-
Αυτό το σημείο ήθελα και εγώ να επισημάνω, την πολυκαιρισμένη βενζίνη. Εννοείται ότι μέχρι τώρα δεν άφηνα το ρεζερβουάρ με λιγότερο από 1/4 βενζίνη. Αυτό ήταν που θα έπρεπε να έχει λεχθεί από οιδήμονες και επαήοντες του χώρου και όχι κοκορομαχίες λαδερομαχίες για 500 σελίδες.
-
Απ' όσο θυμάμαι έχει γραφτεί κατ' επανάληψη να προσέχουμε τι βενζίνη βάζουμε. Και να έχουμε τουλάχιστον το μισό ρεζερβουάρ γεμάτο. Όχι στο 1/4 γιατί πολύ εύκολα φθάνουμε στη 'ρεζέρβα' (μια και σε πολλά αυτοκίνητα δεν είναι αναλογικά ακριβείς οι ενδείξεις).
Επίσης, έχει γραφτεί από αρκετούς οτι αν βάζουμε βενζίνη κατά πολύ αραιά διαστήματα, ενδεχομένως δημιουργηθεί πρόβλημα στα λάστιχα του σωλήνα της δεξαμενής, καθώς 'ξεραίνονται' από την πολυκαιρία...
Προσωπικά, γεμίζω πάντα με 100άρα EKO kinitron και όταν πέφτει στο μισό, βάζω (πριν ξαναγεμίσω) και το πρόσθετο βενζίνης που μου έδωσε ο εγκαταστάτης. -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Αυτό το σημείο ήθελα και εγώ να επισημάνω, την πολυκαιρισμένη βενζίνη. Εννοείται ότι μέχρι τώρα δεν άφηνα το ρεζερβουάρ με λιγότερο από 1/4 βενζίνη. Αυτό ήταν που θα έπρεπε να έχει λεχθεί από οιδήμονες και επαήοντες του χώρου και όχι κοκορομαχίες λαδερομαχίες για 500 σελίδες.το ειχα ρωτησει εγω, και η απαντηση ηταν (αν θυμαμαι καλα) οτι δεν θα υπαρξει προβλημα.
Η τακτικη που ακολουθω ειναι: Γεματο ρεζεβουαρ και οταν φτανει λιγο πανω απο τη μεση το γεμιζω.Μαλλον ομως ειναι λαθος.
ενας φιλος που ειχε προβλημα με συστημα prins πηγε ΚΑΙ στον φαρμακη και του ειπαν μια φορα το μηνα να το τελειωνει το ρεζεβουαρ (εστω το μισο που εχει)Μπορει να το κανω κι εγω.
Απλα το γεμιζα για να μετραω ακριβως το τι καιει... -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Αυτό το σημείο ήθελα και εγώ να επισημάνω, την πολυκαιρισμένη βενζίνη. Εννοείται ότι μέχρι τώρα δεν άφηνα το ρεζερβουάρ με λιγότερο από 1/4 βενζίνη. Αυτό ήταν που θα έπρεπε να έχει λεχθεί από οιδήμονες και επαήοντες του χώρου και όχι κοκορομαχίες λαδερομαχίες για 500 σελίδες.Χωρίς να θεωρώ εαυτόν ειδήμονα ή επαιοντα του χώρου, δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με τη βενζίνη, ακόμα και τις φορές που το γέμιζα εντελώς με απλή και την άφηνα να καεί σε διάστημα μηνών.
Οπότε δεν είχα λόγο να γράψω κάτι σχετικό.Δυστυχώς η υγραεριοκίνηση είναι ένας χώρος καινούργιος και περιέχει πολύ και κακό marketing της λογικής 'να πουλήσουμε και πάει να γ...'.
-
rtfm το έχω ξαναγράψει: Διαβάστε τις οδηγίες του συστήματος σας. Στο δικό μου το αναφέρει ότι το τεπόζιτο της βενζίνης πρέπει να είναι μεταξύ 1/4 και 1/2 και για λόγους αυτονομίας (να έχεις μια στοιχειώδη αυτονομία αν τελειώσει το αέριο στην άκρη του πουθενά ή 2 η ώρα την νύχτα αλλά και για λόγους ψύξης της αντλίας βενζίνης. Αυτά
-
Θα τολμήσω να πω μια γνώμη, αν και οι φωτογραφίες είναι μακρινές.
