-
Να βάλουμε και τη δεξαμενή, πολυβαλβίδα και παρελκόμενα μέσα;
Και επιπλέον, αυτά τα κιτ δεν είναι για ψεκασμό, αλλά για καρμπυρατέρ.
Δεν υπάρχει εγκέφαλος. -
Τα 'Ελληνικα' εχουν 610€ το πληρες και 320€ χωρις δεξαμενη...
Εοαναλαμβανω οτι ΔΕΝ ξερω ποσο εχουν πραγματικα, αλλα ξερω οτι υπηρχε ανθρωπος στη Θεσσαλονικη που επαιρνε το αυτοκινητο κι εκανε τη μετατροποη στη Βουλγαρια με 550€
Θα ειχε ενδιαφερον αν μπορουσαμε να βρουμε ποσο κοστιζουν οι μετατροπες σε αλλες χωρες (οχι μονο στις φτηνές γειτονικες)
-
από bebes » 12/07/11 15:58
δεν λεω οτι αυτες ειναι οι τιμες, αλλα οι εμποροι χονδρικης πόσο πουλανε;
Γιατι θεωρούνται 'λιγα' εδω τα διπλάσια απ'οτι σε γειτονικες χωρες;
Εν πρώτης ο εγκαταστάτης που θα γράψει εδώ μέσα το κόστος που αγοράζει είναι μ@λ@κ@ς. βγάζει το μάτι του.
Δεύτερον ο έμπορος που γραφεί εδώ μέσα της τιμές χονδρικής…. Είναι μια από τα ίδια….
Τρίτον οι τρίτες χώρες, δεν υποχρεώνουν για πτυχία. Έχουν ενοίκια 100ε. έχουν μηνιάτικα 190ε. αγοράζουν παπούτσια Nike με 12ε και τα ταΐζουν με μπανάνες!!!.....
Τέταρτον τέσσερις «βιοτεχνίες», αντιγράφουν διαφορά πράγματα…. και το θύμα ο πελάτης. Με 187ε το σετ,+ 22ε μεταφορικά. Δώσε και έμενα μπάρμπα….. φωτιά στα μπατζάκια μας…. Και στην γειτονιά.
Και τελευταίο έχουν μάθει λόγο καθεστώτος στο μουγκό, και οι φερέλπιδες πελάτες δεν μαθαίνουν τίποτα.
Πάμε λυπών στον αντίποδα: 2500ε ενοίκιο, όχι σε τρώγλη στο δουργούτη….
2700 μηνιαίο κόστος ο τεχνίτης.
Αποδείξεις, φπα, φόροι, αντίστοιχα γενικά έξοδα, προκαταβολές φόρων + φπα που ακόμα δεν εισέπραξες… μα κάντε υπομονή εκεί έχει σκοπό να μας φτάσει ο ΓΑΠ. Εγώ μεγάλωσα και έφτιαξα την υποδομή μου, και σίγουρα μετά από αυτά θα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Μα με τα μυαλά που κουβαλάνε πολύ νεότεροι, τους βλέπω με πτυχία και διαπιστεύσεις, υπάλληλοι στην Βουλγαρία……
Ποιος θα μας εκτιμήσει, ποιος θα μας συνδράμει ο ΓΑΠ η το ΔΝΤ, όταν την βλακεία μας την περιφέρουμε και την διαφημίζουμε….
Κάλε μου φίλε το κατάλαβες γιατί οι νεότεροι δεν φτιάχνουν μπεμπεδες!!!.... ζυγίζουν της δυνάμεις τους και…… μένουν με τον μπαμπά. Όταν θέλεις παροχή πληρώνοντας @ρχιδι@, αυτά θα πάρεις και στην δουλεία σου, και ας φωνάζουμε οι υπόλοιποι στο σύνταγμα…..
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΑΝΤΩΝΗΣ.
περίπου καταλαβαίνω τι θελεις να πεις...
κατ'αρχην δεν περιμενω να μου πει καποιος ποσο παιρνει το συστημα ουτε ποσο θελει να βγαλει.
Απο την αλλη ομως, αν εξαιρέσουμε το κόστος του υλικου που (για την οικονομια της κουβεντας) ας πουμε οτι ειναι το ίδιο για σενα και για μενα, εχουμε πολλους παραγοντες που μεταβαλλονται:
- Διαφορετικα ενοίκια. Εσυ μιλας για 2500€, εγω μπορω να σου πω για μαγαζι στην επαρχια και στις παρυφες της πολης που ειναι (παρα)πολυ λιγοτερο. Επισης χαμηλοτερος εινα και ο λογαριασμος ΔΕΗ.
