-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δεν ξερω φυσικα κατα ποσο χρησιμο θα ηταν εκτος και αν μπορεις να μαθεις σε τι θερμοκρασιες πρεπει να δουλευει κανονικα και τι ανοχη εχει.Τις σωστες θερμοκρασιες τις βλεπεις οταν το δουλευεις με βενζινη και μαλιστα σε ολο τα φασμα των στροφων(αφου εχεις βαλει το πυρομετρο σωστα...). Μετα αφου εχεις τα δεδομενα με τη βενζινη, κανεις το αντιστοιχο με το υγραεριο και μετα συγκρινεις : που ειναι ιδιες οι θερμοκρασιες, που χαμηλότερες και που υψηλότερες(συνηθως ψιλα) για να φυλάγεσαι...
Αν δεις οτι εχεις υψηλες απο την αρχη...εχει γινει κουταμάρα...
Αρα το πυρομετρο ειναι ο μονος σιγουρος τροπος να ξερεις, για οποιον θελει να μπει στην διαδικασία... -
Δικιο εχεις.
Ξεχασα οτι μπορεις να εχεις αντιστοιχια απο την λειτουργια με βενζινη αφου δουλευει και ετσι. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Καλημέρα σε όλουςΈχοντας διάβάσει τις περισσότερες σελίδες του θέματος καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ζημιά στις βαλβίδες εξαγωγής προκύπτει από την αυξημένη θερμοκρασία στην καύση του υγραερίου.
Για τον παραπάνω λόγο και δεδομένου ότι έχω κλείσει ραντεβού για εγκατάσταση αερίου σκέφτομαι σοβαρά την τοποθέτηση πυρόμετρου για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αερίων με υγραέριο και βενζίνη. Έτσι ανα πάσα ώρα θα μπορώ να ξέρω ότι υπερβαίνει κάποια όρια και είτε να κόβω ρυθμό είτε να το γυρνάω σε βενζίνη για να ψύξω ή να τρέξω..
Ποια η άποψή σας? Δεν είναι turbo το αυτοκίνητό μου αλλά χαλάλι. Άλλωστε πάντα μου άρεσε η παρατήρηση της λειτουργίας του αυτοκινήτου μου.
Για τιμές, ευκολία τοποθέτησης και ακρίβεια των πυρομέτρων έχει κάποιος άποψη?
Βρηκα ενα πυρομετρο απο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με 30 ευρω (1μηνα να ερθει) και 10 μου πηρε ο εξατμισας να κολησει το παξυμαδι στην πολαπλη.
Εγκατασταση δικια μου.
οσον αφορα την λειτουργεια του η μεγαλυτερη θερμοκρασια που ειδα σε ανοιγμα μεχρι 5500 σαλ ειτε βενζ ειτε αεριο ηταν 650κελσιου.
το οργανο καπου 50μερες που το εβαλα δεν εχει προβλημα.
Παντως το βρηκα πολυ χρησιμο λογο του αεριου και ο εξατμισας αναρωτιοταν γιατι θελω να το βαλω αφου δεν εχω τουρμπο.
Απο οτι εχω καταλαβει και μου εχει πει και ενας τουρματος αν ανεβαζει πολυ ψηλη θερμοκρασια το αεριο ειτε σε τουρματα ειτε σε ατμοσφαιρικα εχει γινει ΠΑΤΑΤΑ στην ρυθμιση!
ΜΟΥ ειπε παραδειγμα για τουρμπατο με πνευμονα που εφτασε τους 1100 βαθμους !!??