Αν στις δύο κάτω φωτογραφίες, αριθμήσουμε τις έδρες των βαλβίδων εξαγωγής από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω, στις 2,5 και 7 φαίνεται ότι οι βαλβίδες δεν πατούσαν καλά στην περιφέρειά τους.
Ερωτήσεις:
- Μήπως θα μπορούσες να ποστάρεις πιο κοντινά πλάνα από βαλβίδες και έδρες;
- Οι βαλβίδες εξαγωγής έχουν κάνει καθόλου πατούρα στην περιφέρειά τους (το πιάνεις με το νύχι) ή είναι ομαλές;
- Διάκενα μετρήσατε καθόλου πριν το λύσετε; Πως ήταν;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Επειδή το πρόβλημα στα υγραεριοκίνητα εντοπίζεται κυρίως στις βαλβίδες εξαγωγής, δε βλέπω το λόγο της παραπάνω ανάλυσης και τη συνάφεια με το θέμα.
Μια ανάλυση περί της λίπανσης των βαλβίδων εξαγωγής θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία.
Η συνάφεια είναι πώς μέ τόν ίδιο τρόπο λιπαίνωνται καί τής εξαγωγής.
Καί βέβαια τής εξαγωγής κουράζωνται περισότερο λόγω θερμοκρασίας τών καυσαερίων ή υπερκουράζωνται (βλέπε φτωχά μίγματα) καί τών κλειστών βαλβίδων σέ κινητήρες πού δέν τίς έχουν αυτορυθμηζόμενες¨.Πόσα MONDEO, XTRAIL ,CIVIC,κλπ αυτοκίνητα μέ ρυθμηζόμενες βαλβίδες ή πλακίδια τυγχάνουν ρυθμήσεων έστω καί στά χιλιόμετρα πού λέει ό κατασκευαστής? Καί μή μού πεί κανείς ότι θίγονται συνάδελφοι μέ αυτό πού λέω γιατί συνάδελφοι είναι αυτοί πού κάνουν σωστά τήν δουλιά τους καί δέν ρίχνουν τίς συνέπειες τής αβλεψίας τους σέ άλλους. (καμένη βαλβίδα από κλείσημο φταίει πάντα τό υγραέριο γιά αυτούς καί οί ''ξηρές''καύσεις.)
Μέ δύο λόγια οί βαλβίδες λιπαίνονται από τό λάδι τού κινητήρος καί μόνο καί εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη (ελεύθερος είναι)άς περιγράψει τόν τρόπο λίπανσης τών βαλβίδων εισαγωγής (τό ζητώ γιά τίς εισαγωγής γιατί θά αναφερθούν κάτι γιά ''λαδομένα καυσαέρια'' στίς εξαγωγής) σέ μία ντίζελ καί σέ μία αμέσου ψεκασμού.¨Ολα τότε θά ξεκαθαρίσουν στήν σκέψη του(Εδώ είναι καί ή συνάφεια αγαπητέ φίλε.)Αν οι βαλβίδες έχουν κλείσει και δεν τις ρυθμίσεις, σαφώς και θα καούν και δεν θα φταίνε ούτε οι ξηρές, ούτε οι χλωρές καύσεις, ούτε τίποτα, παρά μόνο το στραβό μας το κεφάλι. Με αυτό νομίζω ότι τελειώσαμε.
Η ερώτηση που παραμένει είναι γιατί σε ένα αυτοκίνητο που αν το οδηγήσεις σαν άνθρωπος και με βενζίνη, οι βαλβίδες δεν χρειάζονται ρύθμιση σχεδόν ποτέ, ενώ με το υγραέριο μπορεί υπό συνθήκες να χρειάζονται και μάλιστα πολύ πολύ συντομότερα από το διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής.
Στο θέμα της λίπανσης, αν κάνω λάθος σε παρακαλώ να με διορθώσεις.
Τα στελέχη όλων των βαλβίδων λιπαίνονται από ελάχιστο λάδι που περνάει από τα τσιμουχάκια, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα γι'αυτό.Οι περιφέρειες των βαλβίδων εισαγωγής σε μια ντίζελ ή άμεσου ψεκασμού μάλλον δεν λιπαίνονται περαιτέρω, αλλά δεν το χρειάζονται κιόλας, μια που λειτουργούν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις εξαγωγής.
