-
σχετικα με το θεμα εγκαταστασης του tunap 164 μεσα στην δεξαμενη μου ειπατε τα εξης:
'ο ένας αντάπτορας παρεμβάλλεται μεταξύ της φιάλης και της δεξαμενής
και ο άλλος μπαίνει στο πίσω μέρος της φιάλης, όπου εφαρμόζεις πίεση μέσω πιεστικού μηχανήματος αέρα.
Μέσα στη φιάλη δηλαδή υπάρχει μια λαστιχένια φούσκα, την οποία φουσκώνεις από την μια μεριά με αέρα
και αυτή με τη σειρά της πιέζει το λιπαντικό να μετακινηθεί από τη φιάλη προς τη δεξαμενή'δλδ θελει και ειδική συσκευη εκτος απο τους ανταπτορες για να το περασω? θελει δλδ πιεση μεσω πιεστικου μηχανηματος αερα?
να καταλαβω ειναι αυτο που φουσκωνουμε τα ελαστικα του αυτοκινητου?σορυ παιδες αλλα τα εχω σπιτι μου τα μπουκαλακια + 2 ανταπτορες και δεν ξερω τι να κανω. Και μεσα στην συσκευασια οπως μου ηρθαν απο Ιταλια δεν εχει κανενα manual, τιποτα.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
σχετικα με το θεμα εγκαταστασης του tunap 164 μεσα στην δεξαμενη μου ειπατε τα εξης:'ο ένας αντάπτορας παρεμβάλλεται μεταξύ της φιάλης και της δεξαμενής
και ο άλλος μπαίνει στο πίσω μέρος της φιάλης, όπου εφαρμόζεις πίεση μέσω πιεστικού μηχανήματος αέρα.
Μέσα στη φιάλη δηλαδή υπάρχει μια λαστιχένια φούσκα, την οποία φουσκώνεις από την μια μεριά με αέρα
και αυτή με τη σειρά της πιέζει το λιπαντικό να μετακινηθεί από τη φιάλη προς τη δεξαμενή'δλδ θελει και ειδική συσκευη εκτος απο τους ανταπτορες για να το περασω? θελει δλδ πιεση μεσω πιεστικου μηχανηματος αερα?
να καταλαβω ειναι αυτο που φουσκωνουμε τα ελαστικα του αυτοκινητου?σορυ παιδες αλλα τα εχω σπιτι μου τα μπουκαλακια + 2 ανταπτορες και δεν ξερω τι να κανω. Και μεσα στην συσκευασια οπως μου ηρθαν απο Ιταλια δεν εχει κανενα manual, τιποτα.
Τον 1 ανταπτορα τον βιδωνεις πανω στο πιστολι(ναι αυτο που φουσκωνεις λαστιχα-χρειαζετε πεπιεσμενο αερα) και μετα απο κατω απ'το μπουκαλι και με τον αλλο ανταπτορα τον βιδωνεις στην ταπα που βαζεις lpg και στην πανω επιφάνεια του μπουκαλιου.
Καλο βολι.....
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
1600 € το viale απο τον κυριο που ηταν στο βιντεάκι
Youtube Video1600 για vialle είναι πολύ φθηνά. Εμένα μου είχε πει πριν 3 μηνες 2300€, για αμάξι 1600 cc.
'Eπεσε τόσο πολύ? -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
η prins με το http://www.prinsautogas.com/view_attach ... Max_EN.pdf
Καινουργιο ειναι, απο το 2011 λεει !!!!!!! Καλο φαινεται και μαλλον θα ειναι αλλα να δουμε και τιμη(μαλλον πολλα...). Να αρχισε να το βαζει ο Φαρμακης ?
Ειναι ιδιο με το ICOM JTG-HP για FSI http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
Δεν ξέρω δεν τον ρωτάς ΕΣΥ που είσαστε και γείτονες ? τόσο LPG αγοράζεις απο αυτόν
Εγω βαζω πρεβεζα και σπανια γιαννενα. Ποιον να ρωτησω ? Τους πακιστανους που εχει εκει για το Direct_Liqui_Max ????
