-
Aσε ρε corsair..
Ξερουμε τον χαρακτηρα σου..Και ναι υπαρχουν ανθρωποι που δεν ειναι on-line καθε μερα στο internet για να το ξερουν..
Ξαναγυριζουμε λοιπον την κουβεντα στο Τsi οπως ειπα και πριν..
(Eλπιζω να μην ξαναπεταχτει με καμμια εξυπναδα ιq radikiou)
-
tommaso, μην κάνεις όμως την αθώα περιστερά, έτσι; Αν θέλεις να σε παίρνουμε σοβαρά, φρόντισε να είσαι σοβαρός και εσύ.
-
Για το Τsi και τον κινητηρα του ειπα την αποψη μου Drdino,αν προσεξες.
Aφου το οδηγω καθε μερα,εχω και γνωμη γι αυτο,οπως και οι υπολοιποι
κατοχοι.Τωρα για το αλλο... οσο πρεπει εγω να σου αποδειξω για το αν θα με παιρνεις σοβαρα η οχι,
αλλο τοσο και συ πρεπει να μου αποδειξεις οτι και εγω πρεπει να σε παιρνω στα σοβαρα..Οπως σε ολες τις ανθρωπινες σχεσεις.
Αν και με ενδιαφερει να μαθω περισσοτερα για τις γνωμες
ανθρωπων που εχουν το Τsi και μπορουν να μου πουν απο πρωτο χερι
τι αντιμετωπισαν με το συγκεκριμενο αυτοκινητο..Τωρα τους αλλους απλα τους διαβαζω,δεν τους δινω σημασια μετα την
αγορα πια του Τsi.
Mια φορα καιγομαστε απο αγορα αυτοκινητου!
Μετα μαθαινεις.. -
Εσύ κανονίζεις το δημόσιο πρόσωπό σου, εγώ το έχω φτιάξει προ πολλού.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ κανονίζεις το δημόσιο πρόσωπό σου, εγώ το έχω φτιάξει προ πολλού.Οπα ρε φτιαγμενε..
Αν ειναι ετσι και εγω το εχω φτιαξει. Σε ανθρωπους στην πραγματικη ζωη ομως,
κατω απο ζορικες καταστασεις, οχι μεσα σε φορουμ αυτοκινητου..Εδω ανταλλαζω αποψεις για το αμαξι.
-
Δεν παίρνω ναρκωτικά εγώ.
Συγχαρητήρια για αυτό που έχεις φτιάξει, είμαι σίγουρος πως εκεί έξω είσαι ένας σεβάσμιος άνθρωπος. Οι ζόρικες καταστάσεις φτιάχνουν τους άνδρες, συγχαρητήρια!!
Εγώ πάντως από το φόρουμ έχω κάνει πραγματικούς φίλους, οπότε το ξεπεράσαμε και το εμπόδιο του ηλεκτρονικού προσωπείου.
-
Αντε παλι το ειρωνικο στυλακι..
Mπραβο φιλε,αντε και σε αλλες διαδικτιακες φιλιες.
(Δεν ειμαι κατα ,αλλα δεν τις προτιμω)Ας αφησουμε ομως κανεναν ανθρωπο να ποσταρει για το Τsi
γιατι αυτο με ενδιαφερει. -
Eγώ ειρωνικός; Καθόλου, εννοώ 100% αυτά που λέω.
Τι ακριβώς περιμένεις να ακούσεις; Με τόσα που έχουν πουληθεί δεν είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και κάποια που εμφανίζουν βλάβες;
-
Χαλαρώστε βρε σεις
Να 'ταν καμια σοβαρή η αφορμή να τσακωθείτε έχει καλώς, τώρα όμως αξίζει;
-
Ο Kωνσταντινος μια χαρα χαλαρος ειναι..
tommaso
Αφου εχεις το Tsi τι θελεις να μαθεις παραπανω?Εdit : περα απο την παραληψη της χαρας
Εμαθα οτι θα βγει το Suzuki SX4 με τον Tsi με τα 122 και μαλλον και με τα 140 αλογα. Η VW αφου αφουγκραστηκε τα προβληματα των ιδιοκτητων των Tsi που μπερδευτηκαν και το αγορασαν αντι να παρουν Ignis και SX4 ηρθε σε συνεργασια με την Suzuki και παρουσιαζει το νεο μοντελο με ονομα 'tommaso edition'..