Σε βενζινοκινητήρες τώρα (για τους πετρελαίου δεν ξέρω, πές μας εσύ ή όποιος άλλος θέλει), άσχετα αν είναι άμεσου ψεκασμού ή όχι, λογικά πρέπει να περνάει το ίδιο καυσαέριο, αν το καύσιμο είναι το ίδιο, δηλαδή βενζίνη ή υγραέριο.
Η βενζίνη αφήνει ένα λιπαντικό (στερεό πάντα στα καυσαέρια, όχι υγρό), την καπνιά. Το υγραέριο δεν αφήνει τίποτα.
Περιέχει η βενζίνη και κάτι άλλο που όταν καεί πάει και κάθεται στις βαλβίδες, όπως έκανε ο μόλυβδος παλιά; Ιδού η απορία.Το Flashlube πάντως, σύμφωνα με μέρος της χημικής σύστασης που δημοσιεύει η ίδια η εταιρία, περιέχει οργανικές ενώσεις του καλίου, που στο τέλος της καύσης παράγουν οξείδιο του καλίου (υποθέτω). Το οξείδιο του καλίου δρα στις βαλβίδες όπως δρούσε και ο μόλυβδος, με μικρότερη δραστικότητα όμως.
Φυσικά, αν τα μίγματα είναι λάθος, τόσο φτωχά ας πούμε που να συνεχίζουν να καίγονται κατά το χρόνο εξαγωγής, δε μας σώζει η λαδιέρα. Ίσως μόνο να παρατείνει λίγο τη ζωή των βαλβίδων. Σ'αυτό το σημείο όμως, εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι.
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αισθητήρα λάμδα, ο οποίος ρυθμίζει διαρκώς το μίγμα. Επομένως, και να ρυθμίσεις τον εγκέφαλο του υγραερίου για φτωχό μίγμα, θα πρέπει να έρθει ο εγκέφαλος της βενζίνης και να διορθώσει, διαβάζοντας το λάθος από τον λάμδα, εκτός αν η ρύθμιση του υγραερίου είναι εντελώς εκτός ορίων, οπότε έχουμε λαμπάκι. Επομένως, τα μίγματά μας είναι πάντα σωστά!!!Ιδού και η επόμενη απορία λοιπόν. Εφόσον ο παραπάνω συλλογισμός είναι σωστός και τα μίγματα είναι πάντα σωστά, γιατί παθαίνουν ζημιά οι βαλβίδες σε ορισμένα ρημάδια σαν το δικό μου οεο;
ΥΓ: Συγνώμη για το σεντόνι αλλά έχω πολλές απορίες
-
Οι βαλβίδες είσαγωγης και στο diesel και στην βενζίνη 'λιπαίνονται' και από τις αναθυμιάσεις του λαδιού που μεταφέρονται στην εισαγωγή.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
@cheetos109Θα τολμήσω να πω μια γνώμη, αν και οι φωτογραφίες είναι μακρινές.
Αν στις δύο κάτω φωτογραφίες, αριθμήσουμε τις έδρες των βαλβίδων εξαγωγής από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω, στις 2,5 και 7 φαίνεται ότι οι βαλβίδες δεν πατούσαν καλά στην περιφέρειά τους.
Ερωτήσεις:
- Μήπως θα μπορούσες να ποστάρεις πιο κοντινά πλάνα από βαλβίδες και έδρες;
- Οι βαλβίδες εξαγωγής έχουν κάνει καθόλου πατούρα στην περιφέρειά τους (το πιάνεις με το νύχι) ή είναι ομαλές;
- Διάκενα μετρήσατε καθόλου πριν το λύσετε; Πως ήταν;
Ευχαριστώ.
Καταρχήν εγώ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
- Μεγαλύτερες φωτο δεν έχω καταφέρει να ανεβάσω. Δεν ξέρω τρόπο.
- Θα σε γελάσω.
- Μετρήθηκαν τα κενά και σε πολλές περιπτώσεις ήταν εώς και μηδενικά.
