-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Καλημέρα,μετά από τόσες και τόσες σελίδες και αφού πλέον έχω καταλήξει πως το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο εγκαταστάτης, σας παραθέτω κάποιες προσφορές που είχα σε τηλεφωνική επικοινωνία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης...
Δε θυμάμαι αν μας έχεις πει τι αυτοκίνητο έχεις.
Όπως και νά 'χει, καλύτερα να κάνεις ο ίδιος την έρευνά σου για πιθανά προβλήματα από τα συγκεκριμένα συστήματα που ανέφερες. Βάλε στο google το μοντέλο του αυτοκινήτου σου και LPG. Το πιθανότερο είναι οτι θα βγουν αρκετά links για μελέτη.
Δώσε βάση σ' αυτά που γράφουν χρήστες και όχι σε αυτά που υσχυρίζονται οι διάφοροι εγκαταστάτες και εταιρείες συστημάτων υγραεριοκίνησης.
Όταν πηγαίνεις πάντως σ' αυτούς, ζήτησε να δεις δουλειές τους και κόψε κίνηση γενικά για τα αυτοκίνητα που έχουν για μετατροπή. Αν κάτι σου χτυπήσει άσχημα, καλύτερα μείνε μακριά.
Τέλος, επιβεβαίωσε οτι ο εγκαταστάτης συμφωνεί να εξοφληθεί με την παράδοση των χαρτιών που απαιτούνται για το ΚΤΕΟ.
Μη σε παραμυθιάζουν με 'φοβερές' εκπτώσεις 20% για το ΚΤΕΟ... 49 ευρώ κάνει ο έλεγχος σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Άρα έκπτωση 10 ευρώ... Σιγά τα ωά...
Πρατήρια φυσικού αερίου υπάρχουν 2 στο λεκανοπέδιο της Αθήνας: Ανθούσα και Λιόσια στα αμαξοστάσια λεωφορείων της ΕΘΕΛ. Δε γνωρίζω αν μπορούν να εφοδιαστούν και ιδιώτες εκεί. Εφοδιάζονται πάντως και τα απορριματοφόρα των δήμων απ' όσο γνωρίζω.Opel Astra H 1.6 όπως γράφω πλέον και στην υπογραφή μου..
-
Συμφορίτες μία ερώτηση:
Το Hyundai i30 1.4 στο οποίο σκέφτομαι να βάλω υγραέριο είναι σε black list από κάποια από τις μεγάλες εταιρίες? Είμαι πολύ προβληματισμένος για τον αν πρέπει να προβώ στην τοποθέτηση.
-
Ενω η διεθνης τιμη πετρελαιου ανεβαινει ή βρισκεται σταθερα ψηλα, η ενδεικτικη τιμη υγραεριου τις τελευταιες μερες εχει πεσει αρκετα. Τι παιζεται? http://www.gge.gr/36/index.asp
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Συμφορίτες μία ερώτηση:Το Hyundai i30 1.4 στο οποίο σκέφτομαι να βάλω υγραέριο είναι σε black list από κάποια από τις μεγάλες εταιρίες? Είμαι πολύ προβληματισμένος για τον αν πρέπει να προβώ στην τοποθέτηση.
Στην prins δεν ειναι. Βεβαια δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις τον αντιπροσωπο της vialle που ειναι πληρως ενημερωμενος σε αυτα τα θεματα.
-
για οσους θελους να ξεψαχνισουν το θεμα υγρου ψεκασμου ειδου ενας συνδεσμος http://www.docstoc.com/docs/20276553/Vialle-LPi-Technical-Manual
-
η μαγκια και ολη η τεχνη στα υγρου ψεκασμου διαβαζοντας τις παραπανω τεχνικες οδηγιες βρισκεται στον τροπο που θα τοποθετηθουν οι lpg injectors καθως αυτο εξαρταται σε απολυτο βαθμο απο τον χωρο που υπαρχει διαθεσιμος εξαιτιας του σχεδιασμου της εισαγωγης καθε ξεχωριστου μοντελου αυτοκινητου.Αυτο γιατι οπως εξηγηται στο μανιουαλ πρεπει να επυτευχθει εισαγωγη οσο γινεται ποιο κοντα στις βαλβιδες εισαγωγης αποφευγοντας να ερθει σε απαφη το κρυο υγρο lpg με τα τοιχωματα της εισαγωγης..................>>>>
-
βρεθηκε και αλλος ψευτης!!!!!!