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Ο Kωνσταντινος μια χαλαρος ειναι..tommaso
Αφου εχεις το Tsi τι θελεις να μαθεις παραπανω?Αλλες αποψεις απο διαφορετικους κατοχους Τsi
Σε ολα τα θεματα.κινητηρα,προβληματα που τους εχουν προκυψει,
τροποι αντιμετωπισης τους, κοστος,αναφορες για τα ηλεκτρονικα του,καταναλωση,μηχανικα μερη,συγκριση με Τsi 122 στην πραξη κλπ κλπ.Απο κατοχους Τsi ομως.
Εξω απο το χορο πολλοι τραγουδανε.
Οποιος ειναι κατοχος του αυτοκινητου και αναφερει την γνωμη του
εχει και την προσοχη μου. -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
...αισθητήρας Ν 70 και επισκευάστηκε.
...περίπου στα 5000km παθαίνω παρόμοια βλάβη.
...αισθητήρας Ν70 (άλλη μία φορά ,σκάστρα turbo,αλλαγή του turbo –έσπασε το ποδαράκι του turbo και έπρεπε να αλλαχθεί όλη η τουρμπίνα
...αισθητήρας Ν70 (2 φορές),
αισθητήρες κλαπέτων,
αντλία βενζίνης με εγκέφαλο αντλίας,
βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής ,
εγκέφαλος κινητήρα(2 φορές που έγινε αναβάθμηση του λογισμικού δεν απέδωσε) και ποντεσιομετρο αυλού εισαγωγής.
...........................................
Και να σκεφτεις οτι και εγω ακουγα την αποψη πολλων 'ειδικων'
εδω στο φορουμ των 4 τροχων που με υφος χιλιων καρδιναλιων
χλευαζαν καθε ερωτηση μου περι αξιοπιστιας του καινουριου κινητηρα
του GolfΤελικα τους ακουσα και πηρα το Τsi 140 hp
Mεχρι τωρα μια χαλασμενη αντλια βενζινης..
Αν μου χαλασει και το εξαρτημα που κανει την μεταβαση
απο κομπρεσσορα σε turbo..το τι εχουν να ακουσουν..δεν περιγραφεται..Όλες αυτές οι βλάβες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ και το γεγονός ότι είναι 'ΠΙΕΣΜΕΝΟΣ'.
Οι αντλίες βενζίνης χαλάνε πολύ πιο συχνά αν δεν έχεις τουλάχιστον 1/4 του ρεζερβουάρ γεμάτο.
-
leonp
ο αισθητήρας Ν70, δεν ξέρω καν τι είναι, είναι δυνατόν να προκάλεσε την αλληλουχία προβλημάτων που αναφέρθηκαν μετά?
το turbo, σκάστρα turbo κτλ προφανώς και το καταλογίζω ως πρόβλημα του TSI. δεν ξέρω αν είναι 'πιεσμένος' ή όχι όμως με αυτά τα συστατικά φτιάχνουν τον TSI άρα είναι μια καταγεγγραμμένη βλάβη του συγκεκριμένοy κινητήρα ανεξάρτητα απο το αν οφείλεται στην αρχή λειτουργίας του. -
Οι σκάστρες ήταν σφάλμα του εργοστασίου. Και πολλά GTi χρειάστηκαν αλλαγή (τουλάχιστον για το 2006 που είχα ακούσει το πρόβλημα). Από ότι είχα ακούσει από άτομο εντός της εταιρίας (μηχανικό), ενημέρωσε η Kosmocar την Γερμανία, ανέφερε το πρόβλημα και το εργοστάσιο τις αντικατέστησε με καινούργιες μεγαλύτερης αντοχής.