Η γνώμη σου ποια είναι για τον λόγο που προκλήθηκε η ζημιά;
-
Αν οι βαλβίδες έχουν κλείσει και δεν τις ρυθμίσεις, σαφώς και θα καούν και δεν θα φταίνε ούτε οι ξηρές, ούτε οι χλωρές καύσεις, ούτε τίποτα, παρά μόνο το στραβό μας το κεφάλι. Με αυτό νομίζω ότι τελειώσαμε.Η ερώτηση που παραμένει είναι γιατί σε ένα αυτοκίνητο που αν το οδηγήσεις σαν άνθρωπος και με βενζίνη, οι βαλβίδες δεν χρειάζονται ρύθμιση σχεδόν ποτέ, ενώ με το υγραέριο μπορεί υπό συνθήκες να χρειάζονται και μάλιστα πολύ πολύ συντομότερα από το διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής.
Σε αμάξι που καίει αμόλυβδη,
αν βλέπεις ότι το διάκενο κλείνει πολύ γρήγορα (π.χ. από σέρβις σε σέρβις) τότε είναι κατάλοιπα καύσης που υπήρχαν στις βαλβίδες/έδρες και έφυγαν. Δεν φθείρονται τόσο γρήγορα οι βαλβίδες. -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Καταρχήν εγώ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
- Μεγαλύτερες φωτο δεν έχω καταφέρει να ανεβάσω. Δεν ξέρω τρόπο.
- Θα σε γελάσω.
- Μετρήθηκαν τα κενά και σε πολλές περιπτώσεις ήταν εώς και μηδενικά.
Η γνώμη σου ποια είναι για τον λόγο που προκλήθηκε η ζημιά;
Έπαθες λοιπόν το ίδιο που έπαθα και εγώ, έκλειναν τα διάκενα των βαλβίδων εξαγωγής. Και στη δική σου περίπτωση, δε μπορούσες να το δεις γιατί όπως λες, για να ρυθμιστούν οι βαλβίδες πρέπει να κατεβεί ο κινητήρας!!!
Αυτό που παθαίνουν οι βαλβίδες είναι αυτό που είπε ο Παντελής, δηλαδή (σε ελεύθερη μετάφραση):
- Brinelling ή σφυρηλάτηση υπό υψηλή θερμοκρασία.
- Erosion ή φθορά από την τριβή λόγω της περιστροφής τους
- Microwelding ή μικροσυγγολήσεις μεταξύ βαλβίδας και έδρας.
Τα 1 και 3 προέρχονται προφανώς από υψηλές θερμοκρασίες καυσαερίων, βλέπε λάθος μίγματα, αλλά αυτό δεν το έχω καταλάβει ακόμα (βλέπε προηγούμενο post μου).
Όσον αφορά το λόγο της βλάβης, σταματάω σε ένα πράγμα που είπες, ότι δεν ξαναρύθμισες τη λαδιέρα μετά την εγκατάσταση. Έχουν την κακή συνήθεια να κόβουν την παροχή με τον καιρό. Επίσης, το λάδι γίνεται πιο παχύ με την πτώση της θερμοκρασίας και θέλει πάλι ρύθμιση. Εγώ την κοιτάζω πάνω από μια φορά την εβδομάδα.
Τρόποι με τους οποίους προσπαθώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μετά την επισκευή με μέχρι στιγμής καλά αποτελέσματα (ανοίγω καπάκι και μετράω διάκενα):
- Άλλαξα τη συμπίεση σε 12:1 από 10,5:1 με πλάνισμα της κεφαλής. Όσο πιο μεγάλη η συμπίεση, τόσο πιο γρήγορη η καύση και άρα μικρότερη η πιθανότητα να μου πετάει φλόγες στην εξάτμιση. Επίσης, λόγω της μεγαλύτερης εκτόνωσης και του νόμου των αερίων, τα καυσαέρια πρέπει να βγαίνουν πιο κρύα (θεωρητικά). Δίνει και μια μικρή οικονομία καυσίμου στο υγραέριο .
- Πολύ προσεκτικός έλεγχος ότι τα ακροφύσια των μπεκ είναι ακριβώς ίδια σε διάμετρο σε όλους τους κυλίνδρους.
- Ρύθμιση του συστήματός μου υπό συνθήκες φορτίου αντί για ρελαντί που λέει ο κατασκευαστής. Μάλλον εδώ παίζει ρόλο ότι ο κινητήρας μου έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Πάει πολύ καλύτερα με αυτή τη ρύθμιση.
- Χρήση πολύ περισσότερου λαδιού από τη λαδιέρα, περίπου 4 ml ανά λίτρο υγραερίου αντί για 1 που προτείνει ο κατασκευαστής του λαδιού. Αποφεύγω έτσι την πιθανότητα σε άλλους κυλίνδρους το λάδι να πάει και σε άλλους να μην πάει.
