-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«?»
?.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αυτο που καταλαβαινω λοιπον φιλε Αντωνη ειναι οτι η παραπανω θερμοκρασια καυσαεριων σχετιζεται και με την αεργο καυση, οπως την θετεις, δηλαδη την καυση στον καταλυτη κλπ. Χρειαζεται δηλαδη περαιτερω ρυθμιση η μηπως αυτο το επιπλεον αεριο-υγρο κανει και το καλο του (δηλαδη ψυξη) στον θαλαμιο καυσης πριν παρει την κατιουσα για καταλυτη κλπ,
δηλαδη ειναι και αναγκαιο κακο?
Τι τιμες ειναι αποδεκτες στο πυρομετρο σε σχεση με την καυση αμολυβδης? Σιγουρα αυτες οι τιμες διαφερουν απο κινητηρα σε κινητηρα, λογω κατασκευαστικης διαφορετικοτητας, αλλα θα πρεπει να υπαρχει ενα ελαχιστο οριο.Δεν ειναι λιγο περιπλοκο η τοποθετηση δευτερου λαμδα αν υπαρχει μονο ενας? Δεν θα μπερδεψει λιγο τον εγκεφαλο της βενζινης οταν κινειται το αυτοκινητο με βενζινη η μπαινει παραλληλα μονο στον εγκεφαλο του αεριου?
Δηλαδη μηπως το 'φορτωμα' με επιπλεον παραμετρους αποβει σε βαρος της αξιοπιστιας ειτε λειτουργικης ειτε υλικης?
Κάλε μου φίλε.
Δεν ψύχει τίποτα, τουναντίον πυρώνει. Ένα καμινέτο στην εξάτμιση.
Μια ρύθμιση στην πίεση η την παροχή η τα μπεκ, θα το έκαιγες εκεί που πρέπει να καεί.
Το πυρόμετρο μέτρα πρώτα με συνθήκες βενζίνας, και μετά με το αέριο.
Σε μια εξάτμιση, και μετά αμέσως από την εξαγωγή, συνδεδεμένος στον άγραφο, ο L περιορίζει το άεργο καιόμενο αέριο.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντωνη,
λεγοντας ψυξη εννοω στον θαλαμο καυσης και φυσικα οχι σε εξατμιση/καταλυτη.
Για να εχουμε κατα καποιο τροπο ακαυστο υγραεριο ωστε να εχουμε 'καυση' και στο συστημα της εξατμισης και του καταλυτη, δεν θα επρεπε φυσιολογικα να εχουμε και κατα πολυ περισσοτερο απο την φυσιολογικη καταναλωση υγραεριου?
Οταν αυτο δεν συμβαινει (οπως πχ στην περιπτωση μου) και οταν ολα λειτουργουν 'ρολοι' , τουλαχιστον μεχρι στιγμης, δεν πιστευω οτι πρεπει να ανησυχει κανεις ιδιαιτερα.Παντως μου φαινεται περιεργο, εξαιρουμενης μιας πολυ κακης ρυθμισης, το υγραεριο να αφηνει ακαυστο μειγμα και αυτο διοτι το προτερημα του εναντι στην βενζινη ειναι αυτο, δηλαδη τελεια καυση και γι'αυτο λεγεται και 'ξηρη' σαν καυση και γι'αυτο εξ'αλλου γινεται και η ολη συζητηση περι 'λαδιερας' η μη.
-
Κυριε Καψαλακη επιτρεψτε μου μια παρεμβαση
ειπατε πιο πανω V6 2.7
ελπιζω οι δικές σαν εξατμισεις να μην αγκαλιαζουν το καρτερ και με την παραπανισια θερμοκρασία που και ο ιδιος λετε 'τηγανιζετε' τα λαδια σας....και επειδη υποψιαζομαι 1 -2 μοντελα αυτοκινητου που πιθανον ειναι το δικό σας, καντε σουροτιρι την ποδια που εχει απο κατω για να αεριζεται και βαλτε αμεσα οργανο θερμοκρασίας λαδιου ιδανικά ΚΑΙ ψηγειο λαδιου...
-
-
Ο μόνος λόγος για την καταστροφή του καταλυτη είναι η άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τους 1000 βαθμούς κελσίου. Σε κατάσταση φυσιολογικής λειτουργίας ο καταλυτης δεν πρέπει να έχει θερμοκρασία πάνω από 800 βαθμούς κελσίου.[b][/b] http://manologlou-gas.blogspot.com/
-
προς antonis-team
φιλε μου δεν εχω καμμια σχεση με αντικειμενο σχετικα με αυτοκινητο η δικυκλο . στην ιταλια εχω παει ως τωρα συνολικα 77
φορες και συνεχιζω να πηγαινω 7-9 φορες τον χρονο για δουλεια σχετικα με ρουχα. πραγματι οσους ιταλους εχω ως τωρα ρωτησει δεν ξερουν απο λαδιερα. αν διαβασες καλα εγω την υποστηριζω φανατικα υστερα απο διαβασμα στον internet και την
συστηνω επισης σε οποιον ενδιαφερεται και βεβαια την εχω στο αυτοκινητο μου.