2)Το προσωπικο. Αν πχ ειναι δυο συνεταιρακια, καλα μαστορια με εναν πιτσιρικα για τις βοηθειες, το μεροκαματο τους ειναι αναλογο με οσα αυτοκινητα βαλουν στο μαγαζι καθε μηνα. Στο χερι τους ειναι να κρατησουν τους πελατες με την εξυπηρετηση που θα προσφερουν, αφου με το δελεαρ της τιμης τους εφεραν στο μαγαζι τους. - Για τα φορολογικα δεν θα παρω θεση, λογικα τα κριτηρια ειναι ιδια.
Δεν εχω συνεργείο για να ξερω λεπτομερειες, αλλα ξερω οτι σε ολες τις δουλιες οταν δεν εχεις τους πελατες που περιμενεις προσπαθεις να τους προσελκυσεις με διαφορους τροπους.
Ενας απ'αυτους ειναι οι εκπτωσεις στην τιμη.
Επίσης πιστευω οτι κανεις δεν δουλευει κατω του κοστους. Αν δε σε συμφερει κοιτας να κανεις κατι αλλο.εδιτ: Να σημειωσω οτι η ολη κατασταση μου θυμιζει τα προΙόντα ιδιωτικης ετικετας.
Οταν πρωτοβγήκαν, οι παραδοσιακοι κατασκευαστες που εβλεπαν ενα προϊον με πολυ χαμηλοτερη τιμη να ανταγωνιζεται τα δικα τους, ελεγαν διαφορα περι ποιοτητας κλπ.
Μετα φανηκε οτι τα περισσοτερα τα εφτιαχναν οι ιδιοι, απλα ηταν απαλαγμενα απο τα εξοδα διαφημισης και καποια φουσκωμενα κερδη - Διαφορετικα ενοίκια. Εσυ μιλας για 2500€, εγω μπορω να σου πω για μαγαζι στην επαρχια και στις παρυφες της πολης που ειναι (παρα)πολυ λιγοτερο. Επισης χαμηλοτερος εινα και ο λογαριασμος ΔΕΗ.
-
Καλησπερα
Εχω βαλει και εγω υγραεριο στο αυτοκινητο μου που ειναι BMW 328Ci steptronic mod.2000.Σε γενικες γραμμες ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με την οικονομια που εχω.πχ εκανα μεσα σε 9 ημερες ταξιδι 2400 χλμ και ειχα κοστος 247 ευρω στο υγραεριο και 36 ευρω στην βενζινη.Εχω ηδη αποσβεσει στις 9000 χλμ που εχω κανει περιπου το 55% του κοστους μιας και χρησιμοποιουσα μονο 100σταρα αμολυβδη.Πριν μερικες ημερες μου παρουσιασε ενα προβλημα.Στα μεγαλα γκαζια με κικ νταουν στην αλλαγη απο 2α σε 3η μου γυριζει σε βενζινα με ταυτοχρονη μειωση της πιεσης.Αυτο το κανει μονο οταν ειναι ζεστη η μηχανη πχ θερμοκρασια λαδιου βασει του οργανου που εχω βαλει πανω απο 90 βαθμους.οταν ειναι κρυο δεν εχει προβλημα.το εχουμε ψαξει με τον τεχνικο που το εγκαταστησε,μεχρι και πευμονα αλλαξαμε για μεγαλυτερη ιπποδυναμη χωρις ομως να λυθει το προβλημα.ακομα και την σωληνα παροχης αλλαξαμε απο 6αρα σε 8αρα και επισης βαλαμε πιο μεγαλα μπεκ.
Τιποτα ομως.το προβλημα ειναι προβλημα.Εχει κανεις καμμια ιδεα επ'' αυτου?Το συστημα ειναι εγγλεζικο.
