-
Δώσαμε περισσότερο μείγμα (εμπλουτισμό) στο κρύο πρωινό ρελαντί.
-
Η καμπύλη κρύου πρωϊνού πρέπει να ξεκινάει από 20-25% και να καταλήγει στο 0% στους 65-70 βαθμούς. Είναι έτσι η δικιά σας? Γιατί αν παρεμβαίνει στην κανονική λειτουργία της μηχανής, σημαίνει ότι δεν μηδενίζεται όταν το ψυκτικό πιάσει θερμοκρασία.
-
Τώρα με πιάνεις αδιάβαστο.
Εννοείς μήπως το short term; Γιατί αυτό είναι στο +25 όταν είναι κρύο με lpg στο ρελαντί. Όταν ζεσταθεί είναι κοντά στο 0.Άλλες παρατηρήσεις;
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Πήγα από τον εγκαταστάτη μου στο μενίδι κ μου πρότεινε τα παρακάτω μπουζί.
http://www.brisk.biz/page.php?page=2600
κατά τύχη τα είχα δει κ εγώ στο ίντερνετ κ μου άρεσαν οπότε αφού εμπιστεύομαι αυτό τον εγκαταστάτη (πολύ καλός μάστορας) τα βαλαμε.
50 ευρώ η τετράδα
για να δούμεΌτι χειρότερο υπάρχει..ι έχω δοκιμάσει τα πάντα μόνο Bosch LPG όλα τα λεφτά 0.7 διακενο
Γιατί έχεις αυτή την άποψη; Υπάρχει προσωπική εμπειρία;
Εγώ τα φοράω εδώ και 15.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα, θα τα συνιστούσα ανεπιφύλακτα. -
Έχω δοκιμάσει τις LPG τα ngk τα brisk τα champion και τα Bosch !!! Όλα δουλεύουν στο περίπου λίγο καλύτερα απο τα μαμά με υγραεριο τα bosch κάνουν τι διιαφορά δεν ξέρω γιατί έχουν πολυ καλή ροπή σπιρταδα και το δικό μου αμάξι αλλα και αλλα φίλων γερμανικής προέλευσης αυτοκίνητα δεν κάνω διαφήμιση και δεν συμπαθώ τους γερμανούς αλλα δεν παιζοντε στο ml to δικό μου πετάνε !!!
-
Η αλήθεια είναι πως δεν το έπιασα το θέμα από την αρχή επειδή ποτέ δε με απασχόλησε πραγματικά... Προς το παρόν (αλλά μέχρι πότε.. ; ) υπάρχει εταιρικό , οπότε το θέμα κατανάλωση δεν με απασχολεί. Όμως μελλοντικά δε ξέρει κανείς πως θα τα φέρει η μοίρα . Λοιπόν το αυτοκίνητο είναι honda ep3 type -r . Πρακτικά πέρα από τη χαρτογράφηση και το μπλοκέ δεν έχει αλλαχθεί κάτι , συνεπώς είναι μαμά όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του κινητήρα. Και η ερώτηση είναι η εξής : LPG σε typeR = ανατίναξη ;
Θα ήθελα τη γνώμη σας και αν θα έκανε κάποιος αυτή τη κίνηση. Εννοείται πως το lpg δε θα μπει για να βαράει οικονομικές 8άρες σε ορεινό στροφιλίκι , απλά για καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης ,οι οποίες μπορεί να σημαίνουν 80-100χλμ κάθε μέρα.
Το αυτοκίνητο πλέον πιάνει λιγότερα χρήματα από cinquecento 10ετίας και δεν μπαίνω καν σε διαδικασία να το βάλω αγγελία. Άλλωστε και πείτε με γιαπωνεζόφιλο hondakia...., δεν νομίζω κάποιο μεταχειρισμένο 3-4ετίας μέχρι 10-12Κ , να βγάλει λιγότερα προβλήματα ή να είναι καλύτερο αυτοκίνητο από ένα type-r 8ετίας, για να μπω στη διαδικασία να το δώσω .Όποιο και αν είναι αυτό . Συνεπώς ψάχνω όλες τις εναλλακτικές εκτός της παράδοσης πινακίδων και μια σκέψη είναι το LPG. Υπάρχει άραγε κάποιος που να το έχει κάνει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ; -
θα πας στη σπυρου πατση στην geartech που ειναι κορυφη σε υγραεριο και βελτιωση στα honda!