οσο αφορα το ιονιο τι να πω... ευχομαι να μην χρειαστει να το διαβω κολυμπωντας.
αληθεια πες μου αν γνωριζεις στην υγρη μορφη καιγεται σε υγρη η σε αερια μορφη το υγραεριο; γιατι πολυ αμφιβαλλω αν εστω και ενας γνωριζει τι γινεται πραγματι μεσα στον κυλινρο -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε dathens, πήγες σε καλό μάστορα!.
Η δεξαμενή, έχει σύστημα να γεμίζει 80% περίπου, για λόγους ασφαλείας. Δεν πρέπει να την πειράζουμε. Είναι επικίνδυνο. ‘δέσου’ στα λόγια του εγκαταστάτη σου.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ευχαριστώ κυρ Αντώνη νομίζω και εγω σαν επαγγελματίας ότι ο μάστορας μου είναι καλός και αυτο έχει να κάνει με τα μηδεν προβλήματα μέχρι τώρα αλλα το ερώτημα που δεν μπορω να λύσω είναι ότι η δεξαμενη επρεπε να περνει 58 λίτρα 72 μεον 20 % μας κάνει 57,6 λίτρα αλλα μάξιμουμ έχω βάλει 50,5 λίτρα με πίεση ο μάστορας μου είπε φερτη για αλλαγη και δεν θέλω να τον βάλω σε κόπο και εξοδα για 8 λίτρα ραβε ξήλωνε , απο την άλλη δεν θέλει να πειράξει την πολυβαλβιδα - φλοτερ λόγω εγγυησης της BRC !!! ( έλεγχος απο το εργοστάσιο) τι να κανω να συμβιβαστω με τα 50 λίτρα ;
-
Εδώ και ημέρες είχα αναμμένο λαμπάκι.
Σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία να το δουν κι ο υπολογιστής έβγαλε 'πεταλούδα γκαζιού'.
Έχει καμιά σχέση αυτό με την τοποθέτηση υγραερίου;
Τρία χρόνια τώρα λαμπάκι ουδέν. Όλα μετά την τοποθέτηση.
Έχει να κάνει μήπως γιατί τελευταία το μάρσαρα και το δοκίμαζα έντονα για τυχόν ρεταρίσματα;
Ευχαριστώ... -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
... ο μάστορας μου είναι καλός...
...ο μάστορας μου είπε φερτη για αλλαγη και δεν θέλω να τον βάλω σε κόπο και εξοδαόχι βρε φιλαράκο(;), τι είναι αυτά που λες τώρα;
να μην τον βάλεις σε κόπο και έξοδα;
μα αυτή είναι η δουλειά του
τον αφήσαμε να εγχειρήσει το αυτοκινητάκι μας
και όλα πρέπει να είναι τέλεια,
γιατί να ζεις με το κουσούρι από τη στιγμή που
διορθώνεται το πρόβλημα; -
Σχετικά με τα συστήματα αερίου και υγρού ψεκασμού έχω να πω ότι το καλύτερο είναι αυτό που δουλεύει απροβληματιστα με το κάθε αυτοκίνητο, ανεξαρτήτου τεχνολογίας. Σχετικά με τα υγρού ψεκασμού γιατί δεν υπάρχουν παράπονα από χρήστες viale; μήπως η ταλαιπωρία δεν είναι από την τεχνολογία του υγρού αλλά η υλοποίηση από κάποιες εταιρείες;
-
Ο χρήστης NIKOS-GAS έγραψε:
Ο μόνος λόγος για την καταστροφή του καταλυτη είναι η άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τους 1000 βαθμούς κελσίου. Σε κατάσταση φυσιολογικής λειτουργίας ο καταλυτης δεν πρέπει να έχει θερμοκρασία πάνω από 800 βαθμούς κελσίου.[b][/b] http://manologlou-gas.blogspot.com/Yπαρχει περιπτωση να σου ξανακαψη καταλυτη.Φανταζομαι θα τον εχεις αλλαξη.
-
Καλημέρα σας.
Έχω το golf 3 του 92. Χιλιόμετρα 353.000 έως σήμερα. Το αγόρασα καινούριο και ακόμη το έχω σε καλή κατάσταση. Κινητήρας δεν έχει ανοίξει έως τώρα. Λαδάκι βέβαια καίει ελαφρώς.