ευχαριστω πολυ.Το ε-μειλ μου ειναι stefanosdk@gmail.com
Bimmer -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τα 'Ελληνικα' εχουν 610€ το πληρες και 320€ χωρις δεξαμενη...Εοαναλαμβανω οτι ΔΕΝ ξερω ποσο εχουν πραγματικα, αλλα ξερω οτι υπηρχε ανθρωπος στη Θεσσαλονικη που επαιρνε το αυτοκινητο κι εκανε τη μετατροποη στη Βουλγαρια με 550€
Θα ειχε ενδιαφερον αν μπορουσαμε να βρουμε ποσο κοστιζουν οι μετατροπες σε αλλες χωρες (οχι μονο στις φτηνές γειτονικες)
Έκανε μετατροπή στη Βουλγαρία γνωστός μου. Στο ταμπλώ έχουν ανάψει περισσότερα λαμπάκια από όσα υπάρχουν!!!!
Προσωπικά, μπορεί να έβαλα το λίγο ακριβότερο σύστημα (είχε και φτηνότερο), αλλά λαμπάκια δεν είδα ποτέ μου. Σύνδεση OBD με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου βλέπεις και καλή εγκατάσταση σε γενικές γραμμές.
Το μόνο που θα χρεώσω σαν φάουλ στην εταιρία του συστήματος είναι το λάθος στο manual της εγκατάστασης όπου ζητάει ρύθμιση στο ρελαντί.
Υποψιάζομαι ότι αυτό οφείλεται στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού του αυτοκινήτου.Με τη ρύθμιση που έχω κάνει ακολουθώντας τη διαδικασία της εταιρίας, αλλά με φορτίο από το AC, το αμάξι πάει αέρα, χωρίς μικροκομπιάσματα και ψιλορεταρίσματα στο ρελαντί. Συγκεκριμένα στις χαμηλομεσαίες πάει καλύτερα από τη βενζίνη.
-
Προς όλους τους ναυτιλλομένους
Μετρήσεις διάκενων βαλβίδων Toyota Aygo μετά από επισκευή βελβίδων:
Στα 16500 χλμ μετά την επισκευή
Κύλιδρος-------------1------------------------------2--------------------------3
IN----------------0,2---0,21------------------0,24---0,25----------------0,2---0,2
EX--------------0,31---0,31------------------0,31---0,31---------------0,34---0,33Στα 28500 χλμ μετά την επισκευή
IN---------------0,2----0,22-----------------0,23---0,22----------------0,2----0,19
EX---------------0,3----0,3-------------------0,3---0,3----------------0,34-----0,32Πρακτικά καμία μεταβολή, εκτός αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι.
Αυτό βέβαια το σενάριο το είχα ξαναδεί πριν την επισκευή. Όλα καλά μέχρι τις 30000 και μετά πανηγύρια.!!!Ραντεβού σε ~10000 χλμ
-
Ο χρήστης bimmer έγραψε:
Καλησπερα
Εχω βαλει και εγω υγραεριο στο αυτοκινητο μου που ειναι BMW 328Ci steptronic mod.2000.Σε γενικες γραμμες ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με την οικονομια που εχω.πχ εκανα μεσα σε 9 ημερες ταξιδι 2400 χλμ και ειχα κοστος 247 ευρω στο υγραεριο και 36 ευρω στην βενζινη.Εχω ηδη αποσβεσει στις 9000 χλμ που εχω κανει περιπου το 55% του κοστους μιας και χρησιμοποιουσα μονο 100σταρα αμολυβδη.Πριν μερικες ημερες μου παρουσιασε ενα προβλημα.Στα μεγαλα γκαζια με κικ νταουν στην αλλαγη απο 2α σε 3η μου γυριζει σε βενζινα με ταυτοχρονη μειωση της πιεσης.Αυτο το κανει μονο οταν ειναι ζεστη η μηχανη πχ θερμοκρασια λαδιου βασει του οργανου που εχω βαλει πανω απο 90 βαθμους.οταν ειναι κρυο δεν εχει προβλημα.το εχουμε ψαξει με τον τεχνικο που το εγκαταστησε,μεχρι και πευμονα αλλαξαμε για μεγαλυτερη ιπποδυναμη χωρις ομως να λυθει το προβλημα.ακομα και την σωληνα παροχης αλλαξαμε απο 6αρα σε 8αρα και επισης βαλαμε πιο μεγαλα μπεκ.
Τιποτα ομως.το προβλημα ειναι προβλημα.Εχει κανεις καμμια ιδεα επ'' αυτου?Το συστημα ειναι εγγλεζικο.