σχολη οδηγων με toyota yaris 2010 vvti 1.3 εχει φουλαρει απο το σαββατο 27λτ υγραεριο και μεχρι σημερα εχει κανει
455χλμ ,δηλαδη καπου 5.9 λτ/100χλμ. με συστημα αεριας μορφης , αλλο απο το δικο μου(lima) και εχει και 2 led ανοικτα.
σημερα τσιμπιοτανε και δεν το πιστευε ο ιδιος γιατι καθε 3 μερες εβαζε 60ε βενζινη.
να του πειτε οτι καιει και αυτος βενζινη, οτι δεν ξερει να μετραει, οτι κανει διαφημηση το συστημα του και θα του τα μεταφερω εγω, μονο που αυτος δεν εχει αμεσου ψεκασμου αρα κατι αλλο τρεχει με το συστημα του.
οσο για αυτο που διαβασα για το ζεσταμα και κρυωμα του turbo αυτοι που εβγαλαν τα turbo timer πρεπει να εχουν
πεινασει απο την αναδουλεια εδω και χρονια. ελεος τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα.................. -
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Το Cupra είναι άμεσου ψεκασμού, TSI. Πολλά μου φαίνονται τα 3,000 ρε παιδιά!θεσσαλονικη πηγες ν ρωτησεις η Αθηνα?οχι οτι εχει διαφορα στην τιμη αλλα αναρωτιεμαι μηπως σου ειπαν για 8 μπεκ.ακομα και εστι ομως δεν ξεπερναμε τα 2300.αν τα αμεσου ψεκασμου εχουν αλλη δουλεια αυτο δεν το γνωριζω.η αλλη περιπτωση ειναι να ανεβασαν τιμες.
-
Ο χρήστης gasdino έγραψε:
βρεθηκε και αλλος ψευτης!!!!!!
σχολη οδηγων με toyota yaris 2010 vvti 1.3 εχει φουλαρει απο το σαββατο 27λτ υγραεριο και μεχρι σημερα εχει κανει
455χλμ ,δηλαδη καπου 5.9 λτ/100χλμ. ..................Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μπορεί να έχει κάνει ο γνωστός σου (ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματική μέση κατανάλωση τα στοιχεία που μας λες), ή πόσο σιγά πηγαίνει ή πόσο ελαφρύ πόδι έχει αυτός και οι μαθητές του, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/298345.html
Μετά από 31.149 χλμ. η μέση κατανάλωσή του είναι 7,86 l/100km με υγραέριο.
...και είναι λίγο πιο πάνω από εκείνη που θα έπρεπε (7,3 l/100km), υπολογίζοντας ένα +25% σε σχέση με τη βενζίνη (με την οποία η εργοστασιακή μέση κατανάλωση για μεικτή διαδρομή είναι 5,8 l/100km).Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο αυτά τα δεδομένα σε σχέση με οτιδήποτε ανακοινώνουν κατασκευαστές, εγκαταστάτες, κλπ.
-
SEAT LEON CUPRA 2.000 (265HP)
Για κινητήρες TSI 2000 κυβικών άμεσου ψεκασμού βενζίνης, υγρού ψεκασμού, τρεις είναι οι λύσεις.- Vialle Ουσιαστικά δεν πρόκειται περί 'λύσης' αφού δεν υπάρχει για δίλιτρα άμεσου ψεκασμού (Βόλος, Ιωάννινα).
- Icom 3000 ευρώ (Ιωάννινα).
- Prins 2350 ευρώ (Ν. Κόσμος).