- Συχνός έλεγχος των διακένων των βαλβίδων, το πολύ κάθε 10000 χλμ. Τον κάνω μόνος μου.
Δε μπορώ να ξεχωρίσω τι από τα παραπάνω παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο και τι όχι. Απλά, όταν είχα το πρόβλημα, του την έπεσα κανονικά
-
Πολύ ωραία όλα αυτά που λες alex.
Οι βασικές μας διαφορές είναι 3.
- Δεν με ενημέρωσαν ότι η λαδιέρα πρέπει να ρυθμίζεται. Το πήγα στις 3.000 χιλιόμετρα, αλλά δεν έκαναν καμά ρύθμιση. Το ξαναπήγα στις 10+ για να πάρω νέο λάδι, αλλά και πάλι δεν ρύθμισαν και δεν ενημέρωσαν. Τελευταία φορά που το πήγα επειδή είχε ήδη παρουσιάσει το πρόβλημα, έλεγξαν την λαδιέρα και την έκαναν να τρέχει περισσότερο. (εδώ το κάλιο αργά παρά ποτέ δεν ισχύιει)
- Ο κινητήρας μου πρέπει να κατέβει, οπότε συχνή ρύθμιση είναι εκτός προγράμματος.
- Δεν έχουν όλοι (ούτε και εγώ) τις γνώσεις τις δικές σου επάνω στο θέμα αυτοκίνητο.
Στα παραπάνω θα πατήσω για να δικαιωθώ.
Επίσης ελπίζω ο κόσμος που παρακολουθεί το forum να προφυλαχθεί εγκαίρως για να μην πάθει τα ίδια
-
παιδια ελεος, τι ειναι αυτα που λετε?
δηλ οταν αγοραζεις ενα φουρνο πρεπει να εισαι ηλεκτρολογος για να τον ρυθμιζεις και να τον κοιτας 4 φορες τη μερα?
οταν αγοραζεις τηλεοραση, πρεπει να εισαι ηλεκτρονικος με πολυμετρα και κολλητηρι για να βλεπεις τα καναλια?αγοραζεις κατι για να δουλευει, το πολυ με μια 2η επισκεψη για ρυθμιση.
-
Όταν θα καταλάβουν οι εγκαταστάτες τι είναι το φτωχό μίγμα, ίσως και οι πελάτες να ηρεμήσουν λίγο από τα προβλήματα. Φτωχό είναι και το 15:1, φτωχό και το 16.5:1. Ούτε το 15:1, ούτε το 16.5:1 σκορτσάρει το αυτοκίνητο, οπότε διαλέγουμε το 16.5:1 που καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και φυσικά προτιμάται για λόγους οικονομίας. Σωστά?
Λάθος. Προτιμάμε το 16.5:1 εφόσον η θερμοκρασία καυσαερίων είναι σε λογικά επίπεδα. Αν είναι 750 βαθμοί, θα κάνει τις βαλβίδες τσίχλα και θα τις κοπανάει πυρωμένες πάνω στις έδρες. Το αποτέλεσμα το είδε ο cheetos και αρκετοί ακόμα που ανοίγουν κεφαλάρια σε διάφορα χιλιόμετρα, ανάλογα την ρύθμιση και την αντοχή του κάθε κινητήρα. Τα λαδόξυδα είναι το 'να σε κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω λάδι να γιάνει...'...Τώρα βέβαια, άμα βρείτε κανένα εγκαταστάτη να βάζει πυρόμετρο στην ρύθμιση γράψτε μου, αλλά τουλάχιστον θα ένιωθα πιό άνετα αν ο χάρτης ήταν ρυθμισμένος για περίπου +25% κατανάλωση σε σχέση με βενζίνη, παρά να βλέπω τον εγκαταστάτη να προσπαθεί να το στεγνώσει τόσο όσο να μην σκορτσάρει...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Όταν θα καταλάβουν οι εγκαταστάτες τι είναι το φτωχό μίγμα, ίσως και οι πελάτες να ηρεμήσουν λίγο από τα προβλήματα. Φτωχό είναι και το 15:1, φτωχό και το 16.5:1. Ούτε το 15:1, ούτε το 16.5:1 σκορτσάρει το αυτοκίνητο, οπότε διαλέγουμε το 16.5:1 που καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και φυσικά προτιμάται για λόγους οικονομίας. Σωστά?
