-
Παράξενοι υπολογισμοί….
10% σε λίτρα μόνον από την βενζίνη, έχουν μόνον αυτά που είναι ρυθμισμένα ‘ψόφια’.Όλα τα προβλήματα που γράφετε εδώ μέσα, και δεν εννοώ της εργατοώρες που χάνετε εσείς, δεν έχουν κόστος?. Δεν συνυπολογίζονται?.
Οι βαλβίδες δεν είναι ο άγνωστος Χ είναι γνωστότατος!!!!. Μα είναι γνωστές και οι έδρες των βαλβίδων. Είναι γνωστοί και οι οδηγοί των βαλβίδων. Είναι γνωστά και τα ελατήρια πιέσεως των πιστονιών!!!!...... εσείς τα γράψατε….
Όπως είναι γνωστό αυτό που εσείς γράφετε, ότι 170000 χιλιάδες θα κάνει με το αέριο, με βενζίνη?. 300000 χιλιόμετρα λέω εγώ κατ ελάχιστο. Άρα μια μέτρια μηχανή που σήμερα καινούργια αξίζει 5500ε , την εκμεταλλευόμαστε κατά το ήμισυ!!!!..... αυτό δεν προσμετράτε?.
Γιατί το κάνουμε λοιπόν?. Διότι όλοι αγοράζαμε με την λογική, ότι παίρνουμε ένα τέρας SUV που θα κάλυπτε τη μικροτσούτσουνη ύπαρξή μας με το μέγεθός του...
Και τώρα που τα ‘μπικικινια’ μας τα έφαγε η ληστοσυμμορία, κλαψουρίζουμε, προσπαθώντας βλακωδώς να αυτοπειστούμε, ότι κάνουμε το σωστό, αυτοβυθιζομενοι…..
Το θέατρο του παραλόγου της, ασχετοσύνης, της τραγικής αμάθειας, της ανικανότητας επιλογής των αναφερομένων, παρομοιάζετε μόνον με τον πνιγόμενο που προσπαθεί να σωθεί τραβώντας τα μαλλιά του!!!...900cc που από την μάνα του καίει 5,5 λίτρα /100, ήθελε να βάλει αέριο. Εδώ κυκλοφορεί με παπί. Μια φόρα στης 15 πάει Μίλεση. Από την Ερυθραία που μένει, (όπως μου υπε), είναι 32 χιλιόμετρα μετ’ επιστροφής. 64 τον μήνα, 770 το χρόνο…. Αυτά που άκουσε από έμενα θα κάνει να τα ξεχάσει πολύ καιρό…… μπορεί και να τον έχασα μετά 24 χρόνια πελάτης. Μα ΑΔΕΙΑΣΑ φίλοι μου!!!!..... όλα αυτά που θα ήθελα να γράψω εδώ μέσα, του τα υπα…… δεν υπήρχε στην κουβέντα μας mod……
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μη βαρεσετε, δεν ξερω αν ειναι ραδιο αρβυλα, αλλα πριν λιγο μιλουσα με ενανσυντηρητή και μου ειπε οτι θα μπει εισφορα στα αυτοκινητα που μετατραπηκαν σε υγραεριοκινητα.
Δεν καταλαβα αν θα ειναι εφαπαξ εισφορα οπως αυτες που πληρωνουν πχ οι ελευθεροι επαγγελματιες, ή αν θα ειναι μεσω του τεκμηριου, παντως αυτος ανεβαλε την μετατροπη στο επαγγελματικο μετα απο το παραπανω που του ειπε ο λογιστης του.Εψαξα, αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο κι ελπιζω να μη βρω ποτε, αλλα εχει ακουσει κανεις κτι;
Δεν έχει ακουστεί κάτι και εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να αποδώσει αυτό το 'μέτρο':
α) δεν έχουν δηλωθεί όλες οι μετατροπές
β) όσες δηλώθηκαν μπορούν κάλλιστα να ξεδηλωθούν
γ) θα χάσει περισσότερα ενδεχομένως από τα παράβολα των ΚΤΕΟ αν κανείς δεν το δηλώνει.
