-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πιο πολυ ηθελα να δειξω οτι υπαρχει παρα πολυ ακομα φορουμ εκει εξω εκτος του θεματος της υγραεριοκινησης.No problem at all. Thanks
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
εγω παντως εχω αυξηση καταναλωσης με το μειγμα του καλοκαιριου απο το +20 % στο + 30 % δεν πειραξα τιποτα δεν εκανα κατι αλλο το αμαξι παει καλα χωρις προβληματα τι λες κυρ Αντωνη ?
φυσικα η διαφορα με την καταναλωση την πτωση της τιμης της βενζινης και την αυξηση του υγραεριου καθιστουν την μετατροπη λιγοτερο αποδοτικη και εξηγω οτι
στα 300 χιλ υγραεριου χρειάζομαι 57 λιτρα δηλαδη 47 ευρω με 0,83 / λιτρο
στα 300 χιλ βενζινης χρειαζομαι 42 λιτρα δηλαδη 67 ευρω με 1,60 / λιτροκερδος 30 ευρω ανα γεμισμα υγραεριου σε σχεση με την βενζινη δηλαδη 120 ευρω το μηνα αρα η αποσβεση μου θα γινει σε 12 - 14 μηνες !! ( σύνολο εγκαταστασης prins vci με λαδιερα 1900 ευρω )
βεβαια εχω 9000 απροβληματιστα χιλιομετρα αναμενω να δω τι θα αλλαξει με το μειγμα του χειμωνα απο αποψη καταναλωσης
Το έχω ξαναγράψει πιο παλιά στο τόπικ...Εγώ έχω ακριβώς τις αντίθετες ενδείξεις. Το καλοκαίρι το αμάξι βγάζει σημαντικά περισσότερα χιλιόμετρα από ότι το χειμώνα...Έχω σύστημα prins και φουλάρω στα Γιάννενα στον Φαρμάκη...
E γιααυτο μην μιλάς όταν βάζεις στο Φαρμάκη και όταν εβαζα και γω είχα 100. Χιλ παραπάνω στα 60 λίτρα !!! Με πρινς VCI ρυθμισμενο στον Φαρμάκη έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά έχω διαφορά μεγάλη απο το μειγμα και απο τη διάφορα θερμοκρασίας ακόμα παραπάνω με τα μειγματα των Αθηνών !!!
-
Καλησπέρα σας. Υγραέριος Toyotaς Aygoς από περίπου 1η Φεβρουαρίου 2011. Η απόσβεση του 1/3 της εγκατάστασης πλέον είναι γεγονός! (βλ. πέριξ των 27.000 χλμ / έτος στους χαλεπούς καιρούς της βενζίνης και καλές πέριξ 30.000 χλμ / έτος πλέον με το υγραέριο...) Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε α) Ιταλία, β) Αυστρία, γ) Ελβετία και δ) Γερμανία, θα μπορώ να ανεφοδιαστώ με υγραέριο ή θα χρειαστώ adaptor στόμιο ρεζερβουάρ;; Πήρε το αυτί μου ότι έχουν διαφορετικές αντλίες σε σχέση με την Ελλάδα. Αληθεύει ή ράδιο αρβύλα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ.
ΒΡ / Μαρκώνι & Θεσσαλίας / 0,832
Jetoil / 14ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Βέροιας / 0,809 -
Μπράβο στους γκαζάδες της Θεσσαλονίκης που δεν ανέβασαν ''τουλάχιστον ακόμα'' την τιμή λόγω της αύξησης του Ε.Φ.Κ. Μακάρι να το έπιασαν το νόημα ότι όσο αυξάνεται η τιμή ''χωρίς λόγο πολλές φόρες'' τόσο θα πέφτουν οι νέες τοποθετήσεις συστημάτων L.P.G.
-
προς kostas 289
ιταλια που εχω ταξιδεψει ηδη κανενα προβλημα ιδιες αντλιες με εδω .λογικα σε ολη την ευρωπη θα ισχυει το ιδιο -
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
Καλησπέρα σας. Υγραέριος Toyotaς Aygoς από περίπου 1η Φεβρουαρίου 2011. Η απόσβεση του 1/3 της εγκατάστασης πλέον είναι γεγονός! (βλ. πέριξ των 27.000 χλμ / έτος στους χαλεπούς καιρούς της βενζίνης και καλές πέριξ 30.000 χλμ / έτος πλέον με το υγραέριο...) Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε α) Ιταλία, β) Αυστρία, γ) Ελβετία και δ) Γερμανία, θα μπορώ να ανεφοδιαστώ με υγραέριο ή θα χρειαστώ adaptor στόμιο ρεζερβουάρ;; Πήρε το αυτί μου ότι έχουν διαφορετικές αντλίες σε σχέση με την Ελλάδα. Αληθεύει ή ράδιο αρβύλα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Υ.Γ.