-
Αν δεν κανω λαθος καποιες εταιρειες υγραεριοκινησης εχουν τα honda σε black list
χωρις να σημαινει τιποτα παραπανω απο το οτι απλα οι κινητηρες αυτοι δεν εχουν φτιαχτει για χρηση υγραεριου. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Με τα μαμά είχατε πρόβλημα ή δεν είχατε τι να κάνετε και αλλάζετε μπουζι......αφήστε τα πειράματα και καθήστε στα σίγουρα και μη τσιμπάτεεεεεεεεεεεΑυτο δεν μπορω να καταλαβω και εγω!Εχω τα μαμα και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. Γιατι να πεταμε λεφτα οταν δεν χρειαζεται?
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Με τα μαμά είχατε πρόβλημα ή δεν είχατε τι να κάνετε και αλλάζετε μπουζι......αφήστε τα πειράματα και καθήστε στα σίγουρα και μη τσιμπάτεεεεεεεεεεε
Αυτο δεν μπορω να καταλαβω και εγω!Εχω τα μαμα και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. Γιατι να πεταμε λεφτα οταν δεν χρειαζεται?
κ εμας αν δεν μας έκαιγε τους πολ/στες θα μέναμε στα ίδια
σήμερα πάντως το αμάξι με τα καινουργια δε μου άναψε check engine για Missfires στον 4ο κύλινδρο. -
Παιδιά ποιό σύστημα lpg να επιλέξω για outlander turbo 2000cc ?
Το κόστος που κυμαίνεται ? -
Φιλε chemic,
να ξερεις οτι οι πολλαπλασιαστες ειναι ακρως αναλωσιμο ειδος στα τελευταια μοντελα για πολλες μαρκες και χωρις να υπαρχει το υγραεριο στη μεση.
Σου μιλω απο προσωπικη εμπειρια σε VW αλλα και για BMW συναδελφου μου (316 τελευταιας γενιας, 2 ετων αυτοκινητο) που εχει φτυσει αιμα με το να καιγονται συνεχεια και να ταλαιπωρειται. Να φανταστεις οτι αυτη η συναδελφος προτιμησε να ξαναπαρει bmw αντι για την αντιστοιχη c class Mercedes γιατι το μεχρι τοτε αυτοκινητο της ηταν BMW που ειχε για πανω απο 15 χρονια και δεν ειχε κανενα προβλημα σχεδον και τωρα φυσικα αναθεματιζει.
Απο αλλο φιλο μου με bmw 320 coupe προηγουμενης γενιας, το ιδιο προβλημα προσφατα με το να καιγονται 2 πολλαπλασιαστες ενας μετα τον αλλο και οπως του ειπαν να περιμενει να καουν και οι αλλοι δυο οσονουπω. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το κόστος που κυμαίνεται ?Ρώτησα για vialle και μου είπαν 4ης γενιάς στα 1200 € και 5ης γενιάς στα 2000 €.
Οι τιμές αυτές είναι fix? ή παίζει ανάλογα τον εγκαταστάτη?
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Παιδιά μια βοήθεια σας παρακαλώ.
Το αμάξι μου κινείται στη Βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες έως και -12 βαθμούς το πρωί μερικές φορές.
Όταν είναι κρύο και ζεσταθεί στους περίπου 55-60 βαθμούς μπαίνει το υγραέριο και στο ρελαντί ρετάρει έντονα σε σημείο που είναι έτοιμο να σβήσει.
Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του εγκαταστάτη να το διορθώσει, δεν καταφέραμε κάτι. Απλώς το προγραμματίσαμε να ξαναγυρνάει σε βενζίνη μέχρι να ζεσταθεί και μετά να γυρνάει πάλι στο υγραέριο.
Πάλι όμως ρετάρει στο ρελαντί.