δ) αν κάποιος δεν το δηλώνει, γιατί να επιβαρυνθεί το ΦΠΑ της μετατροπής;
ε) άραγε ποια απ' όλες τις ειδικές εισφορές θα πρέπει να πληρωθεί: εκείνη για τα αυξημένα κυβικά, για το υγραέριο, ή κάτι άλλο (τεκμήριο;)... Αν εισπράξει έστω και τα μισά από αυτά που έχει προϋπολογίσει θα είναι ΑΘΛΟΣ...Πολύ πιο εύκολο και αποδοτικό δεν είναι να 'τσιμπήσει' λίγο ακόμη την τιμή της βενζίνης, μια και το ξέχασε την τελευταία φορά;
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Πιο πριν ειχε αναφερθει οτι υπαρχουν καπου 86 πρατηρια ανα την Ελλαδα.
Υπαρχει καπου αυτη η λιστα γιατι με τα δικα μου μεσα βρισκω μονο καπου 60?
Ετοιμαζομαι για διακοπες (ακριβο σπορ στην εποχη μας αλλα ας οψονται οι προ μεσοπροθεσμου υποσχεσεις μου στα παιδια)
και μια διευρυμενη λιστα θα βοηθαγε.Πήγαινε στη διεύθυνση http://index.pois.gr και θα δεις ότι έχει έτοιμη κατηγορία και τα σχετικά για διάφορα προγράμματα πλοήγησης αρχεία με τα πρατήρια υγραεριοκίνησης. Κατεβάζεις το αρχείο που θέλεις, το φορτώνεις στο GPS, πας στα POI και τα πρατήρια έχουν περαστεί. Αν δεν έχεις GPS, καταβάζεις τη λίστα σε αρχείο .csv (αρχείο που ανοίγει με το Excel) και διαβάζεις από εκεί τα πρατήρια. Εναλλακτικά επιλέγεις προβολή σημείων σε πίνακα ή προβολή σημείων σε χάρτη.
Βλέπω ότι σήμερα τα πρατήρια είναι 87. Δύο φορές που το έχω χρησιμοποιήσει είναι απόλυτα σωστό και ενημερωμένο. Το καλό είναι ότι έχει και πληροφορίες για τα περισσότερα πρατήρια (ιδιοκτήτης, τηλέφωνα κτλ). -
Η ενημερωμένη λίστα με τα πρατήρια βρίσκεται επίσης στα google docs εδώ.
Κάτω-κάτω υπάρχουν και τα στοιχεία επικοινωνίας της Ένωσης Πρατηριούχων Υγραερίου.
Πρόεδρος : Λαγός Δημήτρης
Αντιπρόεδρος : Μπίρμπος Χρίστος
Γ.Γραμματέας : Λογοθέτης Ιπποκράτης
Γαμβέττα 12 - 106 77 Αθήνα
Τηλέφωνο 2104930205 - FAX : 2103813914
Πάρτε τους κανένα τηλέφωνο (ή στείλτε τους κανα fax) για να τους πείτε τις 'ευχαριστίες' σας για το κοινωνικό έργο που επιτελούν... Σημειωτέον οτι το τηλέφωνο είναι στο πρατήριο του κ. Μπίρμπου... -
Δεν ειμαι απο αυτους που βριζουν και κατηγορουν μεσο ιντερνετ κανεναν εγκαταστατη.Αν εχω καπιο προβλημα θα το πω στον ιδιο τον τεχνικο και μαλιστα απο κοντα στο χωρο της εργασειας του.ευχαρηστω τον τεχνικο που οσες φορες εχει χρειαστει με εχει εξυπηρετισει και εχει δωσει λησεις στα προβληματα που εχουν παρουσιαστει.Κηριε ΧΡΗΣΤΟ καλησπερα σας ελπιζω ΤΩΡΑ να καταλαβετε πιος ειμαι!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
[
Για να το κάνουμε ευκολότερο, με ΜΕΣΗ κατανάλωση βενζίνης Λ λτ/100 χλμ. και Α χλμ. το χρόνο, Β = (1,65 * Λ) * (Α/100) * Χ όπου Χ = χρόνια, δηλ. τελικά λύνοντας την ανίσωση ως προς Χ έχουμε Χ > (Κ/(1,650,45Λ*Α/100))Πχ. για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1500
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 2,52 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €2500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
Α = 15000 χλμ. (κάνει και ταξίδια)
κάνεις απόσβεση σε 1,6 χρόνιαΟι υπολογισμοι σου ειναι καλοι, αλλα πλεον άλλαξε το...Κ
Στην πρωτη περιπτωση παει ανετα στα 1000€, ενω στη δευτερη στα 1500€ (δεν βαζω μεσα τα 5ης γενιας, δεν γνωριζω τιμες)
Αρα:
για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης όπου
Κ = €1000
Λ = 8 λτ/100 χλμ.