ΒΡ / Μαρκώνι & Θεσσαλίας / 0,832
Jetoil / 14ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Βέροιας / 0,809Γεια σου συν-αυτοκίνητε
Τι σύστημα έχεις στο αυγό; Λαδιέρες κλπ; Προβλήματα; Κατανάλωση;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
Σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε α) Ιταλία, β) Αυστρία, γ) Ελβετία και δ) Γερμανία, θα μπορώ να ανεφοδιαστώ με υγραέριο ή θα χρειαστώ adaptor στόμιο ρεζερβουάρ;; Πήρε το αυτί μου ότι έχουν διαφορετικές αντλίες σε σχέση με την Ελλάδα. Αληθεύει ή ράδιο αρβύλα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Υπάρχουν 3 διαφορετικοι τυποι στην Ευρώπη. ACME, Bayonet, και Dish (το δικό μας). Τα βαλκάνια, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν Dish. Η Γερμανία και η Γαλλία όπου πήγα έχουν ACME. Η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν το δύστροπο Bayonet.
Γενικά στην Ιταλία δε θα 'χεις κανένα πρόβλημα, για την Γερμανία καλό θα ήταν να πάρεις έναν αντάπτορα Dish to ACME από κανα ebay (οι σωβινιστές Γερμανοί συνήθως δεν μπαίνουν στον κόπο να σου δόσουν αντάπτορα, όπως αποφεύγουν και να μιλήσουν Αγγλικά ). Επίσης, σε αρκετά από τα φθηνά πρατήρια δεν δέχονται μετρητά ούτε πιστωτικές, παρα μόνο σου ζητάνε 'EC Card'. Αυτό για μας μεταφράζεται σε χρεωστική κάρτα (πχ Maestro). Την βάζεις στο μηχανάκι τους, γράφεις το pin, και παίρνει τα χρήματα από το λογαριασμό σου.
Επίσης, σε βαλκάνια και Ιταλία, υγραέριο σου βάζει ο υπάλληλος. Από κει και πάνω, βάζεις μόνος σου, self service.
Αυστρία και Ελβετία έχουν ελάχιστα πρατήρια LPG, λιγότερα και από μας. Άλλα έχουν ACMΕ, άλλα Dish και άλλα Bayonet, αλλά οι πρατηριούχοι τους είχαν αντάπτορες να μου δανείσουν (καθώς ο δικός μου ο Bayonet είχε χαλάσει).
Ο αντάπτορας Dish σε ACME είναι αυτός:
http://cgi.ebay.co.uk/Tankadapter-Adapt ... 3cb4360171και ο αντάπτορας Dish σε Bayonet είναι αυτός:
http://cgi.ebay.co.uk/Tankadapter-LPG-A ... 3cb42d7682Εύχομαι καλά και οικονομικά ταξίδια! Α, να έχεις πάντα και μια πένσα στο πορτ μπαγκαζ, γιατί ο ACME καμια φορά δεν ξεσφίγγει με το χέρι
-
Εδώ είναι το Φ.Ε.Κ.411/Β`/29.3.2000 που αφορά την εγκατάσταση υγραερίου στα αυτοκίνητα, έχει συγκεκριμένα τα σχετικά άρθρα για τα εξής θέματα:
Σκοπός : (άρθ. 1)
Ορισμοί (υγραέριο, δεξαμενή καυσίμου, ανακουφιστική βαλβίδα πίεσης, κ.λπ) : (άρθ. 2)
Εγκατάσταση - λειτουργία συστήματος διασκευής υγραερίου : (άρθ. 3)
Εξοπλισμός συστήματος διασκευής υγραερίου : (άρθ. 4)
Εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου : (άρθ. 5)
Έλεγχος και ταξινόμηση διασκευασμένου οχήματος : (άρθ. 7)
Έγκριση εξοπλισμού υγραερίου : (άρθ.
Περιοδικός τεχνικός έλεγχος υγραεριοκίνητων οχημάτων : (άρθ. 9)'κατεβάζετε' όλο το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) από το Εθνικό τυπογραφείο εδώ http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/411B_00.pdf
Για να ξέρετε επ'ακριβώς τι προβλέπει ο νόμος για τις εγκαταστάσεις υγραερίου στα αυτοκίνητα......