Και για τουρμπο πολλοι δεν ειναι? -
Το prins στην πατρα εχει 1750(εχει και λαδιερα απο την εταιρεια) αλλου ποσο εχει γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι ακριβως
-
Ο χρήστης panagos22 έγραψε:
Το prins στην πατρα εχει 1750(εχει και λαδιερα απο την εταιρεια) αλλου ποσο εχει γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι ακριβωςΚανε 1 τηλ εδω(γενικος αντιπροσωπος) http://prins-fgas.eu/ και πες τα ακριβη στοιχεια του αυτοκινητου σου. Την τελευταια φορα που μιλησα(εχει καιρο τωρα) εκανε περι τα 1500
-
Αsteris, ριξε μια ματια στην τελευταια γραμμη αυτης της σελιδας http://prins-fgas.eu/prins-lpg-system/prins-vsi-di
Σου θυμιζει τιποτα ?
Κατι μου λεει οτι δεν αναφερεται στην εκκίνηση και το ζεσταμα -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Αsteris, ριξε μια ματια στην τελευταια γραμμη αυτης της σελιδας http://prins-fgas.eu/prins-lpg-system/prins-vsi-di
Σου θυμιζει τιποτα ?
Κατι μου λεει οτι δεν αναφερεται στην εκκίνηση και το ζεσταμαΥπονοεις τα 2 λιτ /100 που έκαιγε ο gasdino ήταν στο κόλπο και γι αυτο η λιγότερη κατανάλωση ;
Εισαι σίγουρος ότι το ξέρει ο ίδιος ή ακόμα και ο εγκαταστατης ; -
Πιθανόν τα μπεκάκια DI να θέλουν μονίμως λίγη βενζίνη για λίπανση. Αν δεν το ήξερε, τώρα το έμαθε. Αν και μαλλον δεν ήθελε να το καταλάβει...
-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Καλημέρα σε όλους
Έχοντας διάβάσει τις περισσότερες σελίδες του θέματος καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ζημιά στις βαλβίδες εξαγωγής προκύπτει από την αυξημένη θερμοκρασία στην καύση του υγραερίου.
Για τον παραπάνω λόγο και δεδομένου ότι έχω κλείσει ραντεβού για εγκατάσταση αερίου σκέφτομαι σοβαρά την τοποθέτηση πυρόμετρου για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των αερίων με υγραέριο και βενζίνη. Έτσι ανα πάσα ώρα θα μπορώ να ξέρω ότι υπερβαίνει κάποια όρια και είτε να κόβω ρυθμό είτε να το γυρνάω σε βενζίνη για να ψύξω ή να τρέξω..
Ποια η άποψή σας? Δεν είναι turbo το αυτοκίνητό μου αλλά χαλάλι. Άλλωστε πάντα μου άρεσε η παρατήρηση της λειτουργίας του αυτοκινήτου μου.
Για τιμές, ευκολία τοποθέτησης και ακρίβεια των πυρομέτρων έχει κάποιος άποψη?
Βρηκα ενα πυρομετρο απο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με 30 ευρω (1μηνα να ερθει) και 10 μου πηρε ο εξατμισας να κολησει το παξυμαδι στην πολαπλη.
Εγκατασταση δικια μου.
οσον αφορα την λειτουργεια του η μεγαλυτερη θερμοκρασια που ειδα σε ανοιγμα μεχρι 5500 σαλ ειτε βενζ ειτε αεριο ηταν 650κελσιου.
το οργανο καπου 50μερες που το εβαλα δεν εχει προβλημα.
Παντως το βρηκα πολυ χρησιμο λογο του αεριου και ο εξατμισας αναρωτιοταν γιατι θελω να το βαλω αφου δεν εχω τουρμπο.
Απο οτι εχω καταλαβει και μου εχει πει και ενας τουρματος αν ανεβαζει πολυ ψηλη θερμοκρασια το αεριο ειτε σε τουρματα ειτε σε ατμοσφαιρικα εχει γινει ΠΑΤΑΤΑ στην ρυθμιση!
ΜΟΥ ειπε παραδειγμα για τουρμπατο με πνευμονα που εφτασε τους 1100 βαθμους !!??
Και για τουρμπο πολλοι δεν ειναι?αν δεν κανω λαθος στους 1100 βαθμους υπαρχει τηξη μεταλλων.μηπως το οργανο δεν ηταν σωστα τοποθετημενο?
