-
Ο χρήστης stelios_11 έγραψε:
τα νευρα μου...........πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
πουθενα δεν εχω διαβασει για κατι τετοιο... αλλα ουτε και ο εγκαταστατης μου αλλα ουτε και το ΚΤΕΟ το οποιο εχει στειλει κανονικα ολα τα δικαιολογητικα...(ειχε μπροστα της το φακελο του αυτοκινητου μου η υπαλληλος στη διευθυνση)τεσπα..... σηκωθηκα και εφυγα και θα παω την τριτη παλι....
εψαξα στο yme.gr για το θεμα αλλα δεν βρηκα κατι....
Σήμερα από Αλεξ/πολη μηδενικό κόστος για την άδεια.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Το έχω ξαναπεί. Αν κάποιος από τους αντιδρώντες αναλαμβάνει το κόστος επισκευής, εγώ την κλείνω τη λαδιέρα.
Μέχρι τότε, την έχω να τρέχει και μάλιστα στην τετραπλάσια ποσότητα από την προτεινόμενη, για να καλύψω και την υποψία μου, ότι δηλαδή μπορεί να μην πάει αρκετό λάδι στους ακριανούς κυλίνδρους, που από ότι βλέπω έχουν συνήθως το πρόβλημα.
Σάν αντιδρών ,εγώ ,αφού ρυθμηστεί καλά ό κινητήρας σου σού καλύπτω εγγύηση.
Εσύ γιά σηγουριά στά φρένα σου θά πάρεις καί καμιά ...άγκυρα?Είσαι ο πρώτος και ο μόνος που το λέει αυτό.
Ερώτηση: το κάνεις και με τους πελάτες σου;Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, η αγκυρούλα δεν είναι κακή
-
τα νευρα μου...........
πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
πουθενα δεν εχω διαβασει για κατι τετοιο... αλλα ουτε και ο εγκαταστατης μου αλλα ουτε και το ΚΤΕΟ το οποιο εχει στειλει κανονικα ολα τα δικαιολογητικα...(ειχε μπροστα της το φακελο του αυτοκινητου μου η υπαλληλος στη διευθυνση)τεσπα..... σηκωθηκα και εφυγα και θα παω την τριτη παλι....
Μήπως είχες παρακράτηση αδείας ή τήν μετέφερες από άλη έδρα? Γιά σκέψου...
δεν την μετεφερα απο αλλη νομαρχια..
το αυτοκινητο το εχω αγορασει καινουργιο.
εχω παρακτατηση κυριοτητας αλλα δεν εχω κανει αρση αυτης ακομα..η υπαλληλος ηταν καθετη..
μου ειπε 'θα εκδοσουμε νεα αδεια οπου σε αυτη θα αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο. για να εκδοθει νεα αδεια για οποιοδηποτε λογω θα πρεπει να πληρωσεισ παραβολο 75 ευρω και να ερθεισ εδω να σου φτιαξω την αδεια'το ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ μου το τονισε!! και εκανα οτι κουναγα κεφαλι.....
-
τα νευρα μου...........
πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
........
το ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ μου το τονισε!! και εκανα οτι κουναγα κεφαλι.....
παραβολο πληρώνεις αν η άδειά σου έχει εκδοθεί σε μια νομαρχία (Α) και ζητάς αλλαγή άδειας με αίτηση σε νέα (τέως)νομαρχία (Β)(άρα μεταφορά φακέλου) και είναι όντως 75 ευρώ.Αν έχεις παρακράτηση κυριότητας, θέλουν το έγγραφο της άρσης αυτής.Κι εγώ είχα το ίδιο θέμα αλλά προτίμησα να παω στην Δ/νση συγκοινωνιών που εξέδωσε την αρχική άδεια για να μην πληρώσω το 75άρι.Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι αυτο τον ένα χρονο που μεσολάβησε.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Παντως η BRC για κινητηρες Ford 1800 (EYDB και RKF) απο 2000 και μετα οπως και για Mercedes 1500/1700 (266920 και 266940) απο 2005 και μετα (A Class/B Class) δεν συνιστα την εγκατασταση υγραεριοκινησης λογω σοβαρης ενδειξης φθορας βαλβιδων.
Αυτη ειναι ενημερωση που ειχα απο περυσι, οπως και για διαφορους αλλους κινητηρες οπως Mazda (ολα με κινητηρες Ford!!)Μitsubishi (Colt 1100/1300 μετα το 2004, τυχαινει να εχω ενα και εγω και δεν εχω βαλει υγραεριο γι'αυτο το λογο), αρκετα Toyota, ολα τα Subaru me DOHC μηχανες κλπ, κλπ.Κύριε Καψαλάκη όλα τά αυτοκίνητα που αναφέρετε Δέν γνωρίσω γιά τά MERCEDES )έχουν μηχανικές βαλβίδες .