Έβαλα LOVATO ψεξασμού μονού σημείου με πνεύμονα και εγκέφαλο. Πάει μια χαρά. Είμαι πάνω στην ρύθμιση στα 3000 χιλιόμετρα, θα το πάω την δευτέρα. Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι στο απότομο φρενάρισμα π.χ σε φανάρι στο ρελαντί καθώς πέφτουν οι στροφές του βυθίζονται στιγμιαία και επανέρχονται.
Λαδιέρα γιοκ. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται καν λαδιέρα αυτό το μοντέλο.
Βέβαια με το λαδάκι που καίει η μηχανή του, δεν πιστεύω και εγώ ότι θα έχω πρόβλημα.Έχω διαβάσει όλες τις 385 σελίδες του θέματος έως να πάρω την απόφαση να βάλω υγραέριο.
Το θέμα το παρακολουθώ τον τελευταίο μήνα που έκανα την μετετροπή.ΕΊδωμεν. Στην πορεία τα νεώτερα.
-
Σημερα που πηγα για βαλω αεριο,στα 26 λιτρα σταματησε η αντλια να στελνει,παροτι προσπαθησε ο πρατηριουχος,η δεξαμενη ειναι των 60 Λιτρων, και πρεπει αν ηταν προς το τελος,(αναβοσβηνε το ενα λαμπακι που δειχνει την πληροτητα),αλλωστε ειχα κανει και 450ΚΜ,απο το πρωτο φουλαρισμα.Επειδη θα ηταν το δευτερο φουλαρισμα,ακουγεται φυσιολογικο?
-
Δυστυχώς έχω απογοητευτεί από το επίπεδο που έχει περιέλθει τελευταία η συζήτηση.Επικρατεί πολύ εμπάθεια, με τους έχοντες 4ης γενιάς συνεχώς να επιτίθενται γράφοντας εναντίον των συστηματάτων υγρής έκχυσης. Λες και έχουν κάποιο όφελος (ή μήπως έχουν;). Κρίμα...
Παρεπιπτόντως θα αναφέρω μια πραγματικότητα για την οποία έχω ιδίαν αντίληψη. Στην περιοχή που μένω (Φλώρινα), κυκλοφορούν πάρα πολλά οχήματα με χρήση lpg σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους. Ε λοιπόν γνωρίζω τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις κινητήρων που χρησιμοποιούν αέρια έκχυση και έχουν 'χτυπήσει'. Δεν ξέρω καμία περίπτωση βλάβης με υγρού ψεκασμού, την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα ανέφερα αν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου. Τυχαίο;...
'lyggas'
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Σχετικά με τα συστήματα αερίου και υγρού ψεκασμού έχω να πω ότι το καλύτερο είναι αυτό που δουλεύει απροβληματιστα με το κάθε αυτοκίνητο, ανεξαρτήτου τεχνολογίας.και να συμπληρωσω, αλλα μοτερ τα πανε καλα με τα 4ης ( και αναφερομε συνολικά μηχανικά και ηλεκτρονικά ) κι αλα με 5ης..
-
Φιλε lyggas να σε ρωτησω κατι.
προτιμάς τον τροπο που βγαζεις εσυ το συμπαιρασμα σου οτι το υγρης ειναι το λιγοτερο ζημιαρικο ( αν εχω καταλαβει τι εννοεις)ή
αυτοκινητο ιδιο με του οποιου ενδιαφερομενου φοραει το Χ συστημα επι ΧΧ.ΧΧΧ χλμ και δεν εχει κανει τσικ?? οποτε παει και βαζει το ιδιο, ακομα και στον ιδιο μαστορα ακόμα κι αν ειναι πρωτης γενιας που λεει ο λογος.. τι λες?
-
Πραγματικά το θέμα έχει καταντήσει αηδία αλλά όχι μόνο από τους 4ης αλλά και τους 5ης. Εγώ παρόλο που έχω 4ης αποδέχομαι την ανωτερότητα των συστημάτων 5ης γενιάς σε αξιοπιστία αλλά όχι στον βαθμό που προσπαθούν κάποιοι με σθένος να μας πείσουν.
Εν τέλει ακούω συνεχώς σπασμένους κινητήρες με 1ης, 2ης, 3ης 4ης. Υπάρχουν στοιχεία χειροπιαστά? Αυτός με τάδε αμάξι με τόσα κλμ με τέτοιο σύστημα με χωρίς λαδιέρα πηγαίνοντας η όχι στους κόφτες έπαθε την τάδε βλάβη που κόστισε τόσα η επισκευή της. ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν υπάρχουν. Συνεπώς ας αναλάβει κάποιος να μαζέψει τα παραπάνω στοιχεία και πρώτος θα παραδεχτώ ότι πράγματι με σοβαρά στοιχεία που δεν επιδέχονται στατιστικού λάθους έχει δίκιο.