Όχι ρε συ μην είσαι άδικος οι Πακιστανοί είναι στο πρατήριο για να βάζουν καυσιμο έχει ολόκληρη ομάδα πίσω στο συνεργείο το Νίκο τον Αποστολη τον Παύλο και άλλους η υποστήριξη που έχω εγω απο αυτούς είναι πολυ καλή σε ότι ΑΠΟΡΊΑ είχα έχει μόνο το ότι πρέπει να του στείλεις το πλαίσιο του αμαξιου για να σου πουν το σύστημα που προτείνει η πρινς και ότι πανε γράμμα γράμμα με τις οδηγίες των Ολλανδών καμία παρεκλιση απο το μανουαλ που μερικές φορές μπορεί να χρειαζετε πχ δεν θελαν με τίποτα να πειραξουν την δεξαμενη αν και τους έλεγα το αντίθετο η άλλες λεπτομεριες που παρατηρουσα ήταν by the book επειδή έχω πλέον δει πάνω απο 20 εγκαταστάσεις με LPG απο φίλους και γνωστούς η ποιότητα της εγκατστασης του Φαρμάκη δηλαδή του manual της prins δεν παίζεται !!!!!
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Καινουργιο ειναι, απο το 2011 λεει !!!!!!! Καλο φαινεται και μαλλον θα ειναι αλλα να δουμε και τιμη(μαλλον πολλα...). Να αρχισε να το βαζει ο Φαρμακης ?
Δεν ξέρω δεν τον ρωτάς ΕΣΥ που είσαστε και γείτονες ? τόσο LPG αγοράζεις απο αυτόν
Εγω βαζω πρεβεζα και σπανια γιαννενα. Ποιον να ρωτησω ? Τους πακιστανους που εχει εκει για το Direct_Liqui_Max ????
Όχι ρε συ μην είσαι άδικος οι Πακιστανοί είναι στο πρατήριο για να βάζουν καυσιμο έχει ολόκληρη ομάδα πίσω στο συνεργείο το Νίκο τον Αποστολη τον Παύλο και άλλους η υποστήριξη που έχω εγω απο αυτούς είναι πολυ καλή σε ότι ΑΠΟΡΊΑ είχα έχει μόνο το ότι πρέπει να του στείλεις το πλαίσιο του αμαξιου για να σου πουν το σύστημα που προτείνει η πρινς και ότι πανε γράμμα γράμμα με τις οδηγίες των Ολλανδών καμία παρεκλιση απο το μανουαλ που μερικές φορές μπορεί να χρειαζετε πχ δεν θελαν με τίποτα να πειραξουν την δεξαμενη αν και τους έλεγα το αντίθετο η άλλες λεπτομεριες που παρατηρουσα ήταν by the book επειδή έχω πλέον δει πάνω απο 20 εγκαταστάσεις με LPG απο φίλους και γνωστούς η ποιότητα της εγκατστασης του Φαρμάκη δηλαδή του manual της prins δεν παίζεται !!!!!
Ο φαρμακης ηταν η πρωτη επιλογη μου και συγκεκριμένα ειχα κλείσει ραντεβου και μετα το ακυρωσα. Γιατι με 150 ευρω παραπανω(1500 μου ειχε πει ο φαρμακης) εβαλα υγρου ψεκασμου-icom. Παντως συμφωνω οτι γενικοτερα σαν επαγγελματιας δεν παίζεται. Και να σκεφτεις οτι ολοι τον εκραζαν και τον κραζουν ακομα για διαφορα θεματα(π.χ. ποιοτητα καυσιμου)...φενεται τους ποναει
-
σε λίστα της ΒRC αναφερει οτι ολα τα subaru με dohc κινητήρες μπορει να εμφανισουν πρόβλημα βαλβιδων.Αρα πρεπει να βαλω συστημα λιπανσης παραλληλα με υγραεριοκίνηση 4ης γενιάς (σε subaru forester)?Δεν προκαλει βλαβες στον αισθητηρα λ και στον καταλύτη?
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ο φαρμακης ηταν η πρωτη επιλογη μου και συγκεκριμένα ειχα κλείσει ραντεβου και μετα το ακυρωσα. Γιατι με 150 ευρω παραπανω(1500 μου ειχε πει ο φαρμακης) εβαλα υγρου ψεκασμου-icom. Παντως συμφωνω οτι γενικοτερα σαν επαγγελματιας δεν παίζεται. Και να σκεφτεις οτι ολοι τον εκραζαν και τον κραζουν ακομα για διαφορα θεματα(π.χ. ποιοτητα καυσιμου)...φενεται τους ποναει
κι εγώ μέχρι στιγμής έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την εγκατάσταση...ούτε ίχνος προβληματικής λειτουργίας και τα παιδιά άριστα σε κάθε τομέα...
