-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Ανακατασκευασμενα ειναι ολα τα μοτερ που δινουν παντου και παντα.
Καμια αντιπρωσοπεια δεν κουμπωνει κουτα μοτερ πανω.
και συνηθως εχεις περισσοτερες βλαβες γιατι μονο και μονο το στρωσιμο που θελουν δε το κανει κανενας.
Καμια σχεση με μισοστρωμενα μοτερ που φορανε τα καινουργια αυτοκινητα..Δηλαδή αν τα πλήρωνε όλα θα έδινε 5500 για να πάρει ανακατασκευασμένο και όχι καινούργιο μοτέρ?
Περίεργο μου φαίνεται, ειδικά για τόσο νέου τύπου κινητήρα.
-
Έχω εδώ και 2 εβδομάδες ένα Touran 1.4 TSi DSG. Επειδή είμαι ακόμα στο στρώσιμο έχω την εξής απορία.
Να λειτουργώ το κιβώτιο στη θέση D όπου και αλλάζει ταχύτητα στις 1500 περίπου στροφές ή να το στρώσω στη θέση manual αλλάζοντας ταχύτητες σε πιο λογικές στροφές (2.000 -2.500 σαλ.) ? -
καλο θα ειναι να το δουλεψεις και στα 2 προγραμματα. Ετσι και αλλιως πρεπει να ανεβαζεις καποιες λιγες φορες και πιο ψηλα, 3000-4500 στροφες.
-
Στο χειροκίνητο 2-3.000 στροφές. Να προσπαθήσεις να μη το δουλεύεις κάτω από 2.000.
-
Έβαλα στο TSI Continental SportContact 2 205/55/16 και έκανα μια μεγάλη βόλτα. Λοιπόν το κράτημα έχει αλλάξει τελείως σε σχέση με τα Energy, στις στροφές σε σημεία που ένιωθες το αμάξι να πλαγιάζει (λόγω του 65αριού προφίλ και των μαλακών πλαινών τους μάλλον) τώρα είναι απόλυτα σταθερό, σπινιάρει ΠΟΛΥ πιο δύσκολα σε σχέση με πριν (με τέρμα γκάζι τα Energy σπίνιαραν σε όλη τη δευτέρα ενώ με αυτά κατάφερα να σπινιάρω μόνο με πρώτη και ελάχιστα στη δευτέρα) έχει χάσει όμως αισθητά στην άνεση στις λακούβες όπου το γκουπ είναι πιο εμφανές ενώ σε κατσαρό οδόστρωμα περνάει στο τιμόνι η 'γραναζωτή' αίσθηση του δρόμου ενώ πριν δεν το καταλάβαινες. Νομίζω είναι και σαν να βάρυνε κάπως το τιμόνι γενικότερα.
Γενικώς είναι πάντως τώρα το αμάξι (με τις νέες του ζαντούλες )
-
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Έχω εδώ και 2 εβδομάδες ένα Touran 1.4 TSi DSG. Επειδή είμαι ακόμα στο στρώσιμο έχω την εξής απορία.
Να λειτουργώ το κιβώτιο στη θέση D όπου και αλλάζει ταχύτητα στις 1500 περίπου στροφές ή να το στρώσω στη θέση manual αλλάζοντας ταχύτητες σε πιο λογικές στροφές (2.000 -2.500 σαλ.) ?Μεγεια! Τελικά δεν είμαι μόνος σε αυτόν τον κόσμο.
Ετσι κι αλλιώς έχει τόση ροπή που δε νομίζω ότι παίζει ρόλο πώς θα το στρώσεις, υπό την έννοια ότι ακόμα κι όταν αλλάζει στις 1800 δεν καταπονείται ιδιαίτερα ο κινητήρας. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έβαλα στο TSI Continental SportContact 2 205/55/16 και έκανα μια μεγάλη βόλτα. Λοιπόν το κράτημα έχει αλλάξει τελείως σε σχέση με τα Energy, στις στροφές σε σημεία που ένιωθες το αμάξι να πλαγιάζει (λόγω του 65αριού προφίλ και των μαλακών πλαινών τους μάλλον) τώρα είναι απόλυτα σταθερό, σπινιάρει ΠΟΛΥ πιο δύσκολα σε σχέση με πριν (με τέρμα γκάζι τα Energy σπίνιαραν σε όλη τη δευτέρα ενώ με αυτά κατάφερα να σπινιάρω μόνο με πρώτη και ελάχιστα στη δευτέρα) έχει χάσει όμως αισθητά στην άνεση στις λακούβες όπου το γκουπ είναι πιο εμφανές ενώ σε κατσαρό οδόστρωμα περνάει στο τιμόνι η 'γραναζωτή' αίσθηση του δρόμου ενώ πριν δεν το καταλάβαινες. Νομίζω είναι και σαν να βάρυνε κάπως το τιμόνι γενικότερα.Γενικώς είναι πάντως τώρα το αμάξι (με τις νέες του ζαντούλες )