-
Ο χρήστης panagos22 έγραψε:
Το prins στην πατρα εχει 1750(εχει και λαδιερα απο την εταιρεια) αλλου ποσο εχει γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι ακριβωςΠοιος στην Πάτρα βάζει prins? Μιλάς για 4ης γενιάς ή 5ης?
-
Το prins στην πατρα εχει 1750(εχει και λαδιερα απο την εταιρεια) αλλου ποσο εχει γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι ακριβως
Ποιος στην Πάτρα βάζει prins? Μιλάς για 4ης γενιάς ή 5ης?
4ης γενιας το βαζει ενας ηλεκτρολογος κοντα στην λαχαναγορα Κωστοπουλος λεγετε βαζει και ultragas με 1200 φαινεται καλος μαστορας και με γνωσεις
-
http://prins-fgas.eu/dealer/map-of-dealers σίγουρα ο αντιπρόσωπος του στη Ναύπακτο βάζει κοιτα το λινκ και παρτον τηλέφωνο
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
http://prins-fgas.eu/dealer/map-of-dealers σίγουρα ο αντιπρόσωπος του στη Ναύπακτο βάζει κοιτα το λινκ και παρτον τηλέφωνομολις πηρα τον Φαρμακη για να μου πει τιμη και μου ειπε οτι ο Κωστοπουλος ειναι αντιπροσωπος της prins στην πατρα και μου ειπε την ιδια τιμη 1750
-
Η λαδιέρα που έχει η Prins κοστίζει περί τα 400 ευρώ (είχα ρωτήσει απευθείας στον Φαρμάκη πριν 2 μήνες). Δεν είναι το σύστημα του Flashlube (το βρίσκεις χαλαρά κάτω από 100 ευρώ στο ebay), αλλά ένα άλλο, το οποίο υποτίθεται ότι ρυθμίζει τη ροή του λιπαντικού ανάλογα με το φόρτο του κινητήρα. Συνδέεται με το σύστημα υγραεριοκίνησης και όταν τελειώσει το λιπαντικό δεν το αφήνει να δουλέψει, ενώ αρχίζει και σε ειδοποιεί ότι τελειώνει 60 χλμ πριν - όλα αυτά από το σχετικό φυλλάδιο. Είχα ψαχτεί να το βάλω, αλλά το μεγάλο θέμα είναι στο λιπαντικό, το οποίο έρχεται συσκευασμένο από Ολλανδία (το μπουκάλι κουμπώνει ανάποδα, οπότε δεν παίζει βγάζω/αναπληρώνω, αλλά βάζω κάθε φορά νέο μπουκάλι) και η ουσία θεωρείται εύφλεκτη, οπότε δεν διακινείται εύκολα και γρήγορα. ΜΕ άλλα λόγια που να μπλέκεις.
Κάτι μου λέει ότι ο εγκαταστάτης αναφέρεται στο flashlube και όχι στο original Valvecare.....
-
Ο χρήστης konos έγραψε:
Η λαδιέρα που έχει η Prins κοστίζει περί τα 400 ευρώ (είχα ρωτήσει απευθείας στον Φαρμάκη πριν 2 μήνες). Δεν είναι το σύστημα του Flashlube (το βρίσκεις χαλαρά κάτω από 100 ευρώ στο ebay), αλλά ένα άλλο, το οποίο υποτίθεται ότι ρυθμίζει τη ροή του λιπαντικού ανάλογα με το φόρτο του κινητήρα. Συνδέεται με το σύστημα υγραεριοκίνησης και όταν τελειώσει το λιπαντικό δεν το αφήνει να δουλέψει, ενώ αρχίζει και σε ειδοποιεί ότι τελειώνει 60 χλμ πριν - όλα αυτά από το σχετικό φυλλάδιο. Είχα ψαχτεί να το βάλω, αλλά το μεγάλο θέμα είναι στο λιπαντικό, το οποίο έρχεται συσκευασμένο από Ολλανδία (το μπουκάλι κουμπώνει ανάποδα, οπότε δεν παίζει βγάζω/αναπληρώνω, αλλά βάζω κάθε φορά νέο μπουκάλι) και η ουσία θεωρείται εύφλεκτη, οπότε δεν διακινείται εύκολα και γρήγορα. ΜΕ άλλα λόγια που να μπλέκεις.