BimmerΣυζητιέται γενικώς ότι είναι καλύτερα με το υγραέριο να αποφεύγεις τα μεγάλα γκάζια.
Παρ' όλα αυτά, μήπως ο πνεύμονάς σου είναι ψηλά και δεν πάει νερό για να τον ζεστάνει;
Αν δεν πάει νερό, δε μπορεί να δώσει και παροχή γιατί παγώνει. Κάντε καμιά εξαέρωση στο σύστημα ψύξης
και βάλτε τον πνεύμονα πιο χαμηλά αν είναι ψηλά. -
Μόνο ζεστό το κάνει.
-
Ο χρήστης bimmer έγραψε:
Καλησπερα
BimmerΚαμια ρυθμιση στην πολυβαλβιδα? Στον πνευμονα? Ολα δειχνουν οτι δεν δινει την απαιτουμενη ποσοτητα του υγραεριου στα ζορια.Τα πρωτα που σκεφτηκε σωστα τα εχεις αλλαξει ηδη. Για να λες οτι στο κανει τωρα τελευταια με τα μιγματα να εχουν λιγοτερη πιεση(λογο περισσοτερου βουτανιου) μηπως ειναι θεμα απλης ρυθμισης?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μόνο ζεστό το κάνει.Ο μόνος τρόπος για να παγώσει ο πνεύμονας είναι να δουλέψει το αυτοκίνητο πρώτα
άρα θα είναι ζεστό το αυτοκίνητο. Ο πνεύμονας όμως είναι ζεστός ή κρύος;
Δε μας το λέει. -
Για τον φιλο bimmer να πω οτι ειχα σχετικο προβλημα μετα την εγκατασταση.Μετα απο ελεγχο βρεθηκε τσακισμενη γραμη τροφοδοσιας και αφου διορθωθηκε ολα o.k!
-
Ο όμιλος μας αντιπροσωπεύει ένα απο τους μεγαλύτερους και παλαιότερους όικους στο χώρο της ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ την Ιταλική εταιρία ZAVOLI LPG PURE TECHNOLOGY που πρωτη έχει φέρει τα συστήματα 6ης γενιάς και 7ης γενιάς.
Το σύστημα ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ 6ης γενιάς είναι το σύστημα αεριου ψεκασμού που μπαίνει σε όλους τους κινητήρες πολαπλού ψεκασμού και το μόνο σε κινητήρες FSI-TSI.
To 7ης γενιάς είναι το σύστημα που μπαίνει σε υβριδικά αυτοκίνητα.
Μαλιστα 6ης γενιάς είναι το σύστημα αεριου ψεκασμού που μπαίνει σε όλους τους κινητήρες πολαπλού ψεκασμού και το μόνο σε κινητήρες FSI-TSI.
&
7ης γενιάς είναι το σύστημα που μπαίνει σε υβριδικά αυτοκίνητααυτοι που βαζουν σε Ντιζελ φανταζομαι θα ειναι... 14ης;;;
-
25Ης. Γενιάς παρακαλω, ο κύριος με τον αμμεσο ψεκασμο fsi , tsi κτλ να μην ψευδευτε ασυστολως τουλάχιστον άλλες 3 εταιρίες έχουν τέτοια συστηματα brc πρινς κτλ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ο όμιλος μας αντιπροσωπεύει ένα απο τους μεγαλύτερους και παλαιότερους όικους στο χώρο της ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ την Ιταλική εταιρία ZAVOLI LPG PURE TECHNOLOGY που πρωτη έχει φέρει τα συστήματα 6ης γενιάς και 7ης γενιάς.
Το σύστημα ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ 6ης γενιάς είναι το σύστημα αεριου ψεκασμού που μπαίνει σε όλους τους κινητήρες πολαπλού ψεκασμού και το μόνο σε κινητήρες FSI-TSI.
To 7ης γενιάς είναι το σύστημα που μπαίνει σε υβριδικά αυτοκίνητα.
Μαλιστα 6ης γενιάς είναι το σύστημα αεριου ψεκασμού που μπαίνει σε όλους τους κινητήρες πολαπλού ψεκασμού και το μόνο σε κινητήρες FSI-TSI.
&
7ης γενιάς είναι το σύστημα που μπαίνει σε υβριδικά αυτοκίνητααυτοι που βαζουν σε Ντιζελ φανταζομαι θα ειναι... 14ης;;;
...και βάααααααααααααααααλε!!!