Αν κάνω όμως κάποια χιλιόμετρα και πιάσει π.χ. 87 βαθμούς όλα οκ.Διάβασα κι αυτά, αλλά άκρη δεν βγάζω.
http://www.autogasforum.gr/viewtopic.ph ... 60&start=0
Ο εγκαταστάτης επιμένει πως δεν γίνεται να κάνουμε κάτι καλύτερο και πως θα το 'έχουμε αυτό', μιας και φταίει το μίγμα υγραερίου που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα.Ποια η γνώμη σας;
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να δουλεύει σωστά στο ρελαντί στο πολύ κρύο;Άλλος κανείς;
-
Άλλαξες πρατήρια να δεις τυχόν διαφορά στην συμπεριφορά; Αυτό που λες ίσχυε όταν άλλαζαν τα μίγματα από θερινά σε χειμερινα πολλοί είχαμε αρρυθμίες στιγμιαία. Αλλά από όταν εγινε η αλλαγή και μετά(πχ σήμερα με -8 στα Γιάννενα κελαηδαγε (ούτε κατάλαβα την αλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο). Αν έχεις αλλάξει πρατήριο και στο κάνει μάλλον πρέπει να στο ρυθμίσει να εμπλουτίσει το μίγμα στο ρελανρί και μισοκρύο.
-
Ένα πρατήριο έχουμε στην περιοχή (εφοδιάζεται απο τον Φαρμάκη) και δεν δοκίμασα από αλλού.
Το συζητήσαμε για εμπλουτισμό στο ρελαντί, αλλά ο εγκαταστάτης μου είπε ότι είμαστε οριακά. Μόλις του δίνει παραπάνω και ζεσταθεί η μηχανή ανάβει λαμπάκι κινητήρα για πλούσιο μείγμα.
Τι να κάνω ρε παιδιά! Μιλάμε για πολύ τρέμουλο στο κρύο ρελαντί... -
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Το αμάξι μου κινείται στη Βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες έως και -12 βαθμούς το πρωί μερικές φορές.
Όταν είναι κρύο και ζεσταθεί στους περίπου 55-60 βαθμούς μπαίνει το υγραέριο και στο ρελαντί ρετάρει έντονα σε σημείο που είναι έτοιμο να σβήσει.
Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του εγκαταστάτη να το διορθώσει, δεν καταφέραμε κάτι. Απλώς το προγραμματίσαμε να ξαναγυρνάει σε βενζίνη μέχρι να ζεσταθεί και μετά να γυρνάει πάλι στο υγραέριο.
Αν κάνω όμως κάποια χιλιόμετρα και πιάσει π.χ. 87 βαθμούς όλα οκ.Διάβασα κι αυτά, αλλά άκρη δεν βγάζω.
Ο εγκαταστάτης επιμένει πως δεν γίνεται να κάνουμε κάτι καλύτερο και πως θα το 'έχουμε αυτό', μιας και φταίει το μίγμα υγραερίου που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα.Ποια η γνώμη σας;
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να δουλεύει σωστά στο ρελαντί στο πολύ κρύο;Άλλος κανείς;
Οι 55-60 βαθμοι θερμοκρασία που αναφερεις ειναι του μοτερ ή του πνευμονα?
-
Και εγω στον Φαρμακη βαζω. Το μιγμα του ειναι κορυφη. Αλλα ποτε δεν ξερεις.....
Sent from my Carl using Tapatalk
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Το κόστος που κυμαίνεται ?Ρώτησα για vialle και μου είπαν 4ης γενιάς στα 1200 € και 5ης γενιάς στα 2000 €.
Οι τιμές αυτές είναι fix? ή παίζει ανάλογα τον εγκαταστάτη?
Βάλε όσο προλαβαινεις prins silver line στα 1230 ευρώ με τη λιπανση !!! Qgas.gr αν είσαι Αθήνα !!
Αλλιώς 5 γενεάς απο 2000 χιλ vialle
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Μου φαίνεται ότι ο πνεύμονας δε ζεσταίνεται καλά.
Έλεγξε στάθμη υγρών στο ψυγείο (όχι στο παγουράκι), εξαέρωση κυκλώματος ψύξης (και του κυκλώματος του καλοριφέρ εννοείται), κατάσταση θερμοστάτη, κατάσταση αντλίας νερού (αν έχει πλαστική φτερωτή και έχει σπάσει...!!!).Το καλοριφέρ σου δουλεύει; Δοκίμασε να κάνεις διαδρομή χωρίς να το ανοίξεις καθόλου (επιλογέας θερμοκρασίας στο κρύο).
Υγραεριοκίνηση!