Εάν ακολουθούνται΄οί οδηγίες τών κατασκευαστών (πού τίς περισότερες φορές επιδεί είναι δαπανηρές γιαυτό καί δέν ακολουθούνται)δέν θά υπήρχε κανένα πρόβλημα .Καθώς επίσης καί σωστές ρυθμήσεις.Πιστεύετε αλήθεια πώς τά κράματα τών βαλβίδων σήμερα είναι υποδιέστερα από αυτά τού χθές καί γι'αυτό δημιουργούνται προβλήματα?Τό αφήνω στήν κρήση πού αποδεδειγμένα διαθέτετε. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το έχω ξαναπεί. Αν κάποιος από τους αντιδρώντες αναλαμβάνει το κόστος επισκευής, εγώ την κλείνω τη λαδιέρα.
Μέχρι τότε, την έχω να τρέχει και μάλιστα στην τετραπλάσια ποσότητα από την προτεινόμενη, για να καλύψω και την υποψία μου, ότι δηλαδή μπορεί να μην πάει αρκετό λάδι στους ακριανούς κυλίνδρους, που από ότι βλέπω έχουν συνήθως το πρόβλημα.
Σάν αντιδρών ,εγώ ,αφού ρυθμηστεί καλά ό κινητήρας σου σού καλύπτω εγγύηση.
Εσύ γιά σηγουριά στά φρένα σου θά πάρεις καί καμιά ...άγκυρα?Είσαι ο πρώτος και ο μόνος που το λέει αυτό.
Ερώτηση: το κάνεις και με τους πελάτες σου;Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, η αγκυρούλα δεν είναι κακή
Απάντηση.
Ναί καί όταν χρειάστηκε ανέλαβα τίς ευθήνες μου.
Καλές θάλασσες. -
τα νευρα μου...........
Μήπως είχες παρακράτηση αδείας ή τήν μετέφερες από άλη έδρα? Γιά σκέψου...
δεν την μετεφερα απο αλλη νομαρχια..
το αυτοκινητο το εχω αγορασει καινουργιο.
εχω παρακτατηση κυριοτητας αλλα δεν εχω κανει αρση αυτης ακομα..η υπαλληλος ηταν καθετη..
μου ειπε 'θα εκδοσουμε νεα αδεια οπου σε αυτη θα αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο. για να εκδοθει νεα αδεια για οποιοδηποτε λογω θα πρεπει να πληρωσεισ παραβολο 75 ευρω και να ερθεισ εδω να σου φτιαξω την αδεια'το ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ μου το τονισε!! και εκανα οτι κουναγα κεφαλι.....
Εχει υποχρέωση νά σού πεί τόν λόγο τής νέας αδείας γιατί όταν θά άρεις τήν παρακράτηση θά ξαναπληρώσεις .Πρόσεξέτο.
-
εαν δεν κανω λαθος την αρση της κυριοτητας μπορω να την κανω ανεξοδα απο ΚΕΠ. Οταν ειχα παει για αλλο αυτοκινητο δεν θυμαμαι να πληρωσα κατι..
-
τα νευρα μου...........πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
Μόνον όταν αλλάζει μηχανολογικό ο φάκελος απο πόλη σε πόλη αν ο φάκελος του αμαξιου πχ είναι στο Βόλο και εσυ ζητήσεις να πάρεις την άδεια στην Αθήνα ναι 75 ευρω αν όμως είναι στην ίδια πόλη όχι , δες που έχει φσκελο το αμάξι (Α2 γραφείο πολιτικά φρονήματα να μην είναι ανατολικών χωρών προελευσεως κομμουνιστικών πεποιθήσεων γαρ) και τράβα μια βόλτα χωρίς χρέωση !!
-
Απάντηση.
Καλές θάλασσες.Ok, σε παραδέχομαι για την ανάληψη των ευθυνών.
Πάλι όμως θα ρωτήσω (όχι αποκλειστικά εσένα), εσύ ρυθμίζεις, ο εγκέφαλος της βενζίνης όμως βλέπει το όποιο λάθος ή σωστό μέσω του λάμδα και σε ξαναφέρνει εκεί που είναι προγραμματισμένος, άρα τι ρυθμίζεις, πέρα από το να μην οδηγείς τα fuel trims στα όρια;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Απάντηση.
Καλές θάλασσες.Ok, σε παραδέχομαι για την ανάληψη των ευθυνών.
