-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το θέμα είναι αν είναι νόμιμο να περάσεις ΚΤΕΟ χωρίς το σύστημα ενώ η άδεια γράφει υγραέριο.
Θα περάσεις έλεγχο για να βεβαιώσει το ΚΤΕΟ οτι δεν υπάρχει πλέον σύστημα υγραεριοκίνησης, ώστε να ξαναλλάξεις την άδεια κυκλοφορίας...
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το θέμα είναι αν είναι νόμιμο να περάσεις ΚΤΕΟ χωρίς το σύστημα ενώ η άδεια γράφει υγραέριο.
Θα περάσεις έλεγχο για να βεβαιώσει το ΚΤΕΟ οτι δεν υπάρχει πλέον σύστημα υγραεριοκίνησης, ώστε να ξαναλλάξεις την άδεια κυκλοφορίας...
Ρώτησα το ΙΚΤΕΟ που συνεργάζομαι, και μου είπαν ότι για τον αποχαρακτηρισμό, πρέπει να έχει αφαιρεθεί όλο το κιτ, όχι μόνον η μπουκάλα….
-
με λιγο 'μαρουλακι' θα το αποχαρακτηρίσουν και με τη μπουκαλα, μην εισαι στο βαλε βγαλε
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
και τι ειναι η δεξαμενη ;Πλατοκαθισμα να την βαζεις και να την βγαζεις οποτε θες;Ποιος εγγυαται οτι θα την αποσυνδεσεις και συνδεσεις σωστα χωρις κινδυνο για εσενα αλλα και τους γυρω σου;
Εξυπνάδες...
Σε κάθε γωνία υπάρχει κι ένας εγκαταστάτης (απ-εγκαταστάτης στην προκειμένη περίπτωση).
Οι εξυπνάδες δικιές σου είναι.
-
( αμπελο-φιλοσοφία mode on)
Μαστρο Αντωνη
ισως και καως που δεν του το εβαλες.
Και δεν αναφερομαι βεβαια στο καθαρα οικονομικό ζητημα ( οτι δεν τον συνεφαιρε τελικά)αλλα στο καθαρά ψυχολογικό. Σκεψου οτι ισως για πρωτη φορά στην ζωη του ο ανθρωπος θα πιστευε ( λαθεμενα οως προ-ειπα) οτι ειναι 'εξυπνωτερος' απο το 'κρατος' καθε φορα που θα εβαζε αεριο
Και του στερησες αυτη τη 'χαρα'...
καταλαβαινεις πως το εννοω ετσι δεν ειναι??( αμπελοφιλοσοφία mode off)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
και τι ειναι η δεξαμενη ;Πλατοκαθισμα να την βαζεις και να την βγαζεις οποτε θες;Ποιος εγγυαται οτι θα την αποσυνδεσεις και συνδεσεις σωστα χωρις κινδυνο για εσενα αλλα και τους γυρω σου;
Εξυπνάδες...
Σε κάθε γωνία υπάρχει κι ένας εγκαταστάτης (απ-εγκαταστάτης στην προκειμένη περίπτωση).
Οι εξυπνάδες δικιές σου είναι.
Για γίνε πιο συγκεκριμένος...
Εγώ δεν έγραψα ούτε για πλατοκάθισμα ούτε οτι θα κάνω μόνος μου την απεγκατάσταση. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Εγώ δεν έγραψα ούτε για πλατοκάθισμα ούτε οτι θα κάνω μόνος μου την απεγκατάσταση.Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
Εσυ δεν γραφεις το παραπανω ;
-
leonp και mesastou έχετε δίκιο αλλά το ένα από τα δύο τυχαίνει να κάνει και 20.000 Χλμ στις 70 ημέρες. Αυτός και ο λόγος του υγραερίου που έβαλα στα 2 αυτοκίνητα. Στη περίπτωση αυτή νομίζω το υβριδικό με ντίζελ αξίζει τον κόπο. Διαφορετικά οι τιμές τους είναι απαγορευτικές ως χρήση απλού Ι.Χ. κι ας είναι θεωρητικά 1,9λτ/100 (V60 της VOLVO) η κατανάλωσή του.