-
Τελικα το εβαλα (atiker)
Χρειάστημε 2 γεματες μερες για να το ετοιμασουν.
Μαλιστα αφησα το 'μεγαλο' και πηγα την οικογενεια για μπανιο για να το δοκιμασω.
50+50 χιλιομετρα.
Καθως πηγαινα ειχα ανοιχτο το A/C και καποια μικροκομπιασματα στιγμιαια μετα τις 3000 στροφες δεν μπορω να τα αξιολογησω γιατι νομιζω τα ιδια τα κανει και με βενζινη.
Στο γυρισμο που ειχε δροσια και δεν ειχα A/C πηγαινε πολυ στρωτα.οταν το πηρα ειχε 1 πρασινο φωτακι (απο τα 4) στο ρεζεβουαρ, το οποιο κοκκινησε πριν φτασω.
Στο γυρισμο ηταν συνεχως κοκκινο και μολις εγφτασα ειπα να το φουλαρω.
Πηρε 22,85 λιτρα (19,2€ )
το ρεζεβουαρ που εβαλα ειναι για 34 ή 36 λίτρα ονομαστικη τιμη.Ο εγκαταστάτης μου ειπε οτι εβαλε 15 λιτρα για να κανει τις δοκιμες του, αρα θα ειχαν περισεψει μερικα (εκανε και 50 χιλιομετρα για τις δοκιμες)
Οι πρωτες εντυπωσεις λοιπον ειναι θετικες
edit: Σημερα το πρωι γυρισε σε αεριο στα 400 μετρα απο το ξεκινημα (το καταλαβα γιατι ημουν σταματημενος σε φαναρι και αλλαξε στιγμιαια ο ηχος του κινητηρα).
Φανταζομαμαι το χειμωνα θα θελει λιγο περισσοτερο, μου ειπαν οτι γυρναει σε αεριο στους 40οC
Η δεξαμενη ειναι τελικα 34λιτρα (δεν χωρουσε μεγαλυτερη ) -
Καλημερα
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας στο προβλημα μου.Εχουν γινει ολες οι απαραιτητες ρυθμησεις απο τον τεχνικο,ο πνευμονας ζεσταινεται κανονικα και δεν ειναι ψηλα.Επαναλαμβανω οτι οταν ειναι κρυα η μηχανη (με το νερο στους 90 βαθμους και θερμοκρασια λαδιου χαμηλη)δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα.οταν ομως ζεσταινεται η μηχανη( θερμοκρασια λαδιου πανω απο 90 βαθμους) τοτε παρουσιαζεται το προβλημα και στα κικνταουν το γυριζει στην βενζινα και κανα δυο φορες εχει αναψει και το λαμπακι της μηχανης και ρεταρει στο γκαζι.οταν σταματησω και σβησω και ξαναβαλω μπροστα με βενζινη το λαμπακι σβηνει και δουλευει κανονονικα χωρις ρεταρισμα.οταν το γυρισω στο γκαζι παλι δεν εχει προβλημα μεχρι να αρχισω να το γκαζωνω με κικνταουν .τοτε το γυριζει αυτοματα στην βενζινη.Υπαρχει περιπτωση να μη μπορει ο εγκεφαλος του γκαζιου να διαβαζει σωστα τον εγκεφαλο του αυτοκινητου στα κικνταουν?η να μη λειτουργει καποιο μπεκ καλα και γιαυτο να αναβει και το λαμπακι της μηχανης?παντοτε δειχνει προβλημα στον πρωτο κυλινδρο.τον πολλαπλασιαστη ρευματος στον πρωτο τον εχουμε αλλαξει προληπτικα χωρις βελτιωση ομως.Υπὀψιν οτι με βενζινη δεν παρουσιαζεται κανενα προβλημα στα κικνταουν.