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
σε λίστα της ΒRC αναφερει οτι ολα τα subaru με dohc κινητήρες μπορει να εμφανισουν πρόβλημα βαλβιδων.Αρα πρεπει να βαλω συστημα λιπανσης παραλληλα με υγραεριοκίνηση 4ης γενιάς (σε subaru forester)?Δεν προκαλει βλαβες στον αισθητηρα λ και στον καταλύτη?Γιατί δεν βάζεις το Vialle LPFi που προτείνει (και τοποθετεί) η Subaru Hellas ;
Εννοείται χωρίς λαδιέρα, αφού έχει υγρό ψεκασμό. -
Εχω ενα opel astra G 1.4. Μου προτεινε ο εγκαταστατης να βαλω συστημα Lovato με 1200 ευρω χωρις ΦΠΑ (λίγα ή πολλά?) . Το έχει χρησιμοποιήσει κανεις το κιτ αυτό? θα χρειαστεί και λιπαντήρα?
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
σε λίστα της ΒRC αναφερει οτι ολα τα subaru με dohc κινητήρες μπορει να εμφανισουν πρόβλημα βαλβιδων.Αρα πρεπει να βαλω συστημα λιπανσης παραλληλα με υγραεριοκίνηση 4ης γενιάς (σε subaru forester)?Δεν προκαλει βλαβες στον αισθητηρα λ και στον καταλύτη?
Γιατί δεν βάζεις το Vialle LPFi που προτείνει (και τοποθετεί) η Subaru Hellas ;
Εννοείται χωρίς λαδιέρα, αφού έχει υγρό ψεκασμό.Γιατι???? ο τεχνικος που ξερω λεει οτι καλυτερα το 4ης γενιας χωρις λαδιερα γιατι το 5ης ριχνει σε χαμηλη θερμοκρασια το αεριο (δικα του λογια) και πιο πιθανο ειναι να κανει ζημιά στον κινητηρα!!! Και θεωρει μειονεκτημα την υπαρξη της αντλιας μεσα στην δεξαμενη...Τεχνικος δεν ειμαι οπότε αντε να βγαλω άκρη. Και η τιμή παίζει ρόλο.. πχ, συστημα της BRC 4ης γενιας μου το δινει με 1400 με ΦΠΑ. το vialle lpfi που λες ποσο κοστιζει? Βεβαια να βαλω κατι φθηνο και να κανω ζημια στον κινητηρα δεν το συζητω.
-
Γύρω στα 2 χιλιάρικα κοστίζει. Και όχι τυχαία βέβαια.
Κατά τα άλλα, με βάση αυτά που ισχυρίζεται ο 'τεχνικός', προσωπικά θα έτρεχα χιλιόμετρα μακριά του...
-
Εχω ένα toyota yaris 1.3 βενζινοκίνητο μοντέλο 2001 με 210.000 km. Κάνω κάθε χρόνο 30.000 km λόγω δουλιάς. Το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα. Το κόστος βενζίνης με έχει . Να βάλω υγραέριο σε αυτοκίνητο με τόσα km ή είναι χαζομάρα;
Παρακαλώ βοηθείστε.
-
Πότε υπολογίζεις να αλλάξεις αμάξι;
-
Ο χρήστης axoi1two έγραψε:
Εχω ένα toyota yaris 1.3 βενζινοκίνητο μοντέλο 2001 με 210.000 km. Κάνω κάθε χρόνο 30.000 km λόγω δουλιάς. Το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα. Το κόστος βενζίνης με έχει . Να βάλω υγραέριο σε αυτοκίνητο με τόσα km ή είναι χαζομάρα;Παρακαλώ βοηθείστε.
επειδη κανω κι εγω τις ιδιες σκεψεις:
30000 Χ 8 / 100 = 2.400 λίτρα βενζινης ---> περιπου 4000 €
30000 χ 9 / 100 = 2.700 λίτρα υγραεριου ---> περιπου 2.200€
αν δεν κανω λάθος καπου θα κανεις την αποσβεση σε λιγοτερο απο ενα χρόνο και θα σου περισεουν και χρηματα.