Α = 10000 χλμ.
κάνεις απόσβεση σε 1,68 χρόνιαενώ για ένα μεγάλο τζιπ όπου
Κ = €1500
Λ = 14 λτ/100 χλμ.
Α = 15000 χλμ. (κάνει και ταξίδια)
κάνεις απόσβεση σε λιγοτερο απο 1 χρονοεπίσης υπολόγισε τις άτοκες δόσεις που μπορείς να πετύχεις κι ως που να κάνεις αποπληρωμή το σύστημα έχεις κάνει ήδη εξοικονομηση 100-200 ευρω που στην ουσία αφαιρούνται απο την τελική τιμή. Νομίζω ότι ένα μέσο αυτοκίνητο καλύπτει 15000 χλμ ετησίως. Κι εγώ πιστευω ότι ακόμη κι ένα μικρό αυτοκίνητο σε κάτι περισσότερο απο 1 χρόνο (14-16 μηνες) κάνει απόσβεση
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Δεν έχει ακουστεί κάτι και εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να αποδώσει αυτό το 'μέτρο':
γ) θα χάσει περισσότερα ενδεχομένως από τα παράβολα των ΚΤΕΟ αν κανείς δεν το δηλώνει.
ε) άραγε ποια απ' όλες τις ειδικές εισφορές θα πρέπει να πληρωθεί: εκείνη για τα αυξημένα κυβικά, για το υγραέριο, ή κάτι άλλο (τεκμήριο;)... Αν εισπράξει έστω και τα μισά από αυτά που έχει προϋπολογίσει θα είναι ΑΘΛΟΣ...Πολύ πιο εύκολο και αποδοτικό δεν είναι να 'τσιμπήσει' λίγο ακόμη την τιμή της βενζίνης, μια και το ξέχασε την τελευταία φορά;
αφου ξερεις οτι στο ελληνικο υπουργειο οικονομικων ολα δουλευουν αρπα-κολα
εαν ισχυσει το μετρο αυτο, θα παρουν εφαπαξ απο οσους εχουν δηλωσει μεχρι τωρα τις μετατροπες, ωστε να γεμισουν τα ταμεια και μελλοντικα αδιαφορουν εαν λαβουν περισσοτερα χρηματα. το εχουν αποδειξει μεχρι τωρα απειρες φορες.
επισης βασιζονται οτι οποιος δεν το δηλωσει δεν θα μπορει να περασει κτεο, σε ελεγχο αστυνομιας προστιμο κτλ. οποτε βασιζονται οτι οσοι φοβουνται θα το δηλωσουν και θα λαβουν και απο εκει χαρατσι.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
αφου ξερεις οτι στο ελληνικο υπουργειο οικονομικων ολα δουλευουν αρπα-κολα
εαν ισχυσει το μετρο αυτο, θα παρουν εφαπαξ απο οσους εχουν δηλωσει μεχρι τωρα τις μετατροπες, ωστε να γεμισουν τα ταμεια και μελλοντικα αδιαφορουν εαν λαβουν περισσοτερα χρηματα. το εχουν αποδειξει μεχρι τωρα απειρες φορες.
επισης βασιζονται οτι οποιος δεν το δηλωσει δεν θα μπορει να περασει κτεο, σε ελεγχο αστυνομιας προστιμο κτλ. οποτε βασιζονται οτι οσοι φοβουνται θα το δηλωσουν και θα λαβουν και απο εκει χαρατσι.