Ευχαριστω
Bimmer -
Ο χρήστης bimmer έγραψε:
Καλημερα
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας στο προβλημα μου.Εχουν γινει ολες οι απαραιτητες ρυθμησεις απο τον τεχνικο,ο πνευμονας ζεσταινεται κανονικα και δεν ειναι ψηλα.Επαναλαμβανω οτι οταν ειναι κρυα η μηχανη (με το νερο στους 90 βαθμους και θερμοκρασια λαδιου χαμηλη)δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα.οταν ομως ζεσταινεται η μηχανη( θερμοκρασια λαδιου πανω απο 90 βαθμους) τοτε παρουσιαζεται το προβλημα και στα κικνταουν το γυριζει στην βενζινα και κανα δυο φορες εχει αναψει και το λαμπακι της μηχανης και ρεταρει στο γκαζι.οταν σταματησω και σβησω και ξαναβαλω μπροστα με βενζινη το λαμπακι σβηνει και δουλευει κανονονικα χωρις ρεταρισμα.οταν το γυρισω στο γκαζι παλι δεν εχει προβλημα μεχρι να αρχισω να το γκαζωνω με κικνταουν .τοτε το γυριζει αυτοματα στην βενζινη.Υπαρχει περιπτωση να μη μπορει ο εγκεφαλος του γκαζιου να διαβαζει σωστα τον εγκεφαλο του αυτοκινητου στα κικνταουν?η να μη λειτουργει καποιο μπεκ καλα και γιαυτο να αναβει και το λαμπακι της μηχανης?παντοτε δειχνει προβλημα στον πρωτο κυλινδρο.τον πολλαπλασιαστη ρευματος στον πρωτο τον εχουμε αλλαξει προληπτικα χωρις βελτιωση ομως.Υπὀψιν οτι με βενζινη δεν παρουσιαζεται κανενα προβλημα στα κικνταουν.
Ευχαριστω
BimmerΑυτό που μπορώ να υποθέσω είναι να πέφτει στιγμιαία η πίεση παροχής από τον πνεύμονα την ώρα του kickdown.
Μπορείτε να το ελέγξετε με τον εγκαταστάτη και ένα λαπιτόπ στο δρόμο. Αυτός παρακολουθεί την πίεση του πνεύμονα
και εσύ γκαζώενεις. Λογικά θα πρέπει να φαίνεται και η θερμοκρασία του πνεύμονα.Πρέπει επίσης να υπάρχει μια ρύθμιση που λέει από ποια πίεση υγραερίου και κάτω να γυρίσει σε βενζίνη.
Δείτε την και αυτή, μήπως είναι πολύ μεγάλη και με το παραμικρό γυρίζει σε βενζίνη.Παρακαλώ ενημέρωσέ μας όταν έχεις νέα. Thanks
-
παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει με αντλια βενζινης τη κανουμε? και τη εννοω με αυτο αφηνουμε στο αυτοκινητο να υπαρχει βενζινη πανω απο το μισω με το κινδυνο να νερωσει ή ολα τα σκουπιδια να 'κατσουν' ή βαζουμε πολυ λιγη βενζινη με το κινδυνο παλι να μεινουμε απο αντλια καποια στιγμη γιατι θα τραβαει αερα?και οπως μου εχουν πει τα ford εχουν ενα θεματακι με αυτα!
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει με αντλια βενζινης τη κανουμε? και τη εννοω με αυτο αφηνουμε στο αυτοκινητο να υπαρχει βενζινη πανω απο το μισω με το κινδυνο να νερωσει ή ολα τα σκουπιδια να 'κατσουν' ή βαζουμε πολυ λιγη βενζινη με το κινδυνο παλι να μεινουμε απο αντλια καποια στιγμη γιατι θα τραβαει αερα?και οπως μου εχουν πει τα ford εχουν ενα θεματακι με αυτα!Πρέπει πάντα να έχεις βενζίνη πάνω από την ρεζέρβα. Η αντλία γυρίζει πάντα και υπάρχει πίεση στο κύκλωμα ώστε να είναι το σύστημα ετοιμοπολέμο σε περίπτωση που χρειαστείς να γυρίσεις σε βενζίνη ,απλά τα μπεκ της βενζίνης δεν ψεκάζουν. Τώρα να νερώσει η βενζίνη δεν νομίζω άλλωστε και βενζίνη βάζεις δεν την γλιτώνεις αν φοβάσαι μπορείς να βάζεις 10 € άρα και συχνότερα. Μην νομίζεις λίγο πάνω από 6 λίτρα αγοράζεις. Την λάσπη που μαζεύεται στον πάτο του ρεζερβουάρ δεν την γλιτώνεις ούτως ή άλλος. Θέμα θα έχεις σίγουρα αν το αφήνεις άδειο γιατί αν η αντλία σου και δεν ψύχεται και γυρίζει άδεια άρα τρελά.
Υγραεριοκίνηση!