-
Μηπως ειναι το 'μετα' ?
-
Ναι γιαυτό το ρωτάω και εγώ γιατί μου φαίνεται πολύ στην πένα το μοτέρ!
-
Νέα για τους υγραεριοκίνητους χρήστες τις εταιρίας ZAVOLI
Γνωστό συνεργείο στην Λάρισα που περνά τα τελευταία 2 χρόνια kit της ZAVOLI παίρνει τηλέφωνο στους πελάτες του για να αλλάξει τις μπεκιέρες με καινούργιες εντελώς δωρεάν
Ρωτήστε τον τεχνικό σας μήπως ήσαστε στην λίστα -
Δείτε πως ήταν πριν απο μια δυο σελίδες φυσικά απο ανακατασκευή μετα απο κάψιμο βαλβίδας λόγω υγραεριου
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
καλησπέρα
είμαι νέο μέλος, αν κ διαβάζω το forum συνεχώς
θα ήθελα να ρωτήσω ποιο σύστημα πιστεύετε ότι πρέπει να βάλω σε ένα Yaris του 2004 1250 cc????Ευχαριστώ
Οτι θες δεν θα έχεις θέμα πρόσεχε τον εγκαταστατη δεν νομίζω οτι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό αμάξι !! Δες prins, brc , lovato κτλ
Να σου βάλουν και κρεμμυδάκι βραστό για να έχεις πρόσωπο και σως για να γλιστράει !!!! Πω πω όνειρο ζω μην με ξύπνάτε !!
οκ ότι πεις
πάντως το θέμα του εγκαταστάτη με απασχολεί, στην Άρτα εδώ και ένα χρόνο περίπου τοποθετούν συστήματα και δε ξέρω τι ρόλο βαράνε -
Δείτε πως ήταν πριν απο μια δυο σελίδες φυσικά απο ανακατασκευή μετα απο κάψιμο βαλβίδας λόγω υγραεριουΩραιος ο γυαλισμενος κινητηρας.... αλλα προκυπτει ενα βασικό ερώτημα:
θα ξαναδουλεψεις το αυτοκινητο με υγραεριο??????? -
Ερώτηση προς τους ειδικούς
Υπάρχει περίπτωση εάν η καλωδίωση που έχει 'κλαπεί' από την μητρική για να περαστούνε τα μπεκάκια ( ICOM 5ης ) να έιναι χάλια, μετά από ενάμιση χρόνο λειτουργείας να προκαλέσει ζημεία στις βαλβίδες του αυτοκινήτου?
Σας ευχαριστώ
-
Φίλε dathens, είχες λαδιέρα; Αν ναι ,πόσο την είχες να στάζει; Την παροχή της που την έχεις συνδεμένη στην πολλαπλή;
Είχα Λαδιερα , 6 σταγόνες το λεπτο στην πεταλούδα την είχε βάλει ο εγκαταστατης έχει ακόμα λάδι μέσα !!
Αναρωτιεμαι πόσες αποδείξεις χρειάσωνται γιά νά εμπεδωθεί πώς καμία λαδιέρα δέν σώσει από φτωχά μίγματα τά δέ σωστά
δέν έχουν ανάγκη καμιάς λαδιέρας.
¨Οσες σταγόνες καί νά χύνει ή ...λαδιέρα σου μόνο εάν αντικαθηστούσε τήν θερμική ικανότητα τού ελειπούς μίγματος τότε μόνο θά είχες ελπίδες.Αλλά πρέπει νά φτάνει κανείς ώς εκεί? χάθηκαν τά σωστά μίγματα?Ελεος βρέ παιδιά.
Εκτός καί εάν ή εμμονή μέ αυτό τό τεχνολογικό θαύμα πού ακούει στό εκπληκτικό όνομα λαδιέρα οφείλεται αλλού...
Τώρα .