Θέλετε άλλη μια παράμετρο? Πόσα αυτοκίνητα έχουν LPG? Πόσα 4ης και πόσα 5ης? Σίγουρα σε ποσοστά η διαφορά είναι χαοτική. Άρα σίγουρα περισσότερες βλάβες θα προκύψουν στα 4ης. Να πάω παραπέρα? Τα 5ης τα βάζουν πολύ λιγότεροι που είανι πιστεύω καλύτεροι σε γενικές γραμμές εγκαταστάτες->Σίγουρα αν ίδιοι εγκαταστάτες σε πολλά έβαζαν 4ης και το ρύθμιζαν σωστά δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Όπως σίγουρα οι εγκαταστάτες συστημάτων 4ης γενιάς είναι λιγότερο καταρτισμένοι.
Θέλω να πω πολλά περισσότερα και θα το κάνω αν το ποστ μου τύχει καλοπροαίρετης κριτικής και σχολιασμού.
** Ερώτηση προς κ. Αντώνη.** Τι μάρκα λάδι βάζετε στην λαδιέρα και θεωρείται σαν πιο καλό? Υπάρχουν αρκετά: Flashlube, ERC Premium & Special, v-Lube, JML, Protec ίσως κάποιο άλλο? Επίσης το σημείο εισόδου στην πολλαπλή αμέσως μετά την πεταλούδα (ένα τρύπημα και όχι τέσσερα για κάθε κύλινδρο) πως το κρίνετε? Θα φτάνει άραγε καθόλου λάδι στον πιο απομακρυσμένο κύλινδρο ή θα καίγεται στην πιο κοντινό όλο?
-
Επίσης έχω τις εξής απορίες. Στα αέρια έκχυσης σε τι θερμοκρασία οδηγείται το αέριο μετά τον πνεύμονα στην εισαγωγή? Στο περίπου δηλαδή. Γιατί ο πνεύμονας με τα νερά της μηχανής κυριολεκτικά βράζει αλλά το ίδιο συμβαίνει και στο αέριο?
Επίσης εν τέλει το πλούσιο μείγμα ή το φτωχό μείγμα σε αέριο ψεκασμό οδηγεί σε μείωση θερμοκρασιών στον θάλαμο καύσης? Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.
Ευχαριστώ
-
Το πλούσιο. Αρκεί να μιλάμε για το ίδιο φορτίο και το σωστό αβάνς για κάθε μίγμα. Υπό συνθήκες λάθους αβάνς (όπως πχ στις μετατροπές υγραερίου), φτωχαίνοντας το μίγμα σε κάποιες στροφές θα δεις μείωση θερμοκρασίας γιατί ταιριάζει καλύτερα στο λάθος αυτό αβάνς. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις ψηλές στροφές που το υγραέριο καίγεται πιό γρήγορα, οπότε αν φτωχύνεις το μίγμα, το αναγκάζεις να καίγεται πιό αργά και να ταιριάζει καλύτερα στο λάθος αβάνς. Το ανάποδο συμβαίνει στις χαμηλές στροφές, το υγραέριο καίγεται πιό αργά, οπότε για να το επιταχύνεις πρέπει να το κάνεις πιό πλούσιο για να το φέρεις πιό κοντά στο αβάνς της βενζίνας.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το πλούσιο. Αρκεί να μιλάμε για το ίδιο φορτίο και το σωστό αβάνς για κάθε μίγμα. Υπό συνθήκες λάθους αβάνς (όπως πχ στις μετατροπές υγραερίου), φτωχαίνοντας το μίγμα σε κάποιες στροφές θα δεις μείωση θερμοκρασίας γιατί ταιριάζει καλύτερα στο λάθος αυτό αβάνς. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις ψηλές στροφές που το υγραέριο καίγεται πιό γρήγορα, οπότε αν φτωχύνεις το μίγμα, το αναγκάζεις να καίγεται πιό αργά και να ταιριάζει καλύτερα στο λάθος αβάνς. Το ανάποδο συμβαίνει στις χαμηλές στροφές, το υγραέριο καίγεται πιό αργά, οπότε για να το επιταχύνεις πρέπει να το κάνεις πιό πλούσιο για να το φέρεις πιό κοντά στο αβάνς της βενζίνας.Άρα σε γενικές γραμμές σε μετατροπή απλά δεν γνωρίζουμε λόγο λάθους αβανς τι συμβαίνει. Όσον αφορά την 1η μου ερώτηση έχεις άποψη?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Σχετικά με τα συστήματα αερίου και υγρού ψεκασμού έχω να πω ότι το καλύτερο είναι αυτό που δουλεύει απροβληματιστα με το κάθε αυτοκίνητο, ανεξαρτήτου τεχνολογίας.
και να συμπληρωσω, αλλα μοτερ τα πανε καλα με τα 4ης ( και αναφερομε συνολικά μηχανικά και ηλεκτρονικά ) κι αλα με 5ης..
Αυτό ακριβώς εννοώ
Υγραεριοκίνηση!