Ακόμη ένας μηχανικός έθιξε το θέμα της εισφοράς για τα υγραεριοκίνητα στα 900 €. Δε μπορώ να το πιστέψω φυσικά επειδή έτσι θα αποτρέψουν όλους να βάλουν κιτ και άλλους να τα βγάλουν όπως ήδη το δήλωσαν μερικοί. Σαν γκάλοπ της κυβέρνησης το βλέπω για να δουν την αντίδραση. Η τιμή του LPG είναι ακριβή και θα τσιμπήσει λίγο ακόμα. Όλα μαζί αποτρέπουν τη μετατροπή. Λες και δεν έχουμε άλλα στο κεφάλι μας και μας βάζουν κι αυτά. 'Οδηγώ και σε σκέφτομαι' -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ δεν έγραψα ούτε για πλατοκάθισμα ούτε οτι θα κάνω μόνος μου την απεγκατάσταση.Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
Εσυ δεν γραφεις το παραπανω ;
Σωστά, αν παίρνεις στην κυριολεξία οτι γράφω σε α' ενικό πρόσωπο.
Δηλαδή, αυτό σου φάνηκε περίεργο και όχι οτι θα περάσω (εγώ ) ΚΤΕΟ;
Ήμαρτον κ. moderator!Κάτι άλλο;
-
Γιατι δεν το περνας μονος σου απο το κτεο;
-
Ο χρήστης neotoys έγραψε:
Η τιμή του LPG είναι ακριβή και θα τσιμπήσει λίγο ακόμα. Όλα μαζί αποτρέπουν τη μετατροπή.Μια χαρά μετατροπές θα γίνονται σε Βουλγαρία, Σκόπια και Τουρκία. Το ίδιο και ανεφοδιασμοί από εκεί για όσους διαμένουν σε περιοχές γειτονικές. Στα 'μέτρα' υπάρχουν και αντίμετρα. Κι αν θέλουν να σκοτώσουν τη μόνη πηγή που φέρνει έσοδα στο κράτος με αυξανόμενο ρυθμό, ας προχωρήσουν σε μια ακόμη ανοησία.
Όσο για τους υγραεριάδες, ενδεχομένως να βρουν μεγάλο ανταγωνισμό από τους διανομείς φιαλών πετρογκάζ στις μεγάλες πόλεις.
Στην επαρχία ίσως και από τη διανομή χύμα υγραερίου για 'βιομηχανική' χρήση. Θυμηθείτε το. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι δεν το περνας μονος σου απο το κτεο;Πάλι φάουλ είσαι κ. Mod.
Δεν έγραψα οτι θα περάσω μόνος μου ΚΤΕΟ.
Έγραψα
'για να περάσω ΚΤΕΟ'.
Αφού σ' αρέσει να διυλίζεις τον κώνωπα, με τη λογική σου, θα έπρεπε να αναρωτηθείς από πότε περνάνε ΚΤΕΟ και οι χρήστες του forum των 4Τ... -
:whatever
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
[
Για να το κάνουμε ευκολότερο, με ΜΕΣΗ κατανάλωση βενζίνης Λ λτ/100 χλμ. και Α χλμ. το χρόνο, Β = (1,65 * Λ) * (Α/100) * Χ όπου Χ = χρόνια, δηλ. τελικά λύνοντας την ανίσωση ως προς Χ έχουμε Χ > (Κ/(1,650,45Λ*Α/100))Πχ. για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1500
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 2,52 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €2500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
Α = 15000 χλμ. (κάνει και ταξίδια)
κάνεις απόσβεση σε 1,6 χρόνιαΟι υπολογισμοι σου ειναι καλοι, αλλα πλεον άλλαξε το...Κ
Στην πρωτη περιπτωση παει ανετα στα 1000€, ενω στη δευτερη στα 1500€ (δεν βαζω μεσα τα 5ης γενιας, δεν γνωριζω τιμες)
Αρα:
για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1000
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 1,68 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €1500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
Α = 15000 χλμ. (κάνει και ταξίδια)
κάνεις απόσβεση σε λιγοτερο απο 1 χρονοεπίσης υπολόγισε τις άτοκες δόσεις που μπορείς να πετύχεις κι ως που να κάνεις αποπληρωμή το σύστημα έχεις κάνει ήδη εξοικονομηση 100-200 ευρω που στην ουσία αφαιρούνται απο την τελική τιμή. Νομίζω ότι ένα μέσο αυτοκίνητο καλύπτει 15000 χλμ ετησίως. Κι εγώ πιστευω ότι ακόμη κι ένα μικρό αυτοκίνητο σε κάτι περισσότερο απο 1 χρόνο (14-16 μηνες) κάνει απόσβεση
Με επιτόκιο 3% το χρόνο, €750 στην Τράπεζα σε 2 χρόνια (μπακαλικά υποθέτω αρχικό κόστος €1500 και απόσβεση σε 2 χρόνια (άρα κατά μέσο όρο €750 στην Τράπεζα), που αν έχεις δίκιο είναι σαφώς λιγότερα) δίνουν τόκο κάπου €46, πολύ μακριά από τα €100-200 που λες.