Ρε παιδιά ας είμαστε λίγο κριτικοί σε αυτά που ακούμε και γράφουμε. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσον αφορά την εισφορά στα υγραεριοκίνητα. Μην σπείρουμε τον πανικό. Άλλωστε αν ήταν θα το έχωναν στον εφαρμοστικό για το μεσοπρόθεσμο.
Εγώ επανέρχομαι με ένα ερώτημα που είχα κάνει και νωρίτερα. Υπάρχει διαδικασία και αν την έχει ακολουθήσει κάποιος για ΑΦΑΙΡΕΣΗ συστήματος υγραεριοκίνησης?
-
Καλή ερώτηση.
Φαντάσου να έχει παλιώσει το σύστημα και να χρειάζεται δαπανηρή επισκευή και να μην αξίζει το αμάξι τόσα λεφτά.
-
Εχουν αναφερει καποιοι οτι το εβγαλαν.
Ρωτησα κι εγω εκει που ειναι να περασω.
'γινεται, αλλα δε σε συμφερει'
Αν ειναι παλιο το αυτοκινητο και παει για αποσυρση, πας σε εναν εγκαταστατη και σου το μεταφερει το συστημα.
Ποσο να ζητησει; -
Όταν είχα ρωτήσει για τυχόν μεταφορά σε άλλο όχημα, εφόσον το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στο νέο, η τιμή έπαιζε γύρω στα 300 €.
Προσωπικά θεωρώ πως μετά την άρση απαγόρευσης στα πετρελαιοκίνητα, είναι σχεδόν μονόδρομος τα υβριδικά με ντίζελ. -
Τα υβριδικά με ντίζελ δεν είναι σωστός συνδυασμός.
Τα υβριδικά κινούνται κυρίως μέσα στις πόλεις όπου προσπαθείς να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τους ρύπους. Με ντίζελ δεν μπορείς να έχεις χαμηλούς ρύπους και η χαμηλή κατανάλωση του αυτοκινήτου θα αυξήσει πάρα πολύ τον χρόνο απόσβεσης του ακριβού πετρελαιοκινητήρα σε σχέση με τον φθηνότερο βενζινοκινητήρα. -
Ξαναρωτάω αν το έχει κάνει κάποιος πράξη (δηλαδή να βγάλει το κιτ υγραεριοκόνησης και να επαναφέρει την άδεια σε βενζίνη). Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αν ανέβει πολύ η τιμή ή μπει έκτατη εισφορά στα υγραεριοκίνητα ή θέλω να το πουλήσω ή δεν θέλω κάθε φορά που περνάω κτέο να παίρνω βεβαίωση από τον εγκαταστάτη και να κρέμομαι από τα @@ του να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα τι συμβαίνει.
Πχ αν το ξηλώσω και παώ κτεο και δει ότι είναι μόνο βενζίνη αλλά η άδεια λέει και υγραέριο θα ζητήσει την βεβαίωση καλή λειτουργίας από υγραερά?
-
Με τη μανία που έχει πιάσει μερικούς εδώ μέσα για υπερ-φορολόγηση οτιδήποτε έχει να κάνει με το υγραέριο εγώ προτείνω στο Υπουργείο Οικονομικών τα εξής:
-
Να φορολογήσει όσους πήραν υβριδικό αυτοκίνητο τα τελευταία 2-3 χρόνια και είναι κάτω από 2000 κυβικά. Ως γνωστόν τα πάνω από 2000 κυβικά υβριδικά ήδη πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας (έστω και τα μισά).
Ο λόγος;
Δεν υπάρχει ...αφού είναι παράλογο γιατί να μη γίνει κι αυτό. -
Να φορολογήσει αντιστρόφως ανάλογα με τα κυβικά που έχει ο καθένας. Όσα πιο λίγα κυβικά, τόσο μεγαλύτερη ειδική εισφορά! Γιατί να ξεφεύγει 'φορολογητέα ύλη'; (μικρότερη κατανάλωση, μικρότερα τέλη κυκλοφορίας, κλπ.)