Τά FORD έως τό 2009 βγαίνανε μέ μηχανικά ωστήρια ,μέ καπελότα,πού σημαίνει πλακάκια μέ κόστος 3 έως 5 ευρώ ανά βαλβίδα ή μέ ποτηράκια μέ κόστος περίπου 20 30 ευρώ τό ένα (κάποιος μού είχε πεί γιά 70 μέ 80 στήν αντιπροσωπεία αλλά είναι υπερβολή)
Μία ανόητη γιά εμένα απόφαση τής εταιρίας αφού στά επόμενα μοντέλα της 2009 καί πλέον έχει προσαρμόσει υδραυλικά αυτορυθμησόμενα ωστήρια.
Τί πρέπει λοιπών νά κάνει ένας κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου?
Αυτό πού λέει ή FORD γιά τά συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς χρησιμοποιούν Β Ε Ν Σ Ι Ν Η .Τί? Ελεγχο καί ρύθμηση όταν χρειάσεται ,τών βαλβίδων. Ανάλογα μέ τό εάν έχει πλακίδια ή ποτηράκια είναι καί τό κόστος γιατί απαιτήται πολύωρη εργασία γιά τήν ρύθμηση(όχι γιά τόν έλεγχο)
¨Οσο γιά τήν ερώτηση εάν θά τό ξαναβάλεις σέ λειτουργία μέ τό αέριο τήν απάντηση άς τήν δώσουν τά εκατομύρια τών αυτοκινήτων ανά τόν κόσμο μέ αέρια καύσιμα, υγραέριο ,φυσικο αέριο,υδρογόνο. -
Τις λαδιέρες και τα λαδόξυδα σας . Πάρτε το χαμπάρι πώς κάνουν μόνο για να τηγανίζεις πατάτες η να λαδώνεις της πόρτες του αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Φίλε dathens, είχες λαδιέρα; Αν ναι ,πόσο την είχες να στάζει; Την παροχή της που την έχεις συνδεμένη στην πολλαπλή;
Είχα Λαδιερα , 6 σταγόνες το λεπτο στην πεταλούδα την είχε βάλει ο εγκαταστατης έχει ακόμα λάδι μέσα !!
Αναρωτιεμαι πόσες αποδείξεις χρειάσωνται γιά νά εμπεδωθεί πώς καμία λαδιέρα δέν σώσει από φτωχά μίγματα τά δέ σωστά
¨Οσες σταγόνες καί νά χύνει ή ...λαδιέρα σου μόνο εάν αντικαθηστούσε τήν θερμική ικανότητα τού ελειπούς μίγματος τότε μόνο θά είχες ελπίδες.Αλλά πρέπει νά φτάνει κανείς ώς εκεί? χάθηκαν τά σωστά μίγματα?Ελεος βρέ παιδιά.
Εκτός καί εάν ή εμμονή μέ αυτό τό τεχνολογικό θαύμα πού ακούει στό εκπληκτικό όνομα λαδιέρα οφείλεται αλλού...
Τώρα .
Τά FORD έως τό 2009 βγαίνανε μέ μηχανικά ωστήρια ,μέ καπελότα,πού σημαίνει πλακάκια μέ κόστος 3 έως 5 ευρώ ανά βαλβίδα ή μέ ποτηράκια μέ κόστος περίπου 20 30 ευρώ τό ένα (κάποιος μού είχε πεί γιά 70 μέ 80 στήν αντιπροσωπεία αλλά είναι υπερβολή)
Μία ανόητη γιά εμένα απόφαση τής εταιρίας αφού στά επόμενα μοντέλα της 2009 καί πλέον έχει προσαρμόσει υδραυλικά αυτορυθμησόμενα ωστήρια.