Από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα, η διαφορά μεταξύ του Icom και του Prins, εκτός από τα 650 ευρώ,
είναι ότι το Icom δεν τρυπάει τίποτα (πολλαπλές κ.λπ.) και δεν χρησιμοποιεί αμόλυβδη για να ξεκινήσει,
ενώ το σύστημα της Prins τρυπάει τον θάλαμο καύσης για να ρίξει εκεί το υγρό υγραέριο και καταναλώνει
βενζίνη κατά την εκκίνηση, έως τις 1600 στροφές κάνοντας χρήση το πολύ 2 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ.Εννοείται, ότι καταναλώνοντας βενζίνη στην εκκίνηση δεν καταναλώνει υγραέριο, άρα δεν πάει προσθετικά
στην γενική κατανάλωση, δηλαδή εάν κατανάλωνε 15 λίτρα μόνο με υγραέριο θα καταναλώνει 13 λίτρα
υγραέριο και 2 λίτρα βενζίνη ανά 100 χιλιόμετρα.Θα παρακαλούσα να μου επιβεβαιώσουν όσοι γνωρίζουν για τα παραπάνω,
αλλά και να μου πουν τι πιστεύουν ότι θα έκαναν στη θέση μου. -
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Για κινητήρες TSI 2000 κυβικών άμεσου ψεκασμού βενζίνης, υγρού ψεκασμού, τρεις είναι οι λύσεις.- Vialle Ουσιαστικά δεν πρόκειται περί 'λύσης' αφού δεν υπάρχει για δίλιτρα άμεσου ψεκασμού (Βόλος, Ιωάννινα).
Από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα, η διαφορά μεταξύ του Icom και του Prins, εκτός από τα 650 ευρώ,
είναι ότι το Icom δεν τρυπάει τίποτα (πολλαπλές κ.λπ.) και δεν χρησιμοποιεί αμόλυβδη για να ξεκινήσει,
ενώ το σύστημα της Prins τρυπάει τον θάλαμο καύσης για να ρίξει εκεί το υγρό υγραέριο και καταναλώνει
βενζίνη κατά την εκκίνηση, έως τις 1600 στροφές κάνοντας χρήση το πολύ 2 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ.Για ποιο μοντέλο του Prins πήρες αυτή την προσφορά;
Γιατί αν πρόκειται να ρίχνει 'υγρό' υγραέριο, τότε δεν θα έπρεπε να τρυπάει την πολλαπλή εισαγωγής. Στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού δεν μπαίνουν επιπλέον μπεκ, αλλά χρησιμοποιούνται τα εργοστασιακά...
Οπότε μάλλον πρόκειται για αέριο ψεκασμό και όχι για το νεότερο σύστημα της Prins το Direct Liqui Max... -
Κανας εγκαταστάτης που να βάζει vialle στη Θεσσαλονίκη υπάρχει?Βρήκα την fordstathis στη Χρυσαυγή και έχω στείλει mail,έχω πάρει τηλ και περιμένω ακόμη να με πάρουν..Και έχω να βάλλω σε 2 αυτοκίνητα!!Επίσης πόσο λέτε να μου κοστίσει?
-
Νομίζω οτι είναι ο μόνος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης που συνεργάζεται με τον κεντρικό αντιπρόσωπο της Vialle.
Πάρε όμως καλύτερα στο 2102462002 και μάθε.Αν δεν σου πέφτει μακριά, στο Βόλο βάζει νομίζω και η Autodynamiki τηλ. 2421082221
-
Αν και παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ σχεδόν 3-4 μήνες δεν είχα διαπιστώσει ότι υπάρχει εγκαταστάτης στην β Ελλάδα και συγκεκριμένα στην θεσσαλονίκη για το σύστημα VIALLE. Αν έχει βάλει κανείς εκεί το σύστημα ας γράψει εντυπώσεις να ενημερωθούμε.
-
προς dti
οταν εκανες μαθηματα οδηγησης οδηγουσες οπως τωρα η σου εσβηνε ,εκανες μια ωρα παρκαρε ξεπαρκαρε πηγαινες βια με 3η
μεσα στην πολι ; για βαλτο αυτο καθε μερα να δεις τι τραβαει αυτοκινητο σχολης οδηγων και ποσο καιει το χλμ
προς Lamps
η prince δεν εχει ακομα υγρου ψεκασμου,εχει εξτρα μπεκ και τρυπιεται η εισαγωγη. το αυτοκινητο σου ειναι το καλλιτερο
στα 2000cc .εχω οδηγησει fr με revo2 ,milltek ,bmc κοντα 260hp και σπιναριζε με 4η εθνικη οδο(παλι δεν με πιστεουν!!!!!!!)
αν καταφερεις να βαλεις υγραεριο σε καποια εταιρια ισως παιδευτεις λογω ρυθμισης αλλα εχουν βαλει και σε cayenn s turbo
με 500hp και παει σφαιρα και χωρις προβληματα απο οτι ακουσα.