Τέλος πάντων, άσχετα τι πιστεύεις , οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Οπως έκανε τον κόπο ο bebes (ευχαριστώ για την ενημέρωση για τα πρόσφατα κόστη), βάλε και συ τα νούμερα που ταιριάζουν στην περίπτωσή σου στους παραπάνω τύπους και δες τι ισχύει στην πραγματικότητα. Αν πάλι προτιμάς το wishful thinking του 'έκαιγα €12/100 χλμ. και τώρα καίω €3/100 χλμ.' πάσο.
-
- nass
Ο χρόνος απόσβεσης γίνεται ακόμα μεγαλύτερος γιατί το αμάξι δεν κινείται αποκλειστικά με υγραέριο.
Όταν βιάζεσαι δεν τρέχεις να βρεις πρατήριο να γεμίσεις με υγραέριο ή βρίσκεσαι σε μέρη που δεν ξέρεις που έχει υγραέριο.Εκτός βέβαια αν έχεις χάσει όλο το πορτμπαγκάζ με μια μπουκάλα 150 λίτρων υγραερίου.
-
Παιδια καλημέρα, έστειλα μαιλ στο polites@ypoian.gr με κοινοπόιηση στο kataggelies@sdoe.gr σχετικά με τις παράλογες αυξήσεις στην τιμή του υγραερίου. Παρακαλώ σε ανάλογες κινήσεις και απο πλευρας σας
-
Μετά από ακριβώς ένα χρόνο συμπλήρωσα 25000 χλμ και μπορώ να πω ότι κι εγώ έχω κάνει απόσβεση της επένδυσης. Δόξα τo θεό μέχρι στιγμής δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, ούτε καν υποψία του! Με προσοχή στη χρήση του αυτοκινήτου και συνετή οδήγηση (όπως έκανα ούτως ή άλλως) το αμάξι δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι φθοράς. Μάλιστα, ο εγκαταστάτης έκανε κι ένα τσεκάρισμα μέσω υπολογιστή και μου είπε ότι όλα δουλεύουν ρολόι.
Άλλαξα και φίλτρο όπως προβλέπεται στα 25.000 χλμ και προσδοκώ ανάλογη συνέχεια με πολλά και φτηνά χιλιόμετρα!
Το αμάξι είναι toyota corolla 2006 και η εγκατάσταση έγινε στα Ιωάννινα, σύστημα 4ης γενιάς της Prins
Το ίδιο εύχομαι και για όλους εσάς. -
Ακουσε κανεις οτι θα γινει αυξηση 20 λεπτα στο υγραεριο? ,επειδη κυκλοφορει αυτη η φημη τελευταια.
-
Για 30 ακούω εγώ. Και καπάκια θα επιτραπεί και το πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης charis232 έγραψε:
Ακουσε κανεις οτι θα γινει αυξηση 20 λεπτα στο υγραεριο? ,επειδη κυκλοφορει αυτη η φημη τελευταια.Επειδή πριν λίγη ώρα, όπως έγραψα και παραπάνω, ήμουν στο συνεργείο εγκατάστασης υγραερίου, μου είπαν ότι ο πρόσθετος φόρος που επιβλήθηκε στο υγραέριο δικαιολογεί αύξηση της τιμής του μέχρι 2 λεπτά...
Τα συμπεράσματα δικά σας και για τις φήμες και για τις όποιες αυξήσεις εμφανιστούν...
Υγραεριοκίνηση!