Αυτό πού λέει ή FORD γιά τά συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς χρησιμοποιούν Β Ε Ν Σ Ι Ν Η .Τί? Ελεγχο καί ρύθμηση όταν χρειάσεται ,τών βαλβίδων. Ανάλογα μέ τό εάν έχει πλακίδια ή ποτηράκια είναι καί τό κόστος γιατί απαιτήται πολύωρη εργασία γιά τήν ρύθμηση(όχι γιά τόν έλεγχο)
¨Οσο γιά τήν ερώτηση εάν θά τό ξαναβάλεις σέ λειτουργία μέ τό αέριο τήν απάντηση άς τήν δώσουν τά εκατομύρια τών αυτοκινήτων ανά τόν κόσμο μέ αέρια καύσιμα, υγραέριο ,φυσικο αέριο,υδρογόνο.Δεν με έσωσε η Λαδιερα λόγω οτι τα μπεκ είχαν τρυπήσει σε αντίθετη φορά με την εισαγωγη δεν τον έπρεπε να τρυπήσει σωστα και μετα έδινε πολυ μείγμα για να ανταπεξέλθει τι να κάνει η Λαδιερα αν είχε σωστη εγκατάσταση δεν θα είχε θέμα συν οτι τα παλικάρια στη δουλεια δεν έχουν κανένα σεβασμό για το αμάξι της εταιρίας ενω στα δικά τους δεν βάζουν ούτε κατσαβιδι ξένο και πανε σαν τις κότες ... Αν τώρα είχε σωστη εγκατάσταση και σωστο μείγμα δεν θα είχε θέμα κανένα , αναμένω αλλα 10 περίπου ίδια στη γειτονιά να τα πάρουν στο χέρι απο τον ιδιο εγκαταστατη στο Χαϊδάρι , Φυσικά και θα ξαναβαλω υγραεριο σε άλλο μάστορα που μου φτιάχνει τώρα το αμάξι και θα μου ρυθμίσει το brc να δουλεύει σωστα με το σωστο μείγμα μέχρι και τεφλον μου έβαλε στην εισαγωγη ο κ. Βατσος ξέρει για να μην κάνει άλλες τρύπες στην εισαγωγη κα τα γύρισε να είναι ακριβώς πάνω απο τη βαλβίδα κατά τον ψεκασμο. Έφτιαξε βάση για την μπεκιερα αλλαξε τον χαλκό με φάρο θερμόπλαστικό σωλήνα έβαλε μια Λαδιερα JML αντι του σαμπουαν και θα το ρυθμίσει σωστα και θα το κάνει μετα τις 4000 να καίει μόνο βενζινα , το θέμα όμως που μου είπε είναι να αλλάξει η όχι τα ελατηρια στα πιστόνια διότι σε αυτο πρέπει να κατέβει η μηχανή όλη και το σκέφτομαι διότι έχει έξτρα κόστος μεγσλο αρκετα τι λέτε εσείς ;
-
Τώρα .
¨Οσο γιά τήν ερώτηση εάν θά τό ξαναβάλεις σέ λειτουργία μέ τό αέριο τήν απάντηση άς τήν δώσουν τά εκατομύρια τών αυτοκινήτων ανά τόν κόσμο μέ αέρια καύσιμα, υγραέριο ,φυσικο αέριο,υδρογόνο.Καλημερα σας κ. Βάτσο. Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχεται. Το γενικό συμπέρασμα είναι για όποια προβήματα έχουνε παρουσιαστεί ( συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου ) είναι από τα φτωχά μείγματα με αποτέλεσμα να καίγονται η βαλβίδες.Σε περιπτώσεις που η εγκατάσταση είναι σωστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση ο καταναλωτής να καταλάβει πότε το μείγμα του είναι φτωχό ή ακόμη να πάει σε άλλο συνεργείο και να το ξανατσεκάρει , δηλαδή εάν υπάρχου κάποιες στάνταρ αποκλίσεις που μπορεί να ελεγθούνε εκτό προταίρων και όχι εκ του αποτελέσματος που είναι και πάρα πολύ δαπανηρό ειδικά στις μέρες μας. Αναφέρω την παραπάνω σκέψη , για το λόγο ότι, σκέφτομαι να ξαναβάλω σε λειτουργεία το αέριο άλλά πλεόν για να μην φτάσω ξανά στην ίδια θέση να μπορώ να κάνω κάποιους ελέγχους εφόσον είναι δυνατόν να γίνουν.