Μου το έστειλε έναν πολύ κάλος μου φίλος.
Φιλιά Δημήτρη μου. -
Aπό τον Δεκέμβριο που άλλαξα την αντλία (βλέπε icom), ήθελα να δω πως λειτουργεί ο κινητήρας σε συνθήκες ταξιδίου με καύσωνα.
Λοιπόν σήμερα διανύοντας περί τα 350 χλμ. χωρίς στάση,με το a/c συνεχώς αναμμένο, η λειτουργία του κινητήρα ήταν υποδειγματική. Ούτε κομπιάσματα ή 'κοψίματα' όπως με την παλιά αντλία,ενώ η απόκριση του κινητήρα ήταν απολύτως άμεση.
Μπορώ να πω πως είχα μια μικρή αμφοβολία για τη συμπεριφορά της νέας αντλίας σε τέτοιες συνθήκες ταξιδίου,η οποία ευτυχώς διαλύθηκε σήμερα.
Αναφέρω ότι συμεριζόμενος και απόψεις άλλων ανθρώπων, που γνωρίζουν και γράφουν εδώ μέσα,διατηρώ τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα στο φάσμα 2.500 με 3.500 και ο κινητήρας έως τώρα δείχνει να λειτουργεί υγιέστατα.
Εχοντας περίπου 19.000 με χρήση υγραερίου, σε λίγο πιστεύω να κάνω απόσβεση.'lyggas'
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εδώ είναι το Φ.Ε.Κ.411/Β`/29.3.2000 που αφορά την εγκατάσταση υγραερίου στα αυτοκίνητα, έχει συγκεκριμένα τα σχετικά άρθρα για τα εξής θέματα:Σκοπός : (άρθ. 1)
Ορισμοί (υγραέριο, δεξαμενή καυσίμου, ανακουφιστική βαλβίδα πίεσης, κ.λπ) : (άρθ. 2)
Εγκατάσταση - λειτουργία συστήματος διασκευής υγραερίου : (άρθ. 3)
Εξοπλισμός συστήματος διασκευής υγραερίου : (άρθ. 4)
Εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου : (άρθ. 5)
Έλεγχος και ταξινόμηση διασκευασμένου οχήματος : (άρθ. 7)
Έγκριση εξοπλισμού υγραερίου : (άρθ. 8 )
Περιοδικός τεχνικός έλεγχος υγραεριοκίνητων οχημάτων : (άρθ. 9)'κατεβάζετε' όλο το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) από το Εθνικό τυπογραφείο εδώ http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/411B_00.pdf
Για να ξέρετε επ'ακριβώς τι προβλέπει ο νόμος για τις εγκαταστάσεις υγραερίου στα αυτοκίνητα......
Μου το έστειλε έναν πολύ κάλος μου φίλος.
Φιλιά Δημήτρη μου.Αντώνη νασαι καλά-σε ευχαριστώ...
Παιδιά η πηγή του άρθρου είναι εδώ http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?cat_id=2450&item_id=3372 για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες.... -
- Οχήματα με περισσότερα από ένα συστήματα καυσίμου πρέπει να έχουν σύστημα επιλογής καυσίμου που να εξασφαλίζει ότι ανά πάσα στιγμή παρέχεται στον κινητήρα ένα μόνο είδος καυσίμου.
Ενδιαφέρον
Να το διάβασαν αυτό οι εγκαταστάτες με συστήματα 18ης και βάλε γενιάς που ψεκάζουν και λίγη βενζίνη;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
- Οχήματα με περισσότερα από ένα συστήματα καυσίμου πρέπει να έχουν σύστημα επιλογής καυσίμου που να εξασφαλίζει ότι ανά πάσα στιγμή παρέχεται στον κινητήρα ένα μόνο είδος καυσίμου.
Ενδιαφέρον
Να το διάβασαν αυτό οι εγκαταστάτες με συστήματα 18ης και βάλε γενιάς που ψεκάζουν και λίγη βενζίνη;
Φίλε μου, όλοι γνωρίζουμε ότι η παρεχομένη βενζίνη από την αντλία, κάνει μια κύκλωση, και χρησιμοποιείτε από τα μπεκ όση χρειάζονται. Η επιστροφή δεν προστατεύετε από βαλβίδα. Η αντλία αεριού, δεν έχει τέτοια κύκλωση. Εάν λυπών, και τα δυο καύσιμα βρεθούν να συν τροφοδοτούν, υπάρχει περίπτωση από καρμπιρασιον η αυτανάφλεξη, να έχουμε επιστροφή αναμένου μίγματος προς το ρεζερβουάρ βενζίνας…….