αν κανω καπου λάθος, ας με διορθωσει καποιος
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Για τους εγκαταστάτες που τάζουν 6ης γενιάς με 1000-1200 € εκμεταλέυονται την ασχετοσύνη των πελατών, όχι απαραίτητα αλλά έτσι νομίζουν. Νομίζουν μερικοί ότι μόλις κατεβήκαμε από τα βουνά και θα μας πουλήσουν 6-7-8ης γενιάς συστήματα χωρίς να πάρουμε χαμπάρι. Αν τους πεις ότι διάβασες στο internet και ενημερώθηκες σε κοιτούν όπως η αγελάδα το τραίνο και στο τέλος σου λένε .
Οι Έλληνες επαγγελματίες επενδύουν ακόμα στον βοσκό της δεκαετίας του '80, γιαυτό δεν πάμε μπροστά.Είμαστε 40 χρόνια πίσω από την Ευρώπη και την Αμερική σε θέματα νοοτροπίας των επαγγελματιών, οι οποίοι είναι κατά βάση εξαιρετικά αμορφωτοι. Καμιά επαφή με τις σύγχρονες τεχνολογίες ο μπαρμπαμήτσος μπαρμπαγιώργος κοκ.σε λίστα της ΒRC αναφερει οτι ολα τα subaru με dohc κινητήρες μπορει να εμφανισουν πρόβλημα βαλβιδων.Αρα πρεπει να βαλω συστημα λιπανσης παραλληλα με υγραεριοκίνηση 4ης γενιάς (σε subaru forester)?Δεν προκαλει βλαβες στον αισθητηρα λ και στον καταλύτη?
Γιατί δεν βάζεις το Vialle LPFi που προτείνει (και τοποθετεί) η Subaru Hellas ;
Εννοείται χωρίς λαδιέρα, αφού έχει υγρό ψεκασμό.Γιατι???? ο τεχνικος που ξερω λεει οτι καλυτερα το 4ης γενιας χωρις λαδιερα γιατι το 5ης ριχνει σε χαμηλη θερμοκρασια το αεριο (δικα του λογια) και πιο πιθανο ειναι να κανει ζημιά στον κινητηρα!!! Και θεωρει μειονεκτημα την υπαρξη της αντλιας μεσα στην δεξαμενη...Τεχνικος δεν ειμαι οπότε αντε να βγαλω άκρη. Και η τιμή παίζει ρόλο.. πχ, συστημα της BRC 4ης γενιας μου το δινει με 1400 με ΦΠΑ. το vialle lpfi που λες ποσο κοστιζει? Βεβαια να βαλω κατι φθηνο και να κανω ζημια στον κινητηρα δεν το συζητω.
Άμα λέω γαλλικά για τους κάτι ξέρω. Ότι να ναι. Άκου λέει ότι ρίχνει χαμηλά την θερμοκρασία και θα βγάλει βλάβες....
Και εγώ 4ης γενιάς έχω αλλά όταν ακούω τέτοιες τα παίρνω στην κράνα!!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πότε υπολογίζεις να αλλάξεις αμάξι;Δεν το βλέπω εύκολο. Η οικονομικη κρίση βλέπεις.
Ευχαριστώ
-
περιμενε λιγο ακομα να αυξηθουν οι εγκαταστατες και να υπαρχει ανταγωνισμος.ειναι φαρμακειο η εγκατασταση ακομα.
-
Ο χρήστης Panos_74 έγραψε:
Εχω ενα opel astra G 1.4. Μου προτεινε ο εγκαταστατης να βαλω συστημα Lovato με 1200 ευρω χωρις ΦΠΑ (λίγα ή πολλά?) . Το έχει χρησιμοποιήσει κανεις το κιτ αυτό? θα χρειαστεί και λιπαντήρα?Ριξε μια ματια κι εδω, να παρεις μια ιδεα και απο αλλα συστήματα και τιμες http://www.lpgforum.gr/viewforum.php?f= ... 0e209d2154
Φιλικα
-
Καινούριος στο χώρο, έχω διαβάσει αρκετά και κατέληξα στο icom jtg. Αύριο παραλαμβάνω το όχημα (Peugeot 307 1.6 240000χλμ). Κόστος 2000€ σε 6 άτοκες δόσεις
-
Ο χρήστης car-o-bill έγραψε:
Καινούριος στο χώρο, έχω διαβάσει αρκετά και κατέληξα στο icom jtg. Αύριο παραλαμβάνω το όχημα (Peugeot 307 1.6 240000χλμ). Κόστος 2000€ σε 6 άτοκες δόσειςΚαλως ηλθες bill. Ωραιος !!!! Περιμενουμε εντυπωσεις.
Υγραεριοκίνηση!