Σας ευχαριστώ
-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Τώρα .
¨Οσο γιά τήν ερώτηση εάν θά τό ξαναβάλεις σέ λειτουργία μέ τό αέριο τήν απάντηση άς τήν δώσουν τά εκατομύρια τών αυτοκινήτων ανά τόν κόσμο μέ αέρια καύσιμα, υγραέριο ,φυσικο αέριο,υδρογόνο.Καλημερα σας κ. Βάτσο. Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχεται. Το γενικό συμπέρασμα είναι για όποια προβήματα έχουνε παρουσιαστεί ( συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου ) είναι από τα φτωχά μείγματα με αποτέλεσμα να καίγονται η βαλβίδες.Σε περιπτώσεις που η εγκατάσταση είναι σωστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση ο καταναλωτής να καταλάβει πότε το μείγμα του είναι φτωχό ή ακόμη να πάει σε άλλο συνεργείο και να το ξανατσεκάρει , δηλαδή εάν υπάρχου κάποιες στάνταρ αποκλίσεις που μπορεί να ελεγθούνε εκτό προταίρων και όχι εκ του αποτελέσματος που είναι και πάρα πολύ δαπανηρό ειδικά στις μέρες μας. Αναφέρω την παραπάνω σκέψη , για το λόγο ότι, σκέφτομαι να ξαναβάλω σε λειτουργεία το αέριο άλλά πλεόν για να μην φτάσω ξανά στην ίδια θέση να μπορώ να κάνω κάποιους ελέγχους εφόσον είναι δυνατόν να γίνουν.
Σας ευχαριστώ
Ένας 'ευκολος τρόπος ελέγχου τών μιγμάτων από τόν οδηγό είναι στό νά διαπιστώσει πώς τό αυτοκίνητό του καίει 10 μέ 15 τοίς εκατό υγραέριο έναντι τής βενσίνης.Αυτό εξασφαλίσει τήν αντιστιχία του σέ σχέση μέ τήν θερμική ικανότητα τού εκάστοτε καυσίμου. Ό έγκυρος βέβαια είναιή μέτρηση τών καυσαερίων στήν πορεία ή ό έλεγχος τού λάμδα.Χρειάσεται ταύτιση τών παλμών τής βενσίνης σέ όλο τό φάσμα στροφών.
-
Κ. Βατσο επειδή άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα το opel insignia 1,8 140 h ατμόσφαρικό τί τύπο βαλβίδων έχει αν γνωρίζεις; Στην opel που ρώτησα μου είπαν ότι το 1,6t έχει μηχανικές και το 1,8 ατμόσφαιρα έχει αυτορυθμιζόμενες αλλά δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ λόγω παλαιότερης (τραυματικής) εμπειρίας. Ευχαριστώ.
-
Τώρα .
Σας ευχαριστώ
Ένας 'ευκολος τρόπος ελέγχου τών μιγμάτων από τόν οδηγό είναι στό νά διαπιστώσει πώς τό αυτοκίνητό του καίει 10 μέ 15 τοίς εκατό υγραέριο έναντι τής βενσίνης.Αυτό εξασφαλίσει τήν αντιστιχία του σέ σχέση μέ τήν θερμική ικανότητα τού εκάστοτε καυσίμου. Ό έγκυρος βέβαια είναιή μέτρηση τών καυσαερίων στήν πορεία ή ό έλεγχος τού λάμδα.Χρειάσεται ταύτιση τών παλμών τής βενσίνης σέ όλο τό φάσμα στροφών.