-
Να φορολογήσει κι όσους έχουν νόμιμα εγκαταστήσει ηλιακές μεμβράνες στα παράθυρα του αυτοκινήτου τους.
Οι υπόλοιποι που δεν έχουν νόμιμες μεμβράνες, θα κοπούν από το ΚΤΕΟ κάποια στιγμή και θα ξαναπληρώσουν το παράβολο. Δεν θα γλυτώσει κανείς!
Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε!
Κάποιοι θυμίζουν παπαγαλάκια των Υπουργείων που σκόπιμα διαρρέουν 'ειδήσεις' για να δουν αντιδράσεις...Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
-
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
και τι ειναι η δεξαμενη ;Πλατοκαθισμα να την βαζεις και να την βγαζεις οποτε θες;Ποιος εγγυαται οτι θα την αποσυνδεσεις και συνδεσεις σωστα χωρις κινδυνο για εσενα αλλα και τους γυρω σου;
-
Ο υδραυλικός που έβαλε μόνος του υγραέριο, την βγάζει όταν περνάει ΚΤΕΟ.
(δεν έχω δει αμάξι να δουλεύει χειρότερα από το δικό του)Το θέμα είναι αν είναι νόμιμο να περάσεις ΚΤΕΟ χωρίς το σύστημα ενώ η άδεια γράφει υγραέριο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα υβριδικά με ντίζελ δεν είναι σωστός συνδυασμός.
Τα υβριδικά κινούνται κυρίως μέσα στις πόλεις όπου προσπαθείς να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τους ρύπους. Με ντίζελ δεν μπορείς να έχεις χαμηλούς ρύπους και η χαμηλή κατανάλωση του αυτοκινήτου θα αυξήσει πάρα πολύ τον χρόνο απόσβεσης του ακριβού πετρελαιοκινητήρα σε σχέση με τον φθηνότερο βενζινοκινητήρα.Δεν το έχω ψάξει αλλά και εγώ την ίδια άποψη είχα αλλά για άλλους λόγους, που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των πετρελαιοκινητήρων.
Δες όμως εδώ για την DS5 http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=13371Ίσως έχει νόημα για αρκετά χλμ μετακίνησης την ημέρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν και κάποιο μποτιλιάρισμα στο Παρίσι (ή π.χ. Χαλκίδα - Αθήνα κάθε μέρα)
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...
900cc που από την μάνα του καίει 5,5 λίτρα /100, ήθελε να βάλει αέριο. Εδώ κυκλοφορεί με παπί. Μια φόρα στης 15 πάει Μήλεσι. Από την Ερυθραία που μένει, είναι 32 χιλιόμετρα μετ’ επιστροφής. 64 τον μήνα, 770 το χρόνο…. Αυτά που άκουσε από έμενα θα κάνει να τα ξεχάσει πολύ καιρό…… μπορεί και να τον έχασα μετά 24 χρόνια πελάτης. Μα ΑΔΕΙΑΣΑ φίλοι μου!!!!..... όλα αυτά που θα ήθελα να γράψω εδώ μέσα, του τα είπα…… δεν υπήρχε στην κουβέντα μας mod……
ΑΝΤΩΝΗΣ.... αλλά σαν καλός 'εκμεταλλευτής' θα μπορούσες να τους πεις **βεβαίως **και να σου βάλω, θα κάνεις απόσβεση σε 20 χρόνια περίπου
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όσο για το αν βγαίνει ή όχι ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει να βγάλω όποια ώρα θέλω την (άδεια) δεξαμενή (π.χ. για να περάσω ΚΤΕΟ) και να τη ξαναβάλω αμέσως μετά...
και τι ειναι η δεξαμενη ;Πλατοκαθισμα να την βαζεις και να την βγαζεις οποτε θες;Ποιος εγγυαται οτι θα την αποσυνδεσεις και συνδεσεις σωστα χωρις κινδυνο για εσενα αλλα και τους γυρω σου;
Εξυπνάδες...
Σε κάθε γωνία υπάρχει κι ένας εγκαταστάτης (απ-εγκαταστάτης στην προκειμένη περίπτωση).
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Εξυπνάδες...
:whatever
Υγραεριοκίνηση!