Κάτι μου λέει ότι ο εγκαταστάτης αναφέρεται στο flashlube και όχι στο original Valvecare.....
τι να σου πω το μονο που ξερω ειναι οτι ολοι οι αντιπροσωποι της prins εχουν την ιδια τιμη και οταν τον ρωτησα αν εχει λαδιερα το συστημα μου ειπε οτι ειναι μεσα στον εξοπλησμο κομπλε παντωσ θα τον ρωτησω
-
εβαλα σημερα τα Tunup 164 (υγραεριο) και Tunap 163 (βενζινη). Θα τα βαζω καθε 10000 χλμ.
Οσοι εχετε ICOM JTG σαν εμενα οι 2 ανταπτορες που αγορασα απο το ebay δυστυχως δεν αρκουν. Κανουν για 4ης γεννιας. Απαιτειται ακομα ενας της ICOM που παρεμβαλεται μεταξυ φιαλής Tunap 164, ανταπτορας 4ης γεννιας και δεξαμενης υγραεριου.
Πηγα στον εγκαταστατη και μου το περασε αμεσως. -
Ρε παιδια που να τοποθετησω τη δεξαμενη σε toyota rav4 2003 με ρεζερβα στην πισω πορτα . Δεν θελω να κλεισω τον χωρο των αποσκευων. Καμια ιδεα?
-
Δε γνωρίζω αν επιτρέπεται να τοποθετήσεις δεξαμενή εκεί που είναι η ρεζέρβα σου τώρα, αλλά ψάξε το! Σίγουρα σε σχετικά forums με διάφορα 4χ4 θα έχει διευκρινιστεί το θέμα.
Αν παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται εγώ βλέπω δύο λύσεις:- όρθια δεξαμενή τύπου ρεζέρβας στη μια πλευρά του πορτμπαγκάζ (αρκεί να το επιτρέπει ο κατασκευαστής του συστήματος)
- κυλινδρική δεξαμενή στο πορτμπαγκάζ και αφαιρούμενη μπαγκαζιέρα πάνω σε κοτσαδόρο, όποτε απαιτείται.
-
Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με το υγραέριο:
- Υπάρχει η δυνατότητα με ίδια διάμετρο δεξαμενής να βάλω μεγαλύτερη σε λίτρα (πιο ψηλή); Αυτή που έχω τώρα παίρνει μόνο 28 λίτρα με αυτονομία περίπου 300χλμ.
- Τα μπεκάκια κάνουν έναν ήχο τύπου κινητήρα πετρελαίου όταν βουλεύουν. Ενός φίλου με όμοιο σύστημα (4ης γενιάς κι αυτό), όχι όμως ίδιο, δεν διαφέρει από τη λειτουργία με βενζίνη. Εντελώς αθόρυβο. Τι 'παίζει' με τα δικά μου; Απλώς έτσι είναι το kit;
- Γίνεται να γυρίζει αυτόματα όταν πιάσει τη θερμοκρασία από βενζίνη σε υγραέριο, χωρίς την ανάγκη για πάτημα γκαζιού ώστε να πιάσει λίγες στροφές και να γυρίσει σε υγραέριο; Του φίλου παραπάνω πάλι, 'γυρίζει' μόνο του, αυτόματα.
Ευχαριστώ πολύ...
-
τι σύστημα εχεις εσυ και τι ο 'φίλος' σου;
Υγραεριοκίνηση!