Δηλαδή κ. Βάτσο το αυτοκήντο μου που έκαιγε 11,68 l/km ( στατιστικά δικά μου σε σύνολο 5000km ) ενώ με βενζίνη ήτανε περίπου στα 9,0 lt/km ήτανε καλό σε μείγμα ή μάλλον αρκετό πλούσιο ίσως φταίει αυτό ? Απλά ψάχνω την αιτία που έφτασα στο σήμείο αυτο.
-
Peugeot 206 1100cc 1999μοντ μου προτειναν το lovato ιταλικο (τελικη τιμη 1000ε)
τι λετε? -
Παντως η BRC για κινητηρες Ford 1800 (EYDB και RKF) απο 2000 και μετα οπως και για Mercedes 1500/1700 (266920 και 266940) απο 2005 και μετα (A Class/B Class) δεν συνιστα την εγκατασταση υγραεριοκινησης λογω σοβαρης ενδειξης φθορας βαλβιδων.
Αυτη ειναι ενημερωση που ειχα απο περυσι, οπως και για διαφορους αλλους κινητηρες οπως Mazda (ολα με κινητηρες Ford!!)Μitsubishi (Colt 1100/1300 μετα το 2004, τυχαινει να εχω ενα και εγω και δεν εχω βαλει υγραεριο γι'αυτο το λογο), αρκετα Toyota, ολα τα Subaru me DOHC μηχανες κλπ, κλπ. -
Ο χρήστης fidel_98_99 έγραψε:
Peugeot 206 1100cc 1999μοντ μου προτειναν το lovato ιταλικο (τελικη τιμη 1000ε)
τι λετε?Μια χαρα τιμή ειναι.Δεν χρειαζεται και οτι ακριβοτερο σε αυτοκινητο που δεν αξιζει και παρα πολλα πλεον.Ο εγκαταστατης κοιτα να ειναι καλος αλλιως θα γραφεις εδω τα προβλήματα σου.Ρωτας στην πιατσα και ολο και καποιον θα βρεις που εχει βαλει σε αυτον.Και βασικότερο όλων, να έχει ΔΙΚΗ του πιστοποιηση και οχι δανεική.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Παντως η BRC για κινητηρες Ford 1800 (EYDB και RKF) απο 2000 και μετα οπως και για Mercedes 1500/1700 (266920 και 266940) απο 2005 και μετα (A Class/B Class) δεν συνιστα την εγκατασταση υγραεριοκινησης λογω σοβαρης ενδειξης φθορας βαλβιδων.
Αυτη ειναι ενημερωση που ειχα απο περυσι, οπως και για διαφορους αλλους κινητηρες οπως Mazda (ολα με κινητηρες Ford!!)Μitsubishi (Colt 1100/1300 μετα το 2004, τυχαινει να εχω ενα και εγω και δεν εχω βαλει υγραεριο γι'αυτο το λογο), αρκετα Toyota, ολα τα Subaru me DOHC μηχανες κλπ, κλπ.Και εγώ είχα την ίδια ενημέρωση και ήτανε ένας λόγος που δεν έβαλα την BRC που ήτανε και στην περιοχή μου και προτίμησα την ICOM και μάλιστας της 5ης Γενέας η οποίοι με βεβαίωσανε ότι δεν έχει πρόβλημα ο κινητήρας γιατί πρόκειται για υγρό ψεκασμό.
-
Όπως και οι twinport κινητήρες τις opel έιναι σχεδόν σε όλες τις blacklist.........
-
Το έχω ξαναπεί. Αν κάποιος από τους αντιδρώντες αναλαμβάνει το κόστος επισκευής, εγώ την κλείνω τη λαδιέρα.
Μέχρι τότε, την έχω να τρέχει και μάλιστα στην τετραπλάσια ποσότητα από την προτεινόμενη, για να καλύψω και την υποψία μου, ότι δηλαδή μπορεί να μην πάει αρκετό λάδι στους ακριανούς κυλίνδρους, που από ότι βλέπω έχουν συνήθως το πρόβλημα.
Υγραεριοκίνηση!