι 3.000 στροφές, απεμπλέκεται σταδιακά από τις 3.000 μέχρι τις 3.500 στροφές όπου βγαίνει πλήρως από το παιχνίδι.
Ειμαι της εντυπωσης οτι ο κομπρεσσορας ειναι μπλεγμενος απο το ρελαντι. Αφου κινηται με ιμαντα απο τον στροφαλοφορο αξονα. Η απομπλεξη ειναι σωστα καπου εκει που εγραψες και αυτο γινετε με συμπλεκτη (clutch).
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα οι μεγαλυτερες σε κυβικα κινητηρες αυτης της τεχνολογιας? Ειχα διαβασει για 1.6 λιτρα και 195 αλογα και 2 λιτρα και 240 αλογα παλια.Μάλλον θα αργήσουν πολύ και ίσως να μην έρθουν και ποτέ για τον απλό λόγο ότι επικαλύπτονται με ιπποδυνάμεις τωρινών κινητήρων που έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι και χωρίς προβλήματα.(2.0TFSI με τα 200-240-265)
Επίσης...το ζευγάρωμα compressor-turbo μπορεί να ακούγεται απλό σε μάς, αλλά είναι αρκετά δύσκολο και θέλει ώρες μελέτης.Δεν πετάνε έναν υπερκυβισμό από τον 1.4TSI και είμαστε εντάξει.
-
Για GT170 τί λάστιχα προτείνετε ?
Από το εργοστάσιο είχε τα Potenza.
Συνεχίζω με τα ίδια ? -
Michelin Pilot Exalto 2
Continental SportContact 2
με δείκτη V -
Pirelli P-Zero Rosso
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα οι μεγαλυτερες σε κυβικα κινητηρες αυτης της τεχνολογιας? Ειχα διαβασει για 1.6 λιτρα και 195 αλογα και 2 λιτρα και 240 αλογα παλια.
Μάλλον θα αργήσουν πολύ και ίσως να μην έρθουν και ποτέ για τον απλό λόγο ότι επικαλύπτονται με ιπποδυνάμεις τωρινών κινητήρων που έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι και χωρίς προβλήματα.(2.0TFSI με τα 200-240-265)
Επίσης...το ζευγάρωμα compressor-turbo μπορεί να ακούγεται απλό σε μάς, αλλά είναι αρκετά δύσκολο και θέλει ώρες μελέτης.Δεν πετάνε έναν υπερκυβισμό από τον 1.4TSI και είμαστε εντάξει.
Το δευτερο ειναι αληθεια. Διαβασα οτι ο τροπος της συνεργασιας του στροβυλοσυμπιεστη και του υπερσυμπιεστη ιμαντα, πηρε την ομαδα των Γερμανων 3 χρονια εξελιξη!
Αλλα εγω νομιζω οτι θα δουμε και κινητηρες μεγαλυτερου κυβισμου σε TSI trim διοτι θα ειναι πιο οικονομικοι απο τους TFSI και FSI.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Michelin Pilot Exalto 2
Continental SportContact 2
με δείκτη VΤα Potenza δε μου άρεσαν καθόλου σε αυτό το αυτοκίνητο, εν αντιθέσει με τα Sportcontact2.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μάλλον θα αργήσουν πολύ και ίσως να μην έρθουν και ποτέ για τον απλό λόγο ότι επικαλύπτονται με ιπποδυνάμεις τωρινών κινητήρων που έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι και χωρίς προβλήματα.(2.0TFSI με τα 200-240-265)
Το δευτερο ειναι αληθεια. Διαβασα οτι ο τροπος της συνεργασιας του στροβυλοσυμπιεστη και του υπερσυμπιεστη ιμαντα, πηρε την ομαδα των Γερμανων 3 χρονια εξελιξη!
Αλλα εγω νομιζω οτι θα δουμε και κινητηρες μεγαλυτερου κυβισμου σε TSI trim διοτι θα ειναι πιο οικονομικοι απο τους TFSI και FSI.
Eτοιμάζεται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος TSI (εκτός VW), κι αυτός είναι ένας 2,5ΤSI για το TT RS
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)