προς astrag1.6jtg
οταν το 1988 παρεδιδα διπλωματικη θεση 60 σελιδων πανω στις ενεργειακες μηχανες εσυ δεν ηξερες τις ριζες ενος τριωνυμου
και μαλλον δεν τις θυμασαι πια!!!!!!!!!!
προς dathens
δεν το βρηκα το revoil αλλα εβαλα κοντονη.... κριμα που δεν ησουνα εκει να εχω μαρτυρα απο το forum. το αλλο octavia
δεν ξερω αν εχει internet ,αν ξερει το site που γραφουμε αλλα μπορω να μαθω απο τον εγκαταστατη νεα για την καταναλωση
για την αποδοση και εκεινο με προγραμμα ειπε οτι παει με υγραεριο σφαιρα. εγω σε αυτο ειμαι πιο επιφυλακτικος και πιστευω
οτι οσο αφορα την βενζινη το αυτοκινητο ειναι πιο νευρικο μεσα στην πολι ειδικα χαμηλα -
Ο χρήστης Lamps έγραψε:
Θα παρακαλούσα να μου επιβεβαιώσουν όσοι γνωρίζουν για τα παραπάνω,
αλλά και να μου πουν τι πιστεύουν ότι θα έκαναν στη θέση μου.Φίλε μου το prins που πήρες τιμη είναι το direct Injection όχι το υγρού ψεκασμού δηλαδή αυτο
http://www.prinsautogas.com/articles/en ... si_di.htmlΤο υγρού είναι άλλο. Το εξής : http://www.prinsautogas.com/articles/en ... urkey.html
Δυο διαφορετικά πράγματα το ακριβό και το φθηνό το ένα με πνεύμονα και άμεσο ψεκασμο το άλλο μόνο υγρό άμεσο ψεκασμο
Ρώτα τον αντιπρωσωπο της prins στα Γιάννενα πότε ερχετε ο υγρος ψεκασμός http://prins-fgas.eu/
Γνώμη μου να περιμένεις ερχετε και η δεύτερη γενιά Vsi της prins http://www.prinsautogas.com/articles/en ... _2011.html
Δεν είναι πολλα τα εγκαταστημενα συστηματα άμεσου ψεκασμού ούτε πολυ δοκιμασμενα μην μπερδευστε ο υγρος ψεκασμός δεν είναι απαραίτητα και άμεσος ψεκασμός κάποια συστηματα χρησιμοποιούν μπεκ ξεχωριστα για το υγραεριο ασχετα αν ειναι υγρου ή αεριου ψεκασμου και κάποια αλλα χρησιμοποιούν τα μπεκ της βενζίνης
Οι εξελίξεις πάντως είναι καθημερινές και επειδή έχεις ένα καινούργιο αμάξι περιμενε να βρεις το σύστημα που σου ταιριάζει.
-
@ gasdino http://www.gasprice.gr/main/showgasstat ... tionid=826 200 μέτρα απο την κοντονη στριβεις δεξιά στην γέφυρα του μοσχάτου και μετα δεξιά στο Alex pack ευθεία απέναντι είναι το πρατήριο αν στριψεις στο προηγούμενο φανάρι στη jet oil δεξια και μετα πάλι δεξιά λιγο πριν την τραπεζα πειραιως στα 100 μέτρα αριστερά
-
προς dathens
οκ thanks -
Προς gasdino.
Οk έχεις την πιο μικρή από όλους, γιατί πρέπει να πεισθεί όλος ο κόσμος γι αυτό;Πέραν από την πλάκα μη σκαλώνεις τόσο στο να πείσεις τους πάντες. Το ζητούμενο είναι εσύ να βγαίνεις κερδισμένος κάθε φορά που πας σε πρατήριο. Το θέμα δεν είναι ανταγωνισμός. Εδώ λέμε τις απόψεις μας ώστε να μαθαίνεις ο καθένας και από τις εμπειρίες των άλλων.
Φιλικά -
προς astrag1.6jtg
οταν το 1988 παρεδιδα διπλωματικη θεση 60 σελιδων πανω στις ενεργειακες μηχανες εσυ δεν ηξερες τις ριζες ενος τριωνυμουδιπλωματικη με μια στις 3 λεξεις ανορθογραφες?
Υγραεριοκίνηση!