Εν τω μεταξύ εμένα τα φορούσε από το εργοστάσιο...αυτά τα περί σκληρών πλαϊνών, γραναζωτής αίσθησης του δρόμου στο τιμόνι (και μετά σου λένε ότι τα τιμόνια των Mercedes είναι νεκρά ) και πατήματος ήταν μια πολύ ακριβής περίληψη:D Απίστευτο λάστιχο:D
Καλοπάτητα Νέε! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εν τω μεταξύ εμένα τα φορούσε από το εργοστάσιο...αυτά τα περί σκληρών πλαϊνών, γραναζωτής αίσθησης του δρόμου στο τιμόνι (και μετά σου λένε ότι τα τιμόνια των Mercedes είναι νεκρά ) και πατήματος ήταν μια πολύ ακριβής περίληψη:D Απίστευτο λάστιχο:D
Καλοπάτητα Νέε!Ευχαριστώ Και μια φρέσκια πρόχειρη νυχτερινή φωτό από τις ζαντούλες μαγνησίου που έβαλα... τις ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά Τα δισκόφρενα γεμίζουν απολαυστικότατα τις 16άρες
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Να λειτουργώ το κιβώτιο στη θέση D όπου και αλλάζει ταχύτητα στις 1500 περίπου στροφές ή να το στρώσω στη θέση manual αλλάζοντας ταχύτητες σε πιο λογικές στροφές (2.000 -2.500 σαλ.) ?Μεγεια! Τελικά δεν είμαι μόνος σε αυτόν τον κόσμο.
Ετσι κι αλλιώς έχει τόση ροπή που δε νομίζω ότι παίζει ρόλο πώς θα το στρώσεις, υπό την έννοια ότι ακόμα κι όταν αλλάζει στις 1800 δεν καταπονείται ιδιαίτερα ο κινητήρας.Τελικά δεν είσαι μόνος είμαστε δύο (τουλάχιστον). Το θέμα που με νοιάζει δεν είναι η αλλαγή στις 1800 στροφές αλλά να κινούμε με τρίτη ή και τετάρτη και 1000-1200 στροφές. Αυτό δεν είναι σκότωμα για τον κινητήρα?
-
Nαι.-
-
Ετσι κι αλλιώς έχει τόση ροπή που δε νομίζω ότι παίζει ρόλο πώς θα το στρώσεις, υπό την έννοια ότι ακόμα κι όταν αλλάζει στις 1800 δεν καταπονείται ιδιαίτερα ο κινητήρας.Τελικά δεν είσαι μόνος είμαστε δύο (τουλάχιστον). Το θέμα που με νοιάζει δεν είναι η αλλαγή στις 1800 στροφές αλλά να κινούμε με τρίτη ή και τετάρτη και 1000-1200 στροφές. Αυτό δεν είναι σκότωμα για τον κινητήρα?
Aυτό είναι ένα από τα σπαστικά του DSG στη θέση D. Στο S δεν ρίχνει τόσο χαμηλά τις στροφές. Προσωπικά, όσα DSG έχω οδηγήσει (Touran και Golf σε διάφορες εκδόσεις) τις αλλάζω manually. Ειδικά στο κατέβασμα, συγχρονίζει απίθανα τις στροφές το ρημάδι
-
Να λειτουργώ το κιβώτιο στη θέση D όπου και αλλάζει ταχύτητα στις 1500 περίπου στροφές ή να το στρώσω στη θέση manual αλλάζοντας ταχύτητες σε πιο λογικές στροφές (2.000 -2.500 σαλ.) ?κοιταξε δεν εχω το DSG αλλα νομιζω (εκτος εαν αναφερει κατι διαφορετικο το manual σου) οτι ειναι καλυτερα να το εχεις στη θεση manual και να αλλαζεις πιο ψηλα απο 1500 στροφες.
ο κινητηρας πρεπει να δουλευει σαν να οδηγεις φυσιολογικα ( οχι ομως περισσοτερο απο 4000-5000 σαλ.) και δεν θα πρεπει να το πιεζεις με αποτομες επιταχυνσεις- φρεναρισματα. επισης, καλο θα ειναι να μην το σβηνεις αμεσως , αστο 30``- 1 ` να ηρεμησει κυριως μετα απο γερο μποτιλιαρισμα στην πολη ή ταξιδι.