Λάθος. Προτιμάμε το 16.5:1 εφόσον η θερμοκρασία καυσαερίων είναι σε λογικά επίπεδα. Αν είναι 750 βαθμοί, θα κάνει τις βαλβίδες τσίχλα και θα τις κοπανάει πυρωμένες πάνω στις έδρες. Το αποτέλεσμα το είδε ο cheetos και αρκετοί ακόμα που ανοίγουν κεφαλάρια σε διάφορα χιλιόμετρα, ανάλογα την ρύθμιση και την αντοχή του κάθε κινητήρα. Τα λαδόξυδα είναι το 'να σε κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω λάδι να γιάνει...'...Τώρα βέβαια, άμα βρείτε κανένα εγκαταστάτη να βάζει πυρόμετρο στην ρύθμιση γράψτε μου, αλλά τουλάχιστον θα ένιωθα πιό άνετα αν ο χάρτης ήταν ρυθμισμένος για περίπου +25% κατανάλωση σε σχέση με βενζίνη, παρά να βλέπω τον εγκαταστάτη να προσπαθεί να το στεγνώσει τόσο όσο να μην σκορτσάρει...
Αναρωτιέμαι τί πρέπει νά πώ ώστε νά νά μή φανώ κοινότυπος.
¨Ενα εύγε πιστεύω πώς αρκεί. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια στα καυσαερια για να μην εχουμε προβλημα?
Εως 650 σε φορτιο?
Μεχρι ποσο ειναι ασφαλες για πορια στην εθνικη? -
¨Ενα εύγε πιστεύω πώς αρκεί.Συνεχίζει εδώ και 200 σελίδες να μην απαντάει κανένας.
Τελικά ο λάμδα παίζει ρόλο όταν είμαστε σε υγραέριο ή όχι; -
¨Ενα εύγε πιστεύω πώς αρκεί.[/quoteΚαι εγώ νόμιζα πώς ήμουν ο μόνος εύγε και από εμένα
-
:vava: Όχι πάλι από την αρχή
Δεν αντέχεσαι με τίποτα εσύ.Ύστερα από τα παραπάνω post μου έδωσες αφορμή να σου απαντήσω και αυτό δεν ήτανε η αρχή . Η δικιά μας αρχή ήτανε επεισοδιακή.
Και συμπληρώνω για τις τέσσερις κλούβες ότι τα λιγότερα χιλιόμετρα στους κινητήρες είναι 480,000 και τα περισσότερα κοντά στις 680,000!!!! Χωρίς λαδοξιδιέρα.
thomas lpg 10/09/11
στο μαγαζί έχουμε 8 αυτοκίνητα. Τα 4 είναι κλούβες μάρκας Mitsubishi και Toyota και τα 4 με καρμπυρατέρ ,από το 2002 φορούν συσκευές υγραερίου, η μετατροπές τους γίνανε στην Θεσσαλονίκη τα πήγα ο ίδιος ένα ένα .Με μία μίζα το πρωί παίρνουν εμπρός και σταματανε αργά το απόγευμα, τα έχουμε στην διανομή φιαλών μέσα στην πόλη έχουνε να δουλέψουνε στην βενζίνα κοντά μία 10 αιτία τις περισσότερες φόρες υπέρβαρα σταμάτα ξεκινα ,σκέτα παλικάρια τα άτιμα και με οδηγούς που μάθαιναν να οδηγούν. Κανένα από αυτά δεν έχει πάθη το παραμικρό από την λειτουργία του υγραερίου λόγο ξηρής καύσης ούτε πυράκια κτυπάνε ούτε διαδρομές βαλβίδων και βαλβίδες κάψανε ,λίγο λαδάκι έχει άρχισε και τσιμπάη το ένα,και άμα ακούσετε τον κινητήρα τους κελαηδάνε. το πόσα χιλιόμετρα έχουνε κάνη μέχρι σήμερα; ,ειλικρινά δεν γνωρίζω!!!!και το κερασάκι στην τούρτα.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΑΔΙΕΡΑ
O fanth mas l.p.g ξαναχτιπά -
πφφφφ έλεοοοοοος
Υγραεριοκίνηση!