-
Γνωριζει κανεις απο τους κατοχους Golf Τsi
πόσο κοστίζει το εξαρτημα που κανει την μετάβαση
απο τον kompressora στο turbo ?( Σε περιπτωση βλαβης του και ανάγκης αντικαταστασης του)
-
το εξαρτημα που κανει την μετάβαση
απο τον kompressora στο turbo ?η σωλήνωση;
edit
Δεν ξέρω τι εννοείς, ο κομπρέσορας συμπιέζει τον αέρα και τον στέλνει στο τούρμπο. Υπάρχει μια παράκαμψη του κομπρέσορα (ο αέρας πηγαίνει κατευθείαν στο τούρμπο) και έχει κλαπέ, αισθητήρες, διάφορα. Τιμές εξαρτημάτων δεν ξέρω.Είναι πολύπλοκα συστήματα και ακριβά. Αν πρόκειται να κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια καλύτερα να μην αγοράζεις αμάξι με τέτοια περίπλοκα συστήματα. Αν αλλάζεις αμάξι κάθε λίγα χρόνια, μάλλον θα χαλάσουν στον επόμενο αγοραστή αλλά αυτό θα το ξέρουν και θα έχει χαμηλή τιμή μεταπώλησης.
Απλές μηχανές, να μην έχουν πολλά πράγματα να χαλάσουν.
-
απο τον kompressora στο turbo ?( Σε περιπτωση βλαβης του και ανάγκης αντικαταστασης του)
Μάλλον ο φίλος εννοεί το μαγνητικό (αν θυμάμαι καλά από άλλη συζήτηση) συμπλέκτη ο οποίος εμπλέκει από κάποιες στροφές κ πάνω (1500 πχ) την τουρμπίνα καυσαερίων...
-
Ο συμπλέκτης τον κομπρέσσορα εμπλέκει.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μάλλον ο φίλος εννοεί το μαγνητικό (αν θυμάμαι καλά από άλλη συζήτηση) συμπλέκτη ο οποίος εμπλέκει από κάποιες στροφές κ πάνω (1500 πχ) την τουρμπίνα καυσαερίων...
Ποσο κοστιζει ο μαγνητικος συμπλεκτης λοιπον?
-
Υπάρχει ένας ηλεκτρομαγνητικός συμπλέκτης που χρησιμοποιείται για την εμπλοκή του κομπρέσορα στο στρόφαλο ώστε να παίρνει κίνηση. Η εμπλοκή του γίνεται σταδιακά (για να είναι ομαλή η απόδοση της ροπής) από περίπου τις 1.500στροφές έως τις 1.800 και η απεμπλοκή επίσης σταδιακά στις 3.000 έως τις 3.500 στροφές (στις 3.500 στροφές περιστρέφεται με περίπου 18.000 στροφές ανά λεπτό ενώ τα φυσικά του όρια αντοχής είναι 20.000 στροφές).
Δύσκολο να έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα της τιμής του συμπλέκτη καθώς αν έχει χαλάσει σε κάποιο TSI (που δεν ξέρω προσωπικά κάποια τέτοια περίπτωση) θα έχει αλλαχθεί στην εγγύηση. Και αυτός ο συμπλέκτης καθώς και η βαλβίδα παροχής αέρα σε κομπρέσορα ή τούρμπο ανάλογα με την περίσταση είναι οι τομείς που αποτέλεσαν την ουσία της δουλειάς της VW πάνω στον TSI, καθώς αυτά ήταν τα εμπόδια που υπήρχαν μέχρι τώρα στην εφαρμογή υπερ- και στροβιλο- συμπιεστή μαζί. Δεν νομίζω να μην τα έχει προσέξει (Βέβαια από τη στιγμή που μηχανικά μέρη είναι κι αυτά, σαφώς μπορεί να υπάρξει κάποια δυσλειτουργία φαντάζομαι σε βάθος χρόνου)
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)