Όταν μονταριζόταν το νομοσχέδιο. Ορισμένη επηρεασμένοι από έναν έμπορο συστημάτων, αντέδρασαν αρνητικά. Δόθηκαν οι κατάλληλες τεχνικές εξηγήσεις και υπέγραψαν. Μάλιστα ζητήθηκε, να υπάρχει διακόπτης, ο οποίος θα χειρίζεται 2 ηλεκτροβάνες, και οπωσδήποτε όταν θα ανοίγει την μια, η άλλη με το 100% θα είναι κλιστεί. Μάλιστα η λειτουργιά τους θα σηματοδοτείτε με led.
Σκοπός του νόμου είναι σίγουρα η εξοικονόμηση δραχμικού κέρδους από τον καταναλωτή, (θα δούμε μέχρι πότε θα το αφήσουν……).
Η ασφάλεια του καταναλωτή. Με αυτόματες βάνες, και ανιχνευτές διαρροής. Στεγανοποίηση της δεξαμενής με οπές αναπνοής έξω από την καρότσα, με προστατευτικά απαλλαγής από την σκόνη. Με υλικά από τα προβλεπόμενα εγκατάστασης, και όχι αλουμινένιους σωλήνες βαμμένους ‘μπουντζη’πχ!!!. Σίγουρα εγκατεστημένους εξωτερικά του οχήματος, κατάλληλα κριμένους, για να γλιτώνουν από πέτρες και πεζοδρόμια.
Και για την προστασία του συναλλάγματος, λίπανση. -
Ο κανονισμός αυτός (link για τον οποίο έχω δημοσιεύσει πριν καμιά 200αριά σελίδες...) έχει ουσιαστικά αξία μόνο σε θέματα ασφαλούς και σωστής εγκατάστασης. Δεν έχει πρόβλεψη για τα σύγχρονα συστήματα υγρού ψεκασμού κλπ. που όπως ισχυρίζονται προστατεύουν πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτανάφλεξη (backfire) και όχι μόνο...
Από κει και πέρα καλό είναι να τον έχει υπόψη του ο καθένας πριν κάνει τη μετατροπή... -
Μετά και τα τελευταία που έγραψα, σας πληροφορώ, ότι για να γίνουν όλα αυτά που ο νόμος ορίζει, το κόστος στον εγκαταστάτη ξεπερνά τα 1000ε, άρα προσφορές 800ε η 900ε η 1000ε, είναι εκ του πονηρού. Μην ξεχνάμε ότι πιάσαμε τους 40ο βαθμούς και έπεται άνοδος…… και θερμοκρασίας, και ΓΑΠ.
Γίνομαι κακός, μα σε μια εγκατάσταση των 800ε, πρέπει να μπαίνει στο αυτοκίνητο και περιστροφικός φάρος σαν τα ταχύπλοα, για να τραβιόμαστε στο πλάι!!!....
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
μολις μιλησα με τον πρατηριουχο υγραεριου στην Ακρατα κ μου ειπε οτι θα αργησει ακομα η διαθεση υγραεριου, μαλλον στο τελος του καλοκαιριου θα ειναι ετοιμο ειπε..
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μετά και τα τελευταία που έγραψα, σας πληροφορώ, ότι για να γίνουν όλα αυτά που ο νόμος ορίζει, το κόστος στον εγκαταστάτη ξεπερνά τα 1000ε, άρα προσφορές 800ε η 900ε η 1000ε, είναι εκ του πονηρού. Μην ξεχνάμε ότι πιάσαμε τους 40ο βαθμούς και έπεται άνοδος…… και θερμοκρασίας, και ΓΑΠ.
Γίνομαι κακός, μα σε μια εγκατάσταση των 800ε, πρέπει να μπαίνει στο αυτοκίνητο και περιστροφικός φάρος σαν τα ταχύπλοα, για να τραβιόμαστε στο πλάι!!!....