Πάλι όμως θα ρωτήσω (όχι αποκλειστικά εσένα), εσύ ρυθμίζεις, ο εγκέφαλος της βενζίνης όμως βλέπει το όποιο λάθος ή σωστό μέσω του λάμδα και σε ξαναφέρνει εκεί που είναι προγραμματισμένος, άρα τι ρυθμίζεις, πέρα από το να μην οδηγείς τα fuel trims στα όρια;
#############################################
Για να καταλαβω ,ο εγκεφαλος με την βοηθεια του Λ τριμαρει ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω .
Οταν φτασει τα μεγιστα ορια (τα οποια ποσο ειναι?) μετα αναβει λαμπακι που λεει οτι δεν εχω αλλη δυνατοτητα να τριμαρω
γιαυτο αναβει λαμπακι.
Αν πχ παω με 4500σαλ και 5η για 4-5 λεπτα στην εθνικη και προσπαθει να το κανει τερμα πλουσιο , φτανει το μαχ που μπορει, ποση ωρα θελει για να αναψει το λαμπακι για να μας πει οτι
το ρυθμισες φτωχο??
Το αναβει ακαριαια ?
Γιατι στις χαμηλες μπορει να καταφερνει να το τριμαρει και να μην αναβει λαμπακι αλλα στις ψηλες με φορτιο και για μικρα διαστηματα να βλεπει οτι ειναι φτωχο αλλα να ειναι λιγος ο χρονος και να μην προλαβαινει να αναψει λαμπακι.
Ποση ωρα δουλευοντας μαχ φτωχο η' πλουσιο θελει για να αναψει λαμπακι??
Μπορει ο εγκαφαλος να προβλεψει τετοια περιπτωση? -
Ο L, τριμάρει ελάχιστα όπως έχω περιγράψει. Τους χρόνους που ζητάς δεν τους έχω γράψει, διότι απλά δεν του γνωρίζω. Μα δεν νομίζω ότι κάποιος τους γνωρίζει.
Έχεις ένα σύστημα για οικονομία, και όχι για απαιτήσεις, διατήρησε το και δούλευε και την λαδιέρα.
Α. -
ο εγκέφαλος δεν έχει σκοπό να προβλέπει, απλά διαβάζει. Μα τα εκθετήρια του αφορούν την βενζίνα, τα οποία και κοροϊδεύουμε!. Ελάχιστα όμως…..
Α. -
http://iceal.wikidot.com/valvides
Σε περίπτωση που συμβεί το κακό...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ο εγκέφαλος δεν έχει σκοπό να προβλέπει, απλά διαβάζει. Μα τα εκθετήρια του αφορούν την βενζίνα, τα οποία και κοροϊδεύουμε!. Ελάχιστα όμως…..
Α.
Ρε παλικάρια, μέσα στο γενικό κόστος δεν έλεγα και το κόστος ενός βελτιωμένου καπακιού?. Αναμφίβολα +την λαδιέρα?. Μα επαγγελματικά, δεν σας έγραψα ότι έτσι ενεργώ?. Και είναι ηλίου φαεινότερο, η επαγγελματική μου διεργασία, μέσα από της επαγγελματικές μου συμφωνίες, η εν λόγο τακτική μου?.
Πως θα δείδω εγγυήσεις φρούδες, σε επαγγελματίες βιομηχάνους?.
Και δεν μιλάμε για τσουτσέκια, μα για οικονομικές χρεώσεις κόστους, προς πώληση, διεργασιών, σε επίπεδο συναγωνισμού.
Το να μην καταλαβαίνεται είναι απλό, το να θέλετε να σας αναλύσω είναι ανέφικτο, με της γνώσεις που κατέχετε. Εκεί ποντάρουν και οι παπαγάλοι!. Μα εξακολουθώ να κραυγάζω…. Νε μεν αλλά…..
Α. -
Απαντάς στον εαυτό σου;
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Απαντάς στον εαυτό σου;kai ti ua kerdiza?.
-
Για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με το υγραέριο...
-
Καλημέρα και καλή σαρακοστή. Το ίδιο μου συνέβη και μένα στην υπηρεσία συγκοινωνιών του Βόλου. Κι εγώ το έψαξα και τελικά πήγα στην προισταμένη όπου αποδέχτηκε ότι έγινε λάθος (δήθεν ότι άλλαξε ο κανονισμός). Υπέβαλα ένσταση και μετά από γραφειοκρατική διαδικασία μου επεστράφη το ποσό.
-
Ποσο περιπλοκο μπορει να ειναι η μετατροπη του ΔΕΙΚΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ (καντράν) να δειχνει (μετα την εναλλαγη σε lpg) την ποσοτητα του ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ? Ενα παραδειγμα απο εργοστασιακο συστημα lpg σε αστρα h εδω http://www.youtube.com/watch?v=e_YYJ6oJ ... re=related ( μην το δειτε ολο, προχωρηστε στα 3,04 λεπτα και μετα ).
Υγραεριοκίνηση!