επισης οταν βαζεις μπροστα να οδηγας μεχρι 4000 σαλ μεχρι να να ανεβει η θερμοκρασια στη μεση.μετα τα 1000 χλμ. στρωσιματος , ξεκινα να το ανοιγεις πανω απο τις 5000 σαλ αλλα για μικρα χρονικα διαστηματα
Παντα να τηρεις τις οδηγιες που αναφερονται στο ξεκινημα και το σβησιμο του αυτοκινητου ασχετως χιλιομετρων ( αστο κανα 2` λεπτο μετα απο ξεσκισμα πριν το σβησεις ) που εχεις κανει κανει.το εχω απο τον Ιουνιο και το αμαξι χαιρεσαι να το οδηγας
καλοταξιδο!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έβαλα στο TSI Continental SportContact 2 205/55/16 και έκανα μια μεγάλη βόλτα. Λοιπόν το κράτημα έχει αλλάξει τελείως σε σχέση με τα Energy, στις στροφές σε σημεία που ένιωθες το αμάξι να πλαγιάζει (λόγω του 65αριού προφίλ και των μαλακών πλαινών τους μάλλον) τώρα είναι απόλυτα σταθερό, σπινιάρει ΠΟΛΥ πιο δύσκολα σε σχέση με πριν (με τέρμα γκάζι τα Energy σπίνιαραν σε όλη τη δευτέρα ενώ με αυτά κατάφερα να σπινιάρω μόνο με πρώτη και ελάχιστα στη δευτέρα) έχει χάσει όμως αισθητά στην άνεση στις λακούβες όπου το γκουπ είναι πιο εμφανές ενώ σε κατσαρό οδόστρωμα περνάει στο τιμόνι η 'γραναζωτή' αίσθηση του δρόμου ενώ πριν δεν το καταλάβαινες. Νομίζω είναι και σαν να βάρυνε κάπως το τιμόνι γενικότερα.Γενικώς είναι πάντως τώρα το αμάξι (με τις νέες του ζαντούλες )
Και πολύ καλά έκανες! Να είσαι καλά να το ευχαριστηθείς. Πάντως το τιμόνι θα το συνηθίσεις σιγά σιγά. Κι εγώ΄όταν άλλαξα στο Focus μου ζάντες και έβαλα 17άρες με λάστιχο 225/45 17 από 205/55 16 μου φαινόταν περίεργο το τιμόνι στην αρχή αλλά τώρα οΚ.
-
Έχει κανένας να προτείνει κάποιο aftermarket αξεσουάρ για την ένδειξη της θερμοκρασίας στο GT 170;
(θα προτιμούσα κάτι όσο το δυνατον πιο διακριτικό και μικρό, σίγουρα όχι εξογκώματα στο ταμπλώ, στην κολώνα, στο καπώ (!!!))
_
-
Μια λύση είναι να την τσεκάρεις από την οθόνη του clima.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια λύση είναι να την τσεκάρεις από την οθόνη του clima.+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nαι.-Ναι, μόνο όταν έχει υψηλό φορτίο και χαμηλές στροφές. Αλλά το DSG δεν το αφήνει να ανεβάσει φορτίο στις χαμηλές στροφές, γιατί κατεβάζει ταχύτητα.
Το να πηγαίνεις με 65 και 6η δεν είναι σκότωμα για τον κινητήρα. Το να προσπαθείς να επιταχύνεις από τα 65 με 6η ίσως, αλλά τότε το DSG θα κατεβάσει.
-
Στην αυτόματη λειτουργία ο κινητήρας έχει συνέχεια χαμηλή υποπίεση (vacuum). Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για ένα στρωμένο κινητήρα αλλά στο 'ροντάρισμα' θέλεις να έχεις συχνά μεγάλη υποπίεση για να 'ρουφάει' ο κύλινδρος λάδι (αυτό γίνεται όταν παίρνεις το πόδι από το γκάζι και φρενάρεις με το κινητήρα - για το στρώσιμο πρέπει να το κάνεις κάθε 2-3 λεπτά σε ταξίδι με σταθερή ταχύτητα).
-
Προβληματίζομαι.
Στην εκκίνηση του αυτοκινήτου εδώ και καμιά 500αριά χιλιόμετρα νιώθω κάτι περίεργο όπως αφήνω τον συμπλέκτη, σαν να χτυπάει. Δλδ με πρώτη, γκάζι στις 1.200 έως 1.800 στροφές και αφήνοντας συμπλέκτη νιώθω κάτι σαν τοκ τοκ τοκ στο πεντάλ. Το ίδιο νιώθω επίσης και όταν φρενάρω μέχρι τα 10χλμ/ώρα και μετά βάλω δευτέρα συμπλεκτάροντας. Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε από την αρχή αυτό. Επίσης τις μισές φορές που βάζω όπισθεν, αν δεν έχω βάλει πρώτα 1η, κάνει αυτό το απαίσιο χρακ.
Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος σε TSI; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Επίσης τις μισές φορές που βάζω όπισθεν, αν δεν έχω βάλει πρώτα 1η, κάνει αυτό το απαίσιο χρακ.
Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος σε TSI;Αυτό απ' ότι ξέρω δεν είναι παράλογο...
Τα συγχρονιζέ της όπισθεν δουλεύουν πιο σωστά αν πας να βάλεις όπισθεν από 1η. Σε παλαιότερα αυτοκίνητα μπορεί να μην έμπαινε ΚΑΝ η όπισθεν αν προηγουμένως δεν είχε επιλεγεί η 1η
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)