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ποσο ειναι το κόστος ενος συστηματος;
Γιατι στη Βουλγαρια πχ εβαζαν συστηματα με 550€ (ολα πληρωμενα;)
τι συστημα εβαζαν; αποκλειεται να εβαζαν ιδιοκατασκευη.Μηπως εδω ειναι φουσκωμενα και τα υλικα και τα εργατικα;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τι συστημα εβαζαν; αποκλειεται να εβαζαν ιδιοκατασκευη.Μηπως εδω ειναι φουσκωμενα και τα υλικα και τα εργατικα;
Ένα από τα πιο φτηνά ιταλικά no-name έχει κόστος περίπου 600-650 ευρώ, από ότι μου είπε φίλος τεχνίτης που σκεφτόταν να ασχοληθεί.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ο κανονισμός αυτός (link για τον οποίο έχω δημοσιεύσει πριν καμιά 200αριά σελίδες...) έχει ουσιαστικά αξία μόνο σε θέματα ασφαλούς και σωστής εγκατάστασης. Δεν έχει πρόβλεψη για τα σύγχρονα συστήματα υγρού ψεκασμού κλπ. που όπως ισχυρίζονται προστατεύουν πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτανάφλεξη (backfire) και όχι μόνο...
Από κει και πέρα καλό είναι να τον έχει υπόψη του ο καθένας πριν κάνει τη μετατροπή...
Κάλε μου φίλε δεν διαφώνησα μαζί σου σχεδόν πότε. Γι’ αυτό και παραθέτω επάνω σου.
Σίγουρα για να ανοίξεις ένα μαγαζί, με μετατροπές αέριας κίνησης, πρέπει να είσαι διαπιστευμένος από το ελληνικό δημόσιο, (πτυχίο).
Να έχεις άδεια εγκατάστασης από το υπουργείο.
Και να δηλωθείς στην ΔΟΥ της περιοχής σου.
Πρέπει να έχεις απαρτισμένο τον νόμο βάση του αντικείμενου που ενεργείς, και να δίνεις και προσωπική βεβαίωση ορθής εγκατάστασης, καθώς και την διαπίστευση των υλικών που χρησιμοποιείς.
Εάν κάτι έχει τροποποιηθεί στα υλικά, για να νομιμοποιηθούν, είναι πρόβλημα των εισαγωγέων. Ας δώσουν της κατάλληλες διευκρινήσεις, ας δώσουν της τεχνικές προδιαγραφές τεκμηριωμένες, ας πείσουν την αρχή της υπηρεσίας που έχει το πάνω χέρι, και τότε εμείς θα το διαβάσουμε από τον ΦΕΚ!.
Μέχρι τότε ο νόμος είναι συγκεκριμένος, είναι γραμμένος, και σε αυτόν πιστεύω και ενεργώ. Έχω λάθος?.
Έχω μεγάλη απορία, όταν οι έχοντες συμφέρον από αυτό που περιέγραψες, δεν κάνουν της κατάλληλες κινήσεις, για το καλό όλων μας?.
Άσε την προσωπική μου συνεχή εμπλοκή. Μπορεί και να χρεωθεί ως υποκειμενική. Μα εδώ για τα συγκεκριμένα κιτ, από της παραθέσεις των φίλων μας, διαβλέπω διάφορες προσαρμογές–δοκιμές….
Στα 51 τουλάχιστον χρόνια που εργάζομαι ως βελτιωτής, μηχανικός ηλεκτρολόγος, και σίγουρα και εκ πωλήσεως αγαθών, πάντα νόμιμος, έχουν δει τα μάτια μου πολλά, και έχουν ακούσει τα αυτιά μου περισσότερα…….
Φιλικά Αντώνης. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ένα από τα πιο φτηνά ιταλικά no-name έχει κόστος περίπου 600-650 ευρώ, από ότι μου είπε φίλος τεχνίτης που σκεφτόταν να ασχοληθεί.
Και όμως το γνωστό Lovato κιτ κοστίζει περίπου 300 με 350 ευρώ!!!!!!!!!!!!
-
προχειρα βρηκα αυτα σε Ελλαδα:
http://www.car.gr/parts/view/1373672/
http://auto.slando.gr/athhna/lpg-kit-et ... 47600.html290€ χωρις δεξαμενη
http://cgi.ebay.com/Impco-LPG-Kit-Yale- ... 3f04ae2d96
http://cgi.ebay.com/Onan-148-1107-50-LP ... 43a6db69afδεν λεω οτι αυτες ειναι οι τιμες, αλλα οι εμποροι χονδρικης πόσο πουλανε;
Γιατι θεωρούνται 'λιγα' εδω τα διπλάσια απ'οτι σε γειτονικες χωρες;
Υγραεριοκίνηση!