-
Ο χρήστης submariner έγραψε:
Με λίγα λόγια ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και στη VW.... αν και δεν περίμενα να τα διαβάσω όλα αυτά μιας και όσοι γνωστοί και φίλοι έχουν TSI και GT (και είναι αρκετοί, ούτε ένας δε θα ξαναγόραζε VW μετά το κάζο που έχουν πάθει)..... αλλά έλεγα οτι ήταν θέμα ατυχίας όμως απότι φαίνεται μόνο ατυχία δεν είναι....Μου φαίνεται περίεργο μερικοί άνθρωποι να βλέπουν TSI και GT με συνεχή προβλήματα και μερικοί να μη βλέπουν καθόλου προβλήματα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με λίγα λόγια ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και στη VW.... αν και δεν περίμενα να τα διαβάσω όλα αυτά μιας και όσοι γνωστοί και φίλοι έχουν TSI και GT (και είναι αρκετοί, ούτε ένας δε θα ξαναγόραζε VW μετά το κάζο που έχουν πάθει)..... αλλά έλεγα οτι ήταν θέμα ατυχίας όμως απότι φαίνεται μόνο ατυχία δεν είναι....
Μου φαίνεται περίεργο μερικοί άνθρωποι να βλέπουν TSI και GT με συνεχή προβλήματα και μερικοί να μη βλέπουν καθόλου προβλήματα.
αυτό εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό. Τόσα έχουν πουληθεί...θα υπάρχουν επομένως ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι πελάτες.
-
α. εγώ έχω την εντύπωση απο αυτά που διάβασα οτι κάπου υπήρχε αδυναμία διάγνωσης του προβλήματος,οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο μια βλάβη να προκλαλεσε ντόμινο προβλημάτων μέχρι να διαγνωστεί και να επιδιορθωθεί.
β. Επιπλέον αν κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και το αναφέρει δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει στα άλλα που δεν χαλάνε γιατί δεν χαλάνε.
γ.όσον αφορά τα περιοδικά και τις συστάσεις του γράφοντα, έτσι έχουν τα πράγματα και όχι μόνο στα περιοδικά αυτοκινήτων, οπότε όποιος είναι ανήσυχος καλά θα κάνει να εξερευνήσει εναλλακτικές λύσεις, π.χ. forum αυτοκινήτων γενικού περιεχομένου ή ειδικά για το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, clubs ιδιοκτητών, σοβαρές έρευνες αξιοπιστίας κ.α.
-
Σωστό το γ. Εκτός κι αν πρόκειται για ιταλικά αυτοκίνητα γιατί όλοι ξέρουμε πώς λειτουργούν οι italisti όσον αφορά στις βλάβες των αυτοκινήτων τους (και το κατά πόσο τις προβάλλουν).
(για να δούμε, θα τσιμπήσει?)
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ετσι είναι, η** ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία **των παιδιών που πήραν το GT (και ανάμεσα σε αυτούς και προσωπικός μου φίλος) έχουν πολλές βλάβεσ και προβλήματα να αναφέρουν...
Ας μην είμαστε φειδωλοί στα λόγια και τις περιγραφές μας: ΟΛΟΙ έχουν βλάβες και προβλήματα...
-Ως γνωστόν γι' αυτό και δεν το διαφημίζουν πια το GT...
-Φυσικά , ακόμη το πουλάνε, αλλά αν πας να το αγοράσεις , ΔΕΝ στο δίνουν, αλλά σου πουλάνε τον TSI τον απλό, που κι αυτός χαλάει, αλλά λιγότερο προφανώς...
-Αυτό που έχουμε κι εμείς δεν έχει βγάλει βλάβη, αλλά προφανώς αναμένεται οσονούπω, θέμα χρόνου είναι... Θα βάλουμε πωλητήριο και θ' πάρουμε ένα γκιΑuris που δεν σπάει δεν χαλάει και έχει και 122 , Α-Ξ-Ι-Ο-Π-Ι-Σ-Τ-Α άλογα. Αν δεν φτάσουν τα λεφτά από την πτώση της τιμής που ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα έχει, μάλλον πάμε για Accent ή Getz, που είναι μαμάτα αυτοκίνητα, μου το έχει πει και ο τριτοξάδερφος του μπατζανάκη του γείτονά μου, προφανώς και θα ισχύει...Κι εγώ περιμένω όπου να'ναι να σκάσει. Έχω ήδη 1.500χλμ πλησιάζει το τέλος ζωής
Εφεδρικό πυροσβεστήρα έχεις; Στολή πυροσβέστη;
Μέτρα για αντιπυρική προστασία γύρω από το αυτοκίνητο έχεις πάρει;
Κάποιο εξτρά αυτόματης πυρόσβεσης, έβαλες; -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ετσι είναι, η** ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία **των παιδιών που πήραν το GT (και ανάμεσα σε αυτούς και προσωπικός μου φίλος) έχουν πολλές βλάβεσ και προβλήματα να αναφέρουν...
Ας μην είμαστε φειδωλοί στα λόγια και τις περιγραφές μας: ΟΛΟΙ έχουν βλάβες και προβλήματα...
-Ως γνωστόν γι' αυτό και δεν το διαφημίζουν πια το GT...
-Φυσικά , ακόμη το πουλάνε, αλλά αν πας να το αγοράσεις , ΔΕΝ στο δίνουν, αλλά σου πουλάνε τον TSI τον απλό, που κι αυτός χαλάει, αλλά λιγότερο προφανώς...
-Αυτό που έχουμε κι εμείς δεν έχει βγάλει βλάβη, αλλά προφανώς αναμένεται οσονούπω, θέμα χρόνου είναι... Θα βάλουμε πωλητήριο και θ' πάρουμε ένα γκιΑuris που δεν σπάει δεν χαλάει και έχει και 122 , Α-Ξ-Ι-Ο-Π-Ι-Σ-Τ-Α άλογα. Αν δεν φτάσουν τα λεφτά από την πτώση της τιμής που ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα έχει, μάλλον πάμε για Accent ή Getz, που είναι μαμάτα αυτοκίνητα, μου το έχει πει και ο τριτοξάδερφος του μπατζανάκη του γείτονά μου, προφανώς και θα ισχύει...Κι εγώ περιμένω όπου να'ναι να σκάσει. Έχω ήδη 1.500χλμ πλησιάζει το τέλος ζωής
Κάποιο εξτρά αυτόματης πυρόσβεσης, έβαλες;Θα πρέπει πρώτα να κάνει μια μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας κατά Γ.Ο.Κ και μετά να εγκαταστήσει ενδεχομένως και ειδικά springlers για την κατάσβεση...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Κάποιο εξτρά αυτόματης πυρόσβεσης, έβαλες; -
Σίγουρα πρέπει να γράφουμε τα προβλήματα που παρουσιάζει το αυτοκίνητο μας για να ενημερώνονται οι άλλοι κάτοχοι και να ζητήσουμε επέκταση εγγύησης σε κάποιο διαδεδομένο πρόβλημα. Δυστυχώς η συζήτηση πηγαίνει πάντα στο 'αυτά χαλάνε' και 'αυτά δεν χαλάνε'.
-
Σωστός LeonP. Στο Civinfo (ιστοσελίδα αφιερωμένη στο νέο Civic) αναφέρονται όλα τα προβλήματα και έτσι ακόμα και αν δεν ταλαιπωρείσαι τουλάχιστον προειδοποιήσαι και έτσι μπορείς να κάνεις προληπτικούς ελέγχους. Χαρακτηριστικά, για ένα ευρέως παρατηρούμενο πρόβλημα με τις αναρτήσεις, αρκετοί οδηγοί civic έκαναν ελέγχους και εντόπισαν το ίδιο πρόβλημα. Οι αντιπρόσωποι μέχρι τότε έκαναν τον κινέζο... Βέβαια τους άλλαξαν (σχεδόν όλοι) τα ελαττωματικά ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
Σωστός LeonP. Στο Civinfo (ιστοσελίδα αφιερωμένη στο νέο Civic) αναφέρονται όλα τα προβλήματα και έτσι ακόμα και αν δεν ταλαιπωρείσαι τουλάχιστον προειδοποιήσαι και έτσι μπορείς να κάνεις προληπτικούς ελέγχους. Χαρακτηριστικά, για ένα ευρέως παρατηρούμενο πρόβλημα με τις αναρτήσεις, αρκετοί οδηγοί civic έκαναν ελέγχους και εντόπισαν το ίδιο πρόβλημα. Οι αντιπρόσωποι μέχρι τότε έκαναν τον κινέζο... Βέβαια τους άλλαξαν (σχεδόν όλοι) τα ελαττωματικά ανταλλακτικά.Διονύση αναφέρεσαι στους Άγγλους. Εκεί υπάρχουν ισχυρότατες ενώσεις καταναλωτών ενώ οι αντιπρόσωποί της χόντα είναι συγκριτικά υπεράνω κριτικής. Εδώ πέρα μην περιμένεις να γίνει το ίδιο. βέβαια πρώτα πρέπει να αποβάλλουμε τα κόμπλεξ ότι η επιλογή μας ακόμα και αν αποδειχθεί άστοχη είναι η σωστή. Άμα συμβεί αυτό τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους.
(Στο χόντα σιβικ 2005 φόρουμ πάντως τα καταφέρνουμε καλύτερα στο συγκεκριμένο θέμα από τους ιδιοκτήτες γκολφ) -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Κουράστηκα να ακούω όταν στρίβω το αμάξι με χαμηλή ταχύτητα ή όταν είναι στριμένες οι ρόδες και μπαίνει κάποιος μέσα, να τρίζει το σύμπαν από πίσω και το πήγα στο συνεργείο.
Στα @@ τους κανονικότατα. 'Ένας τριγμός είναι πως κάνεις έτσι, από τις δισκόπλακες είναι ΜΑΛΛΟΝ, πολλά μετά από λίγο καιρό έτσι κάνουν, δεν φαίνεται κάτι σοβαρό, δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο μέλλον θα το φτιάξουμε μην αγχώνεσαι'
Τους είπα ότι δεν πλήρωσα 20.000 ευρώ για να τρίζει με το παραμικρό αλλά κράτησαν το στυλ 'μα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι κύριε, ΜΑΛΛΟΝ τα πίσω δισκόφρενα είναι'
Έχω φορτώσειΕπανέρχομαι στο θέμα σου γιατί ίσως να σου έχω τη λύση...
Στο κάνει μόνο όταν είσαι σταματημένος και ακούς ένα 'γκρουνγκ-γκρουνγκ' όταν στρίβεις το τιμόνι? Ακούγεται μόνο από πίσω, ή μήπως είναι από την μπροστινή ανάρτηση? Δοκίμασε σε μεγάλο επίπεδο άδειο πάρκινγκ (ή αλάνα) να ξεκινήσεις σιγά σιγά με στριμένο το τιμόνι. Αν ακους το γκρουνγκ γκρουνγκ, μάλλον θέλουν άλλαγμα οι βάσεις των αμορτισέρ (ή γενικότερα ψάξου λίγο με τα αμορτισέρ).
Αν ακους όμως απλώς ένα πολύ μικρό μεταλλικό ήχο (σαν έλασμα να συμπιέζεται) από τα πίσω φρένα όταν είσαι ακινητοποιημένος (ή όταν ταρακουνιέται το αυτοκίνητο όταν μπαίνει ή βγαίνει κάποιος από αυτό) ή λίγο πριν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο όταν παρκάρεις, όντως έτσι κάνουν τα πίσω δισκόφρενα. Δεν είναι όμως τόσο ανησυχητικός ούτε έντονος θόρυβος όσο περιγράφεις...
-
Παιδια να σας ρωτησω κατι που μπορει να ξερετε εσεις η φαν της vw??
Σε ποσο χρονικο διαστημα αναμενετε να μπει το νεο αυτοματο κιβωτιο dsg στον 122 κινητηρα του ομιλου??
Απο οτι ξερω θα μπει συντομα στο golf (αλλα ποτε κ ποσο??)
Απο κει κ περα,γνωριζετε αν θα μπει στο polo(στο τωρινο ή στο καινουριο)κ στα αλλα μοντελα του ομιλου?? (leon,fabia)*Περιμενω πως κ πως τις εξελιξεις γιατι θα ειναι το μοναδικο κριτηριο το dsg για να παρω αυτοματο...
-
Αγαπητό περιοδικό
Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα χωρίς προλόγους.Μετά από αρκετή έρευνα αγοράς μέσω του δικού σας περιοδικού και μερικών άλλων αποφάσισε ο φίλος μου να αγοράσει το Golf Gt με τα 170hp!Αφού λοιπόν το αγόρασε το Νοέμβριο του 2006 μετά από 3 μήνες περίπου και αφού έκανα test drive αποφάσισα να αγοράσω και εγώ ένα όμοιο πεντάθυρο.Επειδή υπήρχε αναμονή το πήρα τον Μάρτιο του 2007 μετά 3 μήνεςαπό την αρχική παραγγελία.
Και η ταλαιπωρία ξεκινά ως εξής:
Την περιόδο αναμονής και λίγο πριν την παραλαβή του ο φίλος μου μένει με το Gt τoυ .Το αμάξι δεν τράβαγε δεν ενεργοποιόταν το turbo kοκ.Η βλάβη δεν μπορούσε να ανιχθευθεί από τον εγκέφαλο(δεν έδειχνε ύπαρξη βλάβης) και το αμάξι ενώ παρέμεινε για αρκετό διαστημα σε αντιπροσωπεία της Αθήνας δεν γινόταν τίποτα.Για καλή τύχη του, στην αντιπροσωπεία της Αρτας παρακαλώ, ένας καλός ηλεκτρολόγος έβγαλε διάγνωση: ο αισθητήρας Ν 70 και επισκευάστηκε.
Παραλαμβάνω λίγο αργότερα και το δικό μου Gt και περίπου στα 5000km παθαίνω παρόμοια βλάβη.Απο εκεί και πέρα η ταλαιπωρία συνεχίζεται και εμένα και του φίλου μου να παθαίνουν και τα 2 Gt βλάβες εναλάξ.Μένω περί τις 5 φορές με την έννοια ότι ταμάξι δεν τράβαγε και λειτουργούσε σαν συμβατικό.Μένω κατά σειρά τον 5 /2007 (2 φορές),τον 6/2007(3 φορές)Τα km έγραφαν στο κοντέρ διαδοχικά τις 3 τελευτάιες φορές 3764km,5128km,6518km.Ο φίλος μου ατυχος και αυτός μένει την ίδια περίοδο από Φεβρουάριο μέχρι Αυγουστο 2007 με διάφορες βλάβες όπου του αλλάχθηκαν τα κάτωθι ανταλα!
κτικά :αισθητήρας Ν70 (άλλη μία φορά ,σκάστρα turbo,αλλαγή του turbo –έσπασε το ποδαράκι του turbo και έπρεπε να αλλαχθεί όλη η τουρμπίνα που ήρθε από γερμανία αφού έμεινε ταμάξι 12 ημέρες στο συνεργείο-)Τα km έγραφαν στο κοντέρ του από 10000-25000 περίπου.Στο δικό μου GT αλλάχθηκαν διαδοχικά τα κάτωθι μέχρι να η βλάβη ή οι βλάβες:αισθητήρας Ν70 (2 φορές),αισθητήρες κλαπέτων ,αντλία βενζίνης με εγκέφαλο αντλίας,βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής ,εγκέφαλος κινητήρα(2 φορές που έγινε αναβάθμηση του λογισμικού δεν απέδωσε) και ποντεσιομετρο αυλού εισαγωγής.
Η αλλαγή του εγκεφάλου κινητήρα και του ποντεσιομέτρου έδωσαν μια λύση αλλα δεν ξέρω για πόσο.
...........................................
Εχω κοκκαλωσει μετα την αναγνωση αυτου του αρθρου
Και να σκεφτεις οτι και εγω ακουγα την αποψη πολλων 'ειδικων'
εδω στο φορουμ των 4 τροχων που με υφος χιλιων καρδιναλιων
χλευαζαν καθε ερωτηση μου περι αξιοπιστιας του καινουριου κινητηρα
του GolfΤελικα τους ακουσα και πηρα το Τsi 140 hp
Mεχρι τωρα μια χαλασμενη αντλια βενζινης..
Αν μου χαλασει και το εξαρτημα που κανει την μεταβαση
απο κομπρεσσορα σε turbo..το τι εχουν να ακουσουν..δεν περιγραφεται..Οπως καταλαβαινετε η ανησυχια εχει φτασει στα υψη...
Ρε να δινει καποιος 20000 και να μην ξερει αν το αμαξι θα αντεξει τον επομενο χρονο..
Τελικα οι πατεραδες μας με ενα Nissan η ενα Toyota κατι ηξεραν ..
Ειχαν για μια ζωη αμαξι. με αξιοπιστα αλογα...
και οχι ντοπαρισμενα......ΥΓ.Μακαρι να μην βγουν αληθινες οι ανησυχιες μου,γιατι
οπως ολοι ετσι και εγω ,θα θελα το αμαξι μου να ειναι αξιοπιστο
και να μην μου δημιουργει απαραδεκτες βλαβες -
Δεν ξερω που να το ποσταρω..Μολις το διαβασα..
ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΟΛΙΝ ΜΑΚΡΕΙ.
Τον χαμό ενός από τους δημοφιλέστερους οδηγούς WRC όλων των εποχών βίωσαν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Σάββατο. Ο Κόλιν ΜακΡέι δεν είναι πια μαζί σας αφού αυτός, ο 5χρονος γιος του και δύο ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβει.
Ο πρωταθλητής του WRC, το 1995 με την ομάδα της Subaru και πιλότος του ελικοπτέρου γύριζε στο σπίτι του, στο Λάναρκ της Σκοτίας, όταν στις τέσσερις και δέκα το απόγευμα του Σαββάτου, αυτό συνετρίβει και τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής του Στράθκλαϊντ διεξάγουν έρευνα για να βρουν τα ακριβή αίτια της πτώσης.
-
Ρε παιδιά έλεος. Τέτοια παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό το αμάξι, ακόμα κι αν δεν έχουν πρόβλημα από την κατασκευή τους θα αποκτήσουν από το μάτιασμα.
Εγώ δεν έχω δει μέχρι τώρα κάτοχο TSI να βγαίνει και να λέει με στοιχεία έχω εγώ ό ίδιος πρόβλημα στον κινητήρα λόγω των χαρακτηριστικών λειτουργίας του. Και πάλι μια μεμονωμένη περίπτωση δεν θα έλεγε και κάτι.
Ουφ πια φαγωθήκατε....Και κάθε φορά που μπαίνω στο αμάξι φοβάμαι μη σκάσει Αύριο έφυγα για ασφάλεια ζωής
Φίλε Vasgti το πρόβλημα διορθώθηκε. Έτριζαν υπερβολικά τα δισκόφρενα λόγω υπερπίεσης στο σωληνάκι των φρένων. Η τριγμός είναι τώρα φυσιολογικός όπως τον περιγράφεις εσύ. Ευχαριστώ πολύ πάντως
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Δεν ξερω που να το ποσταρω..Μολις το διαβασα..ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΟΛΙΝ ΜΑΚΡΕΙ.
Τον χαμό ενός από τους δημοφιλέστερους οδηγούς WRC όλων των εποχών βίωσαν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Σάββατο. Ο Κόλιν ΜακΡέι δεν είναι πια μαζί σας αφού αυτός, ο 5χρονος γιος του και δύο ακόμη άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβει.
Ο πρωταθλητής του WRC, το 1995 με την ομάδα της Subaru και πιλότος του ελικοπτέρου γύριζε στο σπίτι του, στο Λάναρκ της Σκοτίας, όταν στις τέσσερις και δέκα το απόγευμα του Σαββάτου, αυτό συνετρίβει και τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής του Στράθκλαϊντ διεξάγουν έρευνα για να βρουν τα ακριβή αίτια της πτώσης.
Οχι ρε φιλε.... ξαναπεθανε παλι?
Πωωωω............... -
Ναι, γιατι δεν τον ακολουθησες?
Eρε τι εχεις να ακουσεις εσυ μετα απο την προκλητικη σου συμπεριφορα..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πωωωω...............Καλά, είμαστε πολύ off-topic, αλλά προς τι αυτό το ειρωνικό ύφος;
Υ.Γ. Αν κατάλαβα λάθος σόρρυ...
-
Το ξερω ρε Αserf αλλα ο τυπος (corsair)εχει ξεφυγει.
Δεν ξερω τι του φταιει στην ζωη του και ειναι παντα τοσο ερειστικος
και ειρωνικος.Ας τα βρει με τον εαυτο του.Οντως τωρα το διαβασα.
Αλλα ας επανελθουμε στο Τsi..
Ki εγω πρωτος απολους ελπιζω να μην βγαλει προβληματα.. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πωωωω...............Καλά, είμαστε πολύ off-topic, αλλά προς τι αυτό το ειρωνικό ύφος;
Υ.Γ. Αν κατάλαβα λάθος σόρρυ...
Εεε ξερω γω... τα 40αντα του ανθρωπου θα κανουμε σε λιγο μωρε Aserf... και ο αλλος οτι θυμαται χαιρεται σε λαθος τοπικ...
Για μια στιγμη νομισα πως ξαναπεθανε ετσι